bacil.357 Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2013 Mrazík: bohužel máš asi pravdu..No naštěstí pro mě se zatím pohybuju v oblasti hodinek spíše v teoretické rovině ( zatím investuju do jiných ocelových hraček), ale zjišťuju, že tomu chronobundusu propadám stále víc.. Jasně tritium miluju, mám sním už zkušenosti, sice ne v hodinkách. Ale zajímá mě i jiná alternativa. Lumi má zase výhodu v tom, že ze svého místa neupadne kapsle s tritiem, jako jsem to někde zahlédl, právě u Marathonu.No a v momentálním rozpoložení mysli mám právě jako favority ty dvoje hodinky, které jsem uvedl výše. Ale je doooost času změnit ještě názor, až do toho spadnu po uši... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtemp Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2013 vypadaji krasne ale submarinery kopiruje kde kdo. pokud je kopie dobra (coz se o steinech rici necha) tak me to neurazi. submarinery jsou skoro prumyslovy vzor, protoze jsou skoro dokonale navrzene Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Safranek Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2013 Ahoj, jsem tu nový a koukám, že se tu bavíte o mých hodinkách :-) Shodou okolností jsem koupil první v ČR, tedy alespoň podle chronoshopu:-). Musím reagovat na diskusi o Lumi. Nevydrží celou noc, zejména při běžném nošení, kdy jsou hodinky schované v košili, nebo je člověk v místnosti. S tritiem u Luminoxu se to srovnat nedá, ale v rámci lumi bych řekl že je to v normě. Jinak, mám už je přes rok, nosím je skoro furt a je neuvěřitelné jak jsou málo opotřebované (včetně pásku - carbon). Vypadají pořád jak nové, dokonce i leštěné části. A pořád fmě baví se na ně koukat :-) Takže za mě maximální spokojenost:-) (i když, pozítří možná koupím od člena fóra RW Nabuccco a to je asi trochu jiné kafe.......) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtemp Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2013 je jasne ze ma Luminox jine parametry nez tritiove trubicky ale ty zase prinaseji designove omezeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pumpa Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2013 zdravím pánové, taky jsem se dlouho díval na O2, ale nemoh se rozhoudnout jestli černý nebo modrý, nakonec přišel steinhart s bílou variantou a ta je ta pravá. akorát že mezi tím jsem už nevydržel čekat až budou dostupný a když jsem se byl podívat v chronoshopu koupil jsem si ocean 1 mil.black vintage, ale myslím, že na ty bílý O2 stejně dojde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2013 Ahoj, mám je rok v černé variantě a jsem max. spokojený. Tedy ne že by se mě nelíbily i jiné kousky, ale za ty peníze co za ně Steinhart chce bych řekl, že mají velmi kvalitní provedení. Safírová luneta je pecka a strukturovaný ciferník taky. Hlavně ten kovový proužek s čísly. Také spona je na úrovni dražších značek. Jediné, co bych možná změnil je kruhové uspořádání nápisů a jejich velikost (to už tu bylo řečeno). Trochu to v tom designu zapadá. Ale zas je pravda, že by potom nemohl rozšířený konec vteřinovky efektně kroužit kolem těch nápisů. A to byl asi účel.... Fakt je ten, že moc hodinek to asi nemá a originalita se počítá. Jo a pak ještě antireflex, s tím by se také dalo něco dělat. Po začátcích Steinhartu a očividných kopiích jiných značek ale beru Ocean2 ne jako krok, ale jako skok dopředu. Nejdřív jsem myslel, že půjdu do Tritonů, ale když jsem viděl tyhle, byl konec Takže za mě po roce téměř každodenního nošení za jedna. Spokojenost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2013 Pěkné hodinky. Líbí se mi. A zrovna ta datumka (spolu s umístěním loga naproti sobě) se mi zdá povedená. Je asi těžký si v potápkách najít úplně svou cestu a myslím, že tohle je celkem zdařilý počin. Ty hodinky jsou "svoje". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pumpa Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2013 http://forums.watchuseek.com/f74/steinhart-ocean-2-white-843513-2.html tady někdo srovnává s IWC a Bremontem, možná styl lunety, ale je to věc názoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pumpa Odesláno 1. