Filini Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 veď čo ak... Všimol som si, že je tu dosť ľudí z Bratislavy. Som ešte len čerstvý (z min roka) maturant a VŠ som sa rozhodol "predčasne" ukončiť. Takže ak by niekto z vás o niečom vedel, dajte mi prosím vedieť! Ďakujem Výber z môjho motivačného listu: Som absolventom Strednej priemyselnej Školy elektrotechnickej na ulici K. Adlera 5 . Školu som ukončil maturitnou skúškou v roku 2006. Ovládam prácu na počítači (MS Windows 3.1 až XP , Balík MS Office ( Word, Excel, Access, PowerPoint,... ), rôzne hudobné strihacie a efektové programy, grafické programy (Adobe Photoshop, Corel Draw, ...), internet (e-mail, www), administrácia LAN/WAN). Zvládam rovnako zostavovanie PC a inštaláciu OS. Medzi moje silné stránky patria samostatnosť a zodpovednosť. ...a nerobte si zo mňa srandu ! snažil som sa písať v plnej vážnosti
JJ Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Hm, zajímavé... Ten seznam znalostí a zkušeností odpovídá spíš nějaké všeobecné střední škole, nebo CV nějakého samouka, než elektrotechnické průmyslovce. Kdybys uměl navrhovat hardware a programovat microcontrollery, tak bychom se možná na něčem i dohodli.
Filini Odesláno 30. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 ufff...navrhovat obvody? Tak to som rad, ze nezijem v cechach Navrhovat obvody tak mozno na VŠ - FEI (Fakulta elektrotechniky a informatiky) na specialnom odbore. Samozrejme, že tie "znalosti" niesu zo skoly. Na skole sme sa ucili len teoriu a to veci ako pohyb elektronov a rozne elmag. javy. Mylis si strednú priemyselnú skolu so spickovimi japonskymi elektrovyvojarmi
chose Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Jestli máš možnost odprosit doma a vrátit se na předčasně ukončenou vš, neváhej.
JJ Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Souhlas s Chosem. Pokud možno na nějakou, kde to není stylem "debil, blbeček, debil, blbeček". Poslední dobou se i v ČR začíná pomalu naplňovat obava R. Reagana "One day they will give him a diploma and he won't be able to read it". Kamarád učí na nejmenované české universitě a z toho, co vypráví, je to naprosto šílené. Dostávají se tam čtyřkaři ze středních škol, kvůli dotacím a dobrému nechávají prolézt snad všechny s výjimkou opravdových kretenů (v medicinském slova smyslu). A mimochodem, s takovýmhle přístupem: ufff...navrhovat obvody? Tak to som rad, ze nezijem v cechach se máš v životě na co těšit. Radovat se z toho, že jsi *neměl* příležitost se něco naučit, je opravdu prapodivné.
Návštěvník Snow Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 Souhlas s Chosem. Pokud možno na nějakou, kde to není stylem "debil, blbeček, debil, blbeček". Poslední dobou se i v ČR začíná pomalu naplňovat obava R. Reagana "One day they will give him a diploma and he won't be able to read it". Kamarád učí na nejmenované české universitě a z toho, co vypráví, je to naprosto šílené. Dostávají se tam čtyřkaři ze středních škol, kvůli dotacím a dobrému nechávají prolézt snad všechny s výjimkou opravdových kretenů (v medicinském slova smyslu). A mimochodem, s takovýmhle přístupem: ufff...navrhovat obvody? Tak to som rad, ze nezijem v cechach se máš v životě na co těšit. Radovat se z toho, že jsi *neměl* příležitost se něco naučit, je opravdu prapodivné. Tvrdá, ale pravdivá slova .
kubson Odesláno 30. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2007 souhlas.. manzelka uci na VS a "material" je cim dal horsi...
redd Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Trend je takový, že se tě už nikdo nebude ptát, jestli máš diplom, ale spíše odkud ho máš.
Filini Odesláno 31. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 na skolu kde som ja brali VSETKYCH co prisli na primacky dokonca v dvoch kolach...samozrejme ale koly tomu, ze poplatok za primacky je 800sk + poplatok za zapis je 700sk. Studentov celkove na celej fakulte je cca 3000 z toho prvakov v prvom semestri 1300! (1500x1300) Problem je, ze do druheho semestra postupuje tak 300-400 studentov. Viete si predstavit aka tam vladne atmosfera a aky je pristup vyucujucich/skusajucich. Bol som znechuteny a napriek tomu, ze by som mal moznost pokracovat, odhlasil som sa z dalsich skusok. Vcera som bol na pohovore do vybornej prace, kde mi ten pan (mozno buduci boss) povedal, ze on ma zoberie aj ked nemam VS, pretoze ani on nema a prakticky ju v tej praci nieje ako vyuzit. Ja by som VS mal strasne rad, ale kedze to nieje o vzdelavani sa, ale o biflovani nenormalneho objemu "uciva" (zvasty ktore ani nesuvisia s odborom) a z aspon 60% o stasti... dam si min na rok prestavku a skusim na vlastnej kozi porovnat, ci mi to za to stoji
gandalf Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 BA-TUTTI - držím ti palce, ať ti to vyjde. Hlavně nerezignuj.
Návštěvník Snow Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Vcera som bol na pohovore do vybornej prace, kde mi ten pan (mozno buduci boss) povedal, ze on ma zoberie aj ked nemam VS, pretoze ani on nema a prakticky ju v tej praci nieje ako vyuzit. Přesná citace Tvého příspěvku z 10.1.2007: zatial som nepracujuci student VŠ no nevidim to so skolou ruzovo a asi pojdem k zbijacke ano, pokud jsi byl na pohovoru o této práci tak skutečně VŠ nevyužiješ A teď vážně, doufám, že jsi tu školu ukončil jen z toho důvodu, že chceš jít pracovat, aby jsi měl brzo na pořádné hodinky, že ?
