Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

rozhodl jsem se pořídit pro mojí ratolest vozík za kolo. Jelikož jsme s přítelkyní oba cyklomaniaci, tak se nám to zdá jako rozumné řešení. Mám vyhlídnuté tyto dva typy:

vozík Chariot http://www.mall.cz/voziky/chariotcts-cts-cougar-1?v=443521001

vozík Croozer http://www.mall.cz/voziky/croozer-kid-for-1?v=374607

Tímto bych vás chtěl poprosit, zda máte s těmito vozíky někdo nějaké zkušenosti (popř. s jiným typem). Cena Croozru je oproti Chariotu poloviční. Je opravdu ten propastný rozdíl v ceně znát na provedení, komfortu, základní výbavě vozíku (jestli se nemusí ke Croozru pak plno věcí přikupovat) nebo jde pouze o značku? Designově je samozřejmě Chariot hezčí, ale to vem čert. Budu vděčný za každou radu a postřeh. Kdyby některý typ měl někdo doma a chtěl se ho zbavit, tak se tomu nebráním (pokud bude zachovalý a za rozumnou cenu). Tímto předem děkuji.

Odesláno

OT: Býval jsem celkem aktivní cyklista, pak už jen koloběžkář, ale při dnešním provozu se raději projdu. Už vůbec si nedovedu předtsvit, že bych svoje dítě (mám 2 kluky) vezl v něčem takovém. nejde jen o bezpečnost, ale o to, v čem to dítě bude. Bude dýchat prach vířený kolem, výfukové plyny pokud pojedeš někde na krajnici... To bych si zálibu asi na chvíli odepřel a trochu větší dítě vzal do sedačky. Ještě jednou se omlouvám za OT, ale nedalo mi to.

Odesláno

na silnici bych s tim taky v zivote nevyjel, ale najdou se klidne cyklostezky, kde se da vozik vyuzit. Predpokladam,ze vozik obsahuje nejaky sitky, folie atp, ktere vniku necistot do voziku zabrani. Tusim, ze se da koupit i blatnicek...

Odesláno

Mám zkušenost s tímhle: Chariot CTS CX 1 http://www.mall.cz/voziky/chariotcts-cts-cx-1

Vozík je perfektně zpracovaný. V ničem jiném bych své dítě nevezl. Jde hlavně o bezpečnost. Koukal jsem kdysi na croozer a řekl jsem si, že nikdy ... Možná už na tom od té doby zapracovali, ale tehdy to byla oproti Chariotu hodně bída.

Chariot má stavitelné pružení, několik vrstev plachet, brzdu (dá se jezdit na kolečkových bruslích) atd atd. Zatím naprostá spokojenost.

Odesláno

dík za info....ten tvůj je dokonce ještě dražší, než ten mnou postovaný Posted Image Já neviděl naživo ještě ani jeden. Asi se budu muset někam vydat a prohlídnout si je. V čem konkrétně byl ten Croozer horší?

Odesláno

dík za info....ten tvůj je dokonce ještě dražší, než ten mnou postovaný Posted Image Já neviděl naživo ještě ani jeden. Asi se budu muset někam vydat a prohlídnout si je. V čem konkrétně byl ten Croozer horší?

Mluvím o zkušenosti staré cca tři roky. Croozer na tom je teď určitě lépe. Ale já nemám rád kompromisy. Podařilo se mi Chariota i s prckem (měl tehdy cca 9 měsiců) i převrátit. Krve by se ve mně tehdy nedořezal a kromě křiku, vše v pořádku a bez jakýchkoliv následků.

Chce to vidět naživo. Doporučuji jet někam na čumendu a udělat si vlastní názor.

Odesláno

na silnici bych s tim taky v zivote nevyjel, ale najdou se klidne cyklostezky, kde se da vozik vyuzit. Predpokladam,ze vozik obsahuje nejaky sitky, folie atp, ktere vniku necistot do voziku zabrani. Tusim, ze se da koupit i blatnicek...

