JaVo1 Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 Zdravím,rozhlížím se po svých prvních automatech a líbí se mi Orient mako, ale mám u automatů Orient (a též Seiko) trochu obavy z absence ručního nátahu. Jsem spíš taková "kancelářská krysa" co tráví pracovní dobu u počítače a po práci se taky moc nebohybuju a bojím se, že se mi hodinky nestačí dotáhnout (nerad bych si kupoval Winder). Může mi někdo poradit, jak je to doopravdy - zda hodinky potřebují mnoho pohybu či nikoliv ?
Rudykopalsson Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 Zdravím,rozhlížím se po svých prvních automatech a líbí se mi Orient mako, ale mám u automatů Orient (a též Seiko) trochu obavy z absence ručního nátahu. Jsem spíš taková "kancelářská krysa" co tráví pracovní dobu u počítače a po práci se taky moc nebohybuju a bojím se, že se mi hodinky nestačí dotáhnout (nerad bych si kupoval Winder). Může mi někdo poradit, jak je to doopravdy - zda hodinky potřebují mnoho pohybu či nikoliv ? mám automaty od Seika a mám vyzkoušeno, že běžný pohyb k nátahu bohatě stačí... takže bych se toho nebál...na noc odkládám a nemám sebemenší problém u Orientu předpokládám to samé...
cretino Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 taktiez som so Seikami (7S36) nemal ziadny problem, ze by mi cez den zastavovali a to travim väcsinu casu v kancli
EpsteinBarr Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 Tak moje Seiko aj Orient manualny natah maju....zavisi do konkretneho kalibru.Beznym nosenim = sex rano, kancel, soferovanie, nakup, varenie, sex vecer a pod. sa bez problemov udrzia na 100% natahu (na dvoch kusoch mam power reserve indicator, takze to vidim).
xjr1 Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 (upraveno) Buď v klidu, já fyzickou aktivitou taky neoplývám a ještě se mi nestalo, že bych nějaký automaty (včetně orient)musel dotahovat. Běžný nošení bohatě stačí, pokud je stroj v pořádku. Upraveno 7. září 2012 uživatelem xjr1
xmikes Odesláno 7. září 2012 Nahlásit Odesláno 7. září 2012 Mé Orienty mako se i v kanclu dotahují dostatečně...
Radek124 Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Dobře radím, bez ukazatele rezervy, skutečně každodenního nošení a nebo watchwinderu, nové mechanické Orienty bez manuálního nátahu nebrat. Dokud fungují, jsou za ty prachy skvělé. Ale když je budeš opakovaně natahovat pohybem až když se ti zastaví (k čemuž reálně stačí si je jeden den nevzít - rezerva chodu je na "24 hodin + noc" příliš malá), skončíš během pár "cyklů" se zadřeným rotorem. A spíš než se dožiješ několikaměsíčního servisu u "Tulián s.r.o" (protože nikdo jiný to u nás nedělá), našetříš si na pořádné nové hodinky které tě ve štychu nenechají... A pro místní zaryté Orient-fans: nejde jen o mou ojedinělou zkušenost - osobně znám 2 lidi které během minulého roku potkal stejný problém. A ani jeden už je nemá...
instant Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 (upraveno) Orienty neviem, na to je expert Radek, ale system automatickeho natahu u Seiko sa vola "Seiko Magic Lever" a zarucuje tzv. obojstranny natah - kazdy pohyb rotora sa pocita. Slovo "Magic" by som tentokrat bral trochu vazne.. ;-) http://www.youtube.com/watch?v=q5DGLQwCd1M edit: este par nazornych obrazkov: Upraveno 8. září 2012 uživatelem instant
EpsteinBarr Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 Moje Orient Star GMT maju uvedenu rezervu chodu 40 hodin. Teraz ich prave "testujem". Odhadom bude rezerva natahu tipujem okolo 45-50 hodin.Zvysok uz popisal Instant. Na "dobitie" hodiniek na plny natah staci skutocne trosku pohybu. Naviac, su necakane presne. Momentalne robia nejakych 10-15 sekund do plusu od nastavenia = 3 dni dozadu. Su stare tyzden, takze este sadnu a ocakavam, ze presnost sa zlepsi.Pausalizovanie niecoho, na zaklade skusenosti 2-3 ludi, u znacky, ktora vyraba tisice kusov hodiniek mi pride minimalne smiesne.
relativ Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 ...Beznym nosenim = sex rano, kancel, soferovanie, nakup, varenie, sex vecer a pod. sa bez problemov udrzia na 100% natahu (na dvoch kusoch mam power reserve indicator, takze to vidim).Áno, to by malo stačiť, ale pozor - pri tých sexoch používať tú správnu ruku.
