Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozhodne piknik správného průměru a vodítko. Vodítko hlídá víc důležitých uhlu. Jednou za 3-5 broušení vzít měrku na omezovaci patky a případně srazit. Víc nedoporučuji! Důležité je mít pilniky samostatně, když jsou pohromadě tupí se. A životnost pilniku je min 2 řetězy. Osobně bych brusku za par korun nekupoval, několik jsem jich viděl a ne! Pilnik s vodítky potidite do 300,- .

Odesláno

to skodna......myslím že máš model buď CS2150 nebo CS 2255......2155 byla jen sekačka :cheers:

jj. Ano omlouvám se, není to model 2155 ale 2055 bez W Je sice starš?ho data výroby, ale mám ji od nova a udělala už hodně práce. Je ještě  poctivě vyrobená a pokud bude řezat, neměnil bych. Je to vše jen a jen o údržbě. Jinak pomocí vodítek, jak již bylo zmíněno, se dá dosáhnout výborných výsledků, že už není třeba řetěz brousit jinak než pilníkem. V lese si na přebroušení vystačím s jakým koliv pařezem, do něhož zaříznu pilu, zapálím si a během cíga je hotovo a řeže se dál.

Odesláno

tak 2055 to už je "oldskůl" :clap:,ale moc povedej model na kterým toho moc k servisování není,takže děláš dobře že si ji necháš :cheers:

s díly je to v poho,takže ať ti slouží dále ke spokojenosti

Odesláno

Proto jsem psal že je to na zvážení každého jestli se mu vyplatí pořídit brusku,kotouče,el.energii spolu s tím,nebo čas od času nechat někde nabrousit popř.sám pilníkem udělat.

moje doporučení je když je řetěz jen otupený dřevem vzít pilníkem,pokud to něco vzalo hřebík,kamínek atd. nechat dobře někde nabrousit :cheers:

Odesláno

Klucí, čtu to tady, tak pár vět k tomu jak brousim já, udělám tak dva řetězy za rok, na brusce jsem řetěz snad nikdy neměl, nejsem žádnej profík, řežu jen palivo a když čistim v lese, mám cca 2 ha.

Brousim jenom pilníkem, bez vodítek jen tak od ruky, dobré vodítko pod jakým úhlem brousit je ta čárka z vrchu zubu.

Hlídám, jen tak od oka,  abych měl každý zub stejně dlouhý, to odhaduju zase podle té čárky na zubu, pokud to nebudete hlídat, tak se vám stane že budete mít rozdílné délky zubů na každé straně a pila vám  začne  podřezávat do strany.

Na každý řetěz kupuju nový pilník, tj když kupuju řetěz, hned jim řeknu ať mi k němu dají i pilník. 

Pilník vyhazuju s odbroušenym řetězem.

Na pilník se nesmí tlačit, brát jen tak zlehka co si sám vezme, jinak se rychleji otupí nebo se začne zalepovat.

Když je na pilníku nabaleno víc pilin, radši to utírám do hadru.

Omezovače, to je pakárna, to mě nebaví brousit pilníkem, když už to potřebujou, sundám řetěz  a na kotoučové brusce je od oka ubrousim, to dělám cca 3x za životnost řetězu. Pokud to taky takhle uděláte, tak bacha, spíš si je ubrousíte víc a pila bude pěkně kopat, já už si na to zvyknul.

Pilu při broušení upínám ve svěráku jako je to na tom videu výše, jen to nebrzdim a neznačim první zub.

Tak a ted se toho nebát, dojděte  si koupit nový pilník, /v krámu řeknete rozměry řetězu a oni vám dají pilník který potřebujete, cca 35 Kč/ a směle do toho.

Chyby v pravopisu omluvte, je to moc dlouhý a nebudu to po sobě číst ani opravovat :-)

Odesláno
  V 30. 9. 2016 v 10:55, lorch napsal:

Klucí, čtu to tady, tak pár vět k tomu jak brousim já, udělám tak dva řetězy za rok, na brusce jsem řetěz snad nikdy neměl, nejsem žádnej profík, řežu jen palivo a když čistim v lese, mám cca 2 ha.

