Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkný kytky - gratuluju. Jen bych jim ještě dopřál větší květníky. Nejsou to žádní trpaslíci.

Já jsem dnes vysázel záhon Jalapeň a včera záhon beraních rohů.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Trochu zeleninky od Gandalfa.Díky moc 

Pěkně se Ti to košatí Bohušu, jen co je pravda :) Co to máš za vzorky?

Odesláno

kde ju kupujete?

Já jí kupuju za 70,- Kč

Jinak Thai red mi tak zachutnaly že jsem si dal dnes po ránu tu práci a vypreparoval do mlýnku další dva pytlíčky.

Seděl jsem nad tím asi hodinu v pergole na očích brýle na brusku ale výsledek stojí za to.

post-390-0-10354800-1401990455_thumb.jpg

Odesláno

V Sape kupuju i sušený a taky to stojí za to.

Já občas ukecám jednu Čínanku a nechá mi ty macerované v oleji, je to neskutečná dobrota ale je s tím hrozně práce ten olej vymění několikrát aby to bylo poživatelné a použije na vaření.

Odesláno

Na tom videu to vypadá, že na tu omáčku zpracovávají zralá Jalapeňa /poměrně masitý lusk, bohatě plodí a lusky mají na sobě charakteristické prasklinky - to má jen Jalapeňo/. Navíc Jalapeňo není tak ostré, oproti třeba Thai Red má i mnohem více cukrů a tak je i výtěžnost více než uspokojivá. Holt doba, kdy se v Asii zpracovávaly výlučně tyhle tenkostěnné plody je pryč.

Odesláno

njn, tomu se říká pokrok a globalizace... jalapeňa mám moc rád místo okurek...nakládané ve sladkokyselém nálevu, to je prostě žůžo.... ale jakékoliv papriky jsou super opálit na grilu, oloupat a posolit... mňam, mňam...

• po měsíci...
Odesláno

Nádhera...My máme rostlinky venku v květináčích (asi tak 15 cm na výšku), a pokud bude vůbec nějaká úroda, tak koncem září.... :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...