Ivan Lelák Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna před 2 hodinami, Lobber napsal: Kluci, poslední dobou přemýšlím že bych své edc rozšířil o tuhle fičuru. Rozhoduji se mezi Leatherman vs. Victorinox . Konkrétně ještě nad typem rozhodnut nejsem . Spíše teď hledám info o rozdílech a výdržích mezi těmito značkami. Měl někdo možnost si udělat osobní rozbor a dokázal mi poradit ? U mě tedy vyhřáta a více rezonuje Victorinox edit: u Victorinox mě ještě láká možnost bitů a kličky ( viz u SPIRIT ) . Což jsem v nabídce u Leathermanu neviděl . Leathermany, aspoň některé, mají držák originálních plochých bitů a také nabízí ráčnu. Vtip je v tom, že má i adaptér na bity (který lze upravit i z běžného držáku bitů skoro zadarmo) a tím pádem můžeš v Leathermanu používat širokou škálu 1/4" bitů. A nebo dáš do adaptéru ještě jeden miniaturní adaptér na běžné 1/4" nástrčné hlavice, tzv. "oříšky", které se dělají od cca č do 14 mm. Pak lze použít nejen bity a oříšky, ale i prodlužovací nástavce, kardan atd., stejně jako u malé golasady. Victorinox navíc nemá výměnné čelisti štípaček a také bych zvážil mezinárodní 25-letou záruku Leathermanu, která je víceméně doživotní. Za 10, 15 či 20 let dojde k poškození, třeba i jen nadměrným vůlím, pošleš Leatherman do reklamace bez žádného dokladu (k českému dovozci nebo třeba i do Portlandu) a dostaneš nový multitool. Pokud se již stejný typ nevyrábí, dostaneš nástupnický model. Tohle jsou, alespoň za mne, spolu se širokým sortimentem multitoolů, ze kterého si vybere snad každý, velké přednosti Leathermanu. Proti tomu boduje Victorinox "švýcarským" zpracováním a některými prvky jako je vývrtka atd. Mám rád jejich jednoduchý tvar čepele (obdobný jako u jejich "armádních" nožů, které považuji za bezkonkurenční), byť některé čepele Leathermanu jsou myslím na něco vhodnější. To jsou ale za mne všechna PRO Victorinoxu. Když časem "ožvýkám" vestavěné šroubováky či čelisti štípaček (a stane se to, ne že ne), nevím, jak po záruce postupovat. U Leathermanu vyměním čelisti štípaček i příslušný bit za nový. Nemám nic proti Victorinoxu, naopak, mám několik jejich multifunkčních nožů různých velikostí a nedám na ně dopustit. Co se týká multitoolů, tak až na zpracování (které ale vynikne až v přímém srovnání) myslím Leatherman vede. Chápu, že Victorinox má právem mnoho příznivců, určitě je skvělý, ale před konečným rozhodnutím bych doporučil přímé srovnání v ruce, protože svou roli hraje i ovládání a ergonomie. 1 1
Lobber Odesláno 27. ledna Nahlásit Odesláno 27. ledna (upraveno) @baracuda díky Tak že, zatím i se mnou 2:0 pro Victorianox …. Ok . ale kleště samy o sobě , se mi zase zdají alespoň dle fotek u Latherman-u bytelnější …. Bohužel prostě nemám v okolí kde reálně porovnat ( to je ten hlavní problém ) . A neměl jsem zatím ani nikde na cestách . @zceyee wejvrtku mám samozřejmě u všude přítomného Hunter-u od Victorinox (ten mám s sebou vždy) - Ta nesmí chybět to vím … hledám spíše opravdu takový ten nouzový nastroj . Kterým bych mohl v případě nouze být takový hodně nižší level MacGyvera. Já bych v něm nepotřeboval ani vlastně nůž . Edit @Ivan Lelák Tak děkuji , ty jsi mi rozbil už tak nějak jasnou volbu . A zas přemýšlím . Děkuji za obsáhle info . Třeba o té “doživotní záruce” s možností výměny a vlastně ani možnosti prodloužení jsem netušil . tohle bude asi hlavní tahák k variantě Leatherman . Upraveno 27. ledna uživatelem Lobber
