Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkný chilli sad Gandalfe :)
Já sem svoje fotit snad ani nebudu, jedna rostlinka Jalapeno, to je tak max. co do ostrosti sním,
a baraní rohy, těch je na těch kytkách jak naseto. Vidím patizóny, moje asi nejoblíbenější kytka :)

Odesláno

Já spíše jen orestované, jako příloha, nebo do zeleninových směsí na pánev, do kuskusu třeba s dýní Hokaido, nebo mrkví /samozřejmě taky maso/. Salát dělám v klasickém kyselém nálevu - směs okurek, paitzónů, zelí, beraních rohů, cibule, ačokči a třeba Habanera /nebo co je po ruce/ + koření /je dost ostrý/. Dneska jsem dva šoupnul do zeleninové směsi na pánev wok k vepřové panence + salát z čerstvých fazolek, cibule, zakysané smetany, rajčete, černých oliv a lžičky kaparů.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jo směr jih :rolleyes: . Třeba Kamil někam pojede :lol2:   Já doufám, že se vzpamatujou..

Kamil by ti je po cestě sež... /snědl :-)/ Ale záleží na tobě a Kamilovi.

Kamil pojede 25. nebo 26., tak by se zastavil. I když mě včera na klín nevzal, tak nevím, nevím...

Jó a Mičurin ze mě nebude, polovina těch sazenic mi chcípla. :crying_anim:

Odesláno

Kamil pojede 25. nebo 26., tak by se zastavil. I když mě včera na klín nevzal, tak nevím, nevím...

Jó a Mičurin ze mě nebude, polovina těch sazenic mi chcípla. :crying_anim:

Já ti zapomněl říci, že jsou to nekuřáci :-)

Odesláno

Gandalf: Ja bych poprosil o 1-2 sazenice az k tobe Kamil pojede, ze bych zkusil sve pestitelske umeni (resp. bych je dal Pete a beda jak se jim nebude darit) :-)

Odesláno

U náročnějších druhů se to skoro "nevyplatí". Počasí je rok od roku horší - prý oteplování - zlatý voči /pro pláč/. Ale Sibiře v pohodě dozrají, už mají plody - jen jsou "smrtelný". Taky by se to mohlo jmenovat "Pomsta za gulag" :-) Je tan ještě jedno slušný mnou křížený Habanero .... Nechám Kamila vybrat.

Odesláno

Na naší pražský jihovýchodní terase je tedy někdy takový vedro, že nejde projít bosou nohou. Je fakt, že poslední dny si léto představuju jinak. Posílám současný stav: na dvou loňských vypelichaných keřících už Habanera pomalu dozravají a na ty letošní si asi zase počkám do září.

post-41205-0-63921700-1468600925_thumb.jpg

post-41205-0-03928500-1468600938_thumb.jpg

Odesláno

Dík, spíš je to ale štěstí než vlastní um. S rajčaty takové štěstí bohužel nemám, jednou je to plíseň,pak zase cernaji z nedostatku vápníku.

Odesláno (upraveno)

Prosím o názor místní pěstitele.

7 Pot Jonnah

na první pohled vše ok

post-36450-0-24750400-1469468103_thumb.jpg

ale v posledních 2-3 dnech se dole událo tohle

post-36450-0-23868800-1469468131_thumb.jpg

Ale zdá se mi, jako by tam rašily nové

post-36450-0-26609400-1469468149_thumb.jpg

Je to problém? Jak to případně řešit.

Habanero

na první pohled bez problému

post-36450-0-52702200-1469468187_thumb.jpg

ale objevil jsem na listech tohle

post-36450-0-61734800-1469468206_thumb.jpg

Je to problém? Jak to případně řešit.

Jediná, kde problém nevidím, je naga.

post-36450-0-17548200-1469468242_thumb.jpg

Díky za názory a rady.

edit: zalévám denně, hnojím jednou za 7-9 dní s "chilli focus" dle předepsaného návodu.

Upraveno uživatelem stosi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...