Přejít na obsah

Závada u Primek

Doporučené příspěvky

Kluci, díky za nějaké poznatky...

Vše jsem opět vyndal, znovu usadil ručky a zatím se to zdá vše v klidu (na ruce -sledováno celý víkend i při klidnějším sportu-) ...

Ale přiznám se, že vůbec nevím, co na tom bylo špatně... :0D...Spíše mám děsně olšové ruce ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...
  • Odpovědi 300
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Caute decka,

dostal som od dedka Eleganty so strojcekom 68.3. Celkom slusny stav.

Pri natahovani sa zda akokeby sa cely strojcek hybal. Natahovat ich ide nekonecne dlho. Nemala by korunka pri plnom natiahnuti klast odpor?

A po natiahnuti idu iba par hodin.

Oplati sa to servisovat?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Mají šroubovací dýnko? Pokud ano, tak je potřeba napružit na rámečku strojku tři vymezovací body.

Jo a mají prasklé pero.

Jestli jsou rodinným dědictvím, tak bych je opravit nechal.

dva

Odkaz ke komentáři

:eek:

prostě dva, to se může stát i v lepších rodinách, se podívám doma, no

S tebou je radost diskutovat. Pošlu ti fotku se třemi body a ty napíšeš dva.

No nic, i padesátkové strojky měly tři vymezovací body. Ono to asi tak nějak bude odvozeno od toho, že "tři body tvoří rovinu".

post-5320-0-87335700-1522754094_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

S tebou je radost diskutovat. Pošlu ti fotku se třemi body a ty napíšeš dva.

No nic, i padesátkové strojky měly tři vymezovací body. Ono to asi tak nějak bude odvozeno od toho, že "tři body tvoří rovinu".

attachicon.gifDSC_2218.JPG

takže polopaticky, vždycky, když jsem potřeboval vymezit pohyb strojku v pouzdře jsem dělal "hrby" na dvou místech, u setrvačky a o kus dál vedle

bylo mně divné, že jsou umístěné excentricky, ale hledat třetí mě nikdy nenapadlo, mea culpa

Odkaz ke komentáři

Zdravím, dneska jsem na lovu objevil krásné,  jako nové Primky. Protáčela se ale při natahování korunka. To byl asi důvod prodeje. Borcovi se asi před 40 lety hodinky 

pokazily, dal je do šuplíku a zapoměl na ně. Rozdělal jsem je ( naklapovací dýnko). Zjistil jsem, že je uvolněné kolečko,  do kterého zapadá západka. Šroubek jsem 

utáhl šroubováčkem a vše je vpořádku. Leč ouha !  Nemohu zaklapnout dýnko.Stiskám vší silou a nic. Zkusím to nějakou novodurovou trubkou podepřít  okolo sklíčka - je tam velký okraj a dýnko prez kůži zkusím nalisovat opatrně pomocí Yorku. Nemáte někdo zkušenosti s neposlušmým dýnkem ?

Odkaz ke komentáři

Dva, ci tri tie one daco ste si vysvetlili. A viete aj ako je to s dostupnostou a cenou dielov? To perko napriklad.

Maju nacvakavacie dynko. Pozeral som dnu, nic zvlastne som si nevsimol. Ale asi preto, ze viem o tom holy prd :-)

Asi to odnesiem hodinarovi. Moze byt nejaky problem s nahradnymi dielmi? Prip. moze ma prekvapit cena dielov a opravy?

Odkaz ke komentáři

Kloudnej hodinář ti to dá do cajku za 500 Kč až 1000 Kč. S díly na strojky 68 není problém, bylo jich vyrobeno 9milionu:)  

To je cena za celý servis strojku - rozebrání, vyčištění, kontrola a případná výměna dílů, promazání, smontování a seřízení. V případě, že se jedná jen o péro, tak to není nutné, stačí vyměnit to péro.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...