Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 312
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 1. 12. 2014 v 15:21, prim-ky napsal:

Za 3h. práce 800kč je podle mě dost peněz.Starší hodináři musí mít přece strojky Prim vžité a skládat je ,,jednou,, rukou.Starých strojků (ne 96 nebo 69) je dost na náhradní díly.

Jdoucí hodinky Prim Sport se dají koupit za 500kč a dát je za 800kč vyčistit?To si můžu koupím nové.

Když to tak čtu, tak si myslím, že by si měl každej takovej jednou rozložit a znovu složit základní strojek prim třeba jen kal. 68 a hned by mluvil jinak. Pokud budu dělat odbornou práci, tak potřebuju potřebné nářadí-něco to stojí.Potom musím mít potřebný prostor a osvětlení-zas to něco stojí a potom vědomosti a zručnost-to je asi nejdražší. Když si dnes v práci každej dělník vydělá cca 120-150 Kč/h tak si myslím, že těch 800 za rozborku/sborku, seřízení, vyčištění a promazání je tak minimum.I ten blbej v "" zedník si musí pořídit lopatu, žufan a žlicu.Potom kýbl atd atd však to měl i pan Lórenc a ten už postavil něco baráků.

Odesláno

Mě dělají dva hodináři v okolí servis u 66/68 za 250,- u Automatů za 500,- Bez náhradních dílů. Jinak souhlasím se vším co napsal skodna. Někteří hodináři berou mnohem víc. Je to jejich věc a živobytí. Za pár let budeme ještě na ceny vzpomínat, protože až odejde stará generace hodinářů do důchodu a že už se tak děje. Bude problém hlavně s čekací lhůtou. O ceně se asi moc diskutovat nebude. 

Odesláno
  V 1. 12. 2014 v 15:21, prim-ky napsal:

Za 3h. práce 800kč je podle mě dost peněz.Starší hodináři musí mít přece strojky Prim vžité a skládat je ,,jednou,, rukou.Starých strojků (ne 96 nebo 69) je dost na náhradní díly.

Jdoucí hodinky Prim Sport se dají koupit za 500kč a dát je za 800kč vyčistit?To si můžu koupím nové.

To je důvod, proč jsem se naučil strojky rozebírat sám - jednodušší opravy si dělám sám.

Odesláno

Pokud budou hodináři své ceny stále zvedat,tak nesběratelé si je nenechají opravit,ale raději si za stejnou cenu koupí nové,baterkové za stejnou cenu a se zárukou.

Vyčištění automatu za 1 200kč-to už je skoro cena nového strojku Miyota automat.

Odesláno
  V 1. 12. 2014 v 14:01, bohus76 napsal:

A jaká je cena celkového servisu u Tvého hodináře?Jen pro info,aby jsme měli přehled.

Cena u mého hodináře je: děkuji. Jedná se o rodinného přítele, kterému je asi 80 a já jsem u nej vlastně na vyučenou. V hodinkách jsem se začal šťourat až s nim. On byl zase rád, že to dneska vůbec někoho zajímá

Odesláno
  V 1. 12. 2014 v 19:33, koromant1 napsal:

Pokud budou hodináři své ceny stále zvedat,tak nesběratelé si je nenechají opravit,ale raději si za stejnou cenu koupí nové,baterkové za stejnou cenu a se zárukou.

Vyčištění automatu za 1 200kč-to už je skoro cena nového strojku Miyota automat.

Asi jsi špatně četl. Jednalo se o dost podstatnou závadu - vyčesaly se ozuby na soukolí natahovacím a nařizovacím - u takzvaného soudku. Takže ten železnej vylámanej bordel byl rozset po celém strojku. Takže kompletní rozebrání, skutečně precizní vyčištění plus náhrada poškozených dílů. Za ty peníze bych to já nedělal.

Odesláno

Zdravím všechny, rád bych se dostal k nějakému návodu jak rozebrat a zase složit primky.

Hlavně mě zajímá jak si vyměnit ciferník u traktorů, co k tomu potřebuju za cajk a jestli je rozumný kupovat cajk na ebay.

Máte někdo zkušenost s nakupováním náhradních dílů jinde než v Eltonu?

Díky za odpovědi.

