3RYCK Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Odesláno 7. července 2015 Ako sa pls volá ten program, čo si použil, kotuc20?
Bushman Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Odesláno 7. července 2015 Přidám sem jednu čerstvou zkušenost. Moje pětky s kalibrem 4R36, které nosím prakticky 24 hodin denné, se stabilně předcházejí o necelé 2 sekundy za den. Ale jak začala ta vedra, tak se odchylka změnila a to do opět stabilních cca 1 sekunda za den do mínusu. V noci je to zřejmě lepší, takže posledních pár dní se to ustálilo tak, že jdou celkovou odchylkou někde okolo půl sekundy za 24 hodin. Je možné, že by to takto reagovalo na teplotu? Jsem s nimi hodně venku, takže přímého slunce si užijí až až.
Hodo65 Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Odesláno 7. července 2015 Mám od konce minulýho léta Seiko Baby Monstra SRP 481K, ze začátku šly relativně přesně s průměrnou odchylkou ? 3 sec za den, což bylo naprosto v pohodě, ale postupně začaly jít do mínusu. Od zimy zůstaly odloženy, ale asi před 14 dny jsem je zase začal používat a protože se mi hned zdálo, že jdou do mínusu víc než v době, kdy jsem je začal používat, začal jsem to sledovat. Při nošení na ruce jdou nyní cca -20 sec, v pozici dial up -7 sec, dial down -5 sec, 3 up -25 sec, 9 up -28 sec, 12 up -22 sec. Nevím, co se přihodilo, rozhodně žádnou ránu nedostaly, takže tenhle tejden jdou na seřízení k p.Frýdlovi. Všechny hodnoty jsou sice ještě v rámci specifikace, i když na horní toleranci, ale myslím, že tento kalibr má rozhodně navíc a po seřízení se snad dostanu na přesnost, která byla po vybalení.Tak bohužel seřízení u p. Frýdla se nezdařilo dle očekávání. Jak chodily hodinky předtím do mínusu, tak po seřízení pro změnu ve stejnejch intencích začaly chodit do plusu. Tejden jsem se s tím zkusil sžít a nakonec jsem je odnesl do Koscomu, druhej pokus u p.Frýdla už se mi nechtělo absolvovat. Při popisu problému s velkou plusovou odchylkou (záměrně jsem nic neříkal o rozdílnosti chodu v jednotlivejch pozicích) je hodili hned na vibrograf a za pár minut mi bylo sděleno, že strojek seřídit v podstatě nejde, že je tam nějakej problém, protože amplitudy setrvačky jsou v jednotlivejch pozicích tak ukrutně rozdílný, že to svědčí o nějakým problému. Zjištění Koscomu bohužel jen potvrdilo moje podezření, že něco není v pořádku a zcela korespondovalo i s měřením odchylek v jednotlivejch pozicích, kdy rozdíly v chodu byly opravdu propastný. Doporučili mi servis Altro jako výhradního dovozce a servisu Seiko, ale nakonec jsme se domluvili, že tam hodinky nechám a s Altrem to vyřídí přímo oni. Tak jsem zvědav, jak to dopadne.
EngineerHack Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Ja som tiez vlastnikom SRP481K ale zatial musim poklepkat na drevo ze idu +2s do plusu. Som celkom spokojny a to ich mam mozno tyzden.
Hodo65 Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Jo, ty moje ze začátku taky chodily docela dobře . Tak snad budeš mít větší kliku na kus než mám já ...
Bushman Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Ja som tiez vlastnikom SRP481K ale zatial musim poklepkat na drevo ze idu +2s do plusu. Som celkom spokojny a to ich mam mozno tyzden.Mně chodí stabilně už snad tři měsíce, tak si myslím, že budeš spokojený. Prostě je pořád nosím a jdou mi pořád přesně, už jsem na ně 14 dní nesáhl a jsem -3 sekundy oproti přesnému času.
Arthur N. Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 3RYCK: Program se jmenuje Watch Accuracy
murdoch Odesláno 8. července 2015 Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Za mě - SRP357J1, v prosinci je budu mít 2 roky - odchylka se v průběhu roku trochu mění,ale vteřiny jsem přestal řešit, na noc je odkládám tak dva-tři dny po sobě na dýnko, to je trochu zpomaluje, pak je dám na jednu noc korunkou nahoru, to jim přidá tak 15s a tím pádem jsem pořád trochu do plusu... Přesnost dostačující, řekl bych.
kotuc20 Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 (upraveno) Ako sa pls volá ten program, čo si použil, kotuc20?Je to Watch Accuracy od nejakého miestneho člena, našiel som to tu asi pred dvoma týždňami. Je to aj pre Android aj iOs.Edit: prišiel som neskoro ale predsa. A ja som si nechal hodinky aj cez noc a aktuálne urobili nejakú sekundu do mínusu. Upraveno 9. července 2015 uživatelem kotuc20
Violoncello Odesláno 13. srpna 2021 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2021 Po dvou týdnech nošení, odkládání na dýnko + s lehkým zamácháním ze strany na stranu před spaním (poradil mi Datel a funguje - DÍKY! )
Pepino777 Odesláno 26. září 2021 Nahlásit Odesláno 26. září 2021 Hodo65 mě lehce znepokojil. Chcete mi říct, že když mi hodinky s tímto strojkem dělají face down +5 a na boku 3up -45, není to vlastnost ale vada?
Adamus132 Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Odesláno 18. března 2023 Má tu někdo 4r36, který běží s průměrnou odchylku okolo +10sec/ den?
Jiří Sedlák Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Odesláno 18. března 2023 Já teď po servisu v Onyxu Samuraje s 4R35 (to samé jen s datumem bez dne), odchylka asi tak 4-5s do plusu.
orol Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Odesláno 18. března 2023 Není to 4r36 ale pouze nh36 a je to do 6 vteřin v polohách ...
Adamus132 Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Odesláno 18. března 2023 Uff.. tak to je super. Předpokládám, že v Želvách od výroby takovou odchylku nedosáhnu.
lukassob Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Odesláno 19. března 2023 Moje SEIKO 5 Sports SRPE53K1 - modré DressKX - 4R36 - mají odchylku cca -4 až -5 sekund denně. Naměřená rezerva chodu cca 44,5 až 45,5 hodiny.
Jiří Sedlák Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Odesláno 19. března 2023 před 19 hodinami, Adamus132 napsal: Uff.. tak to je super. Předpokládám, že v Želvách od výroby takovou odchylku nedosáhnu. Moje želvy z výroby chodí asi -2s/den
Pepino777 Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Odesláno 19. března 2023 Mě želvy taky chodily +-2 až 5 sec za den, než šly na servis..... Teď chodí viz můj příspěvek o kus výše.....
Kalisport Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Odesláno 19. března 2023 Měl jsem Seika 5kx a ty chodily -5 sec za den. Teď mám nový monstra a ty chodí -10 sec za den.
Adamus132 Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Odesláno 19. března 2023 Aha, tak to jsem netušil, že můžou jít takhle přesně. To je pecka.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se