Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak i já si mám vybrat tablet a nevím který:

ASUS NEXUS7 ASUS-1B002A

S?pic?kovy? tablet Asus Nexus 7 nabi?zi? osve?dc?enou velikost displeje 7? s rozlis?eni?m 1280 x

800 bodu? a kvalitni? hardwarovou vy?bavu. Displej chra?ni? tvrzene? sklo Corning Fit Glass, di?ky technologii IPS je na?ramne? c?itelny? v ru?zny?ch sve?telny?ch podmi?nka?ch. Operac?ni? syste?m Android 4.1 poha?ni? c?tyr?ja?drovy? procesor NVIDIA Tegra 3 s taktem 1,2 GHz a 1 GB RAM. Vnitr?ni? pame?t? o velikosti 32 GB mu?z?ete bez obav zaplnit na?roc?ny?mi multime?dii a hrami, se vs?i?m si tablet poradi?. Tablet na jedno nabiti? vydrz?i? v provozu az? 9,5 hodiny, coz? je u?ctyhodny? u?daj. Datovou konektivitu zajis?t?uje tradic?ni? Wi-Fi a navi?c take? integrovany? GSM modul s podporou si?ti? 3G. Cena 7.450,- bez DPH.

SAMSUNG GALAXY TAB 2, 7.0

Operac?ni? syste?m: Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Procesor: Samsung Exynos 4210 (2× Cortex-A9 1 GHz, 45nm), ARM Mali-400. Uz?ivatelska? pame?t?: 16 GB Velikost RAM: 1024 RAM.Pame?t?ove? karty: Micro SDHC. Displej: 7", 1024 x 600 bodu?. Si?te?: GSM, WCDMA (3G) (c?tyr?i pa?sma), GPRS, EDGE, HSPA (21,1|5,76 Mb/s). Senzory: GPS: A-GPS. Konektivita: Bluetooth: 3.0, Wi-Fi: ano. USB port: 2.0 ,volitelne?, HDMI vy?stup: Ne. Vy?stup na slucha?tka: Ano. Fotoapara?t: zadni? 3MPx (2 048 × 1 536), pr?edni? 0,3MPx (640 × 480). Baterie: Kapacita: 4000 mAh. Cena 7.850,- bez DPH.

Tak nějak mi díky paměti, rozlišení dipleje a ceně vychází líp ten Asus...?

• Odpovědi 90
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Chtěl bych poprosit také o radu.

S tablety zkušenost nemám. A jsem zvyklý na práci ve win.

Chtěl bych poprosit o doporučení zařízení, které by splnilo moje nároky na užívání:

- email, přičemž nejlépe mail klient TheBat! (funguje to spolehlivě?zkušenosti apod...)

- blogy, používám RSS čtešku FeedDemon (používáte to na tabletu?není problém s prohlížením a výkonem při poměrně nároočném obsahu stran obrázků?)

- PDF a čtečky na komiksy a časopisy. Používám CD display (zase není problém s výkonem? Bere standard PDFka v pohodě? Jaká je pohodlnost prohlížení a přizpůsobení zobrazení na tablet display?)

- office, používám MS... to předpokládám u např Ipad neslučitelnost (nehodám vytvářet nějaké složité tabulky, ale chci možnost otevřít, editovat a hlavně číst standardní formáty texťáků a excel tabulek)

- brouzdání po netu. Chtěl bych co nejlepší rychlost, plynulost, lidské zobrazení, kompaktibilitu zásuvných modulů, flash atd atd. (ve video recenzi o pár postů výš vychází pro mne jako pro laika lépe ten ipod)

- přehrávání filmů... používám VLC player (jde mi o možnost spustit titulky, pohodlné přetáhnutí, nevím jak je to s kodeky a formáty atd. Snad je plynulost přehrání v nějaké normální velikosti souboru už u všech zařízení plynulá atd.)

- tablet chci pracovně používat jako prenosné digitální portfolio. Viděl jsem na Ipad aplikaci, která to už sama umí třídit a listovat. S tím souvisí taky kvalita zobrazení a patrně větší rozměr displaye

- další program co bych chtěl používat je adobe sketch. Verze pro ipady existuje o alternativách pro android nevím, ale nezkoumal jsem to

- bylo by fajn kdyby bylo možné pracovat s interaktivními 3D vizualizacemi

- časopisy, texty a knihy

- skype a slot na sluchátka/mikrofon

- kvalita zobrazení

- práce a přetahování datových objemů, případně použití jako přenašeče dat. USB asi nemá žádný tablet, tak bych chtěl co nejlepší a nejjednoddušší systém nejideálněji plug & drag

- jak je to s SD a mikro SD kartou při náhledu snímků z digitálu?

- kompaktibilita s PC win systémem

- funkce telefon a sms a internetové služby mimo wifi

Zatím se mi jako nejlepší možnost v těchto parametrech zdá Ipad, ale nejsem v tom odborník. Odrazuje mne problém přetahování dat, nutnost kupovat na všecho programy z mateřského webu atd. Na druhou stranu je tam asi výhoda obrovské komunity uživatelů a množství různých aplikací prakticky na vše.

foťák na tom nepotřebuji, hudba sek..dárně

Mohl bych poprosit někoho o sdílení zkušeností a popř. relevantních zdrojů objektivních recenzí atd.?

