Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

grga_pitic: máš pravdu, také to nemám rád. Ale tady jsem to použil jako výraz pro někoho kdo si hraje na něco co není. Osobně také nejsem žádný bohatec.

decebal napsal:
No ty máš rychle hotovo. Jestli si opravdu myslíš, že ten, kdo si koupí hodinky za peníze, za které si jiný kupuje auto, a potom je prostě nechce rozflákat na prvním rohu, je socka, snob a spořílek, který ty hodinky uctívá, tak mám dojem, že tvá představa o těchto lidech je značně zkreslená.   A mimochodem, trošku to vypovídá o tom, že hodinky považuješ za čistě spotřební zboží a v tom případě nechápu, proč navštěvuješ tohle forum, které se zabývá i trošku něčím jiným, než cenou hodinek.

Ty se mi tady vědomně snažíš podsunout něco, co jsem nenapsal. Z čeho jsi to vyvodil a proč to děláš? Tak ještě jednou a pouze pro tebe.

"Pokud je někdo snob a spořílek, hrající si na jinou sociální třídu, který si kupuje hodinky jen na machrování, tak ať je nechává v ebenové krabičce uložené v trezůrku. Hodinky se mají nosit, používat a využívat, až je uondám tak koupím další. Pochopitelně v sociální skupině mě vlastní, ale nehodlám je nijak šetřit. Pokud bych byl socka, která si vezme půjčku a zadluží famíliji jenom proto, aby si koupil něco co bude zbožně uctívat, tak to je pitomost."

Pochopils? Asi ne, tak příklad. Koupím si hodinky na které hódně dlouho šetřím nebo hůř, vezmu si na ně půjčku. Potom se je budu bát vzít na ruku, abych je nepoškodil. Budu je odkládat při mytí rukou a neexistuje, abych si je na ruce ponechal při sebemenší manuální práci. Výměna prasklého sklíčka nebo oprava originálního tahu by mě totiž položila. Tolik peněz za to nemůžu dát.

Tak tohle já za normální nepovažuju. Prasklé sklíčko naštve i u hodinek za pát tisíc, ale abych se touto představou nechal stresovat, tak to tedy ne. Je mi lhostejné kdo si kupuje jak drahé hodinky, ale jestli se je pak bojí plnohodnotně využívat, tak to je už špatně. Jediný druh hodinek pro který to zcela neplatí, jsou ty, které se tu všeobecně rozumí pod pojmem společenské.

• Odpovědi 177
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  damankapsky napsal:
Autu taky nesvědčí, když s ním člověk jezdí, nedejbože v mrazu, či ho nechá stát v létě na rozpáleném parkovišti.To ale není důvod jej nechat v garáži a trmácet se MHD???

Budeš-li běžný uživatel běžného auta, tak to samozřejmě platí. Budeš-li sběratel aut a půjde-li o nějaký kousek z Tvé sbírky, tak s ním v mrazu jezdit nebudeš a na rozpáleném parkovišti ho stát taky nenecháš. A Ty jsi sběratel hodinek, ne? :-) Asi tak.

Pokud přistupuješ k hodinkám jako ke spotřebnímu zboží, tak moc nechápu, proč nenosíš [zvlášť do sauny] quartzky - jsou přesnější, méně choulostivé a daleko levnější než mechanické hodinky :-) Já si kupuju mechanické hodinky proto, že mám určitou slabost pro jemnou mechaniku a úctu a obdiv k lidské šikovnosti a práci, která je v těch hodinkách vtělená. Proto je nebudu vystavovat situacím, které jim z principu nedělají dobře, i když vím (resp. garantuje to výrobce), že by to vydržely. A kromě auta, kterým běžně jezdím, mi v garáži mi stojí ještě jedno, daleko starší. To jsem celé léto parkoval zásadně ve stínu, jezdil s ním jen o víkendech, když bylo pěkné počasí a když na začátku listopadu napadl první sníh, zazimoval jsem ho v garáži a tam zůstane do jara :-)

Odesláno

to 31682: nic ti nepodsouvám, tvé formulace naopak napadají kohokoli, kdo uvažuje jinak, než, ty. To, že ty něco nepovažuješ za normální, ještě neznamená, že ho můžeš nazývat, cituji -snob a spořílek, hrající si na jinou sociální třídu, který si kupuje hodinky jen na machrování. Pokud vím, na kupování a nošení hodinek neexistuje norma. Podotýkám, že mne se netýká ani jeden z příkladů, které uvádíš, mám více hodinek a volím je podle toho, co se chystám dělat a do sauny mimochodem nechodím, takže jestli tam někdo jde s hodinkami nebo bez je mi úplně fuk, je to jeho věc. Jen jsem trošku alergický na hodnocení normálnosti lidí, podle toho, jak se např. chovají k hodinkám. Nemluvě o antagonismu v tvém popisu osoby-spořílek si rozhodně nekoupí hodinky na machrování

Odesláno

To Ciferník: To s tebou souhlasím, že nikdo nebude vystavovat svoje top hodinky, či top auta extrémní zítěži, ale pořídí si na tyto činnosti kousky, které jsou pro danou extrémní zátěž určené. Ale ta sauna je otázkou :)

Odesláno
  vor napsal:
co tě nezabije, to hodinkám extrémně neškodí.

To jistě ne, ale proč s nimi podnikat něco, co jim škodí třeba jenom docela málo, když je to naprosto, ale naprosto zbytečné? Hodinky nošené v silném mrazu jsou trochu jiný přpad - i v mrazu potřebuju vědět, kolik je hodin. Zato v sauně se bez nich myslím docela dobře obejde každý :-)

Odesláno
  babaq napsal:
Pokud vím, tak s párou je jiný problém - dostane se totiž i tam, kam by se nedostala voda. Mechanismus působení tohoto jevu mi není znám, ale uplatnění najde mj. u Goretexových bund :-) Takže já bych s hodinkami v sauně neriskoval...