johny357 Odesláno 3. února Nahlásit Odesláno 3. února Tak se mne doma sesly wave plus a alpha...takze pidi srovnani. Jak sem se na alphu tesil, tak zklamani. Sice je hezci, lip se drzi v ruce, tak za me jedinej plus jsou nuzky. Jsou pristupny bez otvirani klesti a daleko vetsi. To je pro me dost malo za priplatek 2000,- navic na Alpha neni pravitko. Alpha je sice o par gr lehci, ale je o dost tlustsi a velkove vetsi. V ruce se drzi oba dost podobne. Wave plus jsou vic industrial. Wave maji v baleni pouzdro, alpha nic. Takze pro me vitez wave plus. Co se tyce nuzek, tak u te moji alpha blbe docvakavaji do pojistky, musim fakt zatlacit a u wave na me cekalo prekvapeni u nuzek viz fotky, takze ty posilam zpet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ivan Lelák Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února před 14 hodinami, johny357 napsal: Tak se mne doma sesly wave plus a alpha...takze pidi srovnani. Jak sem se na alphu tesil, tak zklamani. Sice je hezci, lip se drzi v ruce, tak za me jedinej plus jsou nuzky. Jsou pristupny bez otvirani klesti a daleko vetsi. To je pro me dost malo za priplatek 2000,- navic na Alpha neni pravitko. Alpha je sice o par gr lehci, ale je o dost tlustsi a velkove vetsi. V ruce se drzi oba dost podobne. Wave plus jsou vic industrial. Wave maji v baleni pouzdro, alpha nic. Takze pro me vitez wave plus. Co se tyce nuzek, tak u te moji alpha blbe docvakavaji do pojistky, musim fakt zatlacit a u wave na me cekalo prekvapeni u nuzek viz fotky, takze ty posilam zpet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Uvažuji o Alpha také, ale spíš z "povinnosti" a protože se mi tenhle konstrukční systém líbí, proto jsem pro denní nošení dlouhé roky nosil Wave, Wave Plus či Charge G10. Nyní nosím ARC a jsem spokojen, ale po Wave Plus se mi stýská - někdo mi ho ukradl z brašničky na kole a na denní "prasení" byl skvělý, prostě za "málo" peněz hodně muziky. Fotka sice může klamat, aleTvůj Wave Plus mi přijde celkově takový zašlý, viděl bych to s prominutím na trochu podceněnou údržbu, ale mohu se mýlit a chápu, že u vytíženého pracovního nástroje se to může stát. Asi by stálo za to si ho vzít do parády a dát mu důkladnou očistu a promazání.
African Odesláno 4. února Autor Nahlásit Odesláno 4. února 15 hours ago, johny357 said: Tak se mne doma sesly wave plus a alpha...takze pidi srovnani. Jak sem se na alphu tesil, tak zklamani. Sice je hezci, lip se drzi v ruce, tak za me jedinej plus jsou nuzky. Jsou pristupny bez otvirani klesti a daleko vetsi. To je pro me dost malo za priplatek 2000,- navic na Alpha neni pravitko. Alpha je sice o par gr lehci, ale je o dost tlustsi a velkove vetsi. V ruce se drzi oba dost podobne. Wave plus jsou vic industrial. Wave maji v baleni pouzdro, alpha nic. Takze pro me vitez wave plus. Co se tyce nuzek, tak u te moji alpha blbe docvakavaji do pojistky, musim fakt zatlacit a u wave na me cekalo prekvapeni u nuzek viz fotky, takze ty posilam zpet. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zajímavé...jinak ten Wave vypadá jak léta používaný
johny357 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Uvažuji o Alpha také, ale spíš z "povinnosti" a protože se mi tenhle konstrukční systém líbí, proto jsem pro denní nošení dlouhé roky nosil Wave, Wave Plus či Charge G10. Nyní nosím ARC a jsem spokojen, ale po Wave Plus se mi stýská - někdo mi ho ukradl z brašničky na kole a na denní "prasení" byl skvělý, prostě za "málo" peněz hodně muziky. Fotka sice může klamat, aleTvůj Wave Plus mi přijde celkově takový zašlý, viděl bych to s prominutím na trochu podceněnou údržbu, ale mohu se mýlit a chápu, že u vytíženého pracovního nástroje se to může stát. Asi by stálo za to si ho vzít do parády a dát mu důkladnou očistu a promazání. Ten Wave byl vytazenej novej z krabicky pul hod pred focenim na krbicce byla neporusena nalepka. Byl slusne naolejovanej, takze sem mel od nej slusne zasrany ruce. hlavne me teda fakt zklamal ten fail u nuzek, takze pujde zpet. Objednam si ale ten samej. jeste k tomu Alpha. Nuzky sice vetsi, ale videl sem pak na youtube video, viz fotka, jak nejsou schopny prestrihnout snuru, ale celisti se zohnou kolem snury. A uznavam, jsou ty celisti hodne pruzny Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nekdo Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února kam doporučíte poslat leathermann na "opravu" alias výměnu - prasklo mi to "perko" u nože :((( je to charge Ti z roku 2005. zajímalo by mě, jestli dojde k opravě (má už spoustu za sebou), nebo k výměně za něco novějšího (více pravděpodobné). a pokud ano, tak čím to zhruba nahrazují - ví někdo, a doporučíte , kam to poslat ? díky