Tak to jo :) Pokaždé, když vidím kolo s vozejkem na silnici, dostanu husí kůži a předjíždím málem protějším příkopem. A snaží se nepředstavovat si, co by se stalo, kdyby se vozejk zvrhnul (třeba přes díru nebo kámen). A i bez toho to je IMHO předělávání dětí na ropáky.
Odesláno

Mluvím o zkušenosti staré cca tři roky. Croozer na tom je teď určitě lépe. Ale já nemám rád kompromisy. Podařilo se mi Chariota i s prckem (měl tehdy cca 9 měsiců) i převrátit. Krve by se ve mně tehdy nedořezal a kromě křiku, vše v pořádku a bez jakýchkoliv následků.

Chce to vidět naživo. Doporučuji jet někam na čumendu a udělat si vlastní názor.

Jo, to mám v plánu...vyhledat nějakou prodejnu a omrknout je. To docela koukám, že se ti povedlo vozík převrátit. Myslel jsem že díky velikým kolům a nízkému těžišti to bude docela problém. To si asi nejel zrovna nejpomaleji? Jinak je jasný, že bezpečnost především. Ale když jsem viděl na Šumavě, jak někteří tatínci jezdí jako prasata a své ratolesti mají ve vozíku, tak se převrácení vůbec nedivím. Chce to prostě jezdit rozumně a na rozumných místech. Pak by se nemělo nic stát.

JHonza: to taky nepochopím, jak může takhle někdo vyrazit s prckem na frekventovanou silnici. Ale tam bych s dítětem nevyjel ani v pevné sedačce. Cyklostezky v přírodě jsou v poho...a žádný předělávání na ropáky se nekoná.

Odesláno

Zdravím,

rozhodl jsem se pořídit pro mojí ratolest vozík za kolo. Jelikož jsme s přítelkyní oba cyklomaniaci, tak se nám to zdá jako rozumné řešení. M

Tímto bych vás chtěl poprosit, zda máte s těmito vozíky někdo nějaké zkušenosti (popř. s jiným typem). Cena Croozru je oproti Chariotu poloviční. Je opravdu ten propastný rozdíl v ceně znát na provedení, komfortu, základní výbavě vozíku (jestli se nemusí ke Croozru pak plno věcí přikupovat) nebo jde pouze o značku? Designově je samozřejmě Chariot hezčí, ale to vem čert. Budu vděčný za každou radu a postřeh. Kdyby některý typ měl někdo doma a chtěl se ho zbavit, tak se tomu nebráním (pokud bude zachovalý a za rozumnou cenu). Tímto předem děkuji.

Pro ratolest klacek a louži - vlastní zkušenost.

Z jízdy má takový člověk kulový a ten menší vůbec neví co se děje.Pochybuji, že cyklovýlet náležitě ocení.

Doporučuji někoho spolehlivého na hlídání než se maniaci vyblázní a přijdou k rozumu.

Všechno má svůj čas - vlastní zkušenost

Odesláno

Tak rozhodně to neplánuju na nějaký dlouhý vyjížďky. Spíš jen tak rekreačně se jet pokochat do přírody. Jestli počkat, až mimčo doroste, je otázka...když bude člověk opatrnej, tak by neměl bejt problém. Jinak nikdo jinej zkušenosti s vozíkem nemá??Posted Image

Odesláno (upraveno)

Já zkušenosti s vozíkem nemám,nic méně přidám svůj názor.Vidím s tím jezdit docela hodně lidí,takže asi to špatné nebude.Pokud to má nějakou zpěevněnou ocelovou konstrukci,možná bych nad tím uvažoval,ale já osobně bych dítě nikdy netáhl na něčem za sebou,perotože dnes je tolik magorů na kole,že bych to neriskoval,ikdyž budeš jezdit jen na stezkách.Mít dítě na sedátku je ale asi ještě nebezpečnější,takže pokud chceš jezdit,vozík bude asi lepší,ale rozhodně bych kouknul po nějakém špičkovém.

