jovani Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 mozno iPad mini by bol lepsi ja so si kupil na "Black Friday" v apple.store.cz iPad 4. generacie
kejklik Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 Chlapi, vybírám tablet pro 5letou dcerku. díky 5leté děcko by mělo tahat kačera kolem baráku, být ve smečce stejných skřítků kvůli sociální integraci a trénovat motorickou zručnost. Ale asi žiju v jiném světě, dnes se "kliká" od chvíle, kdy dítě udrží komunikátor v tlapce a s ostatními vrstevníky se potká ve virtuálnu...
David_B Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 Tak pro 5-ti leté děcko každopádně minimálně ipad3......v plné palbě. A to se vyplatí......díky za radu 5leté děcko by mělo tahat kačera kolem baráku, být ve smečce stejných skřítků kvůli sociální integraci a trénovat motorickou zručnost. Ale asi žiju v jiném světě, dnes se "kliká" od chvíle, kdy dítě udrží komunikátor v tlapce a s ostatními vrstevníky se potká ve virtuálnu...Ptám se na radu s výběrem tabletu, ne na Tvůj názor ohledně výchovy dětí.
wave ceptor Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 Rozumný peníz? No když myslíš.......
patriknapr Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 Rozumný peníz? No když myslíš....... I já si tedy myslím, že ipad mini v základu za 8 a pul celkem jde. Jasně že jsou levnější tablety, ale taky víme jak to s nimi vypadá ( nebo spíš nevypadá). Holt je to jako se vším. Kvalitní hodinky nebo boty taky človek nekoupí za tisícovku.
Pavel K. Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 5leté děcko by mělo tahat kačera kolem baráku, být ve smečce stejných skřítků kvůli sociální integraci a trénovat motorickou zručnost. Ale asi žiju v jiném světě, dnes se "kliká" od chvíle, kdy dítě udrží komunikátor v tlapce a s ostatními vrstevníky se potká ve virtuálnu...No například naše ml. dcera (5) má vývojovou disfázii a tablet nám byl doporučen jako dobrá pomůcka. Samozřejmě s rozumem. Nesmí se tím řešit "jak jen zabavit dítě". Takže tablet i pro pětileté dítě může být o.k. Záleží jen na přístupu. Nemyslím, že by naše děti trpěli nedostatkem pohybu a společnosti. První dcera, teď už je jí 15 měla první mobil ve školce. Protože byla spolehlivější než tchyně když jí hlídala. Taky jí to neuškodilo. Věnuje se teď vrcholově atletice a i se dobře učí. Takže záleží jen na výchově a přístupu. Pokud by to dítě už s závislostí na těchto hračkách přehánělo je třeba je usměrnit, ne jim to úplně odepřít.
kejklik Odesláno 25. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2012 díky za radu Ptám se na radu s výběrem tabletu, ne na Tvůj názor ohledně výchovy dětí.Moje rada je: pro pětileťáka je nejlepší dřevěný tablet.
Návštěvník Tada Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 Moje rada je: pro pětileťáka je nejlepší dřevěný tablet. Nová doba... Ale je teda fakt, že když jsem jednou dostal na hlídání cca 7 let staré dítě, tak jsem mu taky vrazil tablet, aby nezapálilo barák a radši hrálo Angry Birds... K tématu: Radši ber Android, aplikace jsou zadarmo a skvěle spolupracuje s počítačem a googlem. Ipa(i)d je naprd...
dieegoo Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 K tématu: Radši ber Android, aplikace jsou zadarmo a skvěle spolupracuje s počítačem a googlem. Ipa(i)d je naprd... Jo jo, pětiletá dcerka rozhodně ocení snadnou synchronizaci s googlem O tom, že aplikace jsou zadarmo - ano, je jich dost, za ty kvalitní si i na androidu zaplatíš. Největší bubák pak podle mě tkví v mikrotransakcích, které číhají v každé lepší hře. No a abych taky řekl něco k tématu - ani na jedné z platforem bych se nebál nedostatku aplikací, které by ji byly schopné zabavit na dlouhá odpoledne. Napadá mě ale jedna věc, která si myslim, že stojí za úvahu - ověř si, jak je to s možností "zamknout" aplikace proti spuštění na obou platformách (na svém Infinity něco takového mám, nevím ale, jestli je to standardně na všech androidech) - aby se ti pak náhodou nestalo, že dcerka ve volné chvíli nakoupí v appstoru/google play aplikace za tisíce korun a ty se nebudeš stačit na výpisu z karty divit Někteří se tu podivují nad vhodností tabletu jako dárku v tomto věku - za mě proč ne, na logických hrách procvičí představivost, logiku.. rozhodně lepší, než civět na televizi.
