gandalf Odesláno 10. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Já to dělám v tříštivém mlýnku a ten ještě pro sichr mám zavřený v igeliťáku. Nesmí se to otevřít hned po umletí, ale až po nějaké době, až si část toho mikroprachu sedne. Ale stejně se nějaký dostane ven a zamoří vzduch. Já jsem právě dovařil chilli omáčku, ruce mám jako opařený /machr si nevzal na krájení chilli rukavice/. Ale omajda, zdá se, bude povedená, ostrá a chutná. Večer vezmu vzorek na testování do hospody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Mám celé balení "chirurgických" rukavic, ale musím konstatovat, že Habanera jako jediná prolezou i rukavicí. Jinak vydařené jsou zelené biskupské čepice naplněné ušlehanou Nivou s tvarohem a naložené v olivovo-slunečnicovém oleji. Mizí z velké lahve velice rychle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Vy mi teda děláte chutě... Dovede chilli vyléčit chřipku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 10. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2012 Gandalf: to jako v mlýnku na kafe? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Mám celé balení "chirurgických" rukavic, ale musím konstatovat, že Habanera jako jediná prolezou i rukavicí. Jinak vydařené jsou zelené biskupské čepice naplněné ušlehanou Nivou s tvarohem a naložené v olivovo-slunečnicovém oleji. Mizí z velké lahve velice rychle.Čím vyšší obsah kapsaicinu v chilli, tím je to rychlejší. Habanero tak do 20 minut, Jolokia kolem 15 a silnější druhy cítíš už po 10 minutách. Tajímavé je, že ten kapsaicin projde i přes silné gumové rukavice.Příští rok zkus pěstovat Jalapeňa. Ty naplníš stouhaným sýrem, obalíš a osmažíš. /taky si to dovedu představut smažené v těstové kapse/ Je to ostřejší, ale bašta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Gandalf: to jako v mlýnku na kafe?Jj v tříštivém. Ale na nic jiného ho potom už nikdy nepoužiješ /on stejně na to kafe není vhodný, tak žádná škoda/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Jj v tříštivém. Ale na nic jiného ho potom už nikdy nepoužiješ /on stejně na to kafe není vhodný, tak žádná škoda/. to nevadí, je ten tvůj ještě ke koupi? Mě to přijde volaké čudné a malé Bosch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Já mám tenhle: http://www.hyperelektro.cz/clatronic-ksw-3306-mlynek-na-kavu-tristivy-white/ Pro běžné používání plně dostačuje, protože spotřeba toho silného chilli je poměrně nízká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ctirad13 Odesláno 11. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Zajimalo by me... Kdyz se necha nejaka ta papricka vyluhovat v alkoholu, jaktoze ten alkohol je potom palivy? Ja myslel ze alkohol ten kaspaicin rozpousti? Dekuju za fundovanou odpoved Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 (upraveno) Ano alkohol /a tuky/ kapsaicin rozpouští. To znamená, že se ten kapsaicin do toho alkoholu vylouhuje a pochopitelně je pálivý tak, kolik tam toho dáš. Podle mé zkušenosti je 1/2 Habanera na 1/2 litr kořaly až až /spíš bych začal 1/4 - přidat můžeš vždy, ale když to přešvihneš, tak /.edit.: oprava Upraveno 11. listopadu 2012 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2012 Zítra nesu na poštu vzorky chilli se semínky. Kdyby to nedorazilo do konce týdne, tak se ozvěte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Gandalfe, balíček dorazil, děkuji . 7pod Jonah je vážně síla, ukousl sem si tak na zub a stačilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dieegoo Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Gandalfe, i já se přidávám s poděkováním... Hned jsem si ukousl trošku z Bhut Jolokia a musim uznat, že dobrý, pusa už přestává brnět Díky moc.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Taky se přidávám s díky. Já zatím nekousal, pouze si trochu namlel do polívky na vyzkoušení. Zatím v pohodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2012 Ani jsem to nečekal a taky jsem obdržel jeden pekelnej balíček. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Balíček dorazil. Příjemně to voní. Tak nějak svěže Bishop's crown mě připadá taková "jemná", na start. Jolokie, to už je jiná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Milý Gandalfe, přidávám se s poděkováním. Jolokie příjemně překvapila. Vzal jsem si jen kousek, nehet malíčku a chutnala mi moc. Příjemně jsem se orosil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 14. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2012 Gandalf je svetovy chlap. Dakujem krasne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 18. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2012 (upraveno) Tak jsem taky "sklidil". Nakonec i po opožděném výsevu jsem na příští rok zásoben..... Ale stejně Tě Gandalfe budu v lednu otravovat s prosbou o semínka biskupských klobouků, ty asi úplně dozrát nezvládly....... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. listopadu 2012 uživatelem sect Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. listopadu 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2012 Máš to pěkný. Se semínky není problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se