Přejít na obsah

Hodinky a sauna.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 177
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ty "trochu" zamlžené Tag Heuer si samozřejmě pamatuji :). Již je to tedy dlouho, ale pokud se nepletu, tak za saunu tam African dostal docela lynč :D.

To tedy, jsem dostal tehdy pěknou čočku, ale hodinky tam nosím dál :P Pořádný hodinky to prostě musej vydržet a ba i horší věci (myslím sportovní hodinky bez tourbilonku :D ), to je můj názor a pokud Jacobe chceš zjistit, jestli máš kvalitní hodinky, tak je tam klidně tahej. Tagy už tam také byli znovu, tak za rok uvidíme, pokud neobstojí, poletí už oknem" S Tissotkami saunuji 8 let, no problem a je to mnohem nižší třída hodinek a vodotěsné do 100m pouze. Asi lepší značka no :oneeyed02:

To Borp18: Přeci si musíš stopovat délku saunování né, aby to tam s tebou neseklo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiňte, jsem asi hloupý, ale proč někdo potřebuje chodit do sauny s hodinkama? :unsure:

Mě neláká nosit hodinky do sauny, nebo páry, ale jde o to, že jsem v posilovně, nebo plavu (to chci mít hodinky na ruce) a pak se mi nechce chodit do úplně jiného patra pomerně velikého fitness, abych si dal hodinky skříňky. Budu sebou v tašce nosit G-Shock a je to vyřešené.
Odkaz ke komentáři

Promiňte, jsem asi hloupý, ale proč někdo potřebuje chodit do sauny s hodinkama? :unsure:

Protože jinak tam nevydržím déle než pět minut. Kdežto takhle si to hlídám a prostě se dřív než si předem určím , ven nepustím :)
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Sauna = Gshock nebo Timexky maximálně, a to z prostého důvodu - jsem srab :). Zkoušel jsem ze zvědavosti starší PO a vydržely.

Jinak na netu je spousta zkušeností se značkami rlx, iwc, omega, th apod., kdy saunu zvládají bez problémů. Spíš mi přijde, že když se něco posere, je to minorita.

Odkaz ke komentáři

Kolegové, je zde někdo, kdo si je jistý, zda-li hodinkám s vodotěstností 200 metrů a více vadí sauna, nebo ne? Jde mi o to, že když jdu do Balancu na Brumlovku (fitness a wellness), tak cvičím a mám hodinky. Jdu si zaplavat a mám hodinky, ale potom chci jít do sauny a musím jít předtím do skříněk, kde hodinky sundám, protože se bojím, aby se mi nezamlžily. Tak určitě s tím máte někdo zkušenosti :-).

ja mam stare 7 rocne festiny s WR 100, ktore nosim, ci uz do plavarne, mora, alebo sauny a zatial nikdy nebol problem. Raz sa mi vyzrazal nejaky sajrajt na sklicku z vnutornej strany aj to bola nejaka vazelina, ktoru dal hodinar na tesnenie pred testom vodotesnosti... Ak to vydrzia Festiny, musia to vydrzat aj hodinky "zvucnejsich" mien.... Ak sa vsak nejedna o potapky, asi by som ich radsej odlozil v satni, alebo v aute.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

v sobotu ideme do aquaparku, drvivu vacsinu tam budem v bazene alebo v bufete :) no je tam aj sauna a je mozne, ze na par minutiek by som tam vhupol, tak rozmyslam testnut fortisky (WR200). sauna je finska cca 95° a budem tam raz - max dva krat po dobu maximalne 10 minut, ziadne extra saunovanie, len rekreacne. potom sa do studenej vody neplanujem hodit, takze rychly prechod tepla nenastane... ja myslim, ze by to mali zvladnut, hm? :rolleyes:

este podotazka - bude lepsie dat tah, alebo silikon? ci je to jedno? diky za nazory, kritiku znesiem, tak smelo :D

Odkaz ke komentáři

v sobotu ideme do aquaparku, drvivu vacsinu tam budem v bazene alebo v bufete :) no je tam aj sauna a je mozne, ze na par minutiek by som tam vhupol, tak rozmyslam testnut fortisky (WR200). sauna je finska cca 95° a budem tam raz - max dva krat po dobu maximalne 10 minut, ziadne extra saunovanie, len rekreacne. potom sa do studenej vody neplanujem hodit, takze rychly prechod tepla nenastane... ja myslim, ze by to mali zvladnut, hm? :rolleyes:

este podotazka - bude lepsie dat tah, alebo silikon? ci je to jedno? diky za nazory, kritiku znesiem, tak smelo :D

Jak píšeš, apoň zjistíš, zda-li to jsou pořádný hodinky :smile_anim: Já už to můžu říct o mých Tissot V8, wr 100m, které tam tahám pravidelně 8 let a bez problémů" Pokud jsou hodinky v pořádku, tak to zvládnou"

Odkaz ke komentáři

Suunto vector boli v saune (finska aj parna) mnoho krat, dali si aj osviezujuci kupel v studenom bazene alebo sprche a ziadny problem. Sinn EZM3 som zatial parkrat skusal v saune s relativne nizkou teplotou (max 55 °C) a potom studena sprcha a tiez ziadny problem resp denna odchylka (zatial ma drzi kazdy den merat odchylku oproti time.is).

Tak som zvedavy, ako dopadne test s fortiskami:)

Odkaz ke komentáři

No, jak dopadne.. ono se jim bezprostředně nic nestane, žejo. Ale fakt nechápu proč, i kdyby byla ta pravděpodobnost že si lehce pokurvíš těsnění a za tři roky se ti do nich něco dostane třeba jednoprocentní, to riskovat. Neni to prostě běžný používání, oni asi věděj, proč to v návodech zakazujou. A ještě se připravovat o to nejlepší, tj. bazének:)

Odkaz ke komentáři

Pokud jsou hodinky v pořádku, vůbec bych se toho nebál a nebojím. Pravidelně navštěvuji saunu s Monstry, tedy také WR200 a ani po pěti letech co je mám a saunuji se v zimě 1x týdně, se jim nic nestalo. Testoval jsem i levné ana/digi/solar Casia s WR100 a drží stále dál.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, moje bývalé B42 chrono tam jednu zimu trávily pravidelně a když šly po pěti letech na pravidelnej servis, tak nic neobyvlýho s nima nebylo..Je to otázka toho, jak moc jsi schopnej se smířit s rizikem, ale já říkam, že to jsou pořád jen hodinky;)

Odkaz ke komentáři

diky chlapi za info, momentalne som 70% ano a 30% nie. nedocital som sa tu zatial o ziadnej realnej negativnej skusenosti, vsetci co su za "nebrat do sauny" nemaju osobnu skusenost, zato je tu viacero ludi co sa s hodinkami saunovali a vsetci bez problemov... ibaze by som nieco prehliadol :D

Odkaz ke komentáři

diky chlapi za info, momentalne som 70% ano a 30% nie. nedocital som sa tu zatial o ziadnej realnej negativnej skusenosti, vsetci co su za "nebrat do sauny" nemaju osobnu skusenost, zato je tu viacero ludi co sa s hodinkami saunovali a vsetci bez problemov... ibaze by som nieco prehliadol :D

To si asi prehledl :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...