Daemonultimate Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Odesláno 18. května 2013 (upraveno) No ano,ano,většinou reaguji mírně,v tomto případě jsem byl donucen zvolit jiný to'n,nebotˇ můj přízpěvek byl označen za keci.(sám nevylučuji,že to pouhé keci byly,ale šlo to nazvat například jako názor).Nejsem úzkoprsý,ale jak se z lesa...A k hodinkám,vůbec neodsuzuji počin Fortisu s tímto kusem,jen se podivuji,že tato značka sáhla ke stroji z této provenience.To bych rozhodně nečekal.Značka,která vládne na př. mechanickým alarmem si nastrčí pod své logo tohle.Původní Fortis Flipper byl označen jako swiss made,což udělit tomuto modelu nemohli. Upraveno 18. května 2013 uživatelem Daemonultimate
People Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Odesláno 19. května 2013 V 18. 5. 2013 v 16:25, Daemonultimate napsal: .Ty jsi vůbec humorista.Bydlíš v kolébce hodinařiny a obhajuješ něco takovýho.Bezny svajciar si na tieto hodinky zarobi za cca 4hodky aj s obednajsou pauzou. Kupou podpori domacu firmu tak ci tak napis swiss made neriesi. Je to nieco reklamny predmet. Taka lepsia propiska. Aky strojcek by si si tam vedel predstavit? A za aku cenu by sa mali predavat? Myslim si, ze cas ukaze. Uvidime ci fortis nejak ten projekt bude rozvijat (nejaky novy modul, alebo ine puzdra) alebo ho ukonci casom.
Daemonultimate Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Odesláno 19. května 2013 (upraveno) Myslím,že tento projekt bude komerčně velmi úspěšný,o tom není pochyb.Zárovenˇ myslím,že by využití swiss quartz movement příliš cenu nenavýšilo (vezměme na př. Rondu,jejíž část výroby a kompletace probíhá ve Sˇvýcarsku ale třeba také v Thaisku a její nejlevnější modely mají až směšnou cenu) a potom by takový levný suvenýr,jak píšeš,nesl veškeré atributy hodinek vyrobených ve švýcarsku,což by jistě potěšilo nejen švýcary,kteří by koupí podpořili domácí firmu.To je prostě pro mě nepochopitelná věc,kterou bych od jedné z mojich oblíbených firem nečekal.Samozřejmě,nevíme jaké důvody stojí za celým tímto rozhodnutím a nevylučuji,že kdybych byl s nimi alesponˇ částečně seznámen, pochopil bych je a třeba změnil názor.Na závěr znovu opakuji,že tyto hodinky nijak neodsuzuji,naopak vítám tento projekt,nebotˇ se firma přiblížila i lidem,kteří nemohou a nebo prostě nejsou ochotni,vydávat větší částky za hodinky.Zárovenˇ udělala radost sběratelům a fandům značky,nebotˇ za pár korun se jejich radost rozšíří o spoustu modelů.Věřím,že jsi nyní již pochopil co a proč mi vadí a že cílem mojí kritiky rozhodně nejsou ony levné hodinky vydané ku nějaké příležitosti.Nyní se dostávám,již jako k poslednímu bodu k mému škatulkaření,jak jsi nazval můj osobní žebříček značek.Je to jen můj osobní přístup k tomu,že si raději koupím Orienty nebo Seika v řekněme stejné či dvou nebo vícenásobné hodnotě než tyto hodinky.Na seznamu mám totiž Fortis a jeho modely zařazeny opravdu ve vyšší cenové hladině než zmíněných dvacet tisíc,respektive je to hladina třiceti tisíc,kde se pohybují automatic,cosmonaut a marinemaster.Tam mi ovšem má pomyslná hranice i končí,nebotˇ př. chronografy za cenu vyšší jak padesáti tisíc přetíná můj pomyslný žebříček na př. takový model chronografu, jakým je Omega Seamaster,lze jej sehnat kolem šedesáti tisíc.Je to jen jeden z příkladů.Takže znovu opakuji,že to nazvané ,,škatulkaření" je moje osobní záležitost a nikomu ji vehementně nevnucuji nebotˇ každému z nás vyhovuje jiné zaměření stylu hodinek (oblekovky,potápky,pilotky,chrona a td..)Minule jsem psal,že ruším sledování tohoto vlákna,ale po zásahu moderátora jsem změnil názor a jsem rád,tohle vlákno mě i přez mou kritiku baví a př. změna pouzdra je parádní. Upraveno 19. května 2013 uživatelem Daemonultimate
here Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Odesláno 19. května 2013 Ja teda nekde cetl, ze v te novejsi verzi je Ronda 704 a v te prvni ( model s useklou 3 ) je miyota.