organic Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 4-letému synkovi půjčuju Nexus. Kouká na pohádky na youtube, prohlíží si obrázky transformerů a hraje edukativní hry, které ho učí počítat a psát písmenka. Rozhodně lepší než kopie kalašnikova, kterou dostal od dědečka.
sonny.c Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 takhle by se měla ta drobotina vychovávat
Návštěvník Tada Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 4-letému synkovi půjčuju Nexus. Kouká na pohádky na youtube, prohlíží si obrázky transformerů a hraje edukativní hry, které ho učí počítat a psát písmenka. Rozhodně lepší než kopie kalašnikova, kterou dostal od dědečka. Dědeček připravuje vnuka na budoucnost asi...
Návštěvník YPO Odesláno 26. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2012 ...... rozhodně lepší, než civět na televizi. já bych řekl, že to je v zásadě stejné Rozhodně lepší než kopie kalašnikova, kterou dostal od dědečka. každej děda je vizionář, nepodceňuj to - můj mi pořád říkal uč se německy a než umřel, tak to změnil na čínštinu Dědeček připravuje vnuka na budoucnost asi... neuvěřitelné, ale souhlasím
azeppelin Odesláno 9. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2012 Chtěl bych poprosit také o radu. S tablety zkušenost nemám. A jsem zvyklý na práci ve win. Chtěl bych poprosit o doporučení zařízení, které by splnilo moje nároky na užívání: - email, přičemž nejlépe mail klient TheBat! (funguje to spolehlivě?zkušenosti apod...) - blogy, používám RSS čtešku FeedDemon (používáte to na tabletu?není problém s prohlížením a výkonem při poměrně nároočném obsahu stran obrázků?) - PDF a čtečky na komiksy a časopisy. Používám CD display (zase není problém s výkonem? Bere standard PDFka v pohodě? Jaká je pohodlnost prohlížení a přizpůsobení zobrazení na tablet display?) - office, používám MS... to předpokládám u např Ipad neslučitelnost (nehodám vytvářet nějaké složité tabulky, ale chci možnost otevřít, editovat a hlavně číst standardní formáty texťáků a excel tabulek) - brouzdání po netu. Chtěl bych co nejlepší rychlost, plynulost, lidské zobrazení, kompaktibilitu zásuvných modulů, flash atd atd. (ve video recenzi o pár postů výš vychází pro mne jako pro laika lépe ten ipod) - přehrávání filmů... používám VLC player (jde mi o možnost spustit titulky, pohodlné přetáhnutí, nevím jak je to s kodeky a formáty atd. Snad je plynulost přehrání v nějaké normální velikosti souboru už u všech zařízení plynulá atd.) - tablet chci pracovně používat jako prenosné digitální portfolio. Viděl jsem na Ipad aplikaci, která to už sama umí třídit a listovat. S tím souvisí taky kvalita zobrazení a patrně větší rozměr displaye - další program co bych chtěl používat je adobe sketch. Verze pro ipady existuje o alternativách pro android nevím, ale nezkoumal jsem to - bylo by fajn kdyby bylo možné pracovat s interaktivními 3D vizualizacemi - časopisy, texty a knihy - skype a slot na sluchátka/mikrofon - kvalita zobrazení - práce a přetahování datových objemů, případně použití jako přenašeče dat. USB asi nemá žádný tablet, tak bych chtěl co nejlepší a nejjednoddušší systém nejideálněji plug & drag - jak je to s SD a mikro SD kartou při náhledu snímků z digitálu? - kompaktibilita s PC win systémem - funkce telefon a sms a internetové služby mimo wifi Zatím se mi jako nejlepší možnost v těchto parametrech zdá Ipad, ale nejsem v tom odborník. Odrazuje mne problém přetahování dat, nutnost kupovat na všecho programy z mateřského webu atd. Na druhou stranu je tam asi výhoda obrovské komunity uživatelů a množství různých aplikací prakticky na vše. foťák na tom nepotřebuji, hudba sekundárně Mohl bych poprosit někoho o sdílení zkušeností a popř. relevantních zdrojů objektivních recenzí atd.? Předem díky za ochotu?
