Přejít na obsah

Multifunkční kleště

African

Doporučené příspěvky

2Delawer: Jestli ti jde o praktickej EDC leatherman s vývrtkou&páčidlem špuntů a nepotřebuješ zrovna sbírkovýho veterána, poohlídni se radši po řadě Juice - i když taky vlastně po "původní" verzi, s hladkýma střenkama a nezkriplovanou čepelkou...

1_lm78108001k_600.jpg

Jo a na tu hamatnou chrastící pyčovinu se vyprdni: jako nástroj je to naprd i v originále, plandající na ruce to vypadá debilně (týpek na fotce měl asi 2 metry) - a jako bonus to při nošení chytá lišku...

post-18308-0-59375400-1493389869_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, kdyz on ten Flair je úplně jiná liga než juice. Tohel už je na mě moc baravené a oblé atd.... i Charge mám ještě původní Tti :-). Zrovna jsem se chtěl zeptat jestli ho někdo má (ten náramek). Na první pohled mě docela zaujal, ale pak jsem si říkal, že by asi nebylo dobrý se s ním na ruce někde vysekat (např. v autě, na kole... na chodiníku ;-) ). Bál bych se, že se ty konce narvou přímo do zápěstí. Už vidím tu zprávu.... Při neopatrném pádu si podřezal zápěstí designovým náramkem :-).

Rezne?! Tomu bych nevěřil... bral jsem, že je to nerez a šroubky nějak povrchově upraveny

Odkaz ke komentáři

Místo nechtěného dodrání sebe sama (s čímž se tak nějak musí počítat) by mě spíš štvalo, co všechno cizího bych těma plandajícím plechama dodral kolem sebe (stoly, klávesnice, podložky pod myš, notebooky...) - zlaté hodinky na řemínku. Jinak právě materiál těch šroubků onehdá nepříliš nadšení majitelé pitvali na Knife.cz - s výše uvedeným verdiktem (snad jsem tou připomínkou nesnížil hodnotu Ivanovy sbírky)  :whistling:

PS: Mám šedý Juice XE6 a ten teda barevný není vůbec. A co se "oblosti" týče, tak na každodenní nošení v kapsičce jde (podobně jako u švýcaráčků) o překvapivé plus - jeden o něm ani neví, dokud ho nepotřebuje  :cool02:

post-18308-0-25871700-1506168383_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tenhle Paratool nosím už přes 20 let, průběžně upgradovaný o pilku, novou zubatou čepelku a třístranný pilník. Předtím jsem měl půl roku černěný, ten k narozkám "zdědil" fotr - aby ho za měsíc cestou z dovolené ztratil. Od té doby vím že nože se darovat nemají, protože obdarovaný je nikdy nedocení tak jak by měl. A přes spoustu pokusů o nalezení "ještě lepšího svatého grálu" (viz neúplné foto výše) jsem taky dodnes nic lepšího nenašel. Takže jsem si před pár lety "do zálohy" vydražil druhý, ze zásob želízek jej pro změnu vytunil nůžkama - no a od té doby na svůj čas (spolu s archivníma hodinkama) čeká v trezoru...  ^_^

Odkaz ke komentáři

Radek: tak to si ma naozaj potesil. S multitoolmi som prakticky len zacal (vdaka Ivanovi :)) no Paratool mi pride ako svaty gral. Btw, ake noznice si don dal? Mne nedavno dorazil takisto druhy kus (na servis toho prveho) a na ceste mam polozubatu cepel a novu pilu.

Odkaz ke komentáři

Starší SOGy byly stavebnice, takže tam pasoval origo náhradní díl pro PowerLock. Akorát se musely přeuspořádat želízka, protože nůžky zaberou celý "dlouhý" prostor jedné rukojeti - a tím pádem musela "z kola ven" pilka a původní dvojici čepelek vystřídal polozub.

post-18308-0-57072900-1506203734_thumb.pngpost-18308-0-84467100-1506203752_thumb.png

