odklizec Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Ono to pravidlo s 50 prispevky, jakozto ochranou proti podfukum je to treba brat jen jako sekundarni "vyhodu". Taky si napamatuju, ze by tu nekdo nekoho vylozene podrazil, i kdyz naznaky byly. Ke komu budete mit vetsi duveru? Ke cloveku s jednim nebo zadnym prispevkem, ktery prijde a zacne prodava omegy a nebo k nekomu, kdo ma aspon tech minimalnich 50 rozumnych prispevku? A verte tomu, ze jestli tady zatim nebyl zaden vylozeny podraz, je to s narustajicim poctem clenu a dobou trvani fora jen otazka casu. To pravidlo by spis melo zamezit pristupu pouhym "prodavacum" a tim ted opravdu na nikoho nenarazim! Popshopa si vazim, vazil jsem si a vazit budu, protoze dodaval kvalitu za rozumne ceny a clovek videl veci, ktere bezne neuvidi. Je skoda teto ztraty a i kdyz by se dal zaradit do kategorii prodejcu profesionalu, diky tomu, ze dodaval kvalitu byl na foru jednohlasne tolerovan, stejne tak jako PRIM zde ma velkou vyjimku, coby zastupce ryze ceskeho vyrobce hodinek. Nicmene, do budoucna by toto pravidlo zabranilo zacit prodavat pred tim, nez by si clovek vybudoval jakousi "historii". Je to sice chaby, ale preci jen zpusob ochrana clenu diskuzniho fora, ktere neni primarne prodejnim! Prodejni cast na tomto typu fora ja osobne chapu jako bonus a ne jako samozrjemost!
safi Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 To Odklizec: Jak se chcete stavit k roli Prima? Hodně lidí na tomto fóru má problémy s tím že si zde prosazuje své ekonomické zájmy. Na druhou stranu toto fórum obohacuje o pohled výrobce + v 95% případů ví o čem hovoří, až už to je výroba, nebo ekonomická stránka. Celkem těžký oříšek, který nevím jak rozlousknout, a jsem rád žeho ani louskat nemusím. Osobně mi jeho přítomnost vůbec nevadí, ba právě naopak, ale i toto by mělo být nějak vyřešeno, nebo alespoň přijato a veřejně publikováno vyjádření moderátorů/vlastníků fóra, aby se zamezilo dalším diskusím v budoucnu.
Cyber Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Zdravím všechny, znovu se omlouvám za delší nepřítomnost a děkuji Odklízeči a Kamilovi (zejména jemu za vedení fóra. Oba mne svorně upozornili, že situace ve fóru se stává neúnosnou díky nejrůznějším způsobům obtěžování (spam) a napadání či hádání - FUD. Protože velká část mé zátěže začíná polevovat a mohl jsem se tomu chvíli věnovat, zakázal jsem všem nečlenům (tedy neregistrovaným) jakkoliv publikovat na fórech Chronomagu. Je třeba se registrovat pro psaní do všech fór, což by mělo omezit spam. Další postup je otázkou diskuse a dohody Starých Členů Fóra a mé úvahy, doporučení Odklízeče a Kamila. V současné době je zvažován následující postup: 1) Bude instalováno nové diskusní fórum, které už je dlouho koupené, ale nepodařilo se do něj příspěvky migrovat. 2) Staré forum se uzavře pro příspěvky kohokoliv, bude jen na čtení 3) Do nového fóra nebude nikomu přenesena registrace. Bude třeba se nově registrovat, což nadšence pro hodinky snad neodradí, diskusní paka snad jo. 4) Proběhne a bude dodržována tvrdá selekce členů. Fórum není proto, aby se zde lidi hádali, ale pro inteligentní a kultivovanou diskusi milovníků hodinek. Hádat se jděte do parlamentu nebo jiného bordelu, ne tady. Pokud jste šlápli Odklízeči nebo Kamilovi na kuří oko, tak to máte blbý, asi vás killnou. Bude na nich, koho z fóra vyhodí a koho ne a vím, že oba jsou dost inteligentní na to, aby se rozhodovali spravedlivě. 5) Další diskuse poběží už jen na novém fóru. A nakonec: 6) Budu muset najít nějaký model, co s Chronomagem a Kroniem, protože na to fakt ke své obrovské lítosti nemám čas Varianta je "rozpustit" jej do formy "akciové společnosti", jejíž "akcie" budou držet Staří Členové. Nebo tak něco, co zohlední fandy hodinek a jejich budoucí prospěch. Vaše návrhy prosím zde, přijdu se na ně jednou za čas podívat Pod to se podepíšu, a nápad s akciovkou je skvělý. Poté co burze začala padat, je potřeba investovat jinam.
