jacob Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 cigi: já ani nic takového nesháním, ale šlo jen o takový nápad když typograf psal že výrobní cena skla byla i 40tis. KČ tak to mi příjde dost drsné... ale to plastové sklíčko mě napadlo hlavne i proto jak si psal ty že Prim Diplomat jsou především společenské hodinky u kterých by to nemuselo tolik vadit, horší by bylo kdyby mě to napadlo u Seiko Monster to by potom nebylo neco s mojí hlavou v pořádku...
cigi Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 Naopak jacobe - pro sportovní hodinky má plastové sklíčko nezanedbatelné výhody - je totiž údajně odolné vůči nárazu! Poškrábe se sice, ale komu to u hodinek do akce vadí, že? Hlavně, když drží. Společenské, jak to vidím já musí zas být stále v gala - proto safír!
jacob Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 To si nechci cigi ani představit jak by vypadali moje Seamastery, protože je nosim skoro vždy jako i kdyz delam nejakou manuální práci nebo tak a nebýt tam ten safír tak uz by jsem asi ani nevidel na ručičky
hciq Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 obávám se, že cylindrický tvar safírového skla, tam má Prim opravdu asi primát. Ale 40.000,- za sklo, to je vážně odvážné. Otázka pro majitele brýlí. Kolik stoji vybrousit na zakázku nějaký spec. tvar dvou čoček.
damankapsky Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 Chtěl jsem si nechat udělat prohnuté čočky do dioptrických brýlí. V optice mi řekli, že se to brousí přesně na zakázku ve Francii či Německu a jedno sklo vyšlo na 3.700 korun.
Cyber Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 vor napsal: Ono na tom Aukru jsou ty ceny takový divný, před cca. 14 dny se tam neprodaly Diplomaty v dobrém stavu za 2.500. Prodávat cokoli před čtrnácti dny, mohl jen velký snílek. V době placení daní, je i 2.500,- docela dost peněz. Takže není divu, že se tehdy neprodávaly zrovna nejlépe.
Cyber Odesláno 18. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2007 typograf napsal: jacob napsal: já si myslím, že tady nejde ani tolik o to kdo kolik bere, ale jde o to normálně posoudit reálnou cenu nerezových Primek podle me 80 000Kč je hromada penez, za to si pomalu koupíte Omegy a můžete říkat že byli na měsici, ale je pravda že nemohu řict že je vyrobyli Česi a za todle slovo něktěří opravdu zaplatí těch 80 000Kč, i kdyz já to teda nebudu :-) Jenom jako doplnění pro objektivní posuzování ceny nezapomeňte na cylindrické safírové sklíčko. To tvoří slušný díl z ceny hodinek. Další věc je cal. 68, který se již nevyrábí a je ho omezené množství. Není to tak dávno, kdy jsem tu prodával 20 kalibrů , (z velké části 68iček ) za cenu kolem tří tisíc. Tehdy se k nim nikdo moc neměl, a teď mě píšou lidi, že by koupili 68 po 500,- Kč. To jsou věci??? A neuplynul ani půlrok???
VS Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 damankapsky napsal: Chtěl jsem si nechat udělat prohnuté čočky do dioptrických brýlí. V optice mi řekli, že se to brousí přesně na zakázku ve Francii či Německu a jedno sklo vyšlo na 3.700 korun. Myslím, že to nebude srovnatelné. Brýlová skla nejsou ze safíru. U cylindrického hodinkového sklíčka to bude spíš záležitost šperkařů. Brousí se z válečku syntetického safíru, ktery je velice tvrdý, většina materiálu je odpad při broušení. Otázka by měla spíš být: kolik by stál broušený safír dané velikosti v broži nebo prstenu? Ploché sklíčko je něco jiného, tam se odřízne plátek a zabrousí na přesný rozměr. Další vliv na cenu bude mít taky počet kusů. Určitě se to neobjednává v tisících.
jacob Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 Cena za výrobu toho sklíčka rozhodne asi nebude malá, ale příjde mi celkem odrazující když cena sklíčka tvoří skoro polovinu ceny hodinek, ale jak psal VS popis výroby nic jednoduchého to nedude :-)
damankapsky Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 VS napsal: damankapsky napsal: Chtěl jsem si nechat udělat prohnuté čočky do dioptrických brýlí. V optice mi řekli, že se to brousí přesně na zakázku ve Francii či Německu a jedno sklo vyšlo na 3.700 korun. Myslím, že to nebude srovnatelné. Brýlová skla nejsou ze safíru. U cylindrického hodinkového sklíčka to bude spíš záležitost šperkařů. Brousí se z válečku syntetického safíru, ktery je velice tvrdý, většina materiálu je odpad při broušení. Otázka by měla spíš být: kolik by stál broušený safír dané velikosti v broži nebo prstenu? Ploché sklíčko je něco jiného, tam se odřízne plátek a zabrousí na přesný rozměr. Další vliv na cenu bude mít taky počet kusů. Určitě se to neobjednává v tisících. No to je jasné, jen jsem odpovídal na dotaz hciga. Ale 40 tis.?
