Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nesmím zapomenout na Bhut Jolokii Yellow - voní i chutná trochu po ovoci a potom to přijde :-). Výborný koření. Jako koření používám i to Jamajské žluté - je slabší, aromatické.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem gandalf
Návštěvník Kamil
Odesláno

Ty nádherný červený, špičatý vlevo dole mi už zkazily 3 várky omáčky, extrémně ostré, aromatické ale i hořké /nikdy jsem nic tak hořkýho nepožil/. Úplně tou hořkostí ochromí chuťové buňky, potom křeče v žaludku a to už při pouhém okoštování. Ta by snad i zabila.

Co to je za druh?

Odesláno

Nějakej novej druh nadupanej volným kapsaicinem /normálně je vázaný na kapsaicinoidy - prý/. Prej to dělá ten kapsaicin, dle odborníků. Asi se něco nepovedlo. Stačí kousek do jídla a vyhodíš všechno /dva dny cítím v ústech jen hořkost/. Budu to nosit do hospody :furious: /to by někomu ublížilo/.

Odesláno (upraveno)

Já se z toho picnu - poslední várku /3./ která mi hořkla, jsem odnesl na testování kamarádovi a prej je naprosto famózní. I přítomá dáma to nazvala "ostřejší dětskou přesnídávkou pro dospělé" /doslova sežrali celou flašku a chěli abych dohlížel na spravedlivé dělení/. Tak nevim, kde je chyba. Doma jsem vyhodil, jako možného pachatele hořkosti zázvor, citony, koření ....... Já mám asi z těch mega dávek zničený chuťový pohárky /a to doma vařím a oni si chválí :-)/ Jako poslední pojistku chuti nechám jednu flašku na ochutnání Kamilovi /jestli se k tomu propůjčí, ale snad mi dá za pravdu, nebo přestanu vařit :-)/ Taky je možný, že studený je to jiný /ochutnávám horký/. Ale to chilli, které za to může, jedl kamarád jako bramborový lupínky - prej sladký, chvilku nakořklý ale potom příjemné pálivý /podle mně má něco mezi 1.000.000 a 2.000.000 SHU, mně stačí "na zub" a umírám/. Z toho vidíte, že ne každý kdo to pěstuje snáší mega dávky.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Díky - jestli bude ještě pár dní slunce, tak toho dozrají ještě kvanta :-) / ale co s tím?? Už teď sylším doma, že jsem travič :-)/ Teda mně to voní.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jako poslední pojistku chuti nechám jednu flašku na ochutnání Kamilovi /jestli se k tomu propůjčí, ale snad mi dá za pravdu, nebo přestanu vařit :-)

Už se těším.

Odesláno

Díky - jestli bude ještě pár dní slunce, tak toho dozrají ještě kvanta :-) / ale co s tím?? Už teď sylším doma, že jsem travič :-)/ Teda mně to voní.

Sice si nedokážu představit celý objem sklizně, ale věřím, že je tady dost dobrovolníků, kteří tě před tím rádi zachrání ;-)

Odesláno

Sice si nedokážu představit celý objem sklizně, ale věřím, že je tady dost dobrovolníků, kteří tě před tím rádi zachrání ;-)

S tím tak nějak počítám :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...