cigi Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Ondraji, no vidíš, taky to jde, ale pořád se mi zdá, že nějak sedí na zadku. Možná ten index úplně vypustit, nebo dát ležatý obdélníček, jako u 1201. Pro pořádek navrhuji označit varianty podle polohy data: Původní bude 3xx, bez datumky 0xx, pak analogicky 6xx, 9xx(kdyby někdo chtěl zkusit) 12xx.
Ondraj Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Myslím, že je by bylo dobré, aby mezi indexem a datumovkou zůstala nějaká "akorát" mezírka (nebude se to prát). Index bych ale nevypouštěl. Jinak datum na 6 vypadá fakt dobře až nečekaně.
Hracicka Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Pak tedy zkus to datumové okénko na dvanáctce vyrobit rozšiřující se směrem nahoru a zbytek indexu na pozici 12 udělat ještě masívnější. Ať je to nejmasívnější markant číselníku. Když už tak ať to je pořádně vidět. Jinak mám dost velké dilema. Koupil jsem Sport 1 a ne zrovna lacino. Od Prima jsem dostal nabídku a kalkulaci na renovaci. To vše se mi líbí, ale je tu ALE. Tou renovací vlastně přijdu o těch cca 35 let - stáří hodinek. Pokud bych je chtěl na denní nošení, je volba jasná. Ale chci je do sbírky a v ní mám mít krásné nerezové Sport 1 nebo nošené a ošoupané? Jak se mám rozhodnout? Předesílám, že zde nejde o finanční problém. Tady to je uplne jasny. Do sbirky nepuvodni kusy nepatri. Pokud by jsi nahradil pouzdro puvodnim mosaznym treba z jinych Sportu, ale v lepsim stavu, tak se nic nedeje, pokud ale zmenis pouzdro, ktere se v te dobe z nerezu nedelalo, uz to bude hybrid, ne kousek do sbirky. Pokud to chces na denni noseni, tak se nic nedeje, a nerez vydrzi vic, a vypada lepe, ale uz to nebudou puvodni hodinky. Doporucuju si je nechat, nevrtat v nich, a cekat jestli se objevi lepsi kousek, pokud ano, tak ten svuj za stejne penize vzdycky prodas. Po Sportech I.gen, je obrovsky hlad. PRIM pripravuje novou verzi SPORTu v nerez pouzdra s nerez lunetou, a safir.sklem. Coz budou uzasny hodinky na noseni. Takze pokud pak do nich pujdes, budes mit original a novou bajecnou repliku.
odklizec Odesláno 3. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Pak tedy zkus to datumové okénko na dvanáctce vyrobit rozšiřující se směrem nahoru a zbytek indexu na pozici 12 udělat ještě masívnější. Ať je to nejmasívnější markant číselníku. Když už tak ať to je pořádně vidět. Jinak mám dost velké dilema. Koupil jsem Sport 1 a ne zrovna lacino. Od Prima jsem dostal nabídku a kalkulaci na renovaci. To vše se mi líbí, ale je tu ALE. Tou renovací vlastně přijdu o těch cca 35 let - stáří hodinek. Pokud bych je chtěl na denní nošení, je volba jasná. Ale chci je do sbírky a v ní mám mít krásné nerezové Sport 1 nebo nošené a ošoupané? Jak se mám rozhodnout? Předesílám, že zde nejde o finanční problém. Tady to je uplne jasny. Do sbirky nepuvodni kusy nepatri. Pokud by jsi nahradil pouzdro puvodnim mosaznym treba z jinych Sportu, ale v lepsim stavu, tak se nic nedeje, pokud ale zmenis pouzdro, ktere se v te dobe z nerezu nedelalo, uz to bude hybrid, ne kousek do sbirky. Pokud to chces na denni noseni, tak se nic nedeje, a nerez vydrzi vic, a vypada lepe, ale uz to nebudou puvodni hodinky. Doporucuju si je nechat, nevrtat v nich, a cekat jestli se objevi lepsi kousek, pokud ano, tak ten svuj za stejne penize vzdycky prodas. Po Sportech I.gen, je obrovsky hlad. PRIM pripravuje novou verzi SPORTu v nerez pouzdra s nerez lunetou, a safir.sklem. Coz budou uzasny hodinky na noseni. Takze pokud pak do nich pujdes, budes mit original a novou bajecnou repliku. Ja mam uplne stejne dilema a porad tak nejak nevim. Muj kousek nevypada najhur, ale prece jen sem tam osoupany je. Cifernik taky bude potrebovat opravit. Na druhou stranu, jakkoliv souhlasim s hracickou, ze puvodni kus je puvodni kus, je treba se na to podivat z pohledu ze i ty nove kusy jsou vlastne original! Porad to dela PRIM, tkaze to neni nic spatneho vymenit starou opotrebovanou soucastku za novou. Pri oprave strojku ti taky niko nebude renovovat ozubene kolo nebo pero? Navic pokud vim, ani u omegy se nektere vetsi renovace nedelaji jinak, nez ze meni kus za kus a po renovaci dostanes krome zrestaurovanych hodinek i pytlik s "odpadem" z puvodnich dilu. No je to tezke dilema. Ja nakonec asi skocim po novem pouzdre a krouzku a stare si necham. Spolu se sportama II, ktere mam ve velmi dobrem stavu to bude takova pekna mala serie a popravde, dalsi stare primky nehodlam sbirat, protoze jsou pro mne male. Takze skoncim u Prim I a II a TV a Linea 40 L.E. a budu happy
georg Odesláno 3. března 2006 Nahlásit Odesláno 3. března 2006 Myslím, že je rozhodnuto. Do renovace tedy půjdu ve chvíli, kdy seženu ještě jiné Sport 1 - ty druhé by pak byly na nošení. Díky za názory.
