ivan_989 Odesláno 16. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2024 Pôvodne to bola kúpa pre manželku. Ale tato gurmánska unisex vôňa je strasne návyková. Asi si to občas požičiam https://www.notino.sk/xerjoff/italica-parfumovana-voda-unisex/
Laika Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Čau kluci, můžu vás poprosit o vyplnění dotazníku o vašich zvyklostech o nákupech parfémů do seminárky? Slíbila jsem pomoc ve studiu, tak teď cítím odpovědnost i za sběr odpovědí od fanoušků parfémů. Tak jestli byste mohli obětovat pár minut a vyplnit ho - není dlouhý a je to anonymní: http://tinyurl.com/parfemky (nemusíte se bát, odkaz vede normálně na Survio) Děkuju!
Laika Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 Kluci, děkuju za přispění, už tam máme 107 hlasů a výsledky jsou zajímavé, jako kdyby tady v té republice žili jen voňaví lidi! Jako vím, že to vyplňovali jen fanoušci parfémů, ale překvapilo mě, jak jsou nároční a kolik jsou ochotní za vůně vydat. Až budou nějaké výsledky, tak se podělím, určitě vám sem pak hodím link. ---- A jinak jedna - aspoň za mne - velká parfémovo-eshopová událost: Beautinow zavedl do sortimentu Filippo Sorcinelli (můžete znát taky jako UNUM). Je to úplně magická značka, Filippo je povoláním návrhář a krejčí oblečení pro vatikánské kněze a papeže - nebo vlastně já nevím, jak se ta profese jmenuje. Každopádně je trošku šouplý (ale lidsky úplně v pořádku) a ty jeho vůně jsou takové... posunuté až na hranu. Hodně temné, výrazné, často velmi kadidlové a minerální - prostě kostel... A to nemluvím o designu lahviček, to je v dnešní nabídce niche úplně někde jinde, než zbytek závodního pole. Navrhuje si je sám a dřív je i sám vyráběl s přítelem Yurim. Každý flakon má, stejně jako parfém, nějakou story - třeba takové ty bílé "hříbky", co je v nich muzic kolekce, jsou vlastně klapky kostelních varhan. Každopádně Unum/Sorcinelli je značka, která bude vždycky niche, tu rozhodně nikdo nikdy nedokáže koupit. Z čehož plyne omezená dostupnost vůní a že široko daleko nikdo nebude vonět tak zajímavě, jako vy. Marná sláva, tohle je niche. Takže nově v eshopu je najdete tady (nezapomeňte kódiček FRANGIPANI10 pro nové zákazníky), doporučuju zavzorkovat: https://beautinow.com/home/?filter_brand=filippo-sorcinelli/?coupon=frangipani10&src=CHRONOMAG A kdo má chuť číst, tak tady jsou nějaké recenze: https://frangipani.cz/category/recenze_parfemu/unum/ a já budu příští nebo ten další víkend publikovat ještě recenzi HÆC DIES, což je divná mezi divnými...
Laika Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 Pardon, toto je správný link na recenze Filippo Sorcinelli https://frangipani.cz/category/recenze_parfemu/filippo-sorcinelli-unum/
Laika Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 A tady je správný link do e-shopu na Sorcinelliho: https://beautinow.com/collections/filippo-sorcinelli-perfumes/?coupon=frangipani10&src=CHRONOMAG (aff) Omlouvám se za spam, nešlo to tady dřív upravovat ty příspěvky?
ivan_989 Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 Načo ja sem lezem, a to som len nakukol
KFL Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 (upraveno) Daj se tam získat i ty samply od Filippa? Asi jsem tupej, ale nemůžu je najít... Laika to tak popsala, že je musím zkusit . Upraveno 24. ledna 2024 uživatelem KFL
ivan_989 Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 před 14 minutami, KFL napsal: Daj se tam získat i ty samply od Filippa? Asi jsem tupej, ale nemůžu je najít... Laika to tak popsala, že je musím zkusit . No tie som tam hľadal ale nenašiel. Tak som v náhlom záchvate kúpil hento vyššie, aby som sa upokojil.
Laika Odesláno 24. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2024 před 5 hodinami, ivan_989 napsal: Načo ja sem lezem, a to som len nakukol Vi et Armis je úplně - to víš, že zakladatelem/majitelem značky je bubeník Prodigy Leo Crabtree? před 5 hodinami, KFL napsal: Daj se tam získat i ty samply od Filippa? Asi jsem tupej, ale nemůžu je najít... Laika to tak popsala, že je musím zkusit . Nemaj vzorky, jo? Ty seš ale střelec, ty kupuješ rovnou plné flašky, ne?