Edit:na těchto stránkách je o tom docela dost dikusí.Já četl přímo tuhle a je tam taky dost zajímavých názorů http://www.bike-forum.cz/forum/detske-voziky-za-kolo.html

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Jo, to mám v plánu...vyhledat nějakou prodejnu a omrknout je. To docela koukám, že se ti povedlo vozík převrátit. Myslel jsem že díky velikým kolům a nízkému těžišti to bude docela problém. To si asi nejel zrovna nejpomaleji? Jinak je jasný, že bezpečnost především. Ale když jsem viděl na Šumavě, jak někteří tatínci jezdí jako prasata a své ratolesti mají ve vozíku, tak se převrácení vůbec nedivím. Chce to prostě jezdit rozumně a na rozumných místech. Pak by se nemělo nic stát.

JHonza: to taky nepochopím, jak může takhle někdo vyrazit s prckem na frekventovanou silnici. Ale tam bych s dítětem nevyjel ani v pevné sedačce. Cyklostezky v přírodě jsou v poho...a žádný předělávání na ropáky se nekoná.

To převrhnutí byla má chyba. Nejel jsem rychle, ale trefil jsem roh chodníku. Přeci jenom je to docela dlouhá souprava a je třeba si najet. Jinak je to naprosto bezpečné a převrácení nehrozí. Je tam ale pětibodový pás, který dítě udrží i při převrácení, což jsem nechtěně vyzkoušel.

Je důležité kouknout právě na tyto prvky, v tom byl velký rozdíl.

Jinak jízda je naprosto v pohodě. Po rovince se souprava hůře rozjíždí, pak je ale jízda v podstatě stejně náročná s rychlá jako bez vozíku. Horší je to v kopcích. Oproti sedačce, kde je výše těžiště a dramaticky se mění jízdní vlastnosti, je jízda s vozíčkem v podstatě stejná jako bez.

A ještě k té bezpečnosti. Koukni sem. http://www.denik.cz/moravskoslezsky-kraj/nehodu-odnesla-cyklistka-dite-je-v-poradku-20120530-xk8j.html

Cyklistka havarovala, těžce se zranila a dítě ve vozíčku byla v pořádku. Je to kousek od nás, znám to tam.... Prostě to paní přepískla s rychlostí, je to sjezd z Velkého javorníku.

Odesláno

To samozřejmě jo... Ale teď nedávno prošlo do silničního zákona, že se to smí, a už jsem pár takových "aktivistů" (čti nezodpovědných magorů) na silnici potkal. Když si představím, že bych měl být to bezbranné dítě ... Brrr :sick01:

I když i na cyklostezkách je někdy docela nebezpečno. Mého synka jednou na cyklostezce sundala z kola paní na inlinech, která se odrážela hůlkami a mávala s nimi kolem sebe tak, že šel k zemi (naštěstí v nepatrné rychlosti a do trávy vedle).

Odesláno

Já zkušenosti s vozíkem nemám,nic méně přidám svůj názor.Vidím s tím jezdit docela hodně lidí,takže asi to špatné nebude.Pokud to má nějakou zpěevněnou ocelovou konstrukci,možná bych nad tím uvažoval,ale já osobně bych dítě nikdy netáhl na něčem za sebou,perotože dnes je tolik magorů na kole,že bych to neriskoval,ikdyž budeš jezdit jen na stezkách.Mít dítě na sedátku je ale asi ještě nebezpečnější,takže pokud chceš jezdit,vozík bude asi lepší,ale rozhodně bych kouknul po nějakém špičkovém.

