long Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2013 JSI VELKEJ FRAJER.Umíš to udělat opravdu mooooooc pěkně a jestli Tě navíc baví což si myslím že ano je to dokonalá kombinace !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 12. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2014 (upraveno) Už jsem se dlouho nechlubil - je načase něco s tím udělat Vánoční dárek pro tchýni... Před: A po: Srovnání ciferníků... A zatím poslední rekonstrukce... Před: Po: Upraveno 12. února 2014 uživatelem Luděk Talián Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 12. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2014 tvl, valím bulvy jak tele na vrata Nádherná práce, smekám a klaním se. Až bude barák, tak se ozvu a něco bych nechal zrenovovat taky, jestli bude možnost...Ať to tiká a ať se práce daří! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladmat Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2014 Zase perfektně odvedená Luďkova práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Tak tady máme další číselník železných Žapovek s netradičním strojem.Luděk mi udělal číselník vypadá dost slušně. Opravil jsem a namontoval stroj a výsledek je na fotografiích. Nejdřív jsem chtěl zlaté linky nechat ještě dodělat jinde , ale prtože jsem si nebyl jistý výsledkem, nechal jsem pouzdro tak jak to udělal Luděk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 30. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2014 Takže Luďku díky Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk Odesláno 17. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2015 Tak jsem se nechal inspirovat tímto vláknem a pokusil se renovovat rodinné hodiny. Prokoukly. Díky za návod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 18. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2015 No hurá!Konečně se do toho někdo taky pustil To jsem rád, že bude s kým vyměňovat zkušenosti...Prokoukly. Blahopřeju! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 6. února 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 Dneska jedny zajímavé... Před: A po opravě: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 6. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2015 hounóó! paráda velká! jdu schánět nějakej vrak.... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 17. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2016 Tak jsem dnes konečně nalepil nálepku, zítra jdu pro černou barvu, sprej už mám. Sice po dvou letech, co mi Luděk poslal návrh, ale snad to konečně dopadne. Jen pro příště bych se ještě zeptal - jak lepíte masku? Trochu mi to ujelo, ale naštěstí to bude fungovat i s bublinama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 18. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 No to jsem zvědav Masku lepím: Jak se dá Umeju sklo mýdlovou vodou. Z masky odstraním středový otvor (na rafičky) a podle toho se orientuju... A samozřejmě podle hran...Bublinky pod maskou, pokud nezasahují do linek, samozřejmě nevadí... Hodně štěstí a pošli výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 9. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2016 Ještě se mám hodně co učit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 9. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2016 Já bych řekl, že jako první pokus je to perfektní... Tak teď jen nepolevit a stále se zlepšovat... Z obrázku není poznat, jestli jsou ty tenké linky přerušené, nebo jestli je to jen odlesk...Pokud jsou přerušené, tak stačí lupa, špendlík, pevná ruka a proškrabat se bílou barvou až na sklo...Pomalinku a v klidu.Pak zaplnit černou...Mně se taky často některá z těch tenkých linek, nebo písmenek sloupne... Takže to hned opravuji, ještě před finálním nastříkáním...Ale uznávám, že je to vopruz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raskiscz Odesláno 9. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2016 Pěkná práce, respect! Odesláno z mého phone pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2016 Tak to já pár čísel opravoval, ale na linky už jsem si netroufnul. Vybral jsem vcelku blbou barvu (akryl), tak se to dost loupalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneho Odesláno 27. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 Zdravím všetkých. Priniesol som si z domu ktorý sa ide búrať hodinky po mojom pradedovi Tik-Tak z 1956 s gongom. Chcem ich úplne zrekonštruovať, pretože sú plné funkčné vrátane gongu. Čo ma celkom prekvapilo kedže sa min. 30 rokov pohadzovali v komore.Chcem sa Vás spítať na pár detailov.1. Či náhodou niekto neporovnával orig zelenkavú farbu s RAL vzorkovníkom aká farba to je?2. Či klasická gongu majú mať na sebe taký jemný filc ktorú zvuk trošičku tlmia3. Všimol som si tu na zrekonštruovaných že tam máte v skle na otvoroch pre kľúč nejakú kovovú obruč (vložku) bolo to tam aj originál?4. Či mali každé tieto hodiny na civerniku logo TikTak. Ja tam nemám 12ku tak neviem či tu bolo.Chcem ich čele vybrusit a natret orig. Odtieňom. Vyčistiť a premazať strojček. Samozrejme musím spraviť nový sklenený ciferník, ten mám už prekresleny do vektorov aby som následne mohol rezacím plotom spraviť samolepiacu šablónu. Časti ako kľúč a ozdobné lišty chcem dať pochrómovaťOdoslané z Redmi Note 8 Pro pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luděk Talián Odesláno 27. května 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 Zdravím... Ok... Odpovím, to co vím :-) 1) Zelená pro tenhle typ není příliš obvyklá, ale už jsem je taky viděl. Dělal jsem podobné a použil RAL6021, ale tyhle mi přijdou, aspoň podle obrázků, světlejší... 2) Ano, na kladívkách je filc... 3) Kovová vložka v otvorech pro natahování byla... V 90% bývala mosazná, pochromovaná. Zkus se podívat po Aukru, nebo bazarech a koupit nějaký vrak, který je má... 4) Podle fotky je datum výroby, (nebo kontroly), rok 1956. To už stoprocentně není Tik-Tak... To už je Chronotechna... Držím palce, ať se rekonstrukce povede... Dej pak vědět, jak se povedlo. Luděk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas8 Odesláno 28. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2020 Pánové, to koukám !! Krása nesmírná !! Mám teď jedny stejné hodiny doma a chystám se na něco podobného, díky za inspiraci. Prosím, jak nejlépe vyvrtat díru na ručičky? A ještě bych potřeboval péro - to co tam mám je určitě zkrácené, takže po pár otočení klíčkem je "hotovo - nataženo". Nevíte, jaké má mít originální pružina rozměry a případně kde ji koupit? díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oneho Odesláno 29. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2020 Ja som si kúpil z aliexpessu také sadu diamanovych vrtákov až po rozmer tuším 32mm kameň a sklo som s tým už pokusné vŕtal. Tak by nemal na stojanovej vŕtacie byť ani toto problém. No treba na to jemne rozprašovačom striekať vodu Odoslané z Redmi Note 8 Pro pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se