Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny chronomaestra! Nejdříve bych se vás rád zeptal, jestli se dá tato diagnoza léčit? Mám takovou obavu, že ne, a že to bude už jen horší a horší. Pěkné hodinky se mi vždycky líbily a nosím je už od svých 6ti let. Vystřídal jsem mnoho hodinek různých značek, většinou quartzové. To, že se něco děje jsem pochopil asi před 6ti lety, když jsem si koupil své první (pro mě v té době lepší, nyní vím že to byl low end) hodinky a to Festina Panama 16234/F Multifunction. Po 5ti letech nošení už jevily známky opotřebení a já měl zálusk na chrona na kůži. Tak jsem Festiny prodal jednomu hodnému pánovi a objednal si z ebaye Pulsary PF3949X1?PF. Byl jsem s nima spokojený až na šířku pásku. Asi každý kdo ochutnal větší šířku pásku, se už nespokojí s 20mm. Tak jsem aspoň vyměnil gumový řemen za kožený a spokojeně je 1/2 roku nosil. V té době jsem ale právě narazil na toto forum a vše bylo jinak. Láska k mechanickým strojkům s proskleným dýnkem způsobila to, že jsem prodal i tyto Pulsary a objednal si prozatím Parnisy http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51311-parnis-v-roce-2012/page__p__793623__fromsearch__1#entry793623

Jak píšu tyto "číny" mám spíše ze zvědavosti a s radostí a velkým očekávaním čekám na příští rok, kdy oslavím své 30tiny. A tímto bych vás chtěl požádat o radu, jaké hodinky si pořídit jako nováček v tomto směru s rozpočtem do 20tis CZK a těmito požadavky:

- Značka nejlépe švýcarská, může být i klon USA + Švýcarsko

- průměr pouzdra 43-44mm

- šířka 13mm a více

- rozměr pásku (tah ne, chci jen na kůži) 22mm

- chronograf může být i nemusí

- safírové sklíčko je samozřejmostí

- a prosklené dýnko

- pro běžbé nošení do společnosti a sem tam v práci k obleku

Docela me zaujala značka Hamilton a její modely x-wind, nebo regata co na ně říkate? Původem americká značka dnes v divizi Swatch...máte někdo páru kde se tyto hodinky opravdu vyrábějí? Popř.jaké jiné byste mi poradily?

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Prosklené dýnko je frajeřinka, která zvedne cenu hodinek o zhruba 2.000,- a méně chrání mechanický strojek před magnetickým polem. Toto bych ještě zvážila. Jinak pokud trváš na zadním průhledu, vypadají velmi dobře Tissot Carson Automatic T068.427.16.011.00 s bílým číselnikem, nebo T068.427.16.051.00 s černým. Myslím, že cena 18.760,- za švýcary s chronem, je víc než dobrá. Průměr pouzdra 43 mm, řemínek je imitace krokodýla s rozklápěcí sponou. :-)

Odesláno (upraveno)
  V 2. 8. 2012 v 8:27, 'pooletr' napsal:

Celé hodinky se vyrábějí ve Švýcarsku?

...combining the American spirit with Swiss technologies.

http://hamiltonwatch.com/en/spirit-and-history/

Hodinky jsou standardně označené Swissmade (mino některých modelů pro US trh), výrobní závod je ve Švýcarsku, strojky jsou ETA...

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

myslím že Hamilton splňuje do puntíku to co od hodinek chceš,myslím že je to jasná volba :smile_anim:

kvalita,cena,dostupnost a velkej výběr :whistle:

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 8:42, 'Bison' napsal:

Třeba Steinhart, Archimede, Glycine, DEFAKTO, Cimier......

Na Steiny a Archimede jsem uz taky koukal. Německá preciznost, nebo švýcarská kvalita a pověst? Nápis Swiss made přeci jen vzbuzuje pocit větší přidané hodnoty hodinek. Co myslíš?

