Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

wawrik-u . pohodu myslím v obratu směrem k davům lidí :-), což nesnáším, proto Alpy cíleně vynechávám ( stejně jako Pyreneje, ač mě dálkové přechody hrozně lákaj ). Fyzické námahy až zničení se zatím nebojím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha tak, tomu rozumiem... Keď sa na jeseň zatvoria horské chaty, na alpských hrebeňoch nestretávam vôbec nikoho, ani na ľahko dostupných trekoch typu Hochschwab. Pritom počasie býva gýčové.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Martine, pokud se vyhnes okolí Matterhornu, kde je to Václavák, tak úplná pohoda i v plné sezóně. Občas samožrejmě někoho potkáš, ale to je spíš fajn pozdravíte se, prohodíte pár slov. Holky vypadaj docela malý, takže spousta lidí kouká když je potká s velkým báglem v těžkým terénu a dávají se do řeči :)

Wawrik a další dík za pochvalu, tahal jsem sebou celou dobu kilo a půl ve fotovýbavě, tak sem rád, že se líbí :).

A přidám jednu mobilovku, ať je vidět, že nebylo furt jen hezky :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Zjistil jsem, že mám doma dvakrát knihu Ostrovy v oblacích od Jiřího Havla. Kdybyste jí někdo chtěl tak věnuji :). Kdyžtak SZ. (Sorry za inzerci mimo vlákno, ale snad mi to v kolonce "věnuji" odpustíte. Myslím, že v této sekci by mohla být správná cílová skupina :) )

Edit: A už je pryč :) Sorry ostaním, byla jen jedna.

Upraveno uživatelem prischera
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

V práci domluvené volno a hurá na festival, yes :-) Pokud tam někdo budete, poznávací znak oranžády, jasný? :-) Já vím, omluvám se, rozjel jsem fotky ve více vláknech, ale když já mám takovou radost z těch hodinek po dlouhém roce. Jakmile se nabažím, přestanu, slibuji :-)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem konečně kluka seznámil s jedním z nejlepších lezců světa na kterého může být náš národ patřičně hrdý, nesmírná radost v očích kluka je k nezaplacení. Malému dal nějaké rady do života, které se mi moc nelíbí :-) a ten hltal jeho knížku do pozdních hodin :-) Opět famózní festival, ještě setkání s Háčkem v poledne a pak už smutné loučení...a zase za rok :-(

Odkaz ke komentáři

V 25. 8. 2019 v 9:26, wawrik napsal:

To venovanie je skvelé! :)

Jojo, krásně to napsal, Máru mám hrozně rád, skvělý člověk :-) A tatínek si tedy udělal také radost....

Odkaz ke komentáři

Afri tady jedna ze tvého domácího kopečku :) Byl jsem teď v sobotu na nočním výšlapu s vidinou východu slunce. Mno východ jako takový úplně nevyšel, jelikož přicestovaly asi všechny mraky, které mohly, ale pak se to alespoň trošku umoudřilo.

Odkaz ke komentáři

No při hodinovém čekání na vršku v triku a slabé bundě nic moc, to je pravda. Nebýt těch mraků a tím pádem i dost silného větru, tak by to i šlo, myslím, že mělo být kolem 10 stupňů, ale takhle byla pocitovka rozhodně nižší. Každopádně musím znovu, chci ten východ slunce celý :)

Odkaz ke komentáři

Jako joo, nakonec to bylo pěkné, i když teda jen chvíli, než se zase zatáhlo, ale když jde člověk na východ, tak chce ten východ :) Během toho bych sázel jednu fotku za druhou, takhle nejdřív nebylo co fotit a pak byl prostor cca 5 min, což je zatraceně málo času na nějaké kreace, ale jsem rád i za to.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tak jsem právě dočetl překrásnou knihu Jurka Kukuczky a uvědomil si, že musím vidět na vlastní oči jižní stěnu Lhotse, která se mu bohužel stala osudným. Mera Peak by mohla být dobrá volba wawriku, viď? Zároveň bych měl jak na dlani i překrásný Chamlang kde se letos povedl prvovýstup Márovi s Háčkem :-)

Odkaz ke komentáři

Ktorú knihu si to prečítal? Tú jeho novú biografiu, alebo napísal niečo sám, čo mi ušlo?

Mera Peak cez údolia Hinku a Hunku je parádny trek. Teda až na ten obsratý ľadovec okolo High Campu :) Ale keď sa človek dostane nahor, pri tých výhľadoch si na to ani nespomenie. Vidno Everest, Lhoce, Makalu aj Kančendžongu.

A dnes by som si vo svetle toho Holečkovho prvovýstupu asi navyše urobil aj zachádzku priamo pod stenu Čamlangu.

A potom azúrové terasy sedla Amphu Lapcha, zážitkovo úplný top.

Som si istý, že ťa ten trek bude dosť baviť.

Mimochodom, tento trek používam ako ilustráciu toho, že masová turistika nemusí byť na škodu. Ide sa paralelne s najprefláknutejším trekom v Nepále a dá sa využívať jeho infraštruktúra (letisko, ubytovne a jedlo po ceste naspäť), pritom je tam človek v podstate sám a vidí to, či nikto z tých tisícov turistov z EBC treku. Aj náročné to je ako sa patrí, o život tiež môže ísť, ak niekto hľadá takéto dobrodružstvo (pred pár rokmi tam v snežení zahučalo celkom dosť ľudí, pod Barunce aj nejakí Česi).

Odkaz ke komentáři

Ano, jedná se o ten nový životopis, který mě opravdu hodně bavil :-) Děkuji za info, fotky luxusní, máš i pro ilustraci nějaké fotky Lhotse ze summitu Mera Peak? Už nepamatuji zdali jsi dělal výstup nebo pouze treky. Já asi dám jen patnáctidenní výstup na Mera, víc stíhat bohužel nebudu příští rok, takže pod Chamlang to taky nedám, pokud se tedy rozhodnu jet. Teď řeším permity s kolegou v Kathmandu :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Mám aj z Mera Peaku, ale tá z Amphu Lapča je lepšia, si v bezprostrednom kontakte a stena je fakt na dosah, ako na dlani (to je tá posledná fotka aj s Island Peakom z môjho predchádzajúceho príspevku). Navyše som na Mera išiel na východ slnka, tak bola skupina Everestu v raňajšom opare. Vyzoomované to nemám, nevedel som pootočiť objektív - ako som zistil o pár minút  neskôr, omrzli mi prsty na rukách :)

(vľavo v mraku je skupina Everest aj s Lhoce, vpravo v mraku Makalu)

Toto je priamo južná stena Lhoce zo sedla Amphu Lapča, v plnom poludňajšom slnku. Ak chceš zážitok ako na tej fotke z knihy, to ti Mera nedá, Amphu Lapča áno.

Inak, ja osobne si myslím, že trek ďalej za sedlo Mera La cez údolie Hunku a potom Amphu Lapcha je oveľa oveľa krajší, pestrejší aj zážitkovejší, ako obyčajný výstup na Mera Peak a návrat rovnakou trasou naspäť. Ale chápem, že ty si skôr na tie vrcholové fotky, to máme každý inak. Aj nejaké to lezenie sa nájde. Ja mať 15 dní, idem radšej dookola a na Mera Peak sa vykašlem.

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

Fantastický, děkuji za info. Amphu Lapca vypadá parádně a bude to určitě krásný trek, ale jak píšeš, dokud jsou síly tak využiji trocha toho času ke stoupání což mě baví nejvíc :-) A snad už taky s Háčkem dopadne o příští sezoně konečně ten Maťák, tak to bude pouze ku prospěchu....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...