gandalf Odesláno 3. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2016 Ještě je tam fůra zelených, tak uvidim jak dopadnou.
busdriver Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Odesláno 3. října 2016 Jj 7POT A ty druhý žlutý jsou který ? U těch se nechytám.Jinak já včera posbíral nějaký zbytky a taky jsem tam našel ještě docela dost zelenejch Jolokii, tak mi je to trochu líto vyhodit, ale do bytu to už nedostanu, má to nějakej smysl třeba sušit i takhle nezralý ?
gandalf Odesláno 3. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. října 2016 Měy by to být žlutý jolky. Ty zelený normálně usuš - pálit budou stejně jako blázen, jen cukry nebudou.
busdriver Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Odesláno 3. října 2016 Ok, tak jako vždycky, díky za cenný rady
Toams Odesláno 3. října 2016 Nahlásit Odesláno 3. října 2016 Už se to vaří (po dnešní návštěvě u gandalfa). Takovej dotazek, neni lepsi, kdyz je omajda jednodruhova, at ma pak clovek z chute vic? Nebo tohle bylo "uvar si vlastni peklo" a ten plebs, u ktereho se da jeste jakz takz rozeznat chut, tam dela jen vypln?
gandalf Odesláno 4. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2016 Většinou tam ty chutě dodáváš, více druhů chilli nevadí, protože to neděláš jen z chilli /kromě kvašených/. Já jsem teď dělal nějakou "za syrova" z chilli, česneku, zázvoru, soli, cukru a panáka vodky, tak jsem zvědav, jak to bude držet /je to takový koncentrát jako přísada do jídla/. Barvu to má krásnou, ten česnek je tam dost znát, ale když se to jen přidává, tak asi jo :-)
Toams Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Odesláno 4. října 2016 No mozne to je, ale nedavna zkusenost ... habanero na rajcatovem zakladu chutna lip nez jamaica yellow na tomatovem zakladu (uplne jednoducha omacka, chilli, rajcata, sul, ocet, cukr, cibule, cesnek) ... i pali vic
gandalf Odesláno 4. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2016 Já právě ta rajčata nedávám, tak to nedovedu posoudit /ne že bych je nejedl/. Ale Haba s rajčaty musí chutnat jako pálivý rajče-kečup :-)
Návštěvník Kamil Odesláno 4. října 2016 Nahlásit Odesláno 4. října 2016 Zatím vždy jsem dělal omáčku nebo pastu z více druhů. Abych rozeznával chutě jednotlivých odrůd, musel bych je jíst čerstvé, bez ničeho. Jak píše gandalf, je tam víc přísad i chutí, takže mix chilli tomu jen prospěje, řekl bych.
gandalf Odesláno 7. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2016 (upraveno) Asi poslední letošní focení chilli /zralého/. A teď suším, suším, všechno pálí .......Je tam zastoupeno chilli od 2.000.000 SHU do 100.000 SHU.edit.: doplnění Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 7. října 2016 uživatelem gandalf
gandalf Odesláno 7. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2016 (upraveno) Mám tam i 3 zástupce rodu toho údajně nejdražššího chilli na světě, co o něm byla nedávno zmínka v nějakém periodiku na netu /https://www.novinky.cz/muzi/416007-kilogram-nejdrazsich-chilli-papricek-sveta-vyjde-na-600-tisic-korun.html/. /Aji Charapita/A Kamil to nacpe do omáčky jen tak jako nějaký obyčejný Haba :-)edit.: doplnění Upraveno 7. října 2016 uživatelem gandalf
Návštěvník Kamil Odesláno 7. října 2016 Nahlásit Odesláno 7. října 2016 A Kamil to nacpe do omáčky jen tak jako nějaký obyčejný Haba :-) Které to byly? Nějak jsem si nevšiml.
gandalf Odesláno 7. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. října 2016 (upraveno) Které to byly? Nějak jsem si nevšiml.Rodu Aji, ne konkrétně Charapita. Takový ty plochý, vroubkovaný s divnou chutí /někomu to moc chutná/, možná i takový špičatý, světlý, nebo oranžový. Obecně ten rod Aji má /pro mně/ divnou chuť, dost kyselé, silně aromatické .... Už je pěstovat nebudu, byl to pokus o změnu. Taky zabíraj hodně místa, dorostou klidně do 1.5m a víc a utlačují vše kolem.edit.: doplněk Upraveno 7. října 2016 uživatelem gandalf
Návštěvník Kamil Odesláno 9. října 2016 Nahlásit Odesláno 9. října 2016 Začátkem týdne jsem je přesunul z balkonu dovnitř, červené byly předtím jen 3-4 a teprve teď začínají chytat barvu. Přitom světla nemají tolik, ale že by to bylo jen změnou teploty? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 9. října 2016 Nahlásit Odesláno 9. října 2016 Kolik maji ty sibire palivost? Vcera jsem dal do jidla celou habanero a v pohode, zacinam si zvykat na palivy :-)
gandalf Odesláno 9. října 2016 Autor Nahlásit Odesláno 9. října 2016 Začátkem týdne jsem je přesunul z balkonu dovnitř, červené byly předtím jen 3-4 a teprve teď začínají chytat barvu. Přitom světla nemají tolik, ale že by to bylo jen změnou teploty?Jo změna teploty v tom taky hraje roli, ale hlavně to dělá vegetační doba.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se