Jinak kdybys u některého ze svých úlovků našel přiložený i tento konkrétní nylonový penálek v zachovalém stavu (nebýt toho že už se mi po 10 letech každodenního nošení rozpadl a novější čínské náhražky stály za "vyliž prdel", nezabloudil bych svého času na knife.cz - a nevzniklo by ani "rodinné foto" výše), koupím ten "kus hadru" dle stavu klidně za cenu nového MT...  :blush02:

post-18308-0-11280300-1506203225_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Místo nechtěného dodrání sebe sama (s čímž se tak nějak musí počítat) by mě spíš štvalo, co všechno cizího bych těma plandajícím plechama dodral kolem sebe (stoly, klávesnice, podložky pod myš, notebooky...) - zlaté hodinky na řemínku. Jinak právě materiál těch šroubků onehdá nepříliš nadšení majitelé pitvali na Knife.cz - s výše uvedeným verdiktem (snad jsem tou připomínkou nesnížil hodnotu Ivanovy sbírky)  :whistling:

PS: Mám šedý Juice XE6 a ten teda barevný není vůbec. A co se "oblosti" týče, tak na každodenní nošení v kapsičce jde (podobně jako u švýcaráčků) o překvapivé plus - jeden o něm ani neví, dokud ho nepotřebuje  :cool02:

attachicon.gifIMG_1592.jpg

Na majetek se vykašli, ale s podřezaným a krvácejícím zápěstím to je horší. :-) I když jako prvotní nápad mi to přišlo dobrý - je otázka jestli tě s tímhle pustí např. do letadla. S multitoolem ne.

On ten Juice nebude špatný, to netvrdím, ale..... Flair tě prostě uračuje :-). Uvidíme u čeho skončím. Každopádně hádám, že na nošení bude pohodlnější něž Charge, to je opravdu docela váha...

Odkaz ke komentáři

Mareka01 - u Leathermana se to nestává, aspoň já jsem nikdy nezažil, že by šel nějaký nástroj těžko otevřít. Nové Leathermany jsou někdy tuhé, ale spíš ve smyslu, že jdou ztuha otevřít obě poloviny pouzdra, ale stačí to promazat a během pár dnů se to zlepší.

Odkaz ke komentáři

milan79 - já používám WD40, doporučuje ho i leatherman.cz. Vytěsňuje vlhkost, konzervuje a maže (někdo tvrdí že ne, ale opravdu maže, je to i v jeho Technickém listu). Když je multitoool zahnojený, vezmu ho nejdřív hadrem a kartáčkem. Párkrát, když byl od písku nebo zaprášený, jsem ho nejdřív vyfoukal vzduchem. WD až nakonec, obvykle ho nastříkám, zahýbám nástroji, nechám pár hodin, třeba přes noc a nástroje a pouzdro otřu. Ale co člověk, to metoda...:-).

Odkaz ke komentáři

Hodit na 2 dny do nafty/petroleje a vydrbat štětkou, tlakový vzduch a citlivě rozhýbat. Pořádně utřít a vyzkoušet hladký chod všech pohyblivých částí. Drhne-li někde něco, znovu nebo případně rozebrat a opakovat postup po dílech. Pak to WD a jen utřít hadrem. Osvědčený postup od nožů, přes třeba cyklo přehazku a další komponenty až po zbraně. S hodinkami jsem to ještě nezkoušel :-), ale od vojny je hadr a nafta lékem na vše.

Odkaz ke komentáři

2Eskimak: Žádnou vzácnost a nebo skrytou "resale value" u toho penálku nehledej, jde o regulérní nostalgii po nesehnatelné blbině co jsem "zamlada" tahal úplně všude - něco jako když chronomagora periodicky posedá sžíravá potřeba koupit si ty samé hodinky zas a znova, přestože stojí pořád víc a víc. Takže na férovku (i pro další případné majitele): 

• kupní cena = pořizovačka Paratoolu ke kterému byl ten hadřík přiložený ? procento opotřebení + poštovné. 

...Pochopitelně za předpokladu že nepůjde o prodřený vrak (takový už jeden mám), jiný než výše vyfocený model (čínskou kordurovou "evoluci" s plastovým hákem vzadu mám a klidně daruju protihodnotou) a nebo habaďůru s udanou cenovkou ?100+  :cool02:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...