Lord Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 sice VS mam, dokonce sem tam i ucil asi rok a muzu rict ze prvni rok je to vazne sila,ale potom zustavaji ti ktere to bavi a maji o dany obor zajem a ne jen ti co chteji nekam nastoupit na VS, aby meli pouze status studenta a doufaji, ze treba nejak propluji.
Filini Odesláno 31. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Vcera som bol na pohovore do vybornej prace, kde mi ten pan (mozno buduci boss) povedal, ze on ma zoberie aj ked nemam VS, pretoze ani on nema a prakticky ju v tej praci nieje ako vyuzit. Přesná citace Tvého příspěvku z 10.1.2007: zatial som nepracujuci student VŠ no nevidim to so skolou ruzovo a asi pojdem k zbijacke ano, pokud jsi byl na pohovoru o této práci tak skutečně VŠ nevyužiješ A teď vážně, doufám, že jsi tu školu ukončil jen z toho důvodu, že chceš jít pracovat, aby jsi měl brzo na pořádné hodinky, že ? presne
Filini Odesláno 31. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 sice VS mam, dokonce sem tam i ucil asi rok a muzu rict ze prvni rok je to vazne sila,ale potom zustavaji ti ktere to bavi a maji o dany obor zajem a ne jen ti co chteji nekam nastoupit na VS, aby meli pouze status studenta a doufaji, ze treba nejak propluji. ono to bolo znasobene este tym, ze islo o technicku skolu a tie su samo sebou narocnejsie ako ekonomicke a taketo masovky. (rovnako ako napr. ta spominana restauratorska v topicu o plniacich perach)
risa7 Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Prvni dva az tri roky jsou docela tezke, polovina lidi vyleti, ale pak uz je to v pohode. A i predmety jsou uz pak zajimavejsi. Pokud to prekonas a udelas VS, tak pak budes mit sanci najit zajimavejsi praci. To, ze nekdo bez VS ma taky zajimavou praci, tak to neni argument, abys VS nedodelal.
redd Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 sice VS mam, dokonce sem tam i ucil asi rok a muzu rict ze prvni rok je to vazne sila,ale potom zustavaji ti ktere to bavi a maji o dany obor zajem a ne jen ti co chteji nekam nastoupit na VS, aby meli pouze status studenta a doufaji, ze treba nejak propluji. ono to bolo znasobene este tym, ze islo o technicku skolu a tie su samo sebou narocnejsie ako ekonomicke a taketo masovky. (rovnako ako napr. ta spominana restauratorska v topicu o plniacich perach) Nesouhlasím, jsou ekonomické školy, které jsou minimálně stejně náročné jako technické obory. V náročnosti je pak úplně někde jinde medicína.
Filini Odesláno 31. ledna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 porovnaval som ekonomicku univerzitu v BA , sukromnu City Univerzity v BA so stavebnou a strojarskou fakultou technickej univerzity v BA. Teda porovnali to ludia ktori ich vystudovali. Ano, moj odbor bol Technologie a manazerstvo stavieb (vec s vybornym uplatnenim ktora by ma bavila robit aj studovat), no prve dva roky sa v rozvrhu neobjavuje ziadny ekonomicky/manazersky predmet. Skusku som mal z geodezie, geologie, chemie, dejin stavitelstva, mat a deskriptivnej geometrie. Samozrejme, ze prehlad na zaciatok ziskat treba. No keby to bolo o prehlade a nie o biflovani sa veci, ktore NIKDY v buducnosti v praci nedokazem uplatinit (nehovorim teraz o mat a geometrii, neskor statike a roznych mechanikach zemin a pod., ale o chemii, dejinach, geodezii a geologii)
Luk Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Prvni dva az tri roky jsou docela tezke, polovina lidi vyleti, ale pak uz je to v pohode. A i predmety jsou uz pak zajimavejsi. Pokud to prekonas a udelas VS, tak pak budes mit sanci najit zajimavejsi praci. To, ze nekdo bez VS ma taky zajimavou praci, tak to neni argument, abys VS nedodelal. Souhlas, vysoká škola otevírá dveře rychleji, já bych ještě přidal i znalost jazyků. Po takových lidech je a bude poptávka.
Lord Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 sice VS mam, dokonce sem tam i ucil asi rok a muzu rict ze prvni rok je to vazne sila,ale potom zustavaji ti ktere to bavi a maji o dany obor zajem a ne jen ti co chteji nekam nastoupit na VS, aby meli pouze status studenta a doufaji, ze treba nejak propluji. ono to bolo znasobene este tym, ze islo o technicku skolu a tie su samo sebou narocnejsie ako ekonomicke a taketo masovky. (rovnako ako napr. ta spominana restauratorska v topicu o plniacich perach) no v mem pripade slo o zemedelskou skolu,ale prvni dva roky to bylo stejne jedno
JJ Odesláno 31. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2007 Trend je takový, že se tě už nikdo nebude ptát, jestli máš diplom, ale spíše odkud ho máš. Tak. Do kamene tesat. Ještě by to chtělo školství deregulovat, aby pro ty, kterým jde jen o papír mohly vzniknout klasické "tiskárny diplomů" a na klasických vysokých školách se tomuto s prominutím póvlu mohlo přestalo podkuřovat jen kvůli dotacím a podobným blbostem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se