Předem díky za ochotu?

Zdar, ja mam iPad takze par postrehu:

Email naprosto bez problemu jiz z integrovanym klientem

RSS nepouzivam, ale predpokladam funkcnost bez problemu

PDF taky bez problemu, vykonu je vice nez dost i na velke soubory

Office dokumenty- cteni umi system nativne, editace uz bude potrebovat placeny soft, ale jednodussi editace jde bez problemu, ja pouzivam pages a numbers protoze mam mac, tyto programy umi i import a export Office dokumentu

Brouzdani po netu misty i lepsi nez na pc, ovladani prstem je navykovy a ta rychlost je taky uzasna, na flash na iPadu zapomen, jde to zprovoznit pres neofiko app (jailbreak) ale je to krkolomny a nebeha to(alespon v dobe kdy jsem si s tim hral)

Prehravani filmu- bez app filmy pres itunes, s app za cca 3E vsechny formaty vcetne mkv, titulky, streamovani pres wifi atd ... Na iPad 3 vse plynuly vcetne full HD

Portfolio - nevim co tim myslis, fotky? S fotkama je prace bezvadna, retina display bere dech kvalitou zobrazeni

Sketch, 3D - nevim, nepouzivam

Knihy - spousta aplikaci, pro me nej asi Stanza i kdyz uz je neupdatovana

Casopisy, noviny - nativni podpora - placeny obsah

Skype funguje, dal facetime - video hovory mezi majiteli IOS zarizeni - vyborna vec ktera funguje! (Zadara)

Sluchatka - bez problemu

Retina displej - super

Prenaseni souboru - resi spousta aplikaci

Sd kartu lze pres adapter-nejsem si jisty zda kdou editovat primo snimky na karte, do ipadu jdou importovat (i jednotlive) a pak s nima pracovat

Win- no na macu jsou itunes o dost sviznejsi a prijemnejsi soft, jinak by s kompatibilitou problemy byt nemely

Telefon a sms nevim, internet mimo wifi resi verze se 4g, ja to resim bezdratove pripojenim pres telefon

Jeste musim zminit vydrz baterie ktera je vynikajici - urcite 8-10 hodin a plynulost ovladani, dal zalohovani ve spojeni s iCloud nema chybu, fotostream v pripade ze mas vic zarizeni od apple taky nema chybu, me iPad naprosto vyhovuje

Odesláno

Office dokumenty- cteni umi system nativne

Jak dostanu do iPadu dokument .DOC? Mi ho zobrazí jen jako přílohu mailu, ale v iTunes zkopírovat nejde. Nejde mi o editaci, jen o čtení.

Odesláno

Jak dostanu do iPadu dokument .DOC? Mi ho zobrazí jen jako přílohu mailu, ale v iTunes zkopírovat nejde. Nejde mi o editaci, jen o čtení.

No primarne mailem, pak pokud tam mas soft ktery to s danymi dokumenty umi tak pod seznamem aplikaci v itunes je dalsi kolonka - aplikace do kterych se daji nahrat soubory, das add a zvolis dokument, funguje to i u AV prehravacu - nahravaji se tam videa

• po měsících...
Odesláno

Přidám svou zkušenost

Tablet jsem vždy povazoval za zbytečnost a ptákovinu.

Pak jsem se nechal zlákat nabídkou ipadu 2 za dobrou cenu.

Zkušenost pozitivní, ale váha a tím pádem mobilnost bere za své.

Přešel jsem na ipad mini a absolutní spokojenost.

Pokud mini dostane retinu, tak to bude témeř dokonalej tablet.

Odesláno

jako tabletový doplněk na cesty toto:

ASUS Fonepad ME371MG

nebo toto:

Prestigio Multipad PMP7280C3G DUO

Zařízení by mělo sloužit jako doplněk na cesty, kdy se mi nechce tahat velký noťas. Přečíst mail, případně odpovědět, skouknout zprávy a kurzy, ceny komodit a pak se trochu odreagovat (music přes sluchátka apod.). Plusy a mínusy pro ten který tablet pokud možno konkrétně.

Odesláno

Doma mám přes měsíc Samsung Galaxy Note 8.0 a vůbec toho kroku nelituji ... Jediné, co nechápu, je, že Samsung svoje systémy dělá snad hlavně na vzhled, mohly by být odladěnější, hardwarově na to je výkonu dost ...

Tuto věc už jsem si každopádně vyřešil po svém ... :-)

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 2

Odesláno

No primarne mailem, pak pokud tam mas soft ktery to s danymi dokumenty umi tak pod seznamem aplikaci v itunes je dalsi kolonka - aplikace do kterych se daji nahrat soubory, das add a zvolis dokument, funguje to i u AV prehravacu - nahravaji se tam videa

Aplikace Phone drive je ok

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...