Demi Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 ČKP nevymáhá dlužné pojistné (to je věcí konkrétní pojišťovny), ale požaduje příspěvek do garančního fondu za dobu, kdy vozidlo nebylo pojištěno, tzn. nebyla uzavřena smlouva. Typicky k tomu dochází u převodů, kdy nový majitel nijak nespěchá s pojistkou a vesele jezdí dál v domnění, že na autě je ještě původní pojistka. Samotné nezaplacení pojistného, tzn. pokud mám smlouvu a jen dlužím na pojistném, neznamená, že vozidlo není pojištěno a ČKP ani nemá pravomoc dlužné pojistné vymáhat.Příspěvek do garančního fondu se vypočítává jinak než pojistné, resp. má jiné/vyšší sazby. Jelikož ČKP je zřízena na základě zákona (tedy to není až tak soukromá společnost) i tento příspěvek vychází ze zákona.Jinak myslím, že se v další fázi upomínání nejedná o dceřinou firmu (tu ČKP myslím ani mít nemůže), ale o klasickou inkasku, které je vymáhání předáno. Pokud se pletu, tak mě prosím znalejší věci opravte, ale myslím, že takhle nějak to zhruba bude.
bedan Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 (upraveno) ČKP nevymáhá dlužné pojistné (to je věcí konkrétní pojišťovny), ale požaduje příspěvek do garančního fondu za dobu, kdy vozidlo nebylo pojištěno, tzn. nebyla uzavřena smlouva. Typicky k tomu dochází u převodů, kdy nový majitel nijak nespěchá s pojistkou a vesele jezdí dál v domnění, že na autě je ještě původní pojistka. Samotné nezaplacení pojistného, tzn. pokud mám smlouvu a jen dlužím na pojistném, neznamená, že vozidlo není pojištěno a ČKP ani nemá pravomoc dlužné pojistné vymáhat. Příspěvek do garančního fondu se vypočítává jinak než pojistné, resp. má jiné/vyšší sazby. Jelikož ČKP je zřízena na základě zákona (tedy to není až tak soukromá společnost) i tento příspěvek vychází ze zákona. Jinak myslím, že se v další fázi upomínání nejedná o dceřinou firmu (tu ČKP myslím ani mít nemůže), ale o klasickou inkasku, které je vymáhání předáno. Pokud se pletu, tak mě prosím znalejší věci opravte, ale myslím, že takhle nějak to zhruba bude. U nás se jednalo o nové auto a psali, že není vůbec pojištěné od koupě. Možná se opravdu jednalo o ten příspěvek do garančního fondu a ne o doplacení pojistného, nevzpomínám si už přesně a dopisy se mi nechce hledat, nicméně bez pojistky by nám nikdo nevydal značku a my měli všechno v naprostém pořádku. Naštvalo mne, že jsem se tím musel vůbec zabývat a potom taky jejich nekomunikace, nemožnost se s nikým kompetentním normálně domluvit a taky to, že po zaslání všech dokladů nám nikdo nedal vědět, že je to v pořádku a naše zdůvodnění, repektive zaslané doklady akceptují. To že by se omluvili za ten arogantní dopis jsem ani nečekal. Upraveno 3. března 2012 uživatelem bedan
Demi Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 no ono spousta toho je způsobeno špatnou nebo neúplnou databází s chybějícími údaji apod., což je samozřejmě problém ČKP (a nijak je to neomlouvá) plus Ministerstva dopravy, které by jim mělo údaje o převodech snad poskytovat a samozřejmě i samotných pojišťoven, které ty údaje dodávají. Pak člověk musí ztrácet zbytečně čas, aby jim doložil něco, co mají vědět, kdyby v tom neměli binec.Druhá věc je pak způsob a jednání inkasní agentury, kterou si najmou. Trošku mi to připomíná situaci před několika lety, kdy Česká televize vymáhala poplatek, taky prostřednictvím jiné agentury, i po lidech, kteří jej pravidelně platili. Dokonce myslím přišla upomínka i šéfovi jejich odborů, který nejenže měl všechno zaplaceno, ale platil dokonce více, než měl (dobrovolně).