Odesláno
  V 3. 12. 2014 v 7:24, Pm.C napsal:

Zdravím všechny, rád bych se dostal k nějakému návodu jak rozebrat a zase složit primky.

Hlavně mě zajímá jak si vyměnit ciferník u traktorů, co k tomu potřebuju za cajk a jestli je rozumný kupovat cajk na ebay.

Díky za odpovědi.

Ahoj, návod je jednoduchej: vše co rozebereš, tak si vyfoť. Neboj všechny šroubky mají své přesné místo, takže zaměnit nejdou. A na výměnu ciferniku potřebuješ jen nůž na otevření hodinek, malý kleštičky na vydáni ručiček a malej šroubováček na povolení ciferníku.
Odesláno
  V 3. 12. 2014 v 7:24, Pm.C napsal:

Díky za odpovědi.

Zde to máš i s fotkama  http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16211-rozborka-cal68/   hodně štěstí

Odesláno

Zdravím chlapi,

prosím Vás, jsem tady asi 2. den. Takže nevím, zda můj dotaz umísťuji správně. Propadnul jsem

primkám - sport. Takže na začátek si koupím jedny přes aukro. Jestli jsem četl správně Vaše příspěvky,

tak se dá koupit nerezové pouzdro za cca 2 000 Kč, protože ty kupované mají chrom už ošoupaný.

Chtěl jsem se Vás zeptat, za ty 2 000 si pouzdro objednám a hodinář v mém městě by mě ho vyměnil

nebo to vymění v té firmě -  Elton - tuším.

Myslím, že by mě stačilo koupit pouzdro + sklo, ciferník, ručičky atd. bych ponechal. Možná jen,

zda se dá koupit tvrdší sklíčko (safírové ?) .

Děkuji za odpovědi. Tonda

http://aukro.cz/stare-naramkove-hodinky-prim-sport-funkcni-1-i4863976225.html#tabsAnchor

Jinak tyhle primky doufám v aukci vyhraju :-) .

Měl jsem jedny po strejdovi a byl jsem na ně tak nedočkavý, že mi je teta poslala poštou a oni mi je

ztratily, takže si nyní chci jiné koupit.

Odesláno (upraveno)

Možné to samozřejmě je,vyměnit pouzdro,ale obvykle ani lumi už nějak nesvítí,tak je lépe vyměnit pouzdro+ciferník a ručky /v dobrém stavu/ nechat původní.Sklíčko musí být s plastem a má specifický armovací kroužek,takže safír asi  není reálný /byla by vidět mezera mezi vymezovacím kroužkem a strojkem/.

Jinak se mi ta cena pouzdra zdá být podezřele levná,zkus si napsat do Eltonu p.Krskové sdělí Ti cenu.Teď už Ti pošlou pouzdro s osazeným sklem a dýnkem.Jinak tu neupozorňuj na nějaké aukce,někdo Ti je může vyfouknout.

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno (upraveno)

bohus76: Elton je schopný poslat nerez pouzdro se sklem a dýnkem? Před nějakým časem mi bylo odpovězeno, že náhradní díly neposkytují, dělají jen renovace...už je to jinak? Jaktože to nevím? :-)

Upraveno uživatelem davyt
Odesláno
  V 5. 12. 2014 v 18:45, bohus76 napsal:

Možné to samozřejmě je,vyměnit pouzdro,ale obvykle ani lumi už nějak nesvítí,tak je lépe vyměnit pouzdro+ciferník a ručky /v dobrém stavu/ nechat původní.Sklíčko musí být s plastem a má specifický armovací kroužek,takže safír asi  není reálný /byla by vidět mezera mezi vymezovacím kroužkem a strojkem/.

Jinak se mi ta cena pouzdra zdá být podezřele levná,zkus si napsat do Eltonu p.Krskové sdělí Ti cenu.Teď už Ti pošlou pouzdro s osazeným sklem a dýnkem.Jinak tu neupozorňuj na nějaké aukce,někdo Ti je může vyfouknout.

Děkuji za rady - napíšu do Eltonu.

Odesláno (upraveno)

Ak sa vam to podari zistit,dajte prosim vediet ,aka by bola cena samotneho puzdra na PS 2 v Eltone.

Upraveno uživatelem Gepetto

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...