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2013 Po začátcích Steinhartu a očividných kopiích jiných značek ale beru Ocean2 ne jako krok, ale jako skok dopředusouhlasim se skokem dopředu, ale třeba u potapek stein neni ani první ani posledni, kdo něco "kopíroval". myslim, že by se našli i jiný, kdo to udělal a za hodinky si řekl několikrát víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2013 Tak je mám taky na ruce a musim říct, že jsem z nich nadšenej. Jako samozřejmě by bylo pár výtek, ale za ty peníze prostě supr hodinky. Jenom bych se rád zeptal někoho, kdo je má, jak má tuhou lunetu? Já s ní totiž skoro nepootočim. Jako nejsem žádná korba, ale u žádnejch hodinek jsem zatim neměl problém. Ale tady to prostě jde strašně ztuha, takže když člověk pořádne zabere, tak nemá šanci se trefit tam, kam by chtěl. Čili jako počítadlo piv, coby moje nejoblíbenější funkce, moc neslouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2013 Tak je mám taky na ruce a musim říct, že jsem z nich nadšenej....To si děláš srandu že je máš Já po nich totiž taky koukám, a to doost vážně Zdá se že máme stejnej vkus, nejdřív Monstra, teď O2? Jaký máš? Já koukám po "black" . A vůbec, kde jsou fotky??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2013 No vidíš, to je krása! Jo, mám černý a fotky průběžně házim do vlákna "Co máte právě na ruce". Nějaká chlubírna proběhne, až si je trochu víc zajedu. Mám je na ruce asi tejden. Ale jako samozřejmě nedokážu říct, jestli je budu mít nadosmrti, třeba se dočkáš. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 2. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2013 No vidíš, to je krása! Jo, mám černý a fotky průběžně házim do vlákna "Co máte právě na ruce". Nějaká chlubírna proběhne, až si je trochu víc zajedu. Mám je na ruce asi tejden. Ale jako samozřejmě nedokážu říct, jestli je budu mít nadosmrti, třeba se dočkáš. Fotka parádní!!! Černý, no jistě, že se ptám Tentokrát si pro ně přijedu osobně a dáme pivko / kafe Tak ať ti dělaj radost!!! A budu z tebe průběžně tahat rozumy (zkušenosti) z praxe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
varjag Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 (upraveno) Tak je mám taky na ruce a musim říct, že jsem z nich nadšenej. Jako samozřejmě by bylo pár výtek, ale za ty peníze prostě supr hodinky. Jenom bych se rád zeptal někoho, kdo je má, jak má tuhou lunetu? Já s ní totiž skoro nepootočim. Jako nejsem žádná korba, ale u žádnejch hodinek jsem zatim neměl problém. Ale tady to prostě jde strašně ztuha, takže když člověk pořádne zabere, tak nemá šanci se trefit tam, kam by chtěl. Čili jako počítadlo piv, coby moje nejoblíbenější funkce, moc neslouží.Jo, mě jde taky ztuha. Otočím s tím, ale odpor je větší než by bylo ideální. No, ono s tím stejně nebude potřeba moc točit:-). Možná je to také tím, že je mám rok a lunetou jsem točil asi dvakrát. A prach je svině... Na druhou stranu, otočit s tím jde, chod je plynulý. Spíš se to blbě bere do ruky, ty výřezy jsou jen symbolické. Mám kamaráda s Tagama Aquaracer a tomu jde luneta tak lehce, že se mu nechtěně točí i při kancdivingu:-). Přijde večer domů a má jí pootočenou... takže ma tom ještě nejsme tak zle:-) Upraveno 3. června 2013 uživatelem varjag Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 Nechci vám moc radit, spíš jen takový tip pro další bádání- někde jsem tady na chronomagu, myslím že v nějaké "Monstra" sekci zachytil radu o stříknutí silikonového oleje pod lunetu, ale jak píšu, chtělo by to dohledat, a případně ještě ověřit názor u někoho zkušenějšího. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 No jo, ale kam to tam mám stříknout, když se tam nedá strčit ani papír. Jako fakt to je zatim asi jediná chyba, kterou na těch hodinkách vidim. Zlatý Monstra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 Me napadlo wd spray, ale asi bych se poradil s hodinarem aby ti to nenarusilo tesneni ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 (upraveno) Našel jsem ten odkaz o údržbě lunety ale nicmoc tam není http://forum.chronomag.cz/... Každopádně bych se přimlouval za silikonový olej, který se k údržbě těsnění běžně používá. IMHO se kapilární síly postarají o jeho vtažení pod lunetu. Určitě bych nebral WD40 dle mých zkušeností je agresivní a vysychá, časem by luneta zase zatuhla. Takže silikon, ale jeho vliv předtím ještě raději prodiskutovat s odborníkem. Upraveno 3. června 2013 uživatelem PNS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 otáčet lunetou pod vodou jste zkoušeli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 3. června 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. června 2013 emef:Jaký máš obvod ruky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se