Edit:na těchto stránkách je o tom docela dost dikusí.Já četl přímo tuhle a je tam taky dost zajímavých názorů http://www.bike-foru...ky-za-kolo.html

Mno to je jasný, že na bezpečnosti se nesmí šetřit, obzvláště když je ve vozíku dítě. Je pravdou, že člověk nikdy neví, jakej magor může čekat za rohem a malér je hned na světě. Jinak díky za link, pročtu si to tam.

lukin_ova: taky si myslím, že jízdní vlastnosti z vozíkem jsou daleko lepší, než když je dítě v sedačce...z toho i logicky vyplývá i menší riziko kolize. Přeci jen m.dlající se dítě v sedačce není pro udržení rovnováhy cyklisty nic moc. Přelouskal jsem i ten článek a ta paní musela jet opravdu nepřiměřeně. Nedopadla asi zrovna nejlépe, ale zase na druhou stranu měla právě vozík Croozer a dítě v něm bylo v pořádku. To asi také o něčem svědčí. Možná se kvalitativně opravdu posunuli o kousek dál. I když nevím přesně jak to bylo...mohla z kola nějak špatně upadnout a vozík se jen zastavil.

JHonza: právě povolené to je...ale hlavní silnici bych volil pouze jako nutné zlo z přejezdu ze stezky na stezky...nikoliv pro výlet. Ty co jsou schopni s dětmi (ať už v sedačce či ve vozíku) jet po nějaké hlavní silnici, by se nad sebou měli zamyslet. Je to zbytečný hazard z bezbranným dítětem. S tím co se stalo synkovi na cyklostezce, tak to je taky malér. Ale to už je o ohleduplnosti okolních lidí. I tam by měli fungovat nějaká pravidla o provozu...a né že tam budě nějaká madam šermovat hůlkama. Navíc nechápu, k čemu jí byly na in-linech dobrý.

Odesláno

No přeci k tomu, aby s nimi mohla mávat a ohrožovat okolí. A možná taky, aby neupadla. A fakt je, že v té době bylo "synkovi" asi 20, tak se s tím vcelku vyrovnal.

• po měsících...
Odesláno

jsem rad, ze nemusim zakladat vlakno, Gustafe, co jsi nakonec vybral?

resim ted to same (Ch CX v. Croozer), o penize v tomhle pripade nejde, zas tak velky (absolutni) rozdil to neni

vaham nad tim, navic ma byt v breznu Croozer 2013

zkoumal nekdo zavazadelnik u Chariotu v porovani s Croozerem? Podle videi ani jeden nevypada spatne, povezu i stan, karimatky atd. (jen po cyklostezce podel Dunaje)

chtel bych to i na in-liny, tak by mne zajimalo, jak je to pri skladani do auta, pokud mate na Croozeru predni brzdu

diky za reakci

Odesláno (upraveno)

zatím jsem nevybral nic a nějak to nechal ležet ladem. Ale zjišťoval jsem nějaké info a skutečně prý vychází lépe dražší Chariot. Má lepší pružení (listové) - u Croozru by se teoreticky muselo dokoupit (pružinové), větší výbava v ceně - myslím, že je tam na výběr, jestli chceš joggingový set (na in-line) nebo sadu za kolo. Jestli cena nehraje roli, tak určitě běž do toho Chariota.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Jo zkus něco s intercomem, ať si můžeš s prckem popovídat, to je důležitější, než naježděné kilometry za tatínkem.:crying_anim02:

Odesláno (upraveno)

Za mne Chariot...dva roky ho jezdíme, dovolené, výlety... (tak 30km/1 trasa). Sousedka má Croozera a řekl bych, že ta cena je znát (zdá se těžší, je širší, nemá síťku proti prachu, jog.set...)

Jezdíme od silnic až po les a neměl jsem problém se stabilitou,nebo něco podoného- nedovedu si představit, jak bych musel jet, abych ho převrátil (samozřejmě když to někam nepíchnu já- to je pak jiná, ale to se mi ještě nepovedlo)

edit:

Ještě dodám, že u nás nemám problém ani s řidičema (VČ kraj- Kostelecko, Rychnovsko, Litomyšlsko, Holicko, Ústeckoorlicko...) R35 jen samozřejmě křižuji, ale jinak úplně v pohodě, spíš mám pocit, že vozíku se vyhýbají víc a s respektem, než samotnému kolistovi..

Upraveno uživatelem nettopejr

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...