Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vím, že tohle fórum je o hodinkách, ale to co se tady ve státě děje a to nejen okolo jídla mě už fakt zvedá ze židle. Vím, že na fóru je pousty inteligentních a schopných lidí, jedině u nich sou peníze na takto drahý koníček :suicide_anim:

Proto moje otázka zní:

Jezdíte na nákupy potravin do zahraničí? Pokud ano, kam? Kde jste nejvíce spokojeni s nákupem a nabízeným zbožím!

Téma není zaměřeno politicky ani rasově :smile_anim:

• Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jelikož jsem na hranicích s Polskem, tak tam určitě ryby a sýry, mají o dost větší výběr s vyšší kvalitou, na ceny u jídla moc nekoukám tak nevím. Ostatní jídlo bych si tam asi nelajsknul, protože šidit umí možná lépe než my, konec konců jste asi viděli reportáž o soli nad zlato :D Jinak se tam vyplátí celkem dost ostatních věcí, např. pohonné hmoty, oblečení, žrádlo pro pejsky a potřeby pro miminka" Drsné příklady identických věcí např. 10kg psí žrádlo u nás 320,00Kč - PL 200,00Kč, Plíny u nás 380,00Kč - PL 220,00Kč, Wrangler rifle u nás 2200,00Kč - PL 1500,00. Mám to 20 km do obchodního centra, takže se jednou za 14 dní tam vyplatí zajet"

Odesláno

Potraviny v zahraničí nakupuju jednou za čas, spíš nějaké prací prostředky (tam je velký rozdíl) nebo pak hadry. Tady se snažím nakupovat u soukromníků. Máš pravdu naše velkoobchody mě dost vytáčí, nekvalitní jídlo a ještě drahé, s džusem litr za 45 korun se můžou jít vycpat, to si ho udělám z pomerančů. To samé chleba a pečivo, děs a hrůza, protože to vyrábějí zmršenou technologií.

Odesláno

Mě nejvíce rozsekalo, když jsem jel v neděli za dědou do nemocnice a po cestě jsem musel koupit 0,5 lahev pomerančové Mattonky, děda velkou lahev neudrží. Cena za 0,5l v Bille, ale i Albertu + - 14,5 kč. Sem si sedl na p...l. Protože hned vedle byla lahev 1,5l za 17,5kč. V Marku maji dokonce 1,5l za 13,5kč. Tam přetekla moje zlost. V supermarketu už nekoupim ani noviny!!!!! Končím. Radši zajdu do konzumu v Dolní Hnojní.

Odesláno
  V 29. 2. 2012 v 7:06, 'Horhe' napsal:

Nejen pro potraviny sem

Je docela možné, že občas parkujeme vedle sebe. V Zittau už nakupujeme prakticky všechno. V TOOMu mají výborné tataráky, kilo za 9,99? a Rioja, která je v Makru za 260,- CZK, je v NDR za 4,99?.
Odesláno

Kolega v praci taky nakupuje v Rakousku a Nemecku - hodne da na informace a zpravy a na srovnavani cen potravin. Problem je v tom, ze nakup je sice v nekterych polozkach levnejsi, ale benzin tam a zpatky + dalsi vydaje na "delsi vylet" s rodinou (obcerstveni, nekdy obed, zmrzlina pro deti, apod.) mu ten nakup dost prodrazi. Takze nevim, jestli je to zase tak vyhodne Posted Image

Návštěvník dlubix
Odesláno

Kolega z Tachova jezdí pravidelně do Německa... ale jak píše Franta, když je člověk dál od hranic, smysl takových nákupů se pomalu vytrácí. Neušetří se pak nic a zabije se celej den.

Odesláno

V Rakousku občas nakupuji, některá drogerie je výrazně levnější a jídlo sice dražší, ale kvalita je úplně jinde. Mimochodem v Rakousku i chleba je lepší než u nás. Mě nejde ani tak o úsporu, ale uz nechci jist ty sračky z našich marketů.

Odesláno
  V 29. 2. 2012 v 10:03, 'Frantik' napsal:

Kolega v praci taky nakupuje v Rakousku a Nemecku - hodne da na informace a zpravy a na srovnavani cen potravin. Problem je v tom, ze nakup je sice v nekterych polozkach levnejsi, ale benzin tam a zpatky + dalsi vydaje na "delsi vylet" s rodinou (obcerstveni, nekdy obed, zmrzlina pro deti, apod.) mu ten nakup dost prodrazi. Takze nevim, jestli je to zase tak vyhodne Posted Image

souhlas, ale ta kvalita je prostě jinde občas s rodinou zajedu do Drážďan kupuji jen mléčné výrobky, uzeniny a hlavně alkohol mé oblíbené šumivé víno Cinzano Asti jen za 5e a přitom u nás 240kč !!! už jen při dvou kartonech mam zaplacenou cestu :)

Dále se vyplatí oblečení ... hlavně pro prcka.