long Odesláno 3. března 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2012 ČKP nevymáhá dlužné pojistné (to je věcí konkrétní pojišťovny), ale požaduje příspěvek do garančního fondu za dobu, kdy vozidlo nebylo pojištěno, tzn. nebyla uzavřena smlouva. Typicky k tomu dochází u převodů, kdy nový majitel nijak nespěchá s pojistkou a vesele jezdí dál v domnění, že na autě je ještě původní pojistka. Samotné nezaplacení pojistného, tzn. pokud mám smlouvu a jen dlužím na pojistném, neznamená, že vozidlo není pojištěno a ČKP ani nemá pravomoc dlužné pojistné vymáhat. Příspěvek do garančního fondu se vypočítává jinak než pojistné, resp. má jiné/vyšší sazby. Jelikož ČKP je zřízena na základě zákona (tedy to není až tak soukromá společnost) i tento příspěvek vychází ze zákona. Jinak myslím, že se v další fázi upomínání nejedná o dceřinou firmu (tu ČKP myslím ani mít nemůže), ale o klasickou inkasku, které je vymáhání předáno. Pokud se pletu, tak mě prosím znalejší věci opravte, ale myslím, že takhle nějak to zhruba bude. No skoro jsi to trefil. Pojišťovna nic nevymáhá, bo za prvé není propojena s magistrátem a nemůže nic vymáhat protože, která by to na tobě vymáhala, TO BY SI O TEBE LOSOVALI ? I kdyby mohla a byla propojena a vyhrála by losování O TEBE , žádná v tom nemá takový bordel jako ČKP a dobře si díky Navisionu přiřadí VIN ke jménu i bez R.Z Ano zřizovatel ( iniciátor) byl stát , ale nyní je to partička LEVÁKŮ a samostatný právní subjekt se státem nemajíc cokoliv společného ( ale možná se pletu) Není to inakska , ale skrytá dceřinka pouze s PO boxem a skrytá za e. adresou pro nahrávání dokumentů na e.adrese :www.bezpojistni.cz Ale v globálu jsi to popsal nejpřesněji a DĚKUJI TI za pohled, který mi skoro vychází tak jako kdyby jsi měl něco společného s magistrátem nebo nějakou pojišťovnou ??. Dlužíš pojišťovně a máš platnou smlouvu a zapomnněl jsi na jednu splátku tak tě upomíná pojišťovna. Pouze bych si dovolil zásadně nesouhlasit s tvojí definicí typického neplatiče kterého honí ČKP. ČKP jsou leváci majíc v systemu bordel a navíc dle mého jednájí ůmyslně tímto zavádějícím způsobem, který je na zvracení. Neznám ve finále nikoho z mého okruhu známých ,které jsem za ty tři dny s tou problematikou seznámil kdo opravdu neměl zaplaceno. Jednalo se skoro vždy o pojištění na VIN dokud nebyla vdána R.Z a nebo pojištění přes flotilu. PROTO POZOR NA ČKP !!!!! l
Demi Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 to long: tak s magistrátem nemám nic společného, s ČKP taky ne, s pojištěním odpovědnosti taky ne nějak nerozumím tomu, proč by si měli o tebe losovat. Dlužíš pojišťovně pojistné (tzn. máš smlouvu), bude to po tobě vymáhat pojišťovna a nikdo jiný, to je logické. Nemáš uzavřenou pojistnou smlouvu, platíš sankci za to, žes nebyl pojištěn, tzn. příspěvek do garančního fondu ČKP - vymáhá to ČKP. To je celé. Ten web je informační web ČKP, na svých stránkách mají normálně zveřejněnou adresu, telefony, e-mail. To, že v tom mají binec a posílají to lidem, kteří to mají v pořádku, je asi fakt a nedivím se, že tě to nas... Nikoho neobhajuju, jen jsem snažil upřesnit, co vlastně ČKP vymáhá a z jakého důvodu a jaký je rozdíl mezi ČKP a pojišťovnou. Jinak dohledovým orgánem je Česká národní banka, která má pravomoc jejich činnost kontrolovat, tzn. stížnosti adresovat přímo ČNB. Se státem to pořád hodně společného, jelikož byla zřízena zákonem, stejně jako ten příspěvek, stát prostřednictvím zákona určuje charakter její činnosti, pravomoce, povinnosti atd. Členem je každá pojišťovna, která se zabývá pojištěním odpovědnosti, a to přímo ze zákona - což znamená mimo jiné zasílání příspěvků do garanční fondu.
