safi Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 no ono by se pár japonských automatů s tloušťkou pod 12mm našlo, třeba King Seiko 10mm, Spirit SCVSxx 11,2mm a to jen tak skoro z hlavy, ale našlo by se jich víc Přesně tak.. King Seiko mají opravdu necelých 10 mm, mají ruční nátah, hacking no a před 30 lety měly i platnou chronometer certifikaci :-) Cena 5-10 tisic. Skvělé vintage hodinky.
gandalf Odesláno 25. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2007 2 hello tady máš nějaký Triasy s Etou 2824-2. Strojky jsou to dobrý. S aklibrem 2892-2 taky chybu neuděláš. http://cgi.ebay.de/TRIAS-sportliche-Automa...VQQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/Automatikuhr-Trias-Chro...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/Trias-Automatik-ETA-282...VQQcmdZViewItem
ocnibulva Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Chtel bych se zeptat majitelu kalibru 7S26, jake mate zkusenosti s natahem? Ja mam Seika s timto klaibrem a nemuzu z nich dostat vic nez 13 hodin rezervy chodu. A tak nevim, jestli se mi nestihnou natahnout nebo maji nejakou zavadu. Bezne je nosim 8 hodin denne. Odpovida jedno obehnuti rotoru jednomu otoceni korunkou u mechanickeho natahu? Prosim o jakoukoliv radu nebo postreh. Do konce tydne je muzu vratit. Dekuji moc.
VS Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Chtel bych se zeptat majitelu kalibru 7S26, jake mate zkusenosti s natahem? Ja mam Seika s timto klaibrem a nemuzu z nich dostat vic nez 13 hodin rezervy chodu. A tak nevim, jestli se mi nestihnou natahnout nebo maji nejakou zavadu. Bezne je nosim 8 hodin denne. Odpovida jedno obehnuti rotoru jednomu otoceni korunkou u mechanickeho natahu? Prosim o jakoukoliv radu nebo postreh. Do konce tydne je muzu vratit. Dekuji moc. Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout.
ocnibulva Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Chtel bych se zeptat majitelu kalibru 7S26, jake mate zkusenosti s natahem? Ja mam Seika s timto klaibrem a nemuzu z nich dostat vic nez 13 hodin rezervy chodu. A tak nevim, jestli se mi nestihnou natahnout nebo maji nejakou zavadu. Bezne je nosim 8 hodin denne. Odpovida jedno obehnuti rotoru jednomu otoceni korunkou u mechanickeho natahu? Prosim o jakoukoliv radu nebo postreh. Do konce tydne je muzu vratit. Dekuji moc. Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout. Takze to pro me znamena, ze se nestaci natahnout? Je fakt, ze vetsinu dne stravim u stolu a klavesnice, takze moc rukama nehejbu.
dubraro Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Když jsem kupoval svoje Brejle tam mi řekli že je potřeba natáhnout 40krát... Když jsem koupil Vostok-y tak tam bylo napsáno, že 25x.
dubraro Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 7s26 se natahuje tam i zpět Starší modely Seiko 5 se natahují jen jedním směrem. Citizen kalibr 8200 taky.
dubraro Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout. Takze to pro me znamena, ze se nestaci natahnout? Je fakt, ze vetsinu dne stravim u stolu a klavesnice, takze moc rukama nehejbu. Tím to bude. Mně se taky někdy nenatáhnou. Ale vím o tom, tak s nimi ještě večer trochu zavrtím. Plně natažené Seiko 5 (všechny co mám) vydrží nejméně 35 hodin - první den večer je sundám a třetí den ráno ještě jdou.
lefty Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Chtel bych se zeptat majitelu kalibru 7S26, jake mate zkusenosti s natahem? Ja mam Seika s timto klaibrem a nemuzu z nich dostat vic nez 13 hodin rezervy chodu. A tak nevim, jestli se mi nestihnou natahnout nebo maji nejakou zavadu. Bezne je nosim 8 hodin denne. Odpovida jedno obehnuti rotoru jednomu otoceni korunkou u mechanickeho natahu? Prosim o jakoukoliv radu nebo postreh. Do konce tydne je muzu vratit. Dekuji moc. Mám dvoje hodinky s 7S26, a rozohdně mám rezervu vyšší než 13 hodin, odhadnul bych to tak na 30 u obou.
ocnibulva Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout. Takze to pro me znamena, ze se nestaci natahnout? Je fakt, ze vetsinu dne stravim u stolu a klavesnice, takze moc rukama nehejbu. Tím to bude. Mně se taky někdy nenatáhnou. Ale vím o tom, tak s nimi ještě večer trochu zavrtím. Plně natažené Seiko 5 (všechny co mám) vydrží nejméně 35 hodin - první den večer je sundám a třetí den ráno ještě jdou. Co to je 'trochu'? A jak poznas, ze jsou plne natazene?
lassie Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Tak ja mam bílý samuraje, uz asi 2 mesice, a rezervu chodu me jeste merit nenapadlo, hodinky prakticky nesundavam a nevim jestli bych to beznich 3 dny prezil :-( ale budu to muset vyzkouset.
dubraro Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Co to je 'trochu'? A jak poznas, ze jsou plne natazene? Třeba minutu s nimi v ruce vrtím, tak aby se rotor otáčel. Dá to asi tolik práce, jako bych je natáhl korunkou. Nijak to nepoznám. Prostě chvíli natahuju.
afrikab Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 A pak tu jsou jeste automaty s ukazatelem rezervy chodu. S nima hned vite na cem jste.
