gandalf Odesláno 8. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Aktualizace Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
FrantisekH Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 nevím co to je a z čeho mi to zmutovalo, protože jsem letos neměl ani jedinou chilli a bylo to seto z kupovaných semen, ale na zakousnutí k chlebu je to peklo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 18. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 Nezatoulalo se ti tam semínko Habanera? Jak je to velký?
FrantisekH Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 plod cca 5-7 cm, nezatoulalo. je to normálně sadba z krámu.. letos jsem chilli vubec nesel
FrantisekH Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 cca do poloviny plodu normální zelená paprika, no a pak se to spustí..nečervená to zůstává to takhle zelené
gandalf Odesláno 18. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 Ona nakonec zčervená, ale při tomhle chladu jí to bude dost trvat. Asi se jim tam něco zprclo
FrantisekH Odesláno 18. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2014 mě chilli nevadí.. ale na štěstí jsem to odhalil dřív než se do toho zakously dámy z rodiny ty by z toho měli histerický záchvat a nedej bože aby to snědl nějaký potomek...
lub Odesláno 24. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2014 první várka letošní sklizně a malá část úrody: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
grakij Odesláno 24. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2014 Controversial Sriracha Factory Near L.A. Opens for Tours http://mashable.com/2014/08/24/sriracha-factory-open-house/ Pánové máte to parádní. Příští sezónu bych si chtěl taky vysít, abych měl,jednu kytku do kanclu za okno (něco silnějšího pro srandu s kolegy) a pak něco na balkon. Preferuji ovocnou chuť, ať si dá i rodina - té šmakovaly Bishopy. Jsem zvědav jak dopadnu, pokud máte tipy na nenáročné odrůdy dle popisu výše, beru
gandalf Odesláno 24. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2014 Do kanclu vražedné Sibiřské domácí, Naga PC1, na balkon třeby ty Biskupský koruny, Jalapeňa, Habanero ..... Silnější chilli pro běžnou domácí spotřebu netřeba. Na okrasu třeba Bolivian Bonsai, nebo Calico, Medusu ...... Všechno je jedlý.
tenge Odesláno 25. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2014 já se připojím, taky bych bral varianty viz výše...třeba ty kombinované barvy..to by se v práci líbilo. Možná se hloupě zeptám, ale semena lze koupit na netu? A kterou odrůdu byste doporučili...?dík
gandalf Odesláno 25. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2014 Semínka ti, pokud budeš mít zájem, pošlu. Pěkně barevné je to Calico /i listy/ - fotky jsou někde tady. Bolivian Bonsai je taky bezva, košatá kytka, bohatě obrůstá plody, nebo ta Sibiř - je sice větší /klidně metr/, bohatě plodí a je téměř vražedná /do práce jako dělaná/ :-)
gandalf Odesláno 25. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2014 (upraveno) Dnešní obrázky. Kdyby nebylo v noci tak chladno, tak by už byla sklizeň v plném proudu.Jamajské žluté - postopně je konzumuju a zpracovávám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle bude nějaký kříženec, zřejmě Jamajské červené/Jolokie /loni rostly vedle sebe, tak si asi padly do oka/. Je z mých zdrojů, ale nic takového jsem nikdy neměl. Přímo jedovatý, kapsaicin z toho přímo čpí, ale zajímavý a dost plodný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle by mělo být to slavné Fatali Gourment Jigsaw /přes 2.000.000 SHU/ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle Infinity - taky síla Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Bhut Jolokia žlutá /nebo taky červená/ - čert se v nich vyznej Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. ***** sv. Petra - pěkně mu roste :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Biskupská koruna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. srpna 2014 uživatelem gandalf 1
gandalf Odesláno 25. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2014 Mám tam cca 38 druhů a mrchy se tak rozrostly, že se nedá víc fotit, aniž bych je polámal /stačí zavadit a větev je zlomená/. V druhý lajně už nemám vůbec žádnou šanci. Cedulky jsou zapletené mezi větvemi, tak druhy jen odhaduju po paměti. Těžko mezi ně prostrčím ruku. Ty největší mají přes metr. Hnojím převážně na list, zalévám tak 1-2x týdně /když si o to řeknou/.
Sedlin Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 pěkný gandalfe! má tu někdo zkušenost s pěstěním bonsajů z chilli, BB na to jdou, ale vážně vzrostlý, chytne se mi třeba metrovka, když ji oštípáma přesadím?
gandalf Odesláno 28. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 Ahoj, někteří pěstitelé chilli bonsaje úspěčně pěstují. Dokonce je o tom snad i vlákno na http://www.chilli-forum.cz/. Já jsem to nikdy nezkoušel /ani u jiných rostlin/. Několikrát jsem od kamaráda i dostal rostliny vhodné k tomuto zprobu pěstování, ale neměl jsem nikdy tu pdvahu do nich střihnout. Kamarád mi před léty věnoval třeba brachychiton, který je vhodný, le já ho střihnu jen když doroste ke stropu :-) Kmen má tlustý už jako moje stehno. Takhle vypadá v přírodě https://www.google.cz/search?q=brachychiton&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lOf-U5HmCOzG7Aa6toDQBA&ved=0CCIQsAQ&biw=1246&bih=758
Toams Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 Gandalfe, prosim te, co je to za odruda v postu z 8.aug., 9. fotka ... Ta moje neznama vypada dosti podobne, i kdyz mozna trochu vic protahla (jak ktera).Je to ta tvoje vyhlasena Maxiodruda neznameho puvodu?Jinak krom thai red se zadna z mych chilli neraci dozravat a vybarvovat, co me trochu znervoznuje, zima klope na dvere
gandalf Odesláno 28. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2014 Ne, to je /má být/ Ancho Poblano. Pěstitel z Finska mi to nuceně přihodil k semínkům Fatali Gourment Jigsaw, tak jsem to vysel - nic moc, jen zabírá místo /tenkostěnná, nepálí, nic extra ....../ :-)Ten problém s dozráváním mají snad všichni pěstitelé, které znám, nebo si s nimi píši. Je to dáno tím chladným počasím a nedostatkem slunce. Září by to mohlo zachránit. Ono se není čemu divit, ty kytky potřebují k dozrání 90-130 dní /podle druhu/! Počítá se to ne od doby výsevu, ale od nasazení květu, tedy "dospělosti" rostliny. Já mám na své "plantáži" snad tisíce zelených plodů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se