Lapis Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Apropo, dělá ještě nějaká jiná firma kromě Breitlingu COSC na kvarcky? Firma, co vůbec nejvíc zaměstnává laboratoře COSC.
Viktor Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 V roce 2005 bylo vydáno 53,329 COSC osvědčení quartzovým hodinkám, z toho 52,740 připadlo na Breitling. Rolex certifikoval jen cca 500 quartzových hodinek.
Lapis Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Měl jsem na mysli firmu ROLEX celkově. Počet jejich certifikací člověka ohromí a zapomene, že debata se motá "výhradně" kolem quartz.
midloch Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Nějaký druh kompenzace dělají i Japonci, i když detaily jsem nestudoval. A mají to, řekl bych, možná ještě líp zmáknutý než "swiss made". Jeden chlapík v naší firmě si pořídil nějaká lepší qurtz Seika kvůli přesnosti a údajně mu dělají odchylku asi vteřinu za půl roku. Nepamatuju si model, ale ten maník není žadný chronohobysta, takže myslím nemá důvod si to vymýšlet. ...ještě si teď vzpomínám: mám dojem, že se dokonce zmiňoval, že je seřizuje snad jen když mění baterku když guláš tak Maďarskej, když dudy tak Skotský, když halušky tak Slovenský, když suši tak Japonský, když hamburger tak Emerickej, když bezpečný auto tak Švédský, když dřeváky tak Holandský, když hodinky tak Švýcarský...:cool:
Milis Odesláno 1. února 2007 Nahlásit Odesláno 1. února 2007 Nějaký druh kompenzace dělají i Japonci, i když detaily jsem nestudoval. A mají to, řekl bych, možná ještě líp zmáknutý než "swiss made". Jeden chlapík v naší firmě si pořídil nějaká lepší qurtz Seika kvůli přesnosti a údajně mu dělají odchylku asi vteřinu za půl roku. Nepamatuju si model, ale ten maník není žadný chronohobysta, takže myslím nemá důvod si to vymýšlet. ...ještě si teď vzpomínám: mám dojem, že se dokonce zmiňoval, že je seřizuje snad jen když mění baterku když guláš tak Maďarskej, když dudy tak Skotský, když halušky tak Slovenský, když suši tak Japonský, když hamburger tak Emerickej, když bezpečný auto tak Švédský, když dřeváky tak Holandský, když hodinky tak Švýcarský...:cool: Ty velký na začátku mě tahaj za voči.
mechano Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Odesláno 2. února 2007 Nějaký druh kompenzace dělají i Japonci, i když detaily jsem nestudoval. A mají to, řekl bych, možná ještě líp zmáknutý než "swiss made". Jeden chlapík v naší firmě si pořídil nějaká lepší qurtz Seika kvůli přesnosti a údajně mu dělají odchylku asi vteřinu za půl roku. Nepamatuju si model, ale ten maník není žadný chronohobysta, takže myslím nemá důvod si to vymýšlet. ...ještě si teď vzpomínám: mám dojem, že se dokonce zmiňoval, že je seřizuje snad jen když mění baterku když guláš tak Maďarskej, když dudy tak Skotský, když halušky tak Slovenský, když suši tak Japonský, když hamburger tak Emerickej, když bezpečný auto tak Švédský, když dřeváky tak Holandský, když hodinky tak Švýcarský...:cool: Ještě ti chybí : když tančit tak rumbu a když lízat tak Nanuka........
safi Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Odesláno 2. února 2007 Nějaký druh kompenzace dělají i Japonci, i když detaily jsem nestudoval. A mají to, řekl bych, možná ještě líp zmáknutý než "swiss made". Jeden chlapík v naší firmě si pořídil nějaká lepší qurtz Seika kvůli přesnosti a údajně mu dělají odchylku asi vteřinu za půl roku. Nepamatuju si model, ale ten maník není žadný chronohobysta, takže myslím nemá důvod si to vymýšlet. ...ještě si teď vzpomínám: mám dojem, že se dokonce zmiňoval, že je seřizuje snad jen když mění baterku skvělé quartz strojky ma Citizen chronomaster nebo řada Grand Seiko
Ruhar Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Odesláno 2. února 2007 Breitling má svý quartz strojky sice odvozený od ETY, ale řádně upravený a registrovaný jako trade mark superquartz TM. Jak se píše již v jiným vlákně "Quarz strojky" (při vyhledávání musíte též vynechat "t") tak pravděpodobně nejpřesnější quartz stojky má Breitling a Citizen. To midloch: jak ti šlapou CSO (přesnost)?
