kaplanj Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Když jsem poprvé viděl zmínku o spolupráci RAF s Casio na těchto hodinkách s fotografiemi,zaujal mne okamžitě vzhled a celkovy koncept, ktery Casio upravilo s RAF a vydalo v limitované edici RAF,která je nyní součástí opcionální výstroje pro RAF vzdušné jednotky.Prodává se i běžná verze , k dostání u obvyklých japonských zdrojů , či v U.K. Dle CASIO byli vývojáři pozitivně překvapeni, že RAF ve svých požadavcích, které byly výsledkem interního průzkumu mezi piloty RAF,vůbec neuvedli lokátory, kompas či švětelnou louč. Na tyto funkce byly dle odpovědi RAF určeny již jiné části výstroje.Očividně to značně pomohlo funkcionalitě. Barva této RAF edice je upravena na Stealth šedou , kterou lze optimálně kombinovat s oběma barvami vzdušnýcch jednotek RAF - vrtulníkové jednotky a bojové letouny. Další rozdíly, které jsou výsledkem požadavků RAF oproti standartné verzi jsou následující : - Tlačítka, spona a šrouby jsou černé , standartní jsou chromované- Karbonová spona na řemen s logem RAF- Odstraněna veškerá červená z ciferníku ( červený ukazatel na přístrojích znamená problém a pro piloty by mohl být matoucí )- Barva hodinek + matné provedení- Ručky štíhlejší , jasněji odečitatelné Hodinky se nosí velice příjemně, plastická hmota řemenu je velice příjemná, ale přesto je řemene pevný díky vnitřnímu zesílení z karbonu. Multifunkcní korunka je poměrně zajímavý prvek, ze kterého jsem měl jisté obavy ze dvou důvodů :- odolnost+zda to nebude slabé místo to se nepotvrdilo, korunka je chráněna proti přenosům vibrací a nárazů dovnitř hodineka je velice dobře kryta ochrannou koruky- funkcionalita, měl jsem obavu jestli se budou dát funkce rozumně ovládatto se nastěstí také nepotvrdilo, velice příjemně se vse nastavuje s kombinací spodního tlacítka v levo atd. Teploměr funguje poměrně přesně pokud nejsou hodinky prohřáté od slunce nebo z nosení pod bundou, plast však teplotu neakumulije a rychle vychládá, měření je po krátké chvíli velmi slušné.Důvod umístnění teploměru byl odečet teploty v kokpitu nezávislým měřením v blízkosti pilota.Vyšší teplota v prostoru kabiny značně ovlivňuje reakce pilota. K funkcím Atomových hodin a solárního napájení není myslím potřeba mnoho dodávata první prezentaci uzavírám technickými daty. Mnozstvi v limitované edici : 2000ks/nečíslované Základní originální parametry : - Kalibr 5240http://ftp.casio.co....t/en/qw5240.pdf, - Shock resistant- Neobright- Mineral Crystal- Black Ion Plated - TRIPLE G RESIST- Water resistant 20 ATM- Solar powered- Atomic Timekeeping Japan, USA, UK, Germany and China / - World time 29 Cities- 1/20-second stopwatch; measuring capacity: 120 minutes; elapsed time; flyback- Count down timer Max 60min- Alarm / hlasitost slušná, možno použít i za dne.- Measuring range: -10 to 60C (14 to 140F); measuring unit: 1C (2F) - Battery power indicator- Power Saving- Day Date- Full auto-calendar- Power saving about 26Month- 54.1x52.4x16.4 mm 85g / bez ochrany korunky je průměr 46mm
misoo Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 konecne Gcka s hranatejsou lunetou, paradne su
Lihard Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 (upraveno) Jsou krásné, ale zasloužily by si tvrdší sklo, když jsou to "bojové" hodinky...v jakém shopu jsi je koupil? Upraveno 27. září 2012 uživatelem Lihard
kaplanj Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 diky @Lilhard : jsou od Higuchiho.
bandicoot Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Parada, gratuluju. Tohle je pecka, mam je v hlave od prvni tiskovy zpravy. Idealne v civilni verzi na tahu.
kaplanj Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 @bandicoot : diky, jo v dobe tiskove zpravy uz jsem je rovnou obednal
Daemonultimate Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 (upraveno) Safír.Proč ho tam nedali?Jinak jsou v téhle třídě hodinek opravdu parádní.Ta matná je super. Upraveno 27. září 2012 uživatelem Daemonultimate
panedge Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 (upraveno) Jsou fakt dobry,hned bych si je taky koupil,akorat nevim,kam bych je nosil:-(Edit:treba na lyze,no Upraveno 27. září 2012 uživatelem panedge
Liqid Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Tomu říkám pořádný Géčka gratulace k super výběru
Georf Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Nádhra. Kdybych neměl svoje Ambity, tak bych asi di nich šel...
Cyril Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Paráda....tak ty si taky jednou pořídím....Gratulace!!!
kaplanj Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 vsem diky ! @panedge : nosim je ve volnem case bez saka (momentalne prevlekam ze Seiko MM) , v realu pasuji optimalne do aktivniho casual stylu.
Pavel K. Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Teď jsou jedny na prodej na Watchuseek.
kaplanj Odesláno 27. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2012 ja je platil predem v breznu za 640USD, do prodeje v cervenci sly uz za 795USD a byly behem 5ti dnu pryc,sledoval jsem to kdyz mi Higuchi dal info ze je poslal. Do tydne dorazila cast do UK tam byly taky kratce.Pro ostatni trhy nebyly dostupne.Behem mesice byly na 900-1000USD... @Dantechno : diky, jak jsem je videl bylo jasno
kuncák7 Odesláno 27. září 2012 Nahlásit Odesláno 27. září 2012 Připojuju se ke gratulacím, parádní hodinky. Jasně "pracovní" hodinky, na nic si nehrajou. Ať sloužej.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se