Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já bych to pragmaticky shrnul: Bude-li nové fórum, bude podle pravidel jeho zakladatele/provozovatele. Když se to někomu nebude líbit, tak ať tam nechodí. Návštěvnost a množství diskusí ukáže, jestli bude či nebude životaschopné. Tečka

tak s tímto plně souhlasím

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
>> Možná někdy vyhodí i ty, které bych nevyhodil, ale stejně budu vděčný, že to nekdo dělá :-)

A nejde o politickou korektnost, jde o to, jestli si na tohle fórum může psát každý, co chce (s rizikem, že se to zvrhne v žumpu ve stylu iDNESu), nebo jestli budou nějaká pravidla (s rizikem, že nebudou všem 100% vyhovovat). Já hlasuji pro druhé, protože ideální varianta, kdy budou všichni spokojeni i bez moderování, tu evidentně fakticky nenastává.

Kde mas jistotu, ze se jednoho dne neznelibis nejakemu moderatorovi a nevyhodi Tebe?

Radši to risknu, než abych četl tuny OT a osobních výpadů.

Odesláno
Kde mas jistotu, ze se jednoho dne neznelibis nejakemu moderatorovi a nevyhodi Tebe?

Radši to risknu, než abych četl tuny OT a osobních výpadů.

"Those who would give up essential liberty to purchase temporary safety deserve neither liberty nor safety"

?Benjamin Franklin

Zdroj:http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_(political)

No jo, ale tady se nebavíme o regulaci veřejného prostoru, ale pravidlech účasti v soukromém klubu. Moderace nijak neohrožuje něčí svobodu zařídit si vlastní server a zvracet si tam, jak hrdlo ráčí.

Je to podobné, jako kdybys chtěl, aby na rockovém festivalu mohly vystupovat i folkové kapely, jinak je to cenzura a ohrožení svobody projevu.

Odesláno

Myslím, že Pacholini to s tím festivalem trefně vystihl. Ten rozdíl mezi soukromým prostorem a veřejným (a výkřiky o cenzuře).

Odesláno

Nebyl jsem tu týden a už to zase začíná. Znovu se to tu rozplizává.

Přidávám se k názorům odklízeče- zní rozumně. Technika šla dopředu- nové fóruim dost vyřeší.

Dík a pěkný zbytek svátků- R.

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno

hmmmm tak jsem konecne nasel cas abych si procetl cele vlakno tykajici se noveho fora. nejak to utichlo ale stejne si dovolim par osobnich postrehu.

1/ja bych kuprikladu nechtel kdyby nove forum bylo jen forem odbornym - ja nejsem zadny odbornik a nikdy nebudu - jsem proste jen fanda do hodinek, co dokaze ocenit pekny design a mechaniku bez potreby nejak hloubeji zabrednout do toho jak to funguje nebo jak se to vyrabi - ja mam proste jenom hodinky rad, nic vice nic mene

2/je pravda ze obcas nekomu tady ujedou nervy, ale vetsinou je takovy clen okamzite umravnen ostenimi cleny fora, coz vetsinou staci

3/souhlasim s tim ze diskuse se nekdy rozrustaji a meni smer uplne jinam nez byly puvodne zamysleny - mozna je to problem, mi to vsak nijak vyrazne nevadi

4/to co myslim ze je problem je to ze novacci (ja jim byl pochopitelne take) zacinaji diskusi ve stylu "co si myslite ze si mam koupit" a ptaji se na triviality jez mohou snadno na foru najit - tohle je problem - mozna by se dalo resit zvlastni sekci pro ne

5/znate server NYX - tam taky z dobreho umyslu vzniklo neco jako diskusni totalita - taky tam chteli diskuse udrzet jak sami rikali "v ramci gentlemanstvi" a dopadlo to tak ze lide si tam na ty kteri se jim treba jen znelibi jinym nazorem chodi stezovat u adminu, BANNy na dennim poradku atd. - pokud je tady obava z neprispusobivych clenu, nebo nekteri clenove prekracuji mez, staci prece podminit jakoukoli novou registraci souhlasem admina a proste omezit snadnost registrace

6/ja tohle forum povazuji za forum vice ci mene gentlemanske bez nutnosti cenzurnich zasahu - alespon nic me zatim nepresvedcuje o tom ze tomu tak neni

7/deleni stari clenove vs. novi clenove - veskera zvirata jsou si rovna, ale nektera jsou si rovnejsi.....

Odesláno
hmmmm tak jsem konecne nasel cas abych si procetl cele vlakno tykajici se noveho fora. nejak to utichlo ale stejne si dovolim par osobnich postrehu.