xmenm05 Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 damankapsky napsal: VS napsal: damankapsky napsal: Chtěl jsem si nechat udělat prohnuté čočky do dioptrických brýlí. V optice mi řekli, že se to brousí přesně na zakázku ve Francii či Německu a jedno sklo vyšlo na 3.700 korun. Myslím, že to nebude srovnatelné. Brýlová skla nejsou ze safíru. U cylindrického hodinkového sklíčka to bude spíš záležitost šperkařů. Brousí se z válečku syntetického safíru, ktery je velice tvrdý, většina materiálu je odpad při broušení. Otázka by měla spíš být: kolik by stál broušený safír dané velikosti v broži nebo prstenu? Ploché sklíčko je něco jiného, tam se odřízne plátek a zabrousí na přesný rozměr. Další vliv na cenu bude mít taky počet kusů. Určitě se to neobjednává v tisících. No to je jasné, jen jsem odpovídal na dotaz hciga. Ale 40 tis.? Safír není levný a jeho opracování taky ne ... když chceš rovné sklíčko, tak prostě vyleštíš destičku a hotovo, sklo u diplomatů je pořádný kus safíru, kde se materiál odebírá shora i zespodu safíru, takže odpadu jsou hromady a technologicky to asi taky bude náročnější ... celkem bych té cifře za sklo i věřil ... a navíc, nejsou přeci nádherné?
hciq Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 Myslím, že safír není vůbec drahý materiál. Nejlevnější plochý seriový safír tl. .8 mm pořídíš zhruba za £2.95 a nejdražší Sternkreuz ?SRD? vypouklý (z obou stran tl. materiálu ,9 mm) za £38.50, a to už od obchodníka. Je mi jasné, že při solitérní výrobě může být hodnota mat. třeba jen 1% z celkové ceny. No ale těch 40.000,- pokud je info pravda, to opravdu nechápu a navíc nedělali asi jen jedno co?
xmenm05 Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 No, asi jo, o safíru toho moc nevím ... každopádně když kouknu na tloušťku skla u normálních diplomatů, tak startovní blok safíru, ze kterého to budou fidlat bude asi 3,0 mm tlustý (pokud budou držet rozměry a tvrdí že jo ...) a to už se asi normálně neprodává ... ať tak nebo tak, pokud to cenu někdo platí, je přiměřená, pokud ne, tak je nepřiměřená ...
Eda Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 Jakubisko napsal: Tady jsou jeste jedny za \"normalni\" cenu http://www.aukro.cz/item186667372_prim_dip...ke_hodinky.html ale pan tam zapomnel uvest, ze ta \"soucasna replika\" ma pouzdro nikoliv pozlacene, ale zlate a mají taky neoriginální dýnko. výrobní číslo diplomatů by mělo být kolem osmi milionů
decebal Odesláno 19. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2007 NIGHTinGALE napsal: decebal napsal: Nojo, ale Spartaků se zachovalo mnohem méně, tam bych to chápal. Taky nějaké sháním. Vím o člověku, co je má a představuje si za ně cca. 6.000Kč. Prý v super stavu (ale fyzicky jsem je neviděl). Jestli na něj chceš kontakt, pošli mi mail. Plánuje je dát na Aukro... poslal jsem mail.
Prokop Odesláno 20. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2007 Nijak nechci zasahovat do vaší podnětné diskuze, ale rád bych uvedl na pravou míru některé informace z tohoto vlákna: 1) Nerezové hodinky Diplomat jsou již připravené k prodeji, zbývá je nafotit a vystavit. 2) Cena není 80.000,-Kč, nýbrž 68.000,-Kč - na rovinu říkám, že kalkulační cena se nám přiblížila této symbolické ceně, a tak jsme ji zaokrouhlili. 3) Cena safírového cylindrického skla není 40.000,-Kč. Tuto informaci jsem dával, když jsme vyráběli první kusy a je to cena, ve které jsou zahrnuty i přípravky a nástroje pro broušení. Pro vybrané hodinky (většinou ty, co jsou nebo budou v blízké době zařazeny do kolekce) už cena safírového cylindrického skla klesla řádově na třetinu. Nicméně i tak se jedná o velmi pracnou výrobu, která se nedá srovnávat ani s broušením minerálního skla, ani s přípravou luxusních čoček do brýlí. 4) Hodinky jsou stejně jako většina námi vyráběných hodinek připravovány na základě konkrétní objednávky a individuální specifikace zákazníka, což znamená, že se nejedná o sériově vyráběné hodinky. Je to zkrátka kusová zakázková výroba. 5) Upozornit také musím na to, že plastický číselník je vyroben za použití původních matric (s veškerými výhodami i nevýhodami). 6) Dýnko současných hodinek Diplomat je originální! I kdyby jen aplikací průhledového skla! Tak tolik jen na upřesnění. Doufám, že se mi podařilo se nikoho nedotknout a přitom uvést některé informace na prvou míru. Hezký den!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se