Daemonultimate Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Odesláno 19. května 2013 V 19. 5. 2013 v 10:28, here napsal: Ja teda nekde cetl, ze v te novejsi verzi je Ronda 704 a v te prvni ( model s useklou 3 ) je miyota. Narazil jsem na zahraničním foru na jednu diskuzi na toto téma,dotyčný tvrdil,že má v manuálu swiss quartz movement Ronda cal. 704,ten však používá poue dvě ručky,když potom dodal materiál z kterého čerpal stálo tam pouze quartzmovement.Update: Swiss Ronda cal. 704 is a two hand/date movement. Fortis Colors has three hands/date.Reference: http://www.ronda.ch/en/our-quartz-mo...h/caliber/704/ Jestli-že by v nějakých modelech byla Ronda,udělali by tím radost minimálně mně,ale potom by dial nesl ono známé swiss made,(ve finále je to stejně jen tak k diskuzi :-) jeden obrázek z TZ-UK
L.K Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Odesláno 21. května 2013 Ahoj nevím jestli se vám ten nápad s hliníkem líbil ale dával jsem vykres kamarádovi a ten to udělá z nerezy. Nevím kdy ale snad do konce tydne pak jsem dam fotky.
GSIA79 Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Odesláno 21. května 2013 Nabízí se mi reminiscence, na automobilovou značku Packard. Byla to prestižní a vysoce ceněná auta, dokud nezačala s výrobou pro masy. Spousta vážených zákazníků, ztratila o jejich skvělé vozy zájem. Samozřejmě vím, že tu podobný projekt byl(Flipper) a značku to nějak neohrozilo, ba naopak.
People Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Odesláno 22. května 2013 toto sa objavilo na facebooku Citovat Nicolas Trader I bought a Fortis colors and i found that it is assembled in China! I was deeply DISAPPOINTED !!!! Citovat FORTIS Swiss Watches Dear Nicolas, we're sorry to hear that. But please be assured that we took the same quality standards we use for our Swiss Made timepieces for our FORTIS COLORS. L.K.- Ja sa k tomu duralovemu puzdru dostanem az zaciatkom dalsieho mesiaca. Potom mozem datnejake tipy na pripadne vylepsenie, ak este nejake vobec su. V kazdom pripade dakujem a tesim sa na fotky nerezu.
GSIA79 Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Odesláno 22. května 2013 Vždyť jsou to hodinky za 2k... ve Fortisu, by je museli kompletovat o polední pauze. Výrobní kapacity se přesunují čím dál víc na východ, taková je dnešní realita. Věřím, že si výslednou kvalitu pohlídají a úspěšné nejspíš budou. Nicolas, je nejspíš ještě ze staré školy, nebo je prostě momentálně opožděný.
People Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Odesláno 22. května 2013 (upraveno) pridavam fotku lumi. Nie je si sice moja, ale sprivatizovana z nejakeho zahr. hod. fora. Upraveno 22. května 2013 uživatelem People
GSIA79 Odesláno 22. května 2013 Nahlásit Odesláno 22. května 2013 Svítěj fajn, tak co rozumného se jim dá vlastně vytknout? Ideální hodinky na kolo a trek.
filo-boxer Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Ocelove pouzdro, ocelovy tah, to uz pak postrada filozofii Flipperu = Plast, barvicky, skatule skatule hejbejte se. No hrejte si dal, ja jsem po par dnech zjistil, ze Fortis Colors pro me neni to prave a tak pujdou s nejvetsi pravdepodobnosti z domu. Jsou moc velke a takove...ja nevim...nijake.
GSIA79 Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 (upraveno) Ta luneta je podle mě zbytečně složitá, hrozně moc plošek a proč jsou zešikmené? Ze stran to vypadá, jak skulptura pohřebního věnce. Je fakt, že si tu někdo umí pohrát s nerezem, ale něco jednoduchého! Tyhle hodinky vynikají právě jednoduchostí a jak psal filo-boxer variabilnost je fuč. Upraveno 24. května 2013 uživatelem GSIA79
People Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Odesláno 24. května 2013 Tieto hodinky su ako zena. Stale to iste v novom sate. To je ich filozofia. Zostavte si ich podla nalady. Filo kvoli par supom ich nemusis predavat, kto vie ako dlho sa budu vyrabat a casom to moze byt rarita.
strong Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 Neviete, kde je mozne kupit flippre v Bratislave, pripadne cez web na SK?
People Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Odesláno 25. května 2013 http://www.hodinky-koscom.sk/sk/ skus im napisat mail, najdes ho v kontaktoch. Na strankach ich sice nemaju, ale mozne ze na predajni ano a ti ho poslu. Odpovedaju velmi rychlo.
odjinud Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Tak jsem tu chvíli nebyl a koukám, že už jsme klesli do quartz vlákna... No jo, chápu, že majitelé plnokrvných Fortisek novodobého Flippera neunesli. :-)
Návštěvník YPO Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Flippry jsou nejhnusnější hodinky, které kdy Fortis vyrobil - přiznám se, že jsem si je také chtěl koupit, jako, že místo G-Shocků, ale něco tak divnýho a pouťovýho nemají ani ve stáncích obchodních center. Ostatně cenovka tomu odpovídá.Jako Fortis fanoušek, po živé zkoušce na ruce říkám = tohle se fakt nepovedlo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se