Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Semínka už jsou v zemi,rajčata už vylézají /po týdnu/,jen Numex se kdesi fláká a neraší.

Proto semínka dávám nejprve naklíčit a teprve po vyklíčení je vysévám do substrátu /seje se to mělce, nepěchovat/. Některé druhy si dávaj na čas. U toho Numexu je to celkem jedno, protože jí budeš mít stejně na parádu a tak zase déle vydrží :-)

Odesláno

Takže opravuji,už po cca deseti dnech je vidět,že začínají papriky i ten Numex pomalu rašit.Možná bude lépe pro příště nechat naklíčit nebo alespoň namočit.Jaké chilli doporučíš Gandalfe do bytu?Něco podobného jako Numex Centenial a ta Medusa co jsi postoval.Neměl bys nějaké semínko na vzorek?Díky

Odesláno

Ten Numex i Medusa jsou parádní kytky do interiéru. Já mám v současné době v bytě jen Naga PC1 /udává se cca 800.000 SHU, v mém případě, vzhledem k bytovým podmínkám, spíše méně/ a je parádní. Stále nasazuje květy i plody. Ostatní druhy co pěstuji jsou dost velké a náročné jak na teplo, světlo, prostor i výživu. Semínka té Nagy ti bez problémů pošlu, mám jich dost, naklíčí tak do týdne. Kdybys měl možnost jí někde letnit to by jí prospělo.

Odesláno (upraveno)

Ta Naga je už pro mě zabiják,spíš něco slabšího by nebylo? /Habanero?/Předpěstoval bych doma na paneláku a pak poslal na zahrádku k našim.Když tak bych večer poslal SZ,ať to tady nespamuju.Díky

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Ještě doplním - kdyby byl nějaký zájemce o naklíčená semena chilli v dosahu mého bydliště, tak je dostane. Mám ještě tyto druhy: Jolokia Neon, Jolokia Red, Habanero Red, sv. Petr Red, Jalapeňo, 7 POD Jonah a poněkud přerostlé rohy. Pro jistotu jsem toho vysel více, ale klíčilo 100% a je mi líto je vyhodit.

Odesláno

Ta Naga je už pro mě zabiják,spíš něco slabšího by nebylo?Předpěstoval bych doma na paneláku a pak poslal na zahrádku k našim.

Hlavně pošli adresu, já ti něco pošlu. Ta Naga není tak děsivá, celou ji stejně jíst nebudeš /já taky ne :furious: /, jen jí kousek přidáš do jídla. Ale vypadá fakt dobře. Pošlu ti i celý suchý plod se semeny nebo čerstvý, abys měl představu.

Odesláno

Asi jsem fakt asi na palici - poštou jsem dostal další semínka, tak jsem je vysel. Trinidad Scorpion Morgua /cca 2,000,000 SHU/,  Infinity /1.100.000/, Habanero Lemon /sladký/, Calico /dekorační/, Sangria Ornamental /taky pro parádu/, Medusa /taky na koukání/.

Odesláno

Co mi zbývá, když mi to pošťačka přinesla a ještě doporučeně :-)

Tak to pak chápu, to se nedá nic dělat :D škoda že jsi z daleka :) ochutnal bych něco co je pro Tebe sladký a pro muj zadek atomovka :)

Odesláno

Tak to pak chápu, to se nedá nic dělat :D škoda že jsi z daleka :) ochutnal bych něco co je pro Tebe sladký a pro muj zadek atomovka :)

To má jiný účinky. Zažívacím traktem to neprojde, protože bys to v sobě neudržel. V sobotu jsem s sebou "náhodou" vzal do hospody pár dvoumilionovek a mlaďasove se zase předváděli - to byl tanec - škytání, dušení, dávení ...... :-)

Odesláno

Včera jsem byl v thajské u metra Vyšehrad pod Kongresovým centrem, zatím nejostřejší co jsem jedl. Před konzumací ti dají podepsat, že to jíš na vlastní nebezpečí, prý už jim tam někdo zkolaboval a museli volat sanitku. Odkaz.

Thajská restaurace YAMYAM - detail pokrmu

52.jpg

Grung Tab Tom Yam

Polévka (kuřecí maso, papričky "Scotch Bonnets", thajské koření, koriandr, Naga Jolokia, houby, pórek)

kategorie: HELL MENU

Uz vic nez 3 roky pravidelne navstevuju jendu vietnamskou putiku (celkem i autenticky vypadajici a pachnouci), kde po hospode koluje několik talirku s tema paprickama na tomhle obrazku a malejma detskyma nuzkama, kdy kdo ma rad palivy si proste nastriha kolik chce. Zacinal sem na cca ? papricky, byla doba kdy sem taky daval 2 a 1/2 , ale to bylo krapanek moc a ted sem na svych 1 ? az 2 papricky. V polivce mi ta chut pride jeste vice palivejsi. No chtel bych videt borce, kterej tohle zvladne :)

Odesláno

Uz vic nez 3 roky pravidelne navstevuju jendu vietnamskou putiku (celkem i autenticky vypadajici a pachnouci), kde po hospode koluje několik talirku s tema paprickama na tomhle obrazku a malejma detskyma nuzkama, kdy kdo ma rad palivy si proste nastriha kolik chce. Zacinal sem na cca ? papricky, byla doba kdy sem taky daval 2 a 1/2 , ale to bylo krapanek moc a ted sem na svych 1 ? az 2 papricky. V polivce mi ta chut pride jeste vice palivejsi. No chtel bych videt borce, kterej tohle zvladne :)

A nebo borku, at me nekdo nenarkne, ze sem sovinista :D

Odesláno (upraveno)

Taky záleží na tom, jaký druh chilli se do toho pokrmu používá. Pokud je to Thai Red /nebo hot/, tak to může být 100.000 - 300.000 SHU. Taky to může být Vietnam Red, nebo Birďs eye. Síla bude +- stejná. Stejně to musí být zážitek. Já sice mám peklný chilli, ale z těch silnějších druhů jsem nikdy celou nepozřel /a ani nikoho neznám a asi bych to bez důrazného upozornění nepodal/. Je však pravda, že je to návykové - manželka už vyžaduje, abych jídlo "přibrousil" a syn si také na chilli zvykl.

Zajímavá je ta nať koriandru - pěstuju ho, ale je to hrozně výrazné koření a doma si na to nezvykli, tak jsem ho nechal "na semeno". Např. Vietnamci tu nať konzumují zcela běžně, máchaj to v nějakém nálevu a přikusují to skoro ke všemu.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Ja nejsilnejsi co jsem pozrel byla nejaka mala ?mrcha? rovnou utrzena, bylo mi asi 18 a chtel jsem strasne zamachrovat. Vysledkem toho byla jednodenni horecka asi 39 stupnu a docasna nemota :D Jinak super vlakno tohle, zrovna vcera u obeda (kdyz sem v restauraci se zdravou stravou ukecaval servirku aby mi donesla neco palivyho) jsem premejslel, ze bych si mohl nejakou lahvicku tabasca (i kdyz ani to extra hot neni nic hot teda) nosit sebou. V uvodu tohohle vlakna sem hned narazil na odkaz habanero.cz, kde takovou lahvicku maji, jim to tam asi vykoupim...nejaky tipy?  :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...