odklizec Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 To Odklizec: Jak se chcete stavit k roli Prima? Hodně lidí na tomto fóru má problémy s tím že si zde prosazuje své ekonomické zájmy. Na druhou stranu toto fórum obohacuje o pohled výrobce + v 95% případů ví o čem hovoří, až už to je výroba, nebo ekonomická stránka. Celkem těžký oříšek, který nevím jak rozlousknout, a jsem rád žeho ani louskat nemusím. Osobně mi jeho přítomnost vůbec nevadí, ba právě naopak, ale i toto by mělo být nějak vyřešeno, nebo alespoň přijato a veřejně publikováno vyjádření moderátorů/vlastníků fóra, aby se zamezilo dalším diskusím v budoucnu. Priznam se, momentalne netusim jak toto resit a jestli vubec mi prinalezi toto resit. Pred dvema dny jsem ohlasil stazeni se z aktivni ucasti na tomto foru. Ted kdyz je opet jakasi sance pretavit toto forum na neco lepsiho, nemam problem se opet zapojit Ale reseni otazky PRIM je na delsi diskuzi s chronomagem a Primem. On sam myslim bude chtit situaci nejak resit, protoze se stala neunosnou urcite i z jeho pohledu. Prim se svou vstricnosti bohuzel dostal do nezavidenihodne situace, protoze se dostal pod velky tlak a jeho status asi bude potrebovat urcite zmeny. Zatim se ale nic takoveho neresi neb jsou Vanoce a lidi maji lepsi veci k reseni
Návštěvník Snow Odesláno 23. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2006 Myslím že se bát nemusíš, přečti si první příspěvky tohoto vlákna, kde jsou popsány pravidla migrace na nové fórum :-) Tak to by bylo moc fajn , docela jsem se vyděsil, že bych musel toto forum opustit, doufám, že máš pravdu, asi jsem si to v panice pořádně nepřečetl. Díky za uklidnění, to bych dostal k vánocům pěkný dáreček, hodinky pod stromečkem určitě nenajdu, budu se muset postarat sám v průběhu příštího roku, a proto bych byl otrávený, že se nebudu moci zapojovat do diskusí a poradit se co, kde a jak koupit. Měj se a krásné vánoce, škoda, že není snow. Snow
babaq Odesláno 24. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2006 No já bych nepromazával, raději bych viděl to hodnocení - když bude mít někdo pochybnosti o hodnocení příspěvků konkrétního člena, může si takto ověřit, na jakém základě se to hodnocení zakládá... a nebude to takové "von to někdo smazal, tak to asi bylo ke smazání... nebo ne?" Podle mě to je lepší než mazání - už jenom proto, že co pro někoho bude nepřípustné, jiný si s pobavením rád přečte. Jinak se z toho stane fórum několika členů (adminů a moderátorů). K PRIMovi - co tak založit oddělení komerčních sekcí? Tu svou by si moderoval PRIM a byl by klid. Všichni by věděli co od takové sekce čekat a nikdo by nefrfňal, že si tam PRIM dělá reklamu. Tam by si ji zkrátka dělal legálně :-)
šarik Odesláno 24. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2006 Promazávat! Může být dobře hodnocený, ale to mu nezabrání zaplácávat forum jalovým textem. Kromě toho to není forum na pobavení, ale pro vysoce odbornou diskuzi.
