Lobber Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2022 Na vycházku s Peterson Spigot 106 a v kapse připraven Dunhill Old Singer :0) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Kluci, zkusím ještě napsat i sem …. K mému překvapeni, je prvotní zájem s mojí vizí o limitovanou dýmku na Fbk velký …. Tak třeba se zalíbí i zde …. Jsme právě svým způsobem v rozmezí 100ročního období od dokončení / sepsání naší knižní klasiky “Dobrého vojáka Švejka” J.Hašek 1921-1922*1923 …. A tak mě zrovna napadlo, proč toto zajímavé výročí, neoslavit limitovanou sérii dýmky této postavy “J.ŠVEJK”. Nějakou představu již v hlavě mám, ale rád bych věděl, zda-li by tento nápad oslovil i jiné :0) Měl by tedy někdo zájem ??? imho- jak říkám, jde jen o průzkum trhu. Zda-li by měl někdo zájem a můj nápad se mu líbí …. (Máme tu dymky Sherlocka Holmese, Maigreta, tak proč si my Švejkové nepochutnat na tabáku v dýmce na počest této osoby) …. Tudíž, konkrétní návrhy jako vzhled dýmky, cena atd., bych sdělil déle ( i když už nějaké střípky mám ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Jaký by to měl být tvar dýmky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Přesně, hoď aspoň základní tvar, protože já si pod dymkou J Švejk představím selskou dýmku.Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Tady máš originální dýmku Švejkovku,ale z té neumí " skoro" nikdo kouřit. Tato je keramika ala BPK s dřevěnou troubelí. Podle mě by to měla být dýmka briarová, kratší visák. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Moje představa je vycházet z této dýmky( viz fottoo ) …. Délka je dle mě vyhovující a i tvar se mi líbí …. Je to furt tvar Cavalier, z které kouři - ve starém stylu, nic moderního…. A dá se využít jak v křesle tak při vycházkách přírodou … Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Takový tvar by se mi líbil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Red Dwarf Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Ty zbytečné kousky dole jsou na močku,nebo je to jen ozdoba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Jj, hezky česky se tomu říká kapák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 (upraveno) U keramiky to bylo na odlévání močky, tady nevím,také se mi to tam jeví jako zbytečný " sosák" ( teda klidně bez něj). My jsme tomu říkali odléváček. Upraveno 27. ledna 2022 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2022 Zde ten tvar,aby to mělo parametry švejkovské dýmky, fotka vypůjčená z dýmkanet od uživatele dedekjuro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMarty Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 před 9 hodinami, Bert napsal: Jj, hezky česky se tomu říká kapák Jestli je to fakt na záchyt kondenzátu, nedokáži si představit, jak dlouho dýmka musí odpočívat před dalším použitím, aby nezkysla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 Byl v tom místě špuntík a celá dýmka se dala za provozu "odvlhčit" ,teda odkápla z toho místa močka. Keramické dýmky bývaly na močku náchylnější, páč hlavička byla studenější než briár a při zahřátí od tabáku se na stěnách kondenzovala vlhkost např. jako na oknech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 Marty, nikoli záchyt, ale odkap, tedy vypouštění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 Borci, švejkologové, dejte sem, prosím, někdo fotku jak doopravdy celá ta fajfka vypadala. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanKuc Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 Já teda nevím, ale ta navrhovaná fajfka by mohla být kouřitelná i zelenáčem, jako jsem třeba já. A ta švejkovka mně připadá že má úzký a hluboký kotel, bude se to blbě zapalovat. Teď to čištění, je tam plno zatáček (náustek, přechod troubel/kotel), to asi taky nebude žádná slast. Z mého pohledu je to pro normální užívání nesmysl, spíš jako dekorace. Ale říkám znovu, že z mého pohledu. Já osobně nejraději bafám z úplně rovné dýmky a raději širší a nižší kotlík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 No, tak si kup nižší a širší, a nemontuj se do edice Josef Švejk. Připadá mi logické, že pokud jde o poctu JŠ, tak to bude víceméně kopie bez ohledu na to, že všichni kouříme už z úplně jiných tvarů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanKuc Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 No já jenom, aby si tady všichni nenaobjenávali v hurá akci fajfky a pak zjistili, že jsou dobré tak akorát na čumendu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 před 33 minutami, Bert napsal: Borci, švejkologové, dejte sem, prosím, někdo fotku jak doopravdy celá ta fajfka vypadala. Dík. Mysliš návrh Lobera z drzkabucku? Ten je otec myšlenky,měl by se vyjádřit ,ten kdo to " spiskal" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 28. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2022 (upraveno) před 57 minutami, Bert napsal: Borci, švejkologové, dejte sem, prosím, někdo fotku jak doopravdy celá ta fajfka vypadala. Dík. Berte…. Kouřil dle informací, které jsem získal z Cavelierky Jinak, ten “ cancour “ by se přeci provrtávat skrz na skrz nemusel ne …. edit: jinak berte prosím v potaz, že jsem opravdu jen kuřák dýmky který moc do výroby nevidí . A tohle je moje úplně první zkušenost s takovým to projektem …. Tak že i za rady a připomínky se zlobit nebudu a uvítám je Děkuji Upraveno 28. ledna 2022 uživatelem Lobber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se