Přejít na obsah

Nejen oblekovky

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny (po delší době). Měl jsem tady žádost o radu k oblekovkám. Vaše odpovědi byly hodnotné.

Teď bych to troch zúžil. Jedná se mi prostě o hodinky s 3 třemi ručičkami a na kůži.

Výběr jsem zůžil na:

- Zenith Captain Central Second

- IWC Portofino Automatic

U obou mě trochu trápí velikost 40mm. Zvyknul jsem si na Omega PO 45mm a proto se mi zdá 40mm málo.

Pak jsem objevil:

- Breitling Transocean

Ty mají 43mm, což je ideální velikost.

Všechny hodinky mají přibližně stejnou cenu.

Prosím vás tímto o vaše názory na tyto troje hodinky (zkušenosti, kvalita, strojek, přesnost, hodnota, atd.) Dík.

post-20662-056646500 1345719805.jpg

post-20662-074374300 1345719857.jpg

post-20662-023056100 1345720233.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak jsem ještě vybral jedny. Asi nejhezčí a kvalitní a skoro ideální.

IWC Portuguese Automatic 7-day.

Neviděl jsem je na živo. A myslím si, že cena bude také někde jinde než u předešlých.

Prosím potvrďte mi to, pokud znáte přibližnou cenu. A jak je to s jejich výškou? Dík.

post-20662-021649300 1345720940.jpg

post-20662-004777200 1345720948.jpg

Odkaz ke komentáři

V 23. 8. 2012 v 12:50, Jirka35 napsal:

Ty IWC Portuguese Automatic se v Carollinu prodávají za 272 500 Kč (ceník 2012). Jinak z tvého výběru bych volil Zenith, protože má inhouse strojek.

Dík za info. Cena těch Portuguese je opravdu už trošku vysoká.

Odkaz ke komentáři

V 23. 8. 2012 v 19:29, ZdenekS napsal:

Je vidět, že většinou doporučujete inhouse strojky.

Je to OPRAVDU takový rozdíl? Myslím obecně Inhouse kontra uprvovaná Eta nebo jiné.

Dík za info.

Popravdě zase takový rozdíl to není. Jde spíš o pocit (podobně jako pocit z mechanických hodinek) a částečně se tak dá ospravedlnit vysoká cena. Na druhou stranu např. ty Zenithy mají rezervu chodu kolem 55 hodin (na rozdíl od 42 hodin těch ostatních). Na tvém místě bych si koupil hodinky, které se ti líbí nejvíc ať už mají upravenou ETU, nebo inhouse.

Odkaz ke komentáři

Šel bych do in-house.Eta je určitě dobrá,ale s nadsázkou by se to dalo přirovnat k TDI od VW,které u nás jezdí v každém druhém autě.Výborná kvalita,ale trochu nuda.

Tím se Ti ovšem zúži prostor a přijdeš o hodinky,které se Ti líbí.Takže buď pocity stranou nebo hledat dál.

Odkaz ke komentáři

Kdybych vybíral podle značky, tak jdu do IWC.

Kdybych vybíral podle vzhledu, tak jdu do IWC vintage Ingenieur Automatic nebo Breitling Transocean.

Kdybych vybíral podle poměru cena/vzhled/ostatní, tak jdu do Breitling Transocean.

Všechno v kombinací černý cifr a černá kůže.

Btw.: opravdu pěkný výběr, přeji šťastnou ruku.

T.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Mal som na ruke transocean nechrona aj na koži aj mesh. A pecka. Oveľa väčšia pecka ako SOH mesh ktory som si uz uz kúpil. Takze zvazujem navýšenie rozpočtu o cca 800?. Tie portofino sú malé aj na mojej utlej ruke. Prilis subtilne. Eta neeta, transocean vypada fakt skvele.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...