sashator Odesláno 13. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2012 Tak už mám více jak týden doma Nexus 7 a jsem s ním spokojenej- přesně splňuje to, co od něho očekávám. Mám konkrétně verzi 32GB s 3G. Na brouzdání po internetu je v pohodě, kapacita už bohatě stačí na nějaký ten film, díky velikosti a váze je dobře nositelný. Co se týče zpracování, tak opět jenom klady- sice je to plasťák ale plasty vypadají kvalitně, pogumovaná zadní část je praktická. Pro mě byl jedinou další volbou iPad mini, ale když porovnám parametry, které jsou velice podobné (pro mé využití vlastně stejné), tak se mi nechtělo dávat o 6400,-Kč více a tudíž vyhrál Nexus. Apple mám rád, ale tolik dát jenom za design prostě nešlo. Navíc Android znám, takže je pro mě více srozumitelný než iOs.
jartop Odesláno 13. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2012 Chlapi...uvítal bych radu. Rozhoduji se mezi 7" - Galaxy vs. Nexus 7Běžné užívání (pro zkrácení času), přečíst poštu, internet, nějaký film Galaxy - pro: 3G, SD slot, asi více příslušenství, cena 6.500,- proti: rozlišení, trochu plastovější vzhled Nexus - pro: HD, lepší zpracování, cena 6.000,- proti: jen 16GB, nemá 3G a SD slot, nemá foťák (což moc neřeším) Díky za případné rady a postřehy.J.
Pavel K. Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 Hlavně kvůli absenci SD slotu jsme vybrali Galaxy. Pak mě ještě ovlivnilo, když jsem v diskuzích četl o odchlípávání displeje u Nexusu. Ale máme verzi bez 3G za cenu 5770,´- Zpracování mě přijde o.k. Navíc pro přehrávání filmů má v základu už potřebné kodeky (bylo psáno jako plus i v jedné recenzi) a přehraje opravdu vše. Wifi má výborný příjem Menší nevýhoda je, že nemá klasický microUSB. Musela se dokoupit redukce. Jinak spokojenost.
Duke650 Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 Prosím máte někdo zkušenost s Amazon Kindle Fire HD 7" nebo 8,9" ?
sashator Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 (upraveno) Chlapi...uvítal bych radu. Rozhoduji se mezi 7" - Galaxy vs. Nexus 7Běžné užívání (pro zkrácení času), přečíst poštu, internet, nějaký film Galaxy - pro: 3G, SD slot, asi více příslušenství, cena 6.500,- proti: rozlišení, trochu plastovější vzhled Nexus - pro: HD, lepší zpracování, cena 6.000,- proti: jen 16GB, nemá 3G a SD slot, nemá foťák (což moc neřeším) Díky za případné rady a postřehy.J.Když už Nexus tak bych doporučil 3G verzi - má větší kapacitu a rozdíl ceny není až tak velký...slot na karty nepotrebuju, zpracování mi přijde v pořádku, co se týče přehrávání filmů tak jsem si na marketu stáhnul VLC player a ten zatím přehrál vše bez problemu...ale nemám velke zkušenosti se Samsungem tak nemohu porovnavat, když jsem je viděl naživo a chvilku je zkoušel tak mi přišly hodně podobné, ani s jedním podle mě neuděláš chybu Upraveno 14. prosince 2012 uživatelem sashator
fetiik Odesláno 14. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2012 Chlapi...uvítal bych radu. Rozhoduji se mezi 7" - Galaxy vs. Nexus 7Běžné užívání (pro zkrácení času), přečíst poštu, internet, nějaký film Galaxy - pro: 3G, SD slot, asi více příslušenství, cena 6.500,- proti: rozlišení, trochu plastovější vzhled Nexus - pro: HD, lepší zpracování, cena 6.000,- proti: jen 16GB, nemá 3G a SD slot, nemá foťák (což moc neřeším) Díky za případné rady a postřehy.J. Ahoj, pokud ti můžu poradit, najdi si na youtube recenze na BlackBerry Playbook, má to vlastní systém, což znamená maximální vyladěnost a optimalizaci (jako u ipadu) - plynulost, kdežto tablety s androidem to musí dohánět výkonem.. Jeho největší mínus je asi že nemá 3g ani sd slot - je to taková levnější alternativa pro Nexus, navíc s lepším zpracováním šasí... Pro účely, které jsi napsal jsem to používal také a nemůžu si stěžovat, podpora FULL HD filmů, vestavěný email klient, velice svižný browser s podporou flash, podpora android aplikací a navíc - 64gb verze se dá sehnat pod 5000 Určitě na to mrkni, klidně jen pro rozšíření obzorů
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se