1/ja bych kuprikladu nechtel kdyby nove forum bylo jen forem odbornym - ja nejsem zadny odbornik a nikdy nebudu - jsem proste jen fanda do hodinek, co dokaze ocenit pekny design a mechaniku bez potreby nejak hloubeji zabrednout do toho jak to funguje nebo jak se to vyrabi - ja mam proste jenom hodinky rad, nic vice nic mene

2/je pravda ze obcas nekomu tady ujedou nervy, ale vetsinou je takovy clen okamzite umravnen ostenimi cleny fora, coz vetsinou staci

3/souhlasim s tim ze diskuse se nekdy rozrustaji a meni smer uplne jinam nez byly puvodne zamysleny - mozna je to problem, mi to vsak nijak vyrazne nevadi

4/to co myslim ze je problem je to ze novacci (ja jim byl pochopitelne take) zacinaji diskusi ve stylu "co si myslite ze si mam koupit" a ptaji se na triviality jez mohou snadno na foru najit - tohle je problem - mozna by se dalo resit zvlastni sekci pro ne

5/znate server NYX - tam taky z dobreho umyslu vzniklo neco jako diskusni totalita - taky tam chteli diskuse udrzet jak sami rikali "v ramci gentlemanstvi" a dopadlo to tak ze lide si tam na ty kteri se jim treba jen znelibi jinym nazorem chodi stezovat u adminu, BANNy na dennim poradku atd. - pokud je tady obava z neprispusobivych clenu, nebo nekteri clenove prekracuji mez, staci prece podminit jakoukoli novou registraci souhlasem admina a proste omezit snadnost registrace

6/ja tohle forum povazuji za forum vice ci mene gentlemanske bez nutnosti cenzurnich zasahu - alespon nic me zatim nepresvedcuje o tom ze tomu tak neni

7/deleni stari clenove vs. novi clenove - veskera zvirata jsou si rovna, ale nektera jsou si rovnejsi.....

Nic proti, ale proč to vytahuješ? Už je relativní klid.

Odesláno
to VS - jen nazor - chtel jsem ho rict protoze mi na tomhle foru zalezi a jestli dovolis tak alespon prozatim pokud se nic nezmeni tak svuj nazor projevim tam kde chci, ano ?

Ano pane, názor respektuji a nemám co dovolovat :)

Odesláno

Bod č. 6 Ti moc dlouho nevydržel , za hodinu už jsi chtěl mazat " časovčika"

• po měsíci...
Odesláno
Zdravím všechny,

znovu se omlouvám za delší nepřítomnost a děkuji Odklízeči a Kamilovi (zejména jemu :) za vedení fóra...

Chronomagu, já teda nevím, ale už je to tři měsíce, tak by ses mohl ZNOVU omluvit a zase ZNOVU poděkovat ne?:)

Návštěvník Kamil
Odesláno
Chronomagu, já teda nevím, ale už je to tři měsíce, tak by ses mohl ZNOVU omluvit a zase ZNOVU poděkovat ne?:)

Nech ho, nestíhá...:D

Odesláno

Caute po dlouhe dobe ;) Asi takhle, chronomag nahodil nove forum, rozchodil zaklady. Ja jsem tam pridal zakladni strukturu tohohle fora a zacal delat na principech v prodejni casti, ale bohuzel, tak nejak nebyl cas to doladit a dokoncit. A chronomag asi taky nemel moc casu to dodelavat. Takze momentalne uz je nove forum, ale neni ready to launch ;) Zkusim hodit s chronomagem rec, ze co a jak.

Odesláno

Zdravicko,

velmi by som uvital zmenu, popr. novy typ fora pre ludi, ktori uz co to o hodinkach vedia.

Vsimol som si totiz, ze v poslednom case sa "stara garda" povodnych clenov coraz menej zapaja do diskusii.

Ani ja uz nemam cas ani naladu "studovat" nove prispevky napr. o PRIMkach po dedeckovi, otazkach na renovaciu hodiniek, diskusiu o remienkoch, strojcekoch do hodiniek v hodnote maleho piva a podobnych trapnych zalezitostiach.

Hlavne niektore posledne prispevky v sekcii "Report z dnesniho drancovani bazaru a zastavaren... a hodinky PRIM mi pripominaju skor "kontajnerovo - smetiskovo - odpad vyber" a aj to nie najlepsi :-)

Nemyslim si, ze taketo prispevky, prispievaju k zvysovaniu urovne a popularity tohto fora.

Mozno by bolo fajn, forum nejako separovat na oddelenie pre tzv. zvanilov za kazdu cenu, zaciatocnikov, a napr. old boys club s platenymi clenskymi prispevkami a klubovymi karatami :-)

Stale viac, ma totiz kazde prihlasenie na forum, skor viac zarmuti ako potesi...

Odesláno
velmi by som uvital zmenu, popr. novy typ fora pre ludi, ktori uz co to o hodinkach vedia.

Vsimol som si totiz, ze v poslednom case sa "stara garda" povodnych clenov coraz menej zapaja do diskusii.

No jo, to je fakt. Ale dá se to pochopit - lidi co tu jsou se už celkem znají a své názory si už o hlavy otloukli několikrát. Nová témata se taky tak často nevyskytují. A tak prostě méně píšou...

Hlavne niektore posledne prispevky v sekcii "Report z dnesniho drancovani bazaru a zastavaren... a hodinky PRIM mi pripominaju skor "kontajnerovo - smetiskovo - odpad vyber" a aj to nie najlepsi :-)

:D

Mozno by bolo fajn, forum nejako separovat na oddelenie pre tzv. zvanilov za kazdu cenu, zaciatocnikov, a napr. old boys club s platenymi clenskymi prispevkami a klubovymi karatami :-)

Myslím, že by to nepřineslo nic dobrého. Jakou úžasnou reakci dokáže vzbudit nováček! Stačí pár dotazů a staří vlci zase válčí jako mladí kluci :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...