odjinud Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Ahoj, zvažuju Seika jako levné automaty pro běžné (sportovnější) nošení a snažím se zorientoavat v těch jejich levnějších modelech. Mělo by jít o sportovní robustní hodiky ve stylu, že se s ním dá někdo umlátit :-) Co jsem pochopil - low end je Sport 5, kde je kalibr 7s26 nebo 7s36. Jaký je mezi nimi rozdíl? Dá se poznat, třeba v bazaru, co je tam za kalibr? Pokud pominu kalibr, mezi jednotlivými "pětkami" je už pak rozdíl jenom v designu pouzdra a tahu (pásku)? Následně jsem objevil "vyšší" model, aspoň co do ceny, Monster. No, nicméně je v něm taky kalibr 7s26, takže to chápu v zásadě jako Sport 5 s tím, že na ciferník dali jinej nápis ne? Pak ještě koukám, že je Sumo, to už je tedy cenově mimo můj zájem, nicméně je tam aspoň jasné, že je tam lepší kalibr 6R15 (aspoň ve smyslu, že se dá natahovat korunkou a má hacking). Následně je ještě model Samurai, s 7s25, který se ovšem k nám podle všeho nedováží. Co jsem se zde na chronomagu dočetl, 7s25 je 7s26 bez dne v týdnu a 7s36 je jen mírně inovovaná 7s26.
misoo Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 a neni jedno co je vnutri? hlavne aby sa ti pacili a tvarom, farbou a vlastnostami ti vyhovovali a je to. nejako by som sa tymi strojcekami az tak nezaoberal, kazde seiko bude spolahlive, tak co... na sport by som moc robustne hodinky nebral, budu ti zavadziat, tazke budu... skor by som hladal nieco mensie, alebo aspon aby to nebolo vysoke
Lukas Havran Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 na dynku je ve vetsine pripadu kalibr uveden. Samuraie, kdyz s eobjevi, tak uz se splhaji pomalu na cenu Sumo
lub Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 seiko 5 - 7s26seiko 5 sports - 7s36seiko diversky (007/monster/samurai atp..)- většinou 7s26ohledně strojku je to jedno, ale diversky na rozdíl od seiko 5 splňujou jistý normy ISO na odolnost proti nárazům a vodotěsnost.
martin.951 Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 (upraveno) Dělají se ovšem Seiko 5 i s 4R36 - hacking, ruční natah (a variantami) např: http://mywatcheshub....rp203k1-p-8449/ Upraveno 28. května 2012 uživatelem martin.951
Dantechno Odesláno 28. května 2012 Nahlásit Odesláno 28. května 2012 Kup si monstra. Samuraie nesezenes, Suma jsou drahy... v petkach je slusnej vyber ale monstra jsou zijici legenda.
odjinud Odesláno 29. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Díky všem za info. Ještě takový lehce laický dotaz - jak se u těhle "totálních" automatů (bez možnosti ručního natahování) natahuje strojek po delším nenošení? Winder nemám... To s nima jako chvíli (jak dlouho?) třást jako s chrastítkem a pak nařídit čas? Je běžné nošení (sedím v kanclu) dost na to, aby se "samonatáhly"?
Dee Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 (upraveno) Hodinky ráno vezmeš, párkrát (třeba 3-10x) je otočíš aby se protočil rotor, nastavíš a jdeš do práce. Přes den se natáhnout i při práci u PC. Upraveno 29. května 2012 uživatelem Dee
Návštěvník eleven Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Winder nepotřebuješ a práce v kanclu jim určitě bude stačit na normální natažení. Já jsem svoje hodinky (SKX007J -kal. 7s26) natáhl asi třemi nebo pěti máchnutími podle návodu, co k těm hodinkám byl a od té doby se nezastavily. A to je v práci nechávám od pondělka do pátku nečinně ležet devět hodin ve skříni. A mám je někdy od září nebo října loňskýho roku.BTW SKX 007 nebo 009 bývají často v prodejní sekci. Nedávno tam byl parádní Yobokies mod, až mi to rvalo srdce, že to nikdo nekoupil hned do hodiny od vystavení :-)
Pavel K. Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Zkus se mrknout na SRP043. Mají kalibr 4R15. Ty bych si třeba vybral já. Monstra jsou proti nim docela malý. Bohužel už se hůře schánějí. Jinak hodinkami stačí zatřepat a rozeběhnou se. Běžné nošení i v kanclu je natáhne. Tyto by měli mít rezervu chodu 50 hodin.