jacob Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Když nad tím tak přemýšlím. Nejedná se vlastně o žádné pokuty, které by šly například pojišťovnám, nebo státu. ČKP agresivně vymáhá příspěvek do nějakého Garančního fondu, ze kterého jsou potom zřejmě hrazeny škody poškozeným lidem. Zajímalo by mě ale, kde tyto prachy vlastně jsou. Nebo je to jen další tunel? Jenom tak mimochodem, že ČKP poslouchá pojištovny je docela jasné, když ve správní radě jsou frajeři z Kooperativa, ČP, Allianz, ... btw, průměrný plat 51 000 Kč v ČKP také není špatný. 1
financ Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Když nad tím tak přemýšlím. Nejedná se vlastně o žádné pokuty, které by šly například pojišťovnám, nebo státu. ČKP agresivně vymáhá příspěvek do nějakého Garančního fondu, ze kterého jsou potom zřejmě hrazeny škody poškozeným lidem. Zajímalo by mě ale, kde tyto prachy vlastně jsou. Nebo je to jen další tunel? Jenom tak mimochodem, že ČKP poslouchá pojištovny je docela jasné, když ve správní radě jsou frajeři z Kooperativa, ČP, Allianz, ... btw, průměrný plat 51 000 Kč v ČKP také není špatný. Nechci obhajovat ČKP, protože v tom opravdu mají binec, ale zkus si o tom něco nastudovat. Například něco o objemu škod, které způsobí nepojištění řidiči, co je vlastně ČKP, kdo ji zřizuje apod.
Demi Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 nevím přesně, jak s tím hospodaří, ale ano, ten příspěvek jde do garančního fondu, ze kterého se vyplácí škody v případě, že ji způsobí někdo, kde neměl pojištěné odpovědnosti. V takových případech ČKP de facto nahrazuje pojišťovnu a sama to pak vymáhá po škůdci. Čili není důvod, aby to šlo pojišťovnám, no a stát si přijde na své, protože neuzavření zákonného pojištění (obecně) je přestupkem, za který hrozí pokuta. Nejsem si jistý, ale myslím, že ten příspěvek (tzn. od těch, kteří neměli pojištění) v podstatě umožňuje pojišťovnám snižovat jejich vlastní příspěvek - ale tím si fakt nejsem jistý. Tahle povinnost je myslím relativně nová (cca 3 roky) a asi to může vylepšit zisk pojišťoven - nikoliv v tom, že by si rozdělovaly garanční fond, ale že si můžou snížit svůj vlastní příspěvek. Ale to je jen můj předpoklad, jistý si tím fakt nejsem a hledat se mi to nechce :-) Jinak tím, že ČKP patří pod dohled ČNB, musí se řídit vcelku přísnými pravidly pro finanční hospodaření včetně umístění volných peněz, tvorbu rezerv a podobně, což ČNB vcelku důsledně kontroluje.
financ Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Pokuty za nepojištěné auta jsou potřeba a vůči těmto vyjebávkám co nejtvrdší přístup Nepojištěný kamion a sjetý gumy: http://hzs-zlkraje.cz/clanek/1863/hasici-vyprostovali-u-tezke-nehody-s-postovnim-vozem/
jacob Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Čili není důvod, aby to šlo pojišťovnám, no a stát si přijde na své, protože neuzavření zákonného pojištění (obecně) je přestupkem, za který hrozí pokuta. To co jsi napsal, to byla také moje myšlenka. ČKP vymáhá peníze od každého, kdo neplatí. Vlastně od spousty lidí, kteří nic nedluží a platí, vymáhá také. A stát může udělit pokutu. Řekl bych, že se tak stane u jednoho z tisíce případů. Možná u jednoho z několika tisíc případů. Podle mého laického pohledu je jasné, kdo má víc a kdo skoro nic.
jacob Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Například něco o objemu škod, které způsobí nepojištění řidiči, co je vlastně ČKP, kdo ji zřizuje apod. Chápu, že ČKP je kancelář POJISTITELŮ. Pak by to ale podle mě měla být jiná právnická osoba, než-li subjekt, který je zřízený zákonem. Ve vedení jsou POUZE lidé z pojišťoven. Neměl by být u subjektu zřízeného zákonem, alespoň jeden člověk, který není zároveň šéfem pojišťovny? Přijde mi to opravdu absurdní. Stejně tak jako když si ministerstvo spravedlnosti platilo soukromé právnické kanceláři za poradenství (analýzy různých návrhů zákonů, apod.) protože nikdo z ministerstva to nedokázal, nebo neuměl. Člověk má dvě možnosti. Buďto zaplatí povinné ručení například u Kooperativy, kde sedí pan Diviš anebo dostane pokutu od ČKP, kde sedí pan Diviš. Kliknu si na webové stránky ČKP. Chci je kontaktovat poštou, tak logicky kliknu na záložku O nás a Kontaktní informace. Tam ale není žádná adresa. Musím kliknout na další záložku... člověk, o kterém si ČKP myslí, že něco dluží (často nic nedluží) nemůže ČKP kontaktovat pomocí faxu, nebo emailu. Pouze infolinka anebo poštou (pošta je dle jejich webu ale pouze pro poškozené, takže se v tom již trochu ztracím). Sorry, ale podle mě to jsou kurvy.