KFL Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2024 7 hours ago, Laika said: Nemaj vzorky, jo? Ty seš ale střelec, ty kupuješ rovnou plné flašky, ne? LOL, ne. Hledal jsem, jestli ho v ČR někdo prodává, abych si tam zašel, a nezdá se. Tak nic.
Laika Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2024 před 35 minutami, KFL napsal: LOL, ne. Hledal jsem, jestli ho v ČR někdo prodává, abych si tam zašel, a nezdá se. Tak nic. Nene, to je opravdu výjimečná značka, jak tak přemýšlím, tak vlastně vím o jediné parfumerii, kde ho prodávají - Nose v Paříži. A možná v Benátkách v jednom pánském concept store. Koukala jsem, že má na svém webu sety vzorků: https://filipposorcinelli.com/collections/discovery-kit Ale myslím, že Beuatinow ASAP vzorky zařadí. Vlastně mi vůbec není jasné, kde to berou, u takhle výlučné značky, která si každý flakon hlídá.
KFL Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2024 (upraveno) No vida, pro samý stromy nevidím les. Na jeho web mě vůbec nenapadlo se podívat. Tak jo, 6 vzorků na cestě . Dík! Discovery kit profumi x6 Sample 1: 1x Opus_1144 sample Sample 2: 1x Contre Bombarde 32 sample Sample 3: 1x Voix Humaine 8 sample Sample 4: 1x NEBBIA_SPESSA sample Sample 5: 1x LAVS sample Sample 6: 1x io_non_ho_mani_che_mi_accarezzino_il_volto sample Vůně jsem vybíral podle recenzí a popisu na fragrantice, tak uvidíme . Upraveno 25. ledna 2024 uživatelem KFL
Laika Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2024 před 4 hodinami, KFL napsal: No vida, pro samý stromy nevidím les. Na jeho web mě vůbec nenapadlo se podívat. Tak jo, 6 vzorků na cestě . Dík! Discovery kit profumi x6 Sample 1: 1x Opus_1144 sample Sample 2: 1x Contre Bombarde 32 sample Sample 3: 1x Voix Humaine 8 sample Sample 4: 1x NEBBIA_SPESSA sample Sample 5: 1x LAVS sample Sample 6: 1x io_non_ho_mani_che_mi_accarezzino_il_volto sample Vůně jsem vybíral podle recenzí a popisu na fragrantice, tak uvidíme . Dobrá práce! Chystám si fotky a videa do článku, tak tady máš nějakou motivačku: (na videu není Filippo, ale jeho přítel Yuri)
ivan_989 Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2024 No jo. Keď dorazí set z beautynow, asi skúsim toto
ivan_989 Odesláno 31. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2024 Všimol som si, ze z niektorých parfumov na svojej koži cítim výraznú arómu niečoho, čo je ako kombinácia potu a očuranej látky. Rad by som sa tejto zložke do budúcnosti vyhol, neviete čo to môže byť?
Laika Odesláno 31. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2024 před 1 hodinou, ivan_989 napsal: Všimol som si, ze z niektorých parfumov na svojej koži cítim výraznú arómu niečoho, čo je ako kombinácia potu a očuranej látky. Rad by som sa tejto zložke do budúcnosti vyhol, neviete čo to môže byť? Indoly! To je přesně popsané. Tak to můžou být 4 věci: - indoly v jasmínu - to je látka, která se v přírodě nachází v hnijích/rozkládajících se bio materiálech: lidský pot, výkaly a výměšky lidské i zvířecí (prostě bobky a moč) a hnijící rostlinný materiál. Protože do parfému se živočiši už nepoužívají, tak dneska už se tam dostanou prakticky jen z květin - přírodních. Úplně nejtypičtější materiál je JASMÍN, kde se dostávají z odkvetlých okvětních lístků a hnijících zelených lístečků, které při sklizni napadají do květů. Do syntetických jasmínů se často indoly přidávají, aby se vyvolat dojem, že jsou přírodní. Pokud parfumér deklaruje, že je ve vůní "pravý přírodní jasmín", tak tam sto péro indoly budou. Takže nejčastější podezřelý je jasmín, ale to v pánských asi moc nebude. - pižmo (arabské, tmavé) - syntetické pižma, s výjimkou něčeho, co se jmenuje "bílé/prádlové pižmo" - zase, často se přidávají indoly, že stejného důvodu, jako výše - vyvolání dojmu pravé složky. Není to pravidlem, ale často tam jsou. - pačuli a (nepravý) oud - resp. v