cigi Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 Tak mám další várku, když vás něco zaujme , dejte prosím vědět - mám pochopitelně i spoustu mezivariant, třeba se k nim ještě vrátím.
georg Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 Cigi, brzy o tebe budou mít zájem renomovaná DTP studia! Jinak mi padla do oka varianta uprostřed vlevo - na první pohled. Trochu jsem si musel zvykat na logo nad pozicí 6 - pak se mi zamlouvá varianta první řada vlevo.
cigi Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 Ješrtě, co bych měl v plánu s těmi čísly 12-24 - musí se to ještě vychytat
georg Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 Ta řada čísel 12 - 24 mi tam moc nesedí. Působí to dojmem přeplácaného číselníku a potlačuje to vyniknutí indexů. Jak by to ale vypadalo na lunetě - místo minut číselnou řadu 12 - 24? Pak by to mohly být travel hodinky s možností nastavení jednoho časováho pásma.
cigi Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 To georg - to se divím, zrovna ty dvě, co zmiňujěš, jsou geometricky trochu neuspořádané, ale možná v tom to bude. Na lunetu bych dal čísla 1-12 a udělal tu travel lunetu. Aby nepřeplácala ciferník, byla by ta čísla 13-24 jinou barvou než indexy, to bude další kapitola. Taky asi budou menší.
georg Odesláno 6. března 2006 Nahlásit Odesláno 6. března 2006 Nebude tam trochu přečíslováno? Jedná se o sportovní hodinky a měla by tam být jednoduchost, přehlednost. Tím ale nechci odsuzovat něco, co jsem ještě neviděl. Nevím, kdo tady sháněl nápad na hodinky do auta nejlépe s natahováním pomocí lunety. Ale napadla mě taková šílenost - u sportů 1, kde je kovová luneta, udělat ze spodní strany lunety ozubení, které by zapadalo do korunky. Když budu otáčet s lunetou, budou se hodinky i natahovat. V opačném směru otáčení by se luneta nastavovala do požadované pozice. Znamenalo by to značný zásah do konstrukce pouzdra, ale nemusel by se vymýšlet nový kalibr. Šílenost, co?
Kapo Odesláno 7. března 2006 Nahlásit Odesláno 7. března 2006 Prostřední vlevo se mi zdají graficky nejčistější, index na 6 plně nahrazu datumka - jen tak dále.
cigi Odesláno 7. března 2006 Nahlásit Odesláno 7. března 2006 to georg - taky už jsem o tom natahování lunetou diskutoval s primem pod záminkou technických inovací - rezolutně to bohužel zamítnul, zatím. Doufejme, že si to nechá ještě projít hlavou - byla by to bomba! Dobrá, zdá se, že se držíte jako vždy při zemi - já tam tu variantu bez indexu na 6 dal jen abych vyhověl Ondrajovi - a ona zabrala. Nejvíce jsem věřil horní vpravo - to je čistá geometrie, musíte si ještě domyslet čísla minut (omlouvám se, ale je to hrozná práce to tam dát a málo se to uplatní) Já horuji pro dolní vpravo - líbí se mi ta souhra indexů na 5 a 7, loga a čísel odpoledních hodin - ale prim ji asi pošle do hrobu.
Danton Odesláno 7. března 2006 Nahlásit Odesláno 7. března 2006 Možná to zde již někde zaznělo, leč já jsem to nezaznamenal. Kolik stojí nerez pouzdro k Sportům 1 generace a kde je případně k dostání ? Děkuji
Lukáš Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Odesláno 8. března 2006 to danton: 3017 Kč nerez pouzdro + plast. sklíčko 3557 Kč nerez pouzdro + mineralní sklíčko Pouzdro je i s lunetou.
gutav.lolo Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Odesláno 8. března 2006 vlevo uprostred.ale dolu k napisu 17 jewels bych nad to prihodil napis SPORT.skus tuto kombinaci.
cigi Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Odesláno 8. března 2006 promptní odpověď - tak tedy zpátky ke kořenům, i sport bude, i czech made bude....... obávám se, že zabíháte příliš do detailů a taky, že kvůli tomu ztrácíte přehled o podstatných věcech - asi bych měl dát ciferník prázdný, jenom s indexy, abychom se mohli soustředit vždy jen na to jediné téma - jak bude svítit ve tmě např. a pak doplňovat ostatní. Taky doporučuji víc se odvázat, jste děsně při zemi.
Návštěvník Kamil Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Odesláno 8. března 2006 Tak teď jsi to trefil! Poklona uctivá :) Líbí se mi ty vpravo, ale BEZ nápisu "SPORT"
cigi Odesláno 8. března 2006 Nahlásit Odesláno 8. března 2006 Tak tady je plná verze i s čísly minut. Dám si teď pohov do konce týdne a jsem zvědavej, co nás napadne. Pro mě je ta verze vlevo s datumkou na 12 už tauglich pro další zpracování - vyladění proporcí, barvy, luneta. Ta vpravo s datumkou na šest ještě není úplně vyvážená ale není to věc proporcí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se