tmoris Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Tak jsem si zkusil zadat do online nastroje CKP jestli mam pojistene auto (zaplaceno mam) a vybehlo mi, ze nemam. tak nevim co si o tom mam myslet. co to pise vam na tom odkazu?
financ Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Chápu, že ČKP je kancelář POJISTITELŮ. Pak by to ale podle mě měla být jiná právnická osoba, než-li subjekt, který je zřízený zákonem. Ve vedení jsou POUZE lidé z pojišťoven. Neměl by být u subjektu zřízeného zákonem, alespoň jeden člověk, který není zároveň šéfem pojišťovny? Přijde mi to opravdu absurdní. Stejně tak jako když si ministerstvo spravedlnosti platilo soukromé právnické kanceláři za poradenství (analýzy různých návrhů zákonů, apod.) protože nikdo z ministerstva to nedokázal, nebo neuměl. Člověk má dvě možnosti. Buďto zaplatí povinné ručení například u Kooperativy, kde sedí pan Diviš anebo dostane pokutu od ČKP, kde sedí pan Diviš. Kliknu si na webové stránky ČKP. Chci je kontaktovat poštou, tak logicky kliknu na záložku O nás a Kontaktní informace. Tam ale není žádná adresa. Musím kliknout na další záložku... člověk, o kterém si ČKP myslí, že něco dluží (často nic nedluží) nemůže ČKP kontaktovat pomocí faxu, nebo emailu. Pouze infolinka anebo poštou (pošta je dle jejich webu ale pouze pro poškozené, takže se v tom již trochu ztracím). Sorry, ale podle mě to jsou kurvy. Slovy klasika: No můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
African Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Tak jsem si zkusil zadat do online nastroje CKP jestli mam pojistene auto (zaplaceno mam) a vybehlo mi, ze nemam. tak nevim co si o tom mam myslet. co to pise vam na tom odkazu? Zkusil jsem tři auta a všechny v pořádku pojištěné, píše to typ auta, od kdy do kdy pojištěno a u koho"
tmoris Odesláno 3. března 2012 Nahlásit Odesláno 3. března 2012 Zkusil jsem tři auta a všechny v pořádku pojištěné, píše to typ auta, od kdy do kdy pojištěno a u koho" Mam auto pojistene pres firemni flotilu. Tak by to chtelo, jestli to muze potvrdit nekdo, kdo je taky pres flotilu ..
RomanP Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Tak jsem si zkusil zadat do online nastroje CKP jestli mam pojistene auto (zaplaceno mam) a vybehlo mi, ze nemam. tak nevim co si o tom mam myslet. co to pise vam na tom odkazu? Na mně zase vyskočilo, že o tomto vozidle není v databázi záznam. Je soukromé a pojišťoval jsem ho sám. Asi ale na základě vin. To teď z hlavy neznám a na to asi jejich formulář není stavěnej.
tmoris Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Na mně zase vyskočilo, že o tomto vozidle není v databázi záznam. Je soukromé a pojišťoval jsem ho sám. Asi ale na základě vin. To teď z hlavy neznám a na to asi jejich formulář není stavěnej. Volal jsem ted do Allianz a tam mi rekli, ze podle VIN to pojisteny mam, ze zrejme pojistnik v ramci flotily nenahlasil jednotlive SPZ. Tim by se tedy vysvetloval muj i tvuj pripad ..
JGN Odesláno 20. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2012 Dobrý den, jste z jižní Moravy a setkali jste se s podivnými praktikami ČKP? Jestli ano, prosím, ozvěte se. Brněnský deník Rovnost připravuje článek o této společnosti a jejích praktikách. Pokud se chcete podělit o své zkušenosti, pomoci osvětlit fungování ČKP a varovat další řidiče, ozvěte se na e-mail: jan.nemec@denik.cz.
long Odesláno 6. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2012 No chlapí tak jen jsem chtěl řící, že se někdy vyplatí bojovat a dát asi tak 20 dopisů, 50 mailů a 30 telefonů na všechny možné strany !!!!!! TRVALO TO PŮL ROKU. UFŠlo jen o cca 2600 kč, ale vezměte si kolik lidí to opravdu zaplatí .
Harry Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 S těmahle grázlíkama jsem měl v úterý už druhý soud (a další asi bude následovat)... Jsou fakt neuvěřitelní. Když soudce jejich právníkovi naznačil že se asi spletli, tak ten jejich právník řekl, "že jsem zadal špatné údaje do centrálního registru sám"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se