Přejít na obsah

Chronomag posilovna

Doporučené příspěvky

Bez trenera spis vlastni vahu. Klihy, shyby atd. S cinkama si muze ublizit (zada, ramena...). Navic tipuju, ze planuje posilovat hovadiny jako bicak, misto toho jel stred tela, zada atd. No kazdej jsme tahle zacinali... Dej mu motivaci - az treba udela 10 shybu, tak mu zaplať toho trenera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve 12 zkratka na vahy brzo.. neukonceny rust, osifikace chrupavek a takove ty veci.. správná technika s volnou váhou se piluje leta... vlastni vaha je bezpecnejsi, prirozenejsi, idealne vsak všestranný rozvoj v tomto veku, zapojit co nejvice svalovych skupin, cviceni rovnováhy, koordinace atd. Cviceni s cinkami ve 12 letech je blbost. Za nasetreny peniz přihlásit do Sokola..🙂

Odkaz ke komentáři

Ve 12 zkratka na vahy brzo.. neukonceny rust, osifikace chrupavek a takove ty veci.. správná technika s volnou váhou se piluje leta... vlastni vaha je bezpecnejsi, prirozenejsi, idealne vsak všestranný rozvoj v tomto veku, zapojit co nejvice svalovych skupin, cviceni rovnováhy, koordinace atd. Cviceni s cinkami ve 12 letech je blbost. Za nasetreny peniz přihlásit do Sokola..

Tohle jsou léty opakovaný mýty...což z nich nedělá pravdu.
Odkaz ke komentáři

Tak napis neco o modernim pojeti.

Ok, pominu li žes tady začal házet nepodložený tvrzení a chceš po mně abych je vyvrátil
https://yourlogicalfallacyis.com/burden-of-proof

Stačí trochu hledat...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483033/

https://journals.lww.com/nsca-scj/fulltext/2012/08000/long_term_athletic_development_and_its_application.10.aspx

Samozřejmě abych se fér, měl bych ti dohledat i studie co to vyvrací, což klidně udělám...nicméně long story short výtah - studie nepotvrzuji negativní vliv silového tréninku u dětí a riziko větší než u jiných sportu. Pokud riziko hrozí, je to důsledek špatné techniky/stravy/systému, což opět platí i pro běh, kliky, gymanastiku, cvičení s vlastní váhou.

Pokud chce kluk na sobě pracovat, není nic lepšího než ho v tom správně podpořit - sehnat kvalitního trenéra, kterej bude schopnej udělat anamnezu/diagnostiku a pracovat s ním na nápravě dysbalancí, správné technice a rozvoji.
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, par-pa napsal:

Zdar borci, mam dotaz. Kluk přišel s tím že nutně musí mít činky, dokonce si na ně sám našetřil. Teď se tady dohadujeme protože si vybral 6kg jednoručky a mě to na dvanáctiletýho kluka co váží 32 kilo a zvedá maximálně tablet přijde moc. Jakou váhu by jste doporučili?

Sám cvičíš, aby jsi ho mohl trochu usměrnit a vést? Pokud ne, tak by to fakt chtělo trenéra, který mu ukáže základy (a to by neměly být jednoruční činky, ale jak už se tady zmiňovalo spíš kliky, dřepy, shyby, atd.).  Když mu to trenér v posilovně trochu ukáže a vysvětlí, tak možná přehodnotíte názor na to, co koupit.

Jinak 6kg nevidím problém, ale než tato jediná váha, tak by byla lepší sada vybraných vah, např. 2, 4, 6kg. Tyhle malé váhy se neztratí, využiješ je vždy např. při protažení, zahřátí. 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, ragu napsal:

Ok, pominu li žes tady začal házet nepodložený tvrzení a chceš po mně abych je vyvrátil
https://yourlogicalfallacyis.com/burden-of-proof

Stačí trochu hledat...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483033/

https://journals.lww.com/nsca-scj/fulltext/2012/08000/long_term_athletic_development_and_its_application.10.aspx

Samozřejmě abych se fér, měl bych ti dohledat i studie co to vyvrací, což klidně udělám...nicméně long story short výtah - studie nepotvrzuji negativní vliv silového tréninku u dětí a riziko větší než u jiných sportu. Pokud riziko hrozí, je to důsledek špatné techniky/stravy/systému, což opět platí i pro běh, kliky, gymanastiku, cvičení s vlastní váhou.

