Přejít na obsah

7S26 - predbihani 60s/1h?!

Doporučené příspěvky

Prisly me z 21jewels seika SKX007K s kalibrem 7S26 a s hruzou jsem zjistil ze se predbihaji o cca 12minut/12h, coz zajiste nebude v poradku a ac se v tom nevyznam, rekl bych ze todle asi nema sanci se srovnat ne? (vetsine lidi chodi +40s/den maximalne, zezacaku, co jsem koukal po tomhle foru).

Takze otazka zni, jestli takovadle odchylka pujde vubec nejak jednoduse poladit (cekal jsem od tech hodinek max +20s denne), nebo je proste rozbity kalibr.

Pokud s tim nic udelat nepujde, tak moje dalsi otazka zni, jak na reklamaci u 21jewels? Predpokladam ze nijak jelikoz Seika maji mezinarodni zaruku, kde ovsem v seznamu zarocnich opraven neni CR. Takze si je asi muzu vetknout za klobouk a zaplatit si opravu sam a vyjdou me vic nez dybych si je koupil nove v CR... to je tak kdyz se clovek snazi usetrit :(

Predem diky vsem fundovanym zde za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji je nechat jden dva týdny zaběhnout. Pokud budou i po té době dělat více jak 1 min/ 24 hodin tak je nechat seřídit k hodináři anebo reklamovat. Každopádně před návštěvou hodináře bych si mailem u www.21jewels.com ověřil, zda-li se tím neporuší záruka.

Odkaz ke komentáři

OK necham tomu jeste par dni cas, nicmene nedivte se ze zacinam panikarit. Konecne po dlouhe dobe pouzivani Quartz hodinek si poridim automaty, ostatnim nebezi vic jak +1min/den out of the box a me delaji +1min/1h. Tak sem holt trochu nesvuj :) Na 21jewels jsem ted napsal email, jaky doporucuje postup, tak uvidime. Zatim moc diky panove za rady.

Odkaz ke komentáři

Mno tak po dnesni noci myslim ze panika uz je namiste, protoze za 7h se predbehly o vic nez 20minut. Pozoroval jsem je a vterinova rucicka nekdy skoci o dve sekundy misto jedne, takze silne pochybuju ze se todle srovna byt za rok heh. Jak sem to tu procital tak mam asi prvni rozbity Seika a to primo out of the box, protoze jak tu vsude ctu, seika se prece neporouchaji...

Odkaz ke komentáři

no občas se porouchají i Seika :) to vím i ze zkušenosti, měl jsem 7S26, která za se za hodinu dokázla předběhnout o 45 - 55 minut...

ale je pravda, že to opravdu byla výjímka, ostatní Seika co mám jdou většinou velmi přesně, jinak držím palce ať ti to dobře dopadne a doufám, že kvůli této skušenosti na Seiko nezanevřeš.

Odkaz ke komentáři

No uvidime co odepisou z 21jewels, nemam vubec poneti jak uplatnovat reklamaci v tomhle pripade. Protoze v CR asi mezinarodni zaruka neplati, kdyz zde neni dle webu seiko zadne oficialni servisni stredisko. Ted mi nezbyva nez cekat. A co se tyka zanevreni na Seiko nevidel bych to tak cerne, protoze v tydle cene jsem nenasel automaty co by se me libily jako diversky od seika.

btw jak jsi vyresil ty tvoje predbihajici se Seika? Pro pripad ze by to neslo reklamovat, tak kolik by tak mohla stat oprava a zda je vubec mozna. Jinak by se me asi vyplatilo si tydle nechat na dily a koupit nove...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
...Pozoroval jsem je a vterinova rucicka nekdy skoci o dve sekundy misto jedne...

A nemáš ty nějaké jiné hodinky? U kalibru 7s26 vteřinová ručička neskáče, ale pohybuje se téměř plynule! To co popisuješ, dělají quartzové strojky, když jim dochází baterie.

Odkaz ke komentáři

Kamile nemam, opravdu mam SKX007K s kalibrem 7S26.. ona se normalne pohybuje plynule, jenze kdyz jsem hodinky sledoval dele stalo se ze jela plynule pak poskocila o cca 2sekundy a jela plynule dal, zase poskocila atd...z toho soudim ze je tam opravdu naka zavada, ale protoze se v konstrukci mechanickych hodinek nevyznam, netusim cim by to mohlo byt. Nekdy to dela nekdy ne, faktem je, ze se predbihaji brutalne a jak jsem zjistil, tak se predbihaji mnohem mene pokud normalne lezi, nez kdyz je mam na zapesti.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

2 deekay:

Tak to je opravdu divný. Asi bych jim je poslal zpátky. Už ti odpověděli na mail?

To máš smůlu a jseš první, komu se něco takového stalo se Seikama, pokud vím. Koupil sis někdy trpaslíka?:D

Odkaz ke komentáři

Tak uz mi odepsal freddy, ze mu mam hodinky zaslat, ze se na to podivaji a samozrejme uhradi moje naklady s postovnym. Takze musim rict ze opravdu profesionalni pristup. Uz se vubec nedivim ze tu pousta lidi rada na 21jewels nakupuje.

nez mu je pristi tyden poslu, tak zkoumam jak ma pohyb hodinek ci jejich poloha vliv na odchylku a zjistil sem nasledujici.

Pokud jsou hodinky pres nco odlozene na zadech (sklickem navrch) odchylka se za tech 8h pohybuje v radu sekund do plusu.

Problem nastava pokud mam hodinky na ruce. Kdyz jen tak sedim u pocitace, ctu knihu atd, tak je odchylka taky velmi mala, ovsem staci ze zacnu dela nakou fyzicky narocnejsi cinnost at uz je to chuze, nebo manualni prace tak se hodinky predejdou.

takze ve vysledku je to trebas tak ze kdyz hodinu sedim u PC jdou pravidelne a pak 5min neco delam a naberou 5s.....a pak zase kdyz jsou v klidu bezi pravidelne. Vskutku zajimave. Doufam ze neco podobneho normalne mechaniky nedelaji a ze jejich odchylka pri noseni bude aspon trochu rovnomerna, protoze to bych je pak musel ridit kazdy den, protoze jeden den sedim v praci 12h u PC a jiny den jezdim po Praze a zarizuju veci a v aute pri rizeni se na hodinky samozrejme prenaseji dost vibrace.

Odkaz ke komentáři

tahle nepresnost by mohla nasvedcovat lepeni vlasku. kdyz jsou hodinky v klidu jejich chod je plynulý, v momente jakehokoli prudciho pohybu dojde k nepatrnemu posunu na vlasku coz by mohlo ciste teoreticky priblizit vynuti na takovou vzdalenost, ze pripadna nepatrna "kapka" oleje (cerstveho, slabe drzi, nelepi porad) slepi vlasek, zkrati vynuti a hodinky se budou predbihat. Na dalsi podnet reaguji podobne. Proto ten chaos. Dopo: reklamaci, pripadne setrvacku vycistit v Toluenu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...