odjinud Odesláno 29. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Tak díky za info. Budu se muset zajít někam na ně podívat, jak vypadají v reálu. SRPy asi ne, ty váží prý 200g. Včera jsem vážil moje certiny, které mi už tak přijdou na hraně, a to mají "jen" 165g. Ale uvidíme v reálu...
lub Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 jak psal Dan, kup monstra. jsou to svébytný hodinky, který se na rozdíl od jiných nikdy neokoukaj. na tahu klidně i do kanclu a na gumě nebo NATO strapu do přírody.
instant Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Ahoj, ...... Mělo by jít o sportovní robustní hodiky ve stylu, že se s ním dá někdo umlátit :-) Tak díky za info. Budu se muset zajít někam na ně podívat, jak vypadají v reálu. SRPy asi ne, ty váží prý 200g. Včera jsem vážil moje certiny, které mi už tak přijdou na hraně, a to mají "jen" 165g. Ale uvidíme v reálu... vrcana na teba, babovko..
fcmasakr Odesláno 29. května 2012 Nahlásit Odesláno 29. května 2012 Pro inspiraci: Seiko SNKF07K1Kalibr 7S26 Pořídil jsem je za rozumnou cenu na ebay nebo přes amazon, už si to nepamatuju. Velký, bytelný. Beru ja na takový ty akce, kde je velké riziko úrazu ... zapíjení narozenin, na slona a tak ...
odjinud Odesláno 30. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2012 instant - no jo, trochu si protiřečím, to je fakt :-) Nevíte jinak, kde mají v Praze na krámě k vidění ty monstry? Zašel bych se na ně podívat.
lub Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Odesláno 30. května 2012 nedávno jsem je viděl v koscomu...asi za 8500,-
efreeti Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Odesláno 30. května 2012 (upraveno) nedávno jsem je viděl v koscomu...asi za 8500,- To je psychiatrie odjinud: Jinak bych doporucil jako ostatni...SKX007 a Monstra...oboje je klasika, neudelas chybu...a jestli je chces levne a nemusi byt uplne nove, tak staci cihat v sekci Prodam, kazdou chvili se tam nejake objevi a cenove se dostanes do 4tis urcite. Strojek neres, seiko to ma jak pres kopirak - 7s25, 7s26, 7s36, 6r15 - zaklad je ve vsech stejny, lisi se v detailech, presnost pak zalezi kus od kusu. Pripadne se to da za par stovek u dobreho hodinare doladit. Jestli jsou Suma cenove nedosazitelne, tak na Samuraie byt tebou radeji zapomenu...dneska uz vyjdou cenove tak na stejno, navic budes tezce shanet nove. Upraveno 30. května 2012 uživatelem efreeti
odjinud Odesláno 30. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. května 2012 To je docela dost Ještě, že podívání je zdarma :-) Jinak bych to bral asi na AZWatch... ten chlapík ale asi jen posílá, co? Bydlím totiž o 2 ulice vedle.
Chumpus Odesláno 30. května 2012 Nahlásit Odesláno 30. května 2012 Jinak bych to bral asi na AZWatch... ten chlapík ale asi jen posílá, co? Bydlím totiž o 2 ulice vedle.Napiš mu, domluva by neměla být problémem. Taky si můžeš počkat na nějaký prodej na fóru. Ušetřil bys.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se