Odesláno

Nazdarek aj kasparek budikari. Ja jezdil pravidelne do Polska a nechavam tak kolem 3.000,-. Maso lepsi a o dost levnejsi, syry a chemie. Jeste si tam natankuju a mam kolem 400-500 kacek doma. Tady tem hajzlum v dph necham pokud mozno co nejmene. Jsou to fakt obchodnici na svem miste.

Odesláno
  V 29. 2. 2012 v 10:13, 'Josef01' napsal:

V Rakousku občas nakupuji, některá drogerie je výrazně levnější a jídlo sice dražší, ale kvalita je úplně jinde. Mimochodem v Rakousku i chleba je lepší než u nás. Mě nejde ani tak o úsporu, ale uz nechci jist ty sračky z našich marketů.

presne tak.

ja vcera stal v makru pred regalem s pastikama ... a nakonec odchazel s prazdnou.

u syru sem malem dopadl podobne, zachranil to az le gruyere.

do tesca uz nechodim, opakovane nemaj cesky maslo a polsky odmitam kupovat.

Odesláno

polaci jsou jen banda zlodeju ... lidi vsude chvali jejich syry, ale ja tem dobrej syr jeste nejedl, vsechno melo chemicky zaklad (ale je fakt, ze chemie byla lepe pouzita nez u nas)

...ach jo, zitra me zase ceka wroclaw :((

V 29. 2. 2012 v 10:22, 'prizak' napsal:

Nazdarek aj kasparek budikari. Ja jezdil pravidelne do Polska a nechavam tak kolem 3.000,-. Maso lepsi a o dost levnejsi, syry a chemie. Jeste si tam natankuju a mam kolem 400-500 kacek doma. Tady tem hajzlum v dph necham pokud mozno co nejmene. Jsou to fakt obchodnici na svem miste.

Odesláno

Potraviny pravidelne jezdim nakupovat do Nemecka, ale rozhodne ne kvuli cenam. Vetsina toho co kupuju je mnohem drazsi nez v Cechach, ale proste to chutna lepe. Jinak to lepsi maso a syry z Polska je celkem zabavnej mytus. Kdyz budu chtit polskej humus tak si zajdu do Lidlu.

Odesláno
  V 29. 2. 2012 v 10:44, 'simon_magus' napsal:

polaci jsou jen banda zlodeju ... lidi vsude chvali jejich syry, ale ja tem dobrej syr jeste nejedl, vsechno melo chemicky zaklad (ale je fakt, ze chemie byla lepe pouzita nez u nas)

...ach jo, zitra me zase ceka wroclaw :((

Mě chutnaj jejich některý věci víc jak naše,speciálně třeba ryby,pečivo.Jejich rychlý občerstvení je na míle od našeho.Zatím mě nikdo neokradl a kamkoliv v Polsku přidjou,je obsluha milá a umí se usmát,na rozdíl od našich putyk.
Odesláno (upraveno)

v rakousku nakupuju už dlouho. drogerie je levnější a kvalitnější, jídlo ... mi přijde podobný... chleba tam je teda lepší, to jo, ale taky stojí 5, 6 éček.. když přijdu u nás v budějcích do globusu, jídlo je srovnatelný a maso když ne lepší, tak minimálně o dost levnější...

... eště tak, když si ráno přivstanu a vyrazím v linzi na trh, tam se daj koupit super věci... úžasný maso od soukromníků, čerstvý ryby, neskutečnej výběr zeleniny (třeba spousta druhů čerstvých hub), atd. ... ale drahý všechno docela dost

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

Několikrát měsíčně jezdím pracovně do Rakouska,nejraději nakupuji v http://www.hofer.at/ ,obdoba německého Aldi,ceny vesměs příznivé,ale ta kvalita je opravdu znát! Byl jsem i v Merkuru,kde je podstatně širší sortiment,ale ceny vyšší.Paradoxem je,že i po přepočtu kurzu,vychází dle mého odhadu tak 80% zboží laciněji nežli u nás...:suicide_anim:

Odesláno

Sem tam nakupuju v německu , třeba salámy se nedaji s našima sojovýma sračkama vůbec srovnat, cinzano asti za 5-6 eur u nás stojí 220 a Dove sprcháč kterej koupím v D za 1,49 stojí u nás 69 a prej v AKCI :D většina potravin tam vyjde levněji a co stoji stejně tak je mnohem kvalitnější než u nás. To samý kinder milchsnitte nebo jak se to jmenuje v německu 10ks za 2,20 eura a u nás v AKCI za 89,- :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...