MarvinX Odesláno 24. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2006 No tak snad to k něčemu bude. Bráno dle data registrace, nepatřím mezi Staré Členy Fóra, tak tady asi můj hlas nemá tak velkou váhu, přesto si dovolím jednu poznámku: Všechny body sepsané Chronomagem po poradě s Odklízečem a Kamilem, mají svoji logiku a opodstatnění, přesto se nemohu ubránit dojmu, že za špatnou situaci vzniklou v posledních dnech / týdnech nesou hlavní zodpovědnost někteří ze SČF. Výše uvedené body postihují především NČF a RNČF (Nový Člen Fóra a Relativně Nový Člen Fóra ) a to tím, že jsou bráni jako podřadná skupina (nerovnost platnosti hlasů). Osobně si myslím, že je potřeba vyřešit pouze tři problémy: 1) Snížit prostořekost SČF, RNČF a NČF na přijatelnou úroveň (minimálně o 53,256 %) 2) Eliminovat čistě spekulativní členství za účelem prodejů hodinek 3) Odbourat spam Osobně vítám všechny kroky, které povedou k vyřešení těchto problémů, ale jestli to má být formou diskriminace, nesouhlasím s tím.
bunny Odesláno 24. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2006 prepacte, ale ved problemy nevznikli kvoli predajcom... problem na diskusii nastal vtedy ked par diskutujucich zacalo reagovat na PRIMa a nesuhlasilo s jeho nazormi a s tym co pisal... vsetko to prepuklo a zlom nastal vtedy, ked PRIM zverejnil cenovu kalkulaciu na vyrobu puzdier Milan l.e. je to forum o hodinkach, ale ked tu ma pravo jediny vyrobca prezentovat svoju znacku, tak je podla mna spravne, ze maju aj ludia pravo reagovat na neho ci uz pozitivne alebo negativne a negativna resp. konstruktivna kritika pokial ma pamat neklame vzdy bola podlozena nejakymi faktami... a mimochodom prajem pekne sviatky
Drummer Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Také souhlasím s podobou nového fóra. Co se týká porušování pravidel, bohužel se tu tolerovalo Primovi aby si zde dělal komerční reklamu. Když pravidla tak stejná pro všechny. Toto by se mělo řešit. Buď by se v budoucnu mohla stát z Prima jakási šedá eminence podporující běh tohoto fóra, a tím pádem i s výsadou si zde dělat reklamu. Nebo v opačném případě mazat jeho příspěvky. I když se v nich objevují zajímavé technické i jiné informace, je to bohužel pořád reklama. A jak zde spousta lidí ví jeho zisky nejsou malé.
bunny Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 to Drummer: to ze si PRIM robi na fore reklamu mi az tak zle nepripada, ano ma tu postavenie, ktore ziadny iny vyrobca nema, ale respektujem to... ale PRIM nie je nedotknutelny a musi pocitat aj s kritikou a nema dovod byt podrazdeny, ked nie kazdy suhlasi s tym co robi a nie kazdy mu vsetko "zerie"... a tvrdit, ze ked s niecim nesuhlasim, tak mam byt ticho a nekomentovat to mi pripada trochu od veci... to potom tu budu iba same pozitivne kecy na znacku Prim??? ved ziadna svetova spolocnost nema len privrzencov, ale aj odporcov... ked sa cigimu pacia Prim a rad ich nosi, ja to respektujem, nemam nic proti tomu... ked midloch ma rad Breitling, tak ho nebudem odsudzovat, ked mne sa paci ina znacka, respektujem ho... ale ked tu PRIM nieco napise a mam odlisny nazor, tak sa vyjadrim, kedze PRIM ma tu trosku ine postavenie ako ostatni... ano atmosfera tu hustla uz dlhsie, ja som urcite neprispieval k jej ukludneniu, za co sa ospravedlnujem, ale vzdy to bolo len o tom istom: dve nazorove skupiny a Prim a vyvrcholilo to, ked PRIM zverejnil kalkulaciu na puzdro v inych diskusiach problem nebol, vzdy to hustlo, ked sa zacalo diskutovat o Prim... co sa tyka obchodnikov na fore, tak neviem, ale tiez som tu nieco nekale nepostrehol (ale mozno sa mylim), popshop bol respektovany a bol prinosom pre chronomag... taktiez sa tu ludia poznaju dost dobre a doveruju si... ja sam by som nemal problem poslat peniaze clenovi fora dopredu, lebo su to gentlemani
šarik Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 PRIM je tu přínosem z hlediska technických a ekonomických informací a výrazně pomohl k probádání historie této značky. A to, že si tu udělá sem tam nějakou reklamu nepovažuji za závadné. Předpokládám, že každý je inteligenčně natolik na úrovni, že ho reklama nemůže ovlivnit natolik, aby si koupil to co nechce/nepotřebuje.
