Přejít na obsah

Chilli

Doporučené příspěvky

Já to dělám v tříštivém mlýnku a ten ještě pro sichr mám zavřený v igeliťáku. Nesmí se to otevřít hned po umletí, ale až po nějaké době, až si část toho mikroprachu sedne. Ale stejně se nějaký dostane ven a zamoří vzduch. Já jsem právě dovařil chilli omáčku, ruce mám jako opařený /machr si nevzal na krájení chilli rukavice/. Ale omajda, zdá se, bude povedená, ostrá a chutná. Večer vezmu vzorek na testování do hospody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mám celé balení "chirurgických" rukavic, ale musím konstatovat, že Habanera jako jediná prolezou i rukavicí. Jinak vydařené jsou zelené biskupské čepice naplněné ušlehanou Nivou s tvarohem a naložené v olivovo-slunečnicovém oleji. Mizí z velké lahve velice rychle.

Odkaz ke komentáři

Mám celé balení "chirurgických" rukavic, ale musím konstatovat, že Habanera jako jediná prolezou i rukavicí. Jinak vydařené jsou zelené biskupské čepice naplněné ušlehanou Nivou s tvarohem a naložené v olivovo-slunečnicovém oleji. Mizí z velké lahve velice rychle.

Čím vyšší obsah kapsaicinu v chilli, tím je to rychlejší. Habanero tak do 20 minut, Jolokia kolem 15 a silnější druhy cítíš už po 10 minutách. Tajímavé je, že ten kapsaicin projde i přes silné gumové rukavice.

Příští rok zkus pěstovat Jalapeňa. Ty naplníš stouhaným sýrem, obalíš a osmažíš. /taky si to dovedu představut smažené v těstové kapse/ Je to ostřejší, ale bašta.

Odkaz ke komentáři

Ano alkohol /a tuky/ kapsaicin rozpouští. To znamená, že se ten kapsaicin do toho alkoholu vylouhuje a pochopitelně je pálivý tak, kolik tam toho dáš. Podle mé zkušenosti je 1/2 Habanera na 1/2 litr kořaly až až /spíš bych začal 1/4 - přidat můžeš vždy, ale když to přešvihneš, tak :furious: /.

edit.: oprava

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři

Tak jsem taky "sklidil". Nakonec i po opožděném výsevu jsem na příští rok zásoben.....

Ale stejně Tě Gandalfe budu v lednu otravovat s prosbou o semínka biskupských klobouků, ty asi úplně dozrát nezvládly.......

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem sect
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...