midloch Odesláno 2. února 2007 Nahlásit Odesláno 2. února 2007 Breitling má svý quartz strojky sice odvozený od ETY, ale řádně upravený a registrovaný jako trade mark superquartz TM. Jak se píše již v jiným vlákně "Quarz strojky" (při vyhledávání musíte též vynechat "t") tak pravděpodobně nejpřesnější quartz stojky má Breitling a Citizen. To midloch: jak ti šlapou CSO (přesnost)? Díky za optání, jelikož jsou jen 4 měsíce staré tak se předbíhají cca +10s denně, ale v servisu mi řekli že je to úplně normální a jelikož se časem budou zpomalovat až se ustálí, tak to Breitling z výroby ladí tak aby šly napřed, s jednám strojkem se piplou včetně certifikace 10 měsíců tak to snad dobře vychytali Ale nějak tu přesnost zatím úplně neřeším mám rád když jdou hodinky o něco dopředu protože pak to nejsem já kdo chodí na schůzky pozdě...
dehyd Odesláno 3. února 2007 Nahlásit Odesláno 3. února 2007 když guláš tak Maďarskej, když dudy tak Skotský, když halušky tak Slovenský, když suši tak Japonský, když hamburger tak Emerickej, když bezpečný auto tak Švédský, když dřeváky tak Holandský, když hodinky tak Švýcarský...:cool: Přesně takto se to sluší a patří... též osobně trpím až rituálním tradicionismem - čínský jídla jím sásadně hůlkama, v životě jsem si ještě jiný nežli švýcarský hodinky nekoupil... (i když budou klidně japončíci nejpřesnější).
midloch Odesláno 3. února 2007 Nahlásit Odesláno 3. února 2007 když guláš tak Maďarskej, když dudy tak Skotský, když halušky tak Slovenský, když suši tak Japonský, když hamburger tak Emerickej, když bezpečný auto tak Švédský, když dřeváky tak Holandský, když hodinky tak Švýcarský...:cool: Přesně takto se to sluší a patří... též osobně trpím až rituálním tradicionismem - čínský jídla jím sásadně hůlkama, v životě jsem si ještě jiný nežli švýcarský hodinky nekoupil... (i když budou klidně japončíci nejpřesnější). Jsou určité kulturně historické tradice a předměty, které vzešly z postupné mravenčí evoluční práce na níž se podepsaly předchozí generace našich předků, na nějž by jsme měli brát ohled a navzdory globalizačním tendencím se jimi kochat a prezervovat pro budoucnout. Osobně mě začíná vytáčet vše co je vyrobené v Číně, kam postupně všichni přenáší výrobu, aby dosály vyšších zisků a dalšího slova, které mě vytáčí ,,růstu,, nevím kam neustále všichni chtějí růst, možná je jediným cílem totální vyčerpání zdrojů a energií na naší planetě za účelem krátkodobých a nezodpovědných cílů. Jsem proto rád že existují věci které se pravděpodobně nikdy nebudou vyrábět jinde než tam kde tomu tak vždy bylo. Osobně si neumím představit čínské pero Mont Blanc, čínský Breitling nebo Rolex...