Pokud chce kluk na sobě pracovat, není nic lepšího než ho v tom správně podpořit - sehnat kvalitního trenéra, kterej bude schopnej udělat anamnezu/diagnostiku a pracovat s ním na nápravě dysbalancí, správné technice a rozvoji.

To klidne pomin, diskutujeme tu i jinde a samozrejme, ze vetsina prispevku jsou nepodlozene nazory. Tak trochu uber v utocnosti. Idealni je se neco dalsiho dozvedet, nemusi to ani byt neprustrelne podlozene kohortou studii, mnohdy staci nazor, perspektiva, inspirace atd., zkratka zvetsit rozhled. To, ze nekde blahosklone prdnes dva papery, neznamena, ze je to svata pravda. Jak sam rikas, jde snadno najit studie s jinymi závěry. Stejne jde podporit/vyvratit muj nazor. Long story short: priste radsi napis neco rovnou k tematu bez zbytecnych osobnich utoku.

Odkaz ke komentáři

To klidne pomin, diskutujeme tu i jinde a samozrejme, ze vetsina prispevku jsou nepodlozene nazory. Tak trochu uber v utocnosti. Idealni je se neco dalsiho dozvedet, nemusi to ani byt neprustrelne podlozene kohortou studii, mnohdy staci nazor, perspektiva, inspirace atd., zkratka zvetsit rozhled. To, ze nekde blahosklone prdnes dva papery, neznamena, ze je to svata pravda. Jak sam rikas, jde snadno najit studie s jinymi závěry. Stejne jde podporit/vyvratit muj nazor. Long story short: priste radsi napis neco rovnou k tematu bez zbytecnych osobnich utoku.

Promiň, mám malou toleranci vůči blábolům, zejména v oblastech o které se zajímám. Není v tom nic osobního.

Rozdíl mezi názorem (a furt si myslím že na odborný téma si nemáš názor jen tak vymyslet a měl by být něčím podloženej) a blábolem mimochodem vidím i v tom jak informaci podáš. Pokud píšeš něco pavědeckým stylem jako fakt (např. O vývoji chrupavek, ukončení růstu a pod.) čekám, že to umíš něčím podložit.

Mimochodem tvůj argument o tom že najdeš i názory podporujici ten tvůj je nepochopení toho co jsem myslel. Pokud děláš research, hledáš jak potvrzení tak vyvraceni hypotézy. Já to v tomhle případě udělal a nic nepotvrzuje negativní dopad cvičení u dospívajících děti.
Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, par-pa napsal:

Zdar borci, mam dotaz. Kluk přišel s tím že nutně musí mít činky, dokonce si na ně sám našetřil. Teď se tady dohadujeme protože si vybral 6kg jednoručky a mě to na dvanáctiletýho kluka co váží 32 kilo a zvedá maximálně tablet přijde moc. Jakou váhu by jste doporučili?

Jen takova uvaha. Kluk co vazi 32 kg a 6kg jednorucky (cili 12kg zatez). Pro srovnani: dospely 95kg chlap, ktery nikdy necvicil, taky nezacne s 17kg jednoruckama (cili 34kg zatez). Zacal bych s vsestrannou sportovni prupravou, idealne nejakou zabavnou formou. Pripravit telo na vykon, adaptovat, zakladne posilit kosti, svaly, slachy. Zkusit to a tamto. Pak rozmyslet, co dal, co ho zaujme..🙂 no a idealne pod odbornym vedenim. 

Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, ragu napsal:

Pokud děláš research, hledáš jak potvrzení tak vyvraceni hypotézy. Já to v tomhle případě udělal a nic nepotvrzuje negativní dopad cvičení u dospívajících děti.