African Odesláno 4. února Autor Nahlásit Odesláno 4. února 1 hour ago, johny357 said: Ten Wave byl vytazenej novej z krabicky pul hod pred focenim na krbicce byla neporusena nalepka. Byl slusne naolejovanej, takze sem mel od nej slusne zasrany ruce. hlavne me teda fakt zklamal ten fail u nuzek, takze pujde zpet. Objednam si ale ten samej. jeste k tomu Alpha. Nuzky sice vetsi, ale videl sem pak na youtube video, viz fotka, jak nejsou schopny prestrihnout snuru, ale celisti se zohnou kolem snury. A uznavam, jsou ty celisti hodne pruzny Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Proč by někdo střihal takovouhle šňůru nůžkami na nehty, když tam máš nůž vostrej jak břitva? Jinak ten wave je divný, le mého použitý. Olejování nevím no, mám jich asi šest a všechny přišli napohodu, spíš jsem si je ještě promazal. No víme prd, jaký s tím dělal kdo čachry, pošleš zpět a pohoda. 1
johny357 Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února před 6 minutami, African napsal: Proč by někdo střihal takovouhle šňůru nůžkami na nehty, když tam máš nůž vostrej jak břitva? Jinak ten wave je divný, le mého použitý. Olejování nevím no, mám jich asi šest a všechny přišli napohodu, spíš jsem si je ještě promazal. No víme prd, jaký s tím dělal kdo čachry, pošleš zpět a pohoda. Ja uz toho stejnyho mel, jen sem ho debil nechal nedobrovolne v Malaze na letisti. V ty cerny uprave byl taky uz novej dojebanej. S tou snurou samozrejme souhlas ale borec srovnaval ruzny nuzky leatherman mezi sebou a tyhle trosku propadly. 1
Ivan Lelák Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února před 2 hodinami, nekdo napsal: kam doporučíte poslat leathermann na "opravu" alias výměnu - prasklo mi to "perko" u nože :((( je to charge Ti z roku 2005. zajímalo by mě, jestli dojde k opravě (má už spoustu za sebou), nebo k výměně za něco novějšího (více pravděpodobné). a pokud ano, tak čím to zhruba nahrazují - ví někdo, a doporučíte , kam to poslat ? díky Výhradním dovozcem do ČR je Moris a tam se i posílají multitooly do reklamace, případně je možné to vyřídit osobně, což se v mnoha případech ukázalo jako nejrychlejší. Adresu teď nevím, můžeš kouknout na jejich stránky, případně napsat či zavolat: reklamace@moris.cz, tel. +420 739 784 010 (našel jsem to na jejich stránkách v obchodních podmínkách).
Vir Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Z. Paul Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února Moris jsou fakt dobří, poslal jsem jim zničený Raptory mojí vinou a zpět mi poslali úplně nový kus s novým typem pouzdra.
zceyee Odesláno 4. února Nahlásit Odesláno 4. února před 3 hodinami, Z. Paul napsal: Moris jsou fakt dobří, poslal jsem jim zničený Raptory mojí vinou a zpět mi poslali úplně nový kus s novým typem pouzdra. Jaks je dokazal znicit? Si s tim strihal plech?
Z. Paul Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února před 12 hodinami, zceyee napsal: Jaks je dokazal znicit? Si s tim strihal plech? Nene chytly trošku lišku tak jsem je rozebral, očistil, ošetřil a jelikož původní podložky silikonový byly kaput tak už nůžky nešly pořádně seštelovat aby fungovaly. Vše jsem jim napsal, že jsem vůl, že jsem to udělal já, a že za servis zaplatim. Nikdo se se mnou nebavil a za tyden jsem měl na poště nový kousek 3
Ivan Lelák Odesláno 5. února Nahlásit Odesláno 5. února před 14 hodinami, zceyee napsal: Jaks je dokazal znicit? Si s tim strihal plech? To se mi podařilo taky, vlastně kamarádovi, kterému jsem Raptora kdysi půjčil na vyzkoušení předtím, než si ho objedná. Jsou tam čelisti na prstýnky, tedy měkký kov a on s tím zkusil přestřihnout podložku pod matici šroubu, asi M16 nebo tak nějak, prostě velkou, ocelový plech asi 2 mm silný. Čelist to nevydržela, poslal jsem to do Morisu s tím, že zaplatím opravu/výměnu a oni mi poslali nové nůžky. 1
Harwey Odesláno 16. února Nahlásit Odesláno 16. února Zlava k zlave, bude Leatherman Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se