Brousim jenom pilníkem, bez vodítek jen tak od ruky, dobré vodítko pod jakým úhlem brousit je ta čárka z vrchu zubu.

Hlídám, jen tak od oka,  abych měl každý zub stejně dlouhý, to odhaduju zase podle té čárky na zubu, pokud to nebudete hlídat, tak se vám stane že budete mít rozdílné délky zubů na každé straně a pila vám  začne  podřezávat do strany.

Na každý řetěz kupuju nový pilník, tj když kupuju řetěz, hned jim řeknu ať mi k němu dají i pilník. 

Pilník vyhazuju s odbroušenym řetězem.

Na pilník se nesmí tlačit, brát jen tak zlehka co si sám vezme, jinak se rychleji otupí nebo se začne zalepovat.

Když je na pilníku nabaleno víc pilin, radši to utírám do hadru.

Omezovače, to je pakárna, to mě nebaví brousit pilníkem, když už to potřebujou, sundám řetěz  a na kotoučové brusce je od oka ubrousim, to dělám cca 3x za životnost řetězu. Pokud to taky takhle uděláte, tak bacha, spíš si je ubrousíte víc a pila bude pěkně kopat, já už si na to zvyknul.

Pilu při broušení upínám ve svěráku jako je to na tom videu výše, jen to nebrzdim a neznačim první zub.

Tak a ted se toho nebát, dojděte  si koupit nový pilník, /v krámu řeknete rozměry řetězu a oni vám dají pilník který potřebujete, cca 35 Kč/ a směle do toho.

Chyby v pravopisu omluvte, je to moc dlouhý a nebudu to po sobě číst ani opravovat :-)

ve dvou věcěch bych to viděl jinak,

1,pokud lidi brousí jen pilníkem bez vodítek tak mají vždycky jednu stranu vcelku ok ale tu přes ruku blbě

2,omezováky jen s měrkou brousit,jakkoliv jinak je špatně a je po řetězu,protože dělat s podbroušenýma omezovákama je o hubu a  taky řezná část dostává na prdel

Návštěvník YPO
Odesláno

kucí já teda nevím ... za kilo sem si nechal nabrousit dva řetězy v huskvarně .... to je třeba krabička cigaret ..... musel sem tam teda dojet ale furt lepší neš se s tím mrdat pilníkem s nejistým výsledkem

Odesláno
  V 30. 9. 2016 v 17:28, lorch napsal:

To bylo pro Karlose :-)

Proč jen pro mě? Já si vždycky myslel, že snažit se psát kulturně je tak nějak pro nás všechny. Vizitka nejen jednotlivců, ale celého fóra.

Návštěvník YPO
Odesláno

Karlosi .... už seš starej mazák a měl bys vnímat, že respekt, úcta, pokora, slušnost z tohohle fora odešla někdy v roce 2008 .... se s tím smiř ..... už to jiný nebude

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 30. 9. 2016 v 17:53, Karlos napsal:

Já si to nemyslím. Je to jako v tom přísloví - pár shnilých jablek zkazí celý sud.

no dyť jo .... doma ty japka hodíš k sousedojc .... tady s tím uděláš prd ..... maximálně přijde mrtvice o pár let dříve

Odesláno
  V 30. 9. 2016 v 17:45, Karlos napsal:

Proč jen pro mě? Já si vždycky myslel, že snažit se psát kulturně je tak nějak pro nás všechny. Vizitka nejen jednotlivců, ale celého fóra.

No někdy mě docela vytáčí co tu dokážeš napsat za elaborát kvůli drobnosti, ale jinak s tebou souhlasím že nějaká kultura v psaní musí být, jen zkus trošku polevit. :cheers:

Odesláno (upraveno)

Já si nemyslím, že to nějak přeháním. Pamatuješ si něco konkrétního, co tě vytočilo? Ať vím co přeháním.

Ed: Jestli to třeba není jen něco jako optický klam, protože ty moje poznámky k psaní utkví v paměti, ale to ostatní zapadne.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

tak jsem se rozhod, že seru na brusku i na pilník. Na to co ročně pořežu, tak ty dva řetězy co mám, nechám tak každej 2x přebrousit....chtěj za to 130 kč. taky se mi s tím nechce moc crcat. Takže asi tak a souhlas s Ypem...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...