Tohle jsem prve prehledl, tak jeste zareaguji. Vlastne mi pripada neuveritelny, jak sebevedome tvrzeni predkladas, zvlast kdyz jde o tak zasadni tema. Namatkou par otazek: jak velka ta tvoje reserse byla? kolik si s ni stravil casu, na to ze predkladas tak jasny zaver? Pul hodky? Den? Deset let? Kolik si precetl clanku na to tema? Ty dva cos postoval? Nebo cetls jen titul a abstrakt? Jaky byl vzorek? Jake metody byly pouzity? Jak byly analyzovany data? Byly nejake follow up studie overujici zavery? Metaanalyzy? Byly to longitudinalni vyzkumy? Jak tedy znely ty hypotezy? Ze nic nepotvrzuje co vlastne? A jakeze to cviceni? Standardni kulturisticky trenink? Powerlifting? Vzperacsky trenink? Vytrvalostni trenink? Kalistenicky trenink? Nezlob se na me, ale metodologicky je to zle od a do z, zpusob jakym tvoris soudy je slusne receno omezeny a je videt, ze s tim nemas zadnou zkusenost. Tedy zustanme radeji jen u nazoru, verim ze i ten tvuj, treba zrovna nicim nepodlozeny, muze byt cenny a rad si ho prectu. Mydlit se ale v takovehle diskuzi citacema je k nicemu. Howg.

Odkaz ke komentáři

[mention=14984]kdojinej[/mention] nezlob se na mě, ale mám pocit že se hrozně nechápeme. Zkusím shrnout co mi vadí.

1. Místo aby ses pokusil svůj názor něčím podložit, zkoušíš hodit důkazní břemeno na mě a používáš argumentaci ad hominem.

2. Moje poznámka o researchi neměla naznačovat že to co píšu je založeno na vyčerpávajícím researchi. Předem jsem to přiznal, že nalinkovani dvou studií podporujících co říkám není kvalitní research a zároveň jsem pak napsal, že argument - určitě se dá najít i něco co podporuje protinázor, není 100% shoda, takže si vlastně můžu psát co chci - není z tohohle pohledu validní. Jasně, jsou i témata na kterých se neshodnou studie, důvody k tomu jsou různý, ale implikace toho není, že platí cokoliv si vymyslíš.

3. Nebudu tvrdit, že to co jsem napsal je absolutní pravda, pokud to tak vyznělo tak je to chyba,nejspíš moje. To co říkám je, že tvrzení o nevhodnosti cvičení (s činkami) u mladýho kluka je ničím nepodložený a najdeš dostatek zdrojů, který to vyvrací. Ve výsledku se oba shodujem na důležitosti odborného vedení.

Důvod proč jsem na tebe takhle možná přehnaně reagoval je, že tréninku už se nějakou dobu věnuju a to cos napsal je jeden z opakujících se 'názorů', kterej si mezi sebou lidi předávají bez potřeby ověření, a způsobuje to nesmyslný předsudky, který se pak promítají v tom že se třeba rodiče bojí dát svoje dítě na sport (v tomhle případě fitness například)

Jinak tvoje poznámky o metodách výzkumu jsou pravda, jen dle mě nemají zásadní relevanci pro to co se snažím říct. A jo, s researchem mám zkušenost. I proto říkám, že v tomhle ohledu máš pravdu.

Nejspíš jsem v rámci předvánoční nálady reagoval moc podrážděně a z toho to vzniklo. Za to se omlouvám.

Odkaz ke komentáři

Hm tak ja treba reagoval primo na tu konkretni situaci. 12 let, nesportovec, cinky doma....

Ja si treba obecne myslim, ze posilovna je supr doplnek, ale decko bych dal na sport kde se rozvine nejaka obecna atleticka dovednost.

ale ja jsem divny....

Odkaz ke komentáři

Hm tak ja treba reagoval primo na tu konkretni situaci. 12 let, nesportovec, cinky doma....
Ja si treba obecne myslim, ze posilovna je supr doplnek, ale decko bych dal na sport kde se rozvine nejaka obecna atleticka dovednost.
ale ja jsem divny....

Souhlasím s tvojí úvahou o atletické dovednosti. Tohle ale uděláš i správným cvičením ve fitku, třeba kombinaci cvičení s činkama (třeba i dynamický vzperačský cviky), Kettlebellem a kalisthenikou.
Odkaz ke komentáři

No ja bych asi se synem nejdříve probral “motivaci” proč z nesportovce se vrhá na železo. Abys nebyl překvapenej co ho k tomu donutilo.

PS ber to jako názor člověka co se s podobnou tělesnou dispozicí ve 13 vrhnul plnejma koulama (6 tréninků týdně) do kulturistiky….

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...