Jezevcik2 Odesláno 8. září 2012 Nahlásit Odesláno 8. září 2012 .... a pro místní zaryté Orient-fans: nejde jen o mou ojedinělou zkušenost - osobně znám 2 lidi které během minulého roku potkal stejný problém. A ani jeden už je nemá...Možná je to tím,že dle určitých vesmírných zákonitostí způsobuješ negací svému okolí problémy daného druhu.To,že je ti dva"nešťastníci"už nemají považuji po Tvém vymytí jejich mozků za naprostou samozřejmost.Instant už Ti to jednou řekl jasně-dej s tou antiorientkampaní pokoj.Nikdo tu není po jedné špatné zkušenosti tak zapšklý jako Ty.
martin.951 Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Dobře radím, bez ukazatele rezervy, skutečně každodenního nošení a nebo watchwinderu, nové mechanické Orienty bez manuálního nátahu nebrat. Dokud fungují, jsou za ty prachy skvělé. Ale když je budeš opakovaně natahovat pohybem až když se ti zastaví (k čemuž reálně stačí si je jeden den nevzít - rezerva chodu je na "24 hodin + noc" příliš malá), skončíš během pár "cyklů" se zadřeným rotorem. A spíš než se dožiješ několikaměsíčního servisu u "Tulián s.r.o" (protože nikdo jiný to u nás nedělá), našetříš si na pořádné nové hodinky které tě ve štychu nenechají... A pro místní zaryté Orient-fans: nejde jen o mou ojedinělou zkušenost - osobně znám 2 lidi které během minulého roku potkal stejný problém. A ani jeden už je nemá...
t48mirek Odesláno 9. září 2012 Nahlásit Odesláno 9. září 2012 Ahoj Vlastním 4kuse Hodinek Orient a mám dobré zkušenosti pouze jedny jsem měl na servis v Tulipanu a to moji blbosti že jsem se do nich dival a šteloval přesnost chodu ale tak dlouho že jsem je pokazil ale Tulipam mě je dal do pořadku a za 20 Dní jsem měl je zpět a to oprava proběhla v rámci zaruky asi proto že jsem řeknul pravdu a rezerva chodu je dost dostatačná i když je den nenosim tak stale jdou je tam rezervá vice jak 38 hodim tak se neboj a pokud chceš tak si je kup je to jen tobě 1
josuk Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 Mako (bez ručního nátahu) používám spíš volnočasově a i když je vezmu třeba jen na hodinku dvě denně, tak se mi prakticky ještě nezastavily
cody Odesláno 20. září 2012 Nahlásit Odesláno 20. září 2012 (upraveno) ...... Nove mechanicke Orienty je dobra volba, za malo penez dost muziky. Vetsina clenu fora byla vzdy spokojena, obvzlast s Mako. Ukazatel rezervy je uplne stejne dulezity jako na jinych automatech, treba od Vacheronu:-)Na Orient ti udela servis kazdy hodinar (nemyslim tim menice baterek v Globusu) To je moje zkusenost Upraveno 20. září 2012 uživatelem cody
samtalak Odesláno 22. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2012 Zdravím,rozhlížím se po svých prvních automatech a líbí se mi Orient mako, ale mám u automatů Orient (a též Seiko) trochu obavy z absence ručního nátahu. Jsem spíš taková "kancelářská krysa" co tráví pracovní dobu u počítače a po práci se taky moc nebohybuju a bojím se, že se mi hodinky nestačí dotáhnout (nerad bych si kupoval Winder). Může mi někdo poradit, jak je to doopravdy - zda hodinky potřebují mnoho pohybu či nikoliv ? Ahoj, mám troje automaty, každé od jiného výroce a nestalo se mi, že by se mi na ruce zastyvily. Trávím hodně času u počítače, tak bych se toho neobával.Orienty jsou jednou ze značek a jsem spokojený.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se