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 9:18, 'Ajaka' napsal:

Prosklené dýnko je frajeřinka, která zvedne cenu hodinek o zhruba 2.000,- a méně chrání mechanický strojek před magnetickým polem. Toto bych ještě zvážila. Jinak pokud trváš na zadním průhledu, vypadají velmi dobře Tissot Carson Automatic T068.427.16.011.00 s bílým číselnikem, nebo T068.427.16.051.00 s černým. Myslím, že cena 18.760,- za švýcary s chronem, je víc než dobrá. Průměr pouzdra 43 mm, řemínek je imitace krokodýla s rozklápěcí sponou. :-)

Asi máš pravdu, ale miluju pohled ze zadu na ty "hejblátka" :D

Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 12:21, 'pooletr' napsal:

Na Steiny a Archimede jsem uz taky koukal. Německá preciznost, nebo švýcarská kvalita a pověst? Nápis Swiss made přeci jen vzbuzuje pocit větší přidané hodnoty hodinek. Co myslíš?

Obě značky používají ETA 2824-2 a na Steinech se už objevuje nápis SWISS MADE. Archimeda tu má velmi dobrou pověst a Steinama taky nic nezkazíš :smile_anim:

Takže záleží jen na tobě co se ti líbí....

Odesláno

Nevim proc, ale Hamiltony me lakaji zatim nejvic. Mozna americka image spojena se svycarskou kvalitou. Dalsi model je ve hre Jazzmaster Maestro. Ty jsou u me asi na prvnim miste a hned za nima jsou X-Wind.

• po měsíci...
Odesláno
  V 2. 8. 2012 v 8:42, Bison napsal:

Třeba Steinhart, Archimede, Glycine, DEFAKTO, Cimier......

Prosím, co to je za model ten Cimier vpravo dole? Na jejich stránkách jsem ho nenašel.

Odesláno (upraveno)
  V 27. 9. 2012 v 11:20, pooletr napsal:

Co říkáte na značku Christopher Ward z UK?

dobrá kvalita a nastandartní zákaznický servis.

navíc teď jejich nový " jednotlačítkový chrono" :notworthy: ( http://www.christoph...k/c900swkr.html )

Ale i v tvé cenovce velice pěkné věci má Chris.., zrovna tenhle týden mi přišel jeho časopísek autum winter 2012

Jedny jeho hodinky máme doma a velká spokojenost ( dámské kingfisher)

edit: nedá mi to šoupnu tady to chrono:

edit II: tady by jsi musel ale trochu přispořit - 2450,- těch jejich "královských drobných"

post-205-053505700 1348770541.jpg

Upraveno uživatelem Radimk
Odesláno

Právě na tento model jsem narazil na Kibiho webu. Hned jsem se na jejich stránkách zaregistroval a nechal si taky poslat katalog. Jsou nádherné, ale mimo můj limit. V mé cenové relaci se mi líbí C9 auto, ale vadí mi, že mají řemen jen 20mm. Taky mi nejde do hlavy, že nesou logo swiss made. Hodinky vyrábí p. Ward v UK a upravuje švýcarské strojky, je to tak?

Odesláno
  V 27. 9. 2012 v 19:21, pooletr napsal:

Právě na tento model jsem narazil na Kibiho webu. Hned jsem se na jejich stránkách zaregistroval a nechal si taky poslat katalog. Jsou nádherné, ale mimo můj limit. V mé cenové relaci se mi líbí C9 auto, ale vadí mi, že mají řemen jen 20mm. Taky mi nejde do hlavy, že nesou logo swiss made. Hodinky vyrábí p. Ward v UK a upravuje švýcarské strojky, je to tak?

Tak ono jeho heslo ""Swiss movement, English heart"" mluví za vše. Určitě využívá značku Sviss made oprávněně, to znamená že podstatná část výroby, je ve Švajcu. Někde je to tu popsáno, i percentuálně kolik je potřeba mít v rodokmenu Sviss DNA.

20mm řemen nemusí vadit, navíc u tohoto klasického tvaru je tak akorát. Navíc možnost individualzace..

Jenom pozor, u tohoto modelu není strojovna Eta, ale Sellita, což ovšem není žádná závada.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...