Tak zlý to nebude, hodinky nejsou těsněné polopropustnou membránou :-) ale co jsem viděl "lepší" vodotěsné tak o-kroužkem z nitrilové gumy. Ten se dá při jeho rozměrech považovat za prakticky nepropustný pro kapaliny, páry i plyny (samozřejmě až na vodík a helium).

Odesláno
  xmenm05 napsal:
Dají se sehnat takové o-kroužky volně? potřebuju přetěsnit jedny staré ruské hodinky ...

O-kroužky všech myslitelných rozměrů se dají i v kusovém množství sehnat třeba u www.economos.cz (V Praze mají prodejnu v takovém ostře zeleném domečku u Europarku ve Štěrboholech) nebo u www.rubena.cz. Vhodný materiál bude asi NBR (nitrilová pryž), tvrdost 70. Nelekněte se ceny, takový o-kroužek může klidně stát 80 haléřů, korunu, ba i víc! :-)

Odesláno
  prochaska napsal:
  xmenm05 napsal:
Dají se sehnat takové o-kroužky volně? potřebuju přetěsnit jedny staré ruské hodinky ...

O-kroužky všech myslitelných rozměrů se dají i v kusovém množství sehnat třeba u www.economos.cz (V Praze mají prodejnu v takovém ostře zeleném domečku u Europarku ve Štěrboholech) nebo u www.rubena.cz. Vhodný materiál bude asi NBR (nitrilová pryž), tvrdost 70. Nelekněte se ceny, takový o-kroužek může klidně stát 80 haléřů, korunu, ba i víc! :-)

Díky moc, pokud to klapne, tak to výrazně prodlouží životnost mých starých vostoků ... :D

• po 2 týdnech...
Odesláno

No já mám na sportovní a jiné volnočasové aktivity Swatch a klidně si je vezmu i do sauny. A musím říct, že na nich nepozoruju žádný problém. Pořád jdou přesně a musím říct, že toho už snesly za těch let celkem dost.

• Po letech...
Odesláno

Kolegové, je zde někdo, kdo si je jistý, zda-li hodinkám s vodotěstností 200 metrů a více vadí sauna, nebo ne? Jde mi o to, že když jdu do Balancu na Brumlovku (fitness a wellness), tak cvičím a mám hodinky. Jdu si zaplavat a mám hodinky, ale potom chci jít do sauny a musím jít předtím do skříněk, kde hodinky sundám, protože se bojím, aby se mi nezamlžily. Tak určitě s tím máte někdo zkušenosti :-).

Odesláno

Pár příkladů:

1) Přepis textu ze záruční knížky (Warranty Booklet) k Traserům P6600 (WR 200m) :

"It is not recommended to wear your water resistant watch in a hot shower, sauna or hot tub. The extreme heat causes the metal parts to expand at a different rate than the rubber gaskets. This creates small openings that can allow water droplets to penetrate the watch. Sudden temperature changes are especially harsh. Take care not to jump into a cold pool after wearing your watch in the hot tub.!

2) Přepis textu z manuálu na profi divery firmy Seiko ?Marine Master Professional? s kalibrem 8L35 (platí i pro model s certifikací WR 1000 m):

?Do not wear the watch while taking a bath or a sauna. Steam, soap or some components of a hot spring may accelerate the deterioration of water resistant performance of the watch.?

Tak si myslím, že tam je řečeno všechno důležité k problematice hodinky a sauna.

Odesláno
  V 23. 3. 2012 v 17:34, 'Jay Doll' napsal:

Jo, Afričan s tím má zkušenosti, zeptej se ho :guitar:

Ty "trochu" zamlžené Tag Heuer si samozřejmě pamatuji :). Již je to tedy dlouho, ale pokud se nepletu, tak za saunu tam African dostal docela lynč :D.
Odesláno
  V 23. 3. 2012 v 23:13, 'Petr_P' napsal:

Tak si myslím, že tam je řečeno všechno důležité k problematice hodinky a sauna.

Děkuji a myslím, že budu dále chodit hodinky odkládat do skříňky :).
Odesláno (upraveno)
  V 23. 3. 2012 v 23:13, 'Petr_P' napsal:

Pár příkladů:

1) Přepis textu ze záruční knížky (Warranty Booklet) k Traserům P6600 (WR 200m) :

"It is not recommended to wear your water resistant watch in a hot shower, sauna or hot tub. The extreme heat causes the metal parts to expand at a different rate than the rubber gaskets. This creates small openings that can allow water droplets to penetrate the watch. Sudden temperature changes are especially harsh. Take care not to jump into a cold pool after wearing your watch in the hot tub.!

2) Přepis textu z manuálu na profi divery firmy Seiko ?Marine Master Professional? s kalibrem 8L35 (platí i pro model s certifikací WR 1000 m):

?Do not wear the watch while taking a bath or a sauna. Steam, soap or some components of a hot spring may accelerate the deterioration of water resistant performance of the watch.?

A není to trochu přehnané? Jistě, že výrobci/prodejci se chrání a nejbezpečnější je mít potápky v suchu na poličce.

Trochu mi to připomenulo toto:

http://skorka.bloguj...img/uctenka.jpg

edit: překlep

Upraveno uživatelem martin.951
Odesláno

Se saunou zkušenost nemám, ale se seiko samurai chodím plavat a pravidelně si dávám i páru, což je taky teplotní extrém, současně s o hodně vyšší vlhkostí než v sauně, a zvládají to bez problému.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...