něm obsažené pačuli. Pačuli asi znáš, přirozeně také obsahuje indoly. Jestli ti vadí pačuli, může ti pak vadit i složka "oud" v levnějších parfémech (třeba 100-150 EUR). Do středně drahých vůní se totiž nepoužívá ani pravý, ani syntetický oud, ale takový vynález: biochemicky se oud poskládá z mixu pravých a synt. složek, a pačuli je jedna z nich. Na rozdíl od pravého oudu, kde je velmi málo indolů, tady v těch bio-chem oudech je jich dostatek. - jakýkoliv zvířecí ingredience s výjimkou ambry - civet, castoreum, to výše zmíněné pižmo... zase stejná písnička: dnes už se nesmí používat, takže je to mix chamie a jedna složka z toho jsou indoly, aby se dosáhlo dojmu pravé složky... často to bývá v parfému uvedené jako "animal notes", animální tóny - někdy bývají přímo ve složení uvedené - "indolic jasmin, indolic musk"... Jinak jestli se ptáš "proč", když to lidem vcelku dost vadí: tak ještě docela nedávno nedokázali chemici odstranit indoly z pravých - přírodních ingrediencí. Po nástupu syntetiky (což je naopak strašně dávno, 150 let) lidi rozlišovali právě podle indolů "pravé" a "umělé" parfémy. Takže ty indolické vůně se dodnes stereotypně považují za "noblesnější", dražší. Mistři v tom byli Rusáci, kteří chtějí všechno "zlaté a moc", takže indoly pumpovali do duchů pod tlakem... až si vypěstovali pověst "smrdíš jak ruská báryšňa". A ono je to pravda, že smděly, žádná pomluva to nebyla...
Laika Odesláno 31. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2024 Jo a jinak pro fanoušky Quentina Bische, Ganymeda a Gucci Elixiru 2023 ... viděli jste? Nový parfém Teriaq / LATTAFA od Quentina Bische
ivan_989 Odesláno 31. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2024 před 42 minutami, Laika napsal: Indoly! To je přesně popsané. Moc ďakujem za precízne vysvetlenie. A som vcelku rad ze nie som jediný kto co cíti. Je to pre mňa vcelku diskomfort, voňať jak keby som sa dočural.
KFL Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 On 1/25/2024 at 9:30 AM, KFL said: Discovery kit profumi x6 Sample 1: 1x Opus_1144 sample Sample 2: 1x Contre Bombarde 32 sample Sample 3: 1x Voix Humaine 8 sample Sample 4: 1x NEBBIA_SPESSA sample Sample 5: 1x LAVS sample Sample 6: 1x io_non_ho_mani_che_mi_accarezzino_il_volto sample Včera dorazila krabice jak od mikrovlnky a v ní další krabice se vzorkama. Tak pár dojmů... Fascinuje me "těžkost" většiny vůní a zároveň několik společných znaků napříč všemi vzorky (až na Nebbii a Opus). Tj. všudypřítomné kadidlo v různé koncentraci a dřevo. Je to kombo prolínající se vším. LAVS opravdu voní jak papež/kostel. Není tak ukrutně pronikavý jako Mortel od Trudonu, ale neumím si představit ho na sobě nosit. Připadal bych si jak ministrant, o kterýho se otřel důstojný otec... OPUS je vpravdě megavůně. Opulentní, masivní, víc do květin a pro mě spíš dámská. Ani tady nechybí hutnost, ale uměl bych si ji představit spíš na někom 50+ věkově. NEBBIA mě nebaví - hodně ostrá, pronikavá, laděná pocitově do svěžího tónu (vypravé prádlo visící na útesu nad mořem) za použití "heavy" ingrediencí. Výsledný mix mi nepříjemně a štiplavě šimral nos ještě 2 hodiny po aplikaci na kůži. Contre a Voix mi připadají strašně podobné. Kadidlo, kouř, jedna víc do sladka, druhá víc trpká. Můj nos není schopen rozlišit rozdíly přesněji, jsem jen uživatel . Jednu z nich bych si uměl představit i na sobě.. za pár let. IO - základ podobný jako Voix (myslím), ale je tam absolutně dominantní skořice, která na mě ale působí ukrutně umělým dojmem. Po pár minutách či hodině se ale rozleží do příjemného základu, který člověka obejme a drží v příjemném hávu. Čili za mě super IO a Contre. Ale nic z výše uvedeného není taková bomba, abych si to impulzivně objednal a zbytek vyhodil. Jako případná alternativa časem možná.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se