VS Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Chtel bych se zeptat majitelu kalibru 7S26, jake mate zkusenosti s natahem? Ja mam Seika s timto klaibrem a nemuzu z nich dostat vic nez 13 hodin rezervy chodu. A tak nevim, jestli se mi nestihnou natahnout nebo maji nejakou zavadu. Bezne je nosim 8 hodin denne. Odpovida jedno obehnuti rotoru jednomu otoceni korunkou u mechanickeho natahu? Prosim o jakoukoliv radu nebo postreh. Do konce tydne je muzu vratit. Dekuji moc. Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout. Takze to pro me znamena, ze se nestaci natahnout? Je fakt, ze vetsinu dne stravim u stolu a klavesnice, takze moc rukama nehejbu. To není tak jednoznačné. Taky prosedím většinu dne u PC a hodinky dotahovat nemusím. Natahovač asi nemáš, tak to zkus jinak. Vem si akušroubovák, upni do něj nějaký váleček, na něj upevni hodinky a na nejnižší otáčky (1/s a míň) je zkus natáhnout na těch 600 otáček. Pak je nechej jít a uvidíš. Akorát je třeba zjistit směr otáčení, pokud jsou jednosměrné. Hledej ve vláknech klíčové slovo watchwinder, tam byla tabulka kalibrů s doporučeným počtem otáček.
RomanP Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Akušroubovák ... Jdi si po práci zaplavat a budeš si jist, že jsi je natáhl nadoraz. Já je používám jako hodinky pro běžné a pracovní nošení a tak když si po posledním pracovním dni jdu zaplavat, vrátím se a odložím je na stůl, najdu je (pokud s nimi zapomenu zavrtět) stojící opravdu po cca 40-ti hodinách, což je jejich rezerva.
ocnibulva Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Jedno otočení rotoru neodpovídá jednomu otočení korunkou. Někde tu byla tabulka a na plné natažení je třeba kolem 400 - 600 otáček rotoru podle kalibru. Kromě toho rotor se netočí dokola, ale jen kýve a ty části otoček se sčítají. Musí tam být lehký převod, aby ten malý rotor silné pero dokázal natáhnout. Takze to pro me znamena, ze se nestaci natahnout? Je fakt, ze vetsinu dne stravim u stolu a klavesnice, takze moc rukama nehejbu. To není tak jednoznačné. Taky prosedím většinu dne u PC a hodinky dotahovat nemusím. Natahovač asi nemáš, tak to zkus jinak. Vem si akušroubovák, upni do něj nějaký váleček, na něj upevni hodinky a na nejnižší otáčky (1/s a míň) je zkus natáhnout na těch 600 otáček. Pak je nechej jít a uvidíš. Akorát je třeba zjistit směr otáčení, pokud jsou jednosměrné. Hledej ve vláknech klíčové slovo watchwinder, tam byla tabulka kalibrů s doporučeným počtem otáček. Tak kalibr Seiko serie 7S** by mel mit oboustrany natah. Zkusim je natahnout jak pises. Proc by ale s tema mojema melo neco byt a pripadne co?
VS Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Akušroubovák ... Jdi si po práci zaplavat a budeš si jist, že jsi je natáhl nadoraz. Já je používám jako hodinky pro běžné a pracovní nošení a tak když si po posledním pracovním dni jdu zaplavat, vrátím se a odložím je na stůl, najdu je (pokud s nimi zapomenu zavrtět) stojící opravdu po cca 40-ti hodinách, což je jejich rezerva. taky řešení a rozhodně příjemnější
Honza49 Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 2Ocnibulva Když jsem si kupoval nové Seika (před 12 lety), tak mi prodavač říkal, že plně natažené z 0 budou tak za 2 dny. To se mi zdá přehnané, ale 8 hodin práce u počítače je určitě nenatáhne. Plně natažené mi vydrží déle než 36 hodin. Moje Seika se natahují jen jedním směrem. Na www.conrad.cz je motadlo za 1000,- vypadá hrozně, snad plní svůj účel. fuj to jsem se rozepsal
RomanP Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Tak kalibr Seiko serie 7S** by mel mit oboustrany natah. Taky to tvrdím...
Honza49 Odesláno 16. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2007 Tak kalibr Seiko serie 7S** by mel mit oboustrany natah. Taky to tvrdím... Já netvrdím, že tam mám 7S**, ty hodinky mám už dlouho, ale když pustím gril na jednu stranu, tak nejdou a na druhou se rozejdou skoro hned.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se