Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Z mobilu, sorry za upravu

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Blahořečen budiž gandalf, chilli rostou dokonce i mně. :)

Honzo mám dva dotazy. Co to vlastně jsou zač ty vepředu a sibiří už mám červených asi dvacet, mám je otrhat, aby nezabíraly prostor pro další rostoucí zelené?

Odesláno

Ty vpředu jsou kříženci Habanera. Sibiře klidně trhej, nebudou brát energii těm ostatním. Jo, na tom Haba bych olámal ty spodní výhony /určitě ty dva menší, pokud ten větší nemá plody, tak ho fikni taky/. U sibiří ne, ten křovitý růst je přirozený, proto je to paprika křovitá /Frutescenses/.

Odesláno

Tak sem sklidil pár Bhut Jolokia Asam Red, ještě jich tam pár dozraje.. Jsou to takový divný mutanti, nechal sem je klíčit někdy začátkem listopadu a přes zimu rostly, měl to bejt jen takovej pokus a žádnej výsledek sem ani moc nečekal, ale docela se povedlo :)

Bohužel všechno ostatní stojí za prd, Jalapeňa naprostá mizérie, příští rok musim vymyslet nějaký přisvěcování, ptž. denního světla se jim během růstu moc nedostane a proto z nich vyrostly jen takový parodie na keřík :/   nad tou bídou sem vrhnul v zoufalosti MM300 do trávy..

.. kdyby někdo z Prahy pár papriček chtěl, třeba kvůli semínkám, nechť se ozve, páč netuším, co s tim budu dělat, pálej o něco víc než habaňera :)

Odesláno

Ta semínka jolek máš od oficiálního /ověřeného prodejce/? Pokud by to byly čistý jolky, tak by pálili dakra víc, než haba. Jinak pěkný. Výsev stačí v lednu-únoru. Jalapeňos jsou nenáročné kytky, rostou tady a plodí i v polních podmínkách.

Odesláno

Jasně, ale když napíšu, že pálej jak satan a nedá se to pozřít aniž by člověk v smrtelnejch křečích 100x proklel toho, co to vymyslel, tak je nikdo ani nezkusí :))

S tím výsevem v lednu, únoru jsem samozřejmě obeznámenej od Tebe, jakožto od místního chilli guru :) , bohužel je ale nemám kam dát, kde by měly dost světla, proto přemějšlim na tim přisvicováním.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jasně, ale když napíšu, že pálej jak satan a nedá se to pozřít aniž by člověk v smrtelnejch křečích 100x proklel toho, co to vymyslel, tak je nikdo ani nezkusí :))

Já bych se s dovolením přihlásil, pořád nemám doladěnou hodně pálivou pastu..

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jarett >

Tu bych chtěl ochutnat a porovnat pálivost s mými, jestli má cenu ji kupovat. Kupované omáčky (a obzvláště z Ameriky) jsou většinou moc kyselé a nejedou mi.

busdriver >

Netřeba mě přeceňovat, určitě se najdou větší borci. A pravdou je, že pravidelnou konzumací se práh pálivosti zvýšuje každému.

Odesláno

.. kdyby někdo z Prahy pár papriček chtěl, třeba kvůli semínkám, nechť se ozve, páč netuším, co s tim budu dělat, pálej o něco víc než habaňera :)

Já bych se taky s dovolením přihlásil a dojedu si. Já to zase posuším a namelu, oživuju si tak jídla z naší korporátní vývařovny. :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jeremy neboj, něco sklidím sám, něco posbírám okolo, bude omáčka nebo pasta, pak si zavoláme. :)

Odesláno

Jeremy neboj, něco sklidím sám, něco posbírám okolo, bude omáčka nebo pasta, pak si zavoláme. :)

Mohli bysme zase navštívit indické soukmenovce, co? :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já bych vyladil termín a uděláme minisraz, co ty na to? Podle pálivosti by si v Tandooru vybral každý od Jalfrezi přes Vindaloo až po Phall.

Odesláno

Já bych se taky s dovolením přihlásil a dojedu si. Já to zase posuším a namelu, oživuju si tak jídla z naší korporátní vývařovny. :-)

Já nemám problém poslat ti sušené třeba po Kamilovi /když se domluvíte/.

Odesláno

Já nemám problém poslat ti sušené třeba po Kamilovi /když se domluvíte/.

Super, jen nechci votravovat - a samo rád zaplatím, Tvoje minulá zásoba už je pomalu u konce a byla vynikající!!! :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...