dehyd Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 ... Osobně mě začíná vytáčet vše co je vyrobené v Číně, kam postupně všichni přenáší výrobu, aby dosály vyšších zisků a dalšího slova, které mě vytáčí ,,růstu,, nevím kam neustále všichni chtějí růst, možná je jediným cílem totální vyčerpání zdrojů a energií na naší planetě za účelem krátkodobých a nezodpovědných cílů. ... Tak to bohužel dopadá, když si někdo stále myslí, že země je placatá
Foundryman Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Midlochu, výroba se stěhuje do Číny právě z důvodu úspory zdrojů, proti jejichž čerpání plamenně protestuješ v druhé části svého souvětí Budeš si muset vybrat Mimochodem, z hlediska čerpání zdrojů jsou mechanické hodinky zářným příkladem plýtvání ve jménu nezodpovědných a krátkodobých cílů
midloch Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Sorry, ale nemůžu s tebou souhlasit, výroba se stěhuje do Číny z důvodu levnější pracovní síly, zdroje jsou cenově stejné tj. stejně kvalitní plech ze kterýho se dělá auto je cenově (jako materiál podobný), levná je ruda protože v Číně je levnější síla oproti Švédsku. Něco si přečti o tom, jak Čína z důvodu levné síly, úspor nákladů tím že nepoužívá různé čistící systémy a normy devastuje přírodu a životní prostředí jen za účelem maximální výroby a tím vyčerpává naši planetu a to je to proti čemu tak plamenně protestuji-otrocká práce-devastace planety. Takže to co jsi napsal by sis měl poopravit, nejedná se o úsporu materiálních zdrojů ale zdrojů lidských. Co se týká mechanických hodinek tak se jedná o zachování mravenčí evoluční práce na níž se podepsaly předchozí generace našich předků jak si můžeš přečíst v souvětí nahoře...
Foundryman Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Midlochu, a kdepak já psal o materiálních zdrojích? Já psal o úspoře zdrojů obecně - každý vyrábí to, co svede vyrobit nejefektivněji (= s nejmenším vynaložením zdrojů).
Ruhar Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Dnes se mnozí z nás dívali na Objektiv a reportáž o hodinkách Blancpain. Dovedete si představit, že tato firma, z důvodu úspory zdrojů, převade svojí výrobu do Číny? Ne, že by to asi nezvládli, ale DOUFÁM, ŽE SE TAK NESTANE. Minimálně preztiž této a jí podobných značek by klesla.
netvor Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 myslim ze blancpain nikdy, je to jedna z mala znaciek ktora tusim nikdy nevyrobila quartz, to hovori za vsetko...
midloch Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Midlochu, a kdepak já psal o materiálních zdrojích? Já psal o úspoře zdrojů obecně - každý vyrábí to, co svede vyrobit nejefektivněji (= s nejmenším vynaložením zdrojů). Zdroje obecně? Pak i zdroje lidské, problém je v tom že číňani nemají v těchto výrobních odvětví takovou tradici a k této práci vztah, jedou jako roboti ale kvalita je většinou mizerná, firmy se snaží šetřit na osvědčených materiálech jen proto aby zvýšili obraty a výrobu, pak má finální výrobek minimální živostnost a jeho zpracování je ubohé. Osobně to vidím na rybářském vybavení, dřív byly firmy jako Shakespeare původem v Evropě a s Evropskou výrobou, dneska je vše čína a zpracování není na takové úrovni, to že šla dolů cena je sice pěkný ale výrobky jako takové utrpěli, cena šla dolů hlavně proto že v Číně nemusí místní továrny dodržovat tak přísný ekologický normy jako tady a hrnou obrovská množství výrobků a to jen proto že páprdové sedící pěkně v Evropě mají více peněz, evropští zaměstnanci jsou prpouštěni..
Foundryman Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 No jo, pak je jediná rada - nekupovat Ti páprdové sedící v Evropě nemají víc peněz proto, že levně vyrábějí, ale proto, že je o jejich zboží zájem. Sebelevnější výroba je k ničemu, když zboží neprodáš. A já prostě nevěřím, že všichni zblbli a jsou ochotni nakupovat vyložené šunty jen proto, že jsou laciné. To by u nás nemohly existovat jiné obchody než vietnamské tržnice.
gandalf Odesláno 4. února 2007 Nahlásit Odesláno 4. února 2007 Ale pánové, vždyť Japonci si tím prošli taky. To byste si mohli pamatovat. /obráběcí stroje, tryskové stavy, auta a pod/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se