Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

Kalibr je z roku 1850-1860 z kapesních hodinek.

Luděk Seryn už má hotový i vlastní kalibr, ale tento to skutečně není :)

Odesláno (upraveno)

Abych to upřesnil, z těch kapesních hodinek není kalibr, ale strojek :)

EDIT: a taky není z uvedených let, ale mnohem mladší.

A zajímalo by mě proč si majitel přál nazvat hodinky Imperátor. Trochu je škoda, že ta destička s nápisem zakrývá část strojku (ne kalibru :))

Pravděpodobně jde o strojek LeCoultre, kalibr 42.

Zdroj: http://www.faszination-uhrwerk.de/w/w19/r19/repetition-19.html

post-291-032363200 1339217176.jpg

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Ještě k tomu rozhovoru s výrobcem.

Cituji: "Na těchhle hodinkách jsem se snažil zúročit všechno, co umím. Veškerý um, vše, co jsem se kdy naučil o výrobě mechanických částí a pouzder. Chtěl jsem, aby to byl vrchol mé, mohu-li to tak říci, pouzdrařské kariéry."

Když vidím spodní víčko upevněné trčícími šroubky, tak mám jiný dojem.

EDIT: A můj názor je, že dva miliony už za to nikdo nikdy nedá. Snad jedině tehdy ve chvíli, kdy by cena zlata vylezla kamsi do výšin. Ovšem tehdy ty dva miliony už nebudou mít hodnotu dvou milionů.

Odesláno

Hodinky se mi sice moc nelibi, jsou na me moc nazdobene, ale vsechna cest. A jestli Ludek Seryn rozjizdi vyrobu strojku, tak klobouk dolu a preju, aby mu to vyslo! Mit tady opravdoveho nezavisleho hodinare by byla pecka.

Když vidím spodní víčko upevněné trčícími šroubky, tak mám jiný dojem.

Takhle od stolu tu praci urcite neocenis (zvlast z tech hroznych fotek na idnesu). Zkus si domluvit navstevu atelieru, nebo pockej na prezentaci nejakeho dalsiho kousku, nebude to ztraceny cas.
Odesláno (upraveno)

To máš pravdu, fotky jsou hrůza. Ale pro mě - jestli je pár obyčejných šroubků vrchol kariéry... no, počkáme na další hodinky. Jestli byl tohle jen prototyp, budou asi další, podobné...

ED.: A docela by mě zajímalo jak vyřešil seřizování. Jestli tam je někde zamaskovaná původní páčka (což by bylo ošklivé), nebo jestli celý ten mechanizmus nějak předělal (což by stálo za pochlubení)?

Odesláno

Nehledě k tomu, že název "Imperátor" už před léty zabraly ruské hodinky /taky nic moc/.

Původně to bylo (doufám) označení vojenské hodnosti ve starém Římě. Zřejmě tedy nějaký fanoušek historie :).
Odesláno

V diskuzi k článku na xman.idnes.cz je konstatováno, že tím majitelem je pan Patrik Tkáč (ročník 1973) ze skupiny J&T. Zda to je pravda nebo ne, nevím. Ale ten drb má ?solidní jistotu?, tak ho pouštím dál.:guitar:

Profil Patrika Tkáče na www.financnici.cz

Starší článek na hn.ihned.cz, který se poněkud ironicky jmenuje: ?Patrik Tkáč: Šetřím i já. Přestal jsem kupovat luxusní věci? :lol2:

Odesláno

To máš pravdu, fotky jsou hrůza. Ale pro mě - jestli je pár obyčejných šroubků vrchol kariéry... no, počkáme na další hodinky. Jestli byl tohle jen prototyp, budou asi další, podobné...

ED.: A docela by mě zajímalo jak vyřešil seřizování. Jestli tam je někde zamaskovaná původní páčka (což by bylo ošklivé), nebo jestli celý ten mechanizmus nějak předělal (což by stálo za pochlubení)?

A tys uz vyrobil lepsi nebo proc tak ryjes??

Ja tam teda tu packu vidim a neprijde mi moc zamaskovana..

Odesláno

Mne se moc nechce verit, ze by si Patrik Tkac rekl o to, aby se to jmenovalo Imperator :)

(a ani si nemyslim, ze to bude nosit, pokud to vubec ma byt jeho)

Odesláno

A tys uz vyrobil lepsi nebo proc tak ryjes??

Ja tam teda tu packu vidim a neprijde mi moc zamaskovana..

Prostě protože můžu a chci říct svůj názor. K tomu nemusím vyrábět vlastní hodinky :P

A tu páčku tam nevidím.

Odesláno (upraveno)

Pravděpodobně jde o strojek LeCoultre, kalibr 42.

Je to asi stejné ebauche. Tvar můstků se trochu liší, jsou i jinak kladívka. Strojek se signován Fréderic Sagne.

K letopočtu, taky je mi divné to datum 1850, myslím, že to je o něco málo pozdější, ale čert ví.

Šroubky netrčí. Naopak respektují šroubky použité na strojku. Stejně tak rytina odpovídá "urovni perfektnosti" rytin na strojku.

Lepší fotky i strojku a detaily pouzdra atd. na kibiho stránkách.

Jsem tu así jediný, ale mně se libí se vším všudy hodinky velmi.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Lepší fotky i strojku a detaily pouzdra atd. na kibiho stránkách.

Od té doby, co tu ten samolibej nabubřenec není, jsem jeho fotky a stránky ignoroval.

Teď jsem se tam ale podíval na ty Imperátory a máš pravdu, na lepších fotkách je to jiný kafe.

Ciferník se mi moc nelíbí, ale strojek je lahůdkovej a zdobení pouzdra docela zajímavý. A zpracování mi přijde hodně slušný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...