safi Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Co se týče Prima tak zde jsou dvě možnosti: 1) bude mít statut jako všichni ostatní členové a nebude si moci propagovat svoji značku. Výhodou by bylo prakticky odstranění diskusí o cenách atd. To samé by platilo pro další profi obchodníky. 2) bude moci v rámci svého statutu podporovat svoji značku, poskytovat členům fóra pohled na hodinky a jejich výrobu ze strany výrobce a případně pomáhat realizovat jednotlivé projekty, pokud mu to přijde přínosné. Osobně doporučuji variantou 2. Proč? Pojdme o krok zpět k definici poslání tohoto fóra a výstupů, kterými by toto fórum mělo přispívat do lidské společnosti (jedná se o můj osobní pohled). Posláním tohoto fóra je zvyšovat úroveň poznání a vědomosti o hodinkách - o jednotlivých značkách, strojcích, materiálech, výrobních postupech tohoto krásného a ušlechtilého řemesla. Zároveň toto fórum slouží zároveň jako kulturní zázemí, na jehož základě se lidé poznávají a navazují mezi sebou různé vztahy (ať už čistě ekonomické, přátelské nebo i jiné ) Chronomag od začátku své existence není běžné diskusní fórum, ale blíží se spíše k odborné diskusi. Aby naše kolektivní diskutování nezůstávalo pouze u diskuse, je nutné, aby se občas přetavilo do konkrétních výstupů. Výstupy tohoto fóra jsou předané znalosti a vytvořené/upravené/renovované hodinky, které by jinak nevznikly. A právě PRIM je jedním ze subjektů, které s praktickou realizací mohou pomoci. Je pravda, že vyjímečnost tohoto fóra svádí k tomu, aby bylo používáno k propagaci konkrétní značky více či méně zjevnou cestou. Osobně být marketingový ředitel PRIMu tak už to dávno udělám a možná ve větší míře, než se děje v současnosti. Kdo ví jaká je dohoda a jaké jsou ekonomické a finanční vztahy mezi vlastníky tohoto fóra a Eltonem :-)) Je samozřejmě nutné počítat s tím, že kdyby měl PRIM nestandardní statut, tak občas dostane kapky od ostatních členů fóra. Pokud se to bude dít v rámci všeobecně přijímané normy slušnosti, nelze proti tomu nic namítat.
watch Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Znacna cast clenu se zajima o znacku Prim a jeji historii. A k tomu jsou nutne informace, ktere samozrejme casto pochazi od Prima. Nikdo jiny totiz takove informace nema. Hodinky Chronomag le vyrobil Prim na prani clenu fora, urcite ne hlavne proto, aby si udelal reklamu. Pritomnost Prima na foru proste povazuji za velky prinos. Podminkou je, ze vystupuje pod oznacenim PRIM a tim neni anonymni. Informace od ostatnich vyrobcu bych take privital, ale nepredpokladam, ze se nekdo jiny chce podilet. Prim totiz pro toto forum investoval spustu casu a vetsina prispevku se da sotva oznacit jako reklamni. Do toho zadny jiny vyrobce cas a penize investovat nebude.
farářskej Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Pokud postavení PRIMa vadí, proč by se nedali oslovit i ostatní výrobci hodinek? Mladej LeCoultre, Külling z Xemexu, pár Japonců ze Seika, nebo starej Omega - třeba by je to zaujalo :-) Osobně bych na našem místě viděl spíš potěšení z toho, že si PRIM dokáže udělat čas na podobný kratochvíle... Dejte mu vlastní sekci/podsekci a je po ptákách.
