Přejít na obsah

Výstup do b.c Mount Everestu a jiné krásné kopečky

Doporučené příspěvky

Tak pokračování. Vlastně se nic extra nestalo. Kluka jsem hodil na zem, namonec on byl agresivní. V ten moment ho to přešlo, jeho kamarádi se omlouvali. Dopadlo to tak, že sbíral 5min střepy z flašky. Následně si dal 50 dřepů za trest - delší dobu jsem byl skautský vedoucí a přišlo mi to vhodné v rámci trestu :-D klučina si nejspíš sáhl na dno ( posledních 10 vypadal, že umře) a jeho ego dost utrpělo. A pak jsme s kámošem doběhli do Pece a jeli zpět do Prahy. Trochu doufám, že kluci už nic odhazovat nebudou a nakonec vše v pohodě. Taky mi bylo 17-18 a měl jsem tu potřebu ukazovat se v kolektivu....

Mimochodem mi bylo synka celkem líto, bylo vidět, že má strach a dost v průběhu celého vystřízlivěl...

Kdybych ho praštil, tak mě to vlastně zpětně mrzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Mimochodem mi bylo synka celkem líto, bylo vidět, že má strach a dost v průběhu celého vystřízlivěl...

Kdybych ho praštil, tak mě to vlastně zpětně mrzí.

Obdivuji Te.

Presne vim o cem mluvis. Stejny, jak jsem se malem popral s holkou a sedel ji na hrudniku.  :( 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nosíte sebou emergency sleeping bag? Našel jsem doma jeden US kousek od Blizzard, tak kdyby někdo chtěl zakoupit, tak mu udělám pěknou cenu. Je to armádní verze. Já to nenosím. 

PS: vyměním za  lepší čelovku s červeným filtrem

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Najhlbšie údolie na svete medzi osemtisícovkami Annapurnou (s oblačnou čapičkou v strede masívu vľavo) a Dhaulágirí (s oblačnou čapičkou vpravo).

post-6480-1574179464,4.jpg

Na panoráme je pekne vidieť zrážkový tieň vyprahlého Mustangu, kam sa dostane len minimum vlahy dokonca aj z rozpadajúceho sa cyklónu, ktorý vidno v diaľke na juhu medzi horami.

Inak môj tohtoročný nepálsky trek by sa dal nazvať Pokaz sa, čo môžeš :) Začalo to rozpadom PU podrážky hneď v prvý deň treku (takže trekujem v šľapkách a takých smiešnych polystyrénových topánkach za asi 10 ? z dedinského obchodu s múkou a čínskymi polievkami), pokračovalo pokazením oboch trekových paličiek štyrmi rôznymi spôsobmi, pokazeným ventilom plynovej kartuše v 5100 m n. m. a podobne. Neskutočná zábava :)

Odkaz ke komentáři

Ja zasa otravujem s panorámou, lebo ostatné fotím na foťák a neviem to teraz dostať na fórum.

Toto je panoráma zo sedla Mesokanto. Jazero v strede je Tiličo, 4950 mnm. Tá biela stena je impozantná Grand Barrier, má asi 15 km na dĺžku a 3 km na výšku. Vzadu začína Ganggapurnou (7454 m), v strede je vrchol Tilicho, a vpravo sedemtisícka Nilgirí North.

Zaujímavý v hradbe je ešte ten čierny vrchol. To je Roc Noir, cez ktorý sa obyčajne lezie na Annapurnu.

post-6480-1574431557,04.jpg

Odkaz ke komentáři

Kopečkáři, máte někdo po laserové operaci očí? V podstatě jen odstranění dioptrií (0,75 a 0,5). Není to moc, ale hlava je tak zvyklá na brýle, že postupný vysazování nebere a bez brýlí na dálku vidím prostě na pikaču.

Jak je to pak s nadmořskou výškou? Je tam nějaké omezení/strop? 

Těžce nad ní uvažuju, ale plánuje si v budoucnu podívat třeba nad 5, 6k m. n.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...