watch Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Problemem jsou ale lide, kteri se vyjadruji takovym spusobem, ktery se k tematu hodinek nehodi a tim mnoho lidi od prispevku a dalsiho pusobeni na foru odrazuji. To je problem, ktery se snazi Chronomag s Odlizecem a Kamilem resit. Kazdou moznost omezeni nevhodnych prispevku vitam a to i za cenu, ze nekdo smaze nejaky muj prispevek (potom se zamyslim nad tim proc a priste to napisu treba jinak).
old black Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Pokud postavení PRIMa vadí, proč by se nedali oslovit i ostatní výrobci hodinek? Mladej LeCoultre, Külling z Xemexu, pár Japonců ze Seika, nebo starej Omega - třeba by je to zaujalo :-) Osobně bych na našem místě viděl spíš potěšení z toho, že si PRIM dokáže udělat čas na podobný kratochvíle... Dejte mu vlastní sekci/podsekci a je po ptákách. Teď jsem musel zrušit rozepsaný příspěvek. Bylo tam prakticky to stejné! Co zakazovat - povolit! A uvidíme Jen podtrhnout VÝROBCI. Už se těším na příspěvky Nardina!
maxs Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Moj nazor/navrh. Mazanie prispevkov je cenzura.Ja uz mazem aj sam po sebe aby som sa nedostal do trapnej a zdlhavej debaty ala Hamilton.Mam averziu voci ludom neschopnym prijat odlisny nazor.Je to len dalsi pokus o idealnu spolocnost kde sa urci co je koser a co nie,trestom bude zakaz pisat a vylucenie zo spolocnosti(ako sa len volal ten posledny pokus?) Navrhujem aby sa "vadne" prispevky minimalizovali moderatorom(zostane len meno autora).Kto bude chciet si tu perlu rozklikne a precita,kto nie toho nebude rusit v "nezavadnej" diskusii.Ak sa bude na minimalizovany prispevok reagovat je to len dokaz,ze minimalne jedneho clena zaujal. Aha,myslite na moznost galerie.
Andreas Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Mám rád hodinky, proto jsem se přihlásil do tohoto fóra. A líbí se mi, že se zde mohu setkávat nejen s informacemi o hodinkách, nebo si nějaké pořídit s férovým přístupem prodávajících, ale i proto, že se zde povídá o domácích mazlíčcích, psacích potřebách, bramborových salátech a guláších, tedy věcech nesouvidejících. Ale těší mě si o tom s vámi povídat, tak nevím, zda jsem příznovcem vytvoření nového fóra, striktně kontrolovaného, zda se píše pouze o hodinkách. Možná jsem to ale nějak špatně pochopil. Ale nejsem příznivcem vytváření nějakých nových fór a spříspěvky některých jiných přispivatelů jsem třeba nesouhlasi, ale vcelku mě nevzrušovaly. Každý je totiž chápán ostatními tak, jak píše, vystupuje a jedná - buď pozitivně, nebo negativně - a nemyslím, že nové fórum vše vyřeší... tož tak...
odklizec Odesláno 25. prosince 2006 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2006 Ani predtim ani ted ani potom nikdo nebude mazat nebo zakazovat diskuze o cemkoliv, pokud to budou DISKUZE v ramci slusnosti a stanovenych norem. To cemu rikate cenzura se tyka prispevku napadajicich..osocujicich..kopajicich do toho ci onoho nebo prispevku, ktere jsou v diskuzi ktere do dane deiskuze nepatri. Nevim, proc mate potrebu takove prispevky a jejich zachovavani ve foru obhajovat? Kdyby nekteri lidi tady byli "normalni" a nemeli potrebu kazdou chvili rozpoutavat flame nebo kecat nekomu do jeho prodejnich prispevku, nebo nekoho napadat za to, jake nosi hodinky a z jakychkoliv jinych priblblych duvodu se chovat jako nevyrovnane pubertalni bytosti, nebylo by treba mazani prispevku a kultura fora by byla na zcela jine urovni. Jelikoz tato uroven diskutujicich u nas zatim nefunguje, je treba mazat, zakazovat lidem pristup a i jinym zpusobem jim otravovat zivot, zejmena tem neprizpusobivym.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se