Přejít na obsah

Dýmky

Doporučené příspěvky

btw. jestli teda mohu pár otázeček, resp. nějaké připomínky k výrokům, zda jsou či nejsou správné...kluci, je to pro mě vážně úplná novinka, nemám nikoho v okolí, kdo by bafal dýmku, takže jsem naprosté batole :)

- Jestli jsem to pochopil správně, tak po každém dokouření mám dýmku rozdělat, vyklepnout zbytky, rozdělat a vyčistit tim "čistítkem" :))

- Dále k nacpávání a zakuřování...Dýmka se nacpává tak, že první hrstku tabáku jen vložím, další řidčí hrstku dám a lehce přiklepnu dusátkem a poslední hrstku a tu přiklepnu ještě víc? Poté podpálím a rozthahám a potém podpálím znovu, aby tabák hořel všude rovnoměrně?

Začnu teda od nacpávání,ano první trochu dáme lehkou děckou rukou,druhou trochu ženskou rukou a poslední trochu mužskou rukou /samozřejmě dýmka musí táhnout,ne to tam "natemovat",/ vše s citem.Každý si ten svůj styl musí najít.Zapálím trochu roztáhnu /ne moc,aby se mi tabák "nespařil"/ a kouřím a postupně přidusávám.Ze začátku nepočítej zápalky,bude se to časem zlepšovat.Teď kouřím tak na 2-3 zápalky.Na čištění používám CPT /Czech pipe tool/ https://www.google.cz/search?q=Czech+pipe+tool&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oBhkUsLoHNCVhQe3-IDIBw&ved=0CDsQsAQ&biw=1280&bih=866&dpr=1 .Po dokouření vyškrabu kotlík lžičkou,případně propíchnu hrotem kanálek a dočistím bavlněnými čístiči a nechám dýmku odpočívat 2-3dny.Dýmky nejsou "spotřební" tak jako doutníky,ano je to trochu věda,ale cvik dělá mistra.Ohledně nasátí močky,pokud máš dýmku na filtry vložíš filtr a močku neřešíš.Po dokouření filtr vyhodíš.Ohledně množství tabáku do dýmky,začal jsem na půlce kotlíku,musí si zvyknout huba i já,takže pak se dá pomalu přidávat.Nevím proč se nám ten Kamil nasomroval do vlákna,ať si zůstane u těch svých doutníků :lol2:

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začnu teda od nacpávání,ano první trochu dáme lehkou děckou rukou,druhou trochu ženskou rukou a poslední trochu mužskou rukou /samozřejmě dýmka musí táhnout,ne to tam "natemovat",/ vše s citem.Každý si ten svůj styl musí najít.Zapálím trochu roztáhnu /ne moc,aby se mi tabák "nespařil"/ a kouřím a postupně přidusávám.Ze začátku nepočítej zápalky,bude se to časem zlepšovat.Teď kouřím tak na 2-3 zápalky.Na čištění používám CPT /Czech pipe tool/ https://www.google.cz/search?q=Czech+pipe+tool&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oBhkUsLoHNCVhQe3-IDIBw&ved=0CDsQsAQ&biw=1280&bih=866&dpr=1 .Po dokouření vyškrabu kotlík lžičkou,případně propíchnu hrotem kanálek a dočistím bavlněnými čístiči a nechám dýmku odpočívat 2-3dny.Dýmky nejsou "spotřební" tak jako doutníky,ano je to trochu věda,ale cvik dělá mistra.Ohledně nasátí močky,pokud máš dýmku na filtry vložíš filtr a močku neřešíš.Po dokouření filtr vyhodíš.Ohledně množství tabáku do dýmky,začal jsem na půlce kotlíku,musí si zvyknout huba i já,takže pak se dá pomalu přidávat.Nevím proč se nám ten Kamil nasomroval do vlákna,ať si zůstane u těch svých doutníků :lol2:

Díky moc, mistře :) ... mám z toho radost jako malej kluk :clap: ...je pravda, že jsem už jako malej klučina měl nejraději pepka námořníka a táta mi musel vyřezávat z klacku něco, co vypadá jako dýmka :lol2:

a nějaké typy k zakuřování dýmky? Nechci si dýmku zničit, ač je za pár kaček...četl jsem něco o "propálení"...jestli správně rozumím, tak když nebudu bafat jak zběsilý, ale nechám si své klasické doutníkové tempo (pohoda, klid), tak by se nemělo nic stát? 

jinak czech pipe tool mám a ty bavlněný čistič taky, pro filtry mi partnerka zajela, takže dnes večer asi začnu :)

Upraveno uživatelem Kazaam
Odkaz ke komentáři

...a začal bych s rovnou dýmkou typ - tvar Liverpool, Billiard nebo Apple. Je to jednodušší vyrobit, pak to bude dobře táhnout. Špatně navrtaná dýmka kazí radost z kouření. pokud najdeš kolem sebe, kdo by ti pomohl (např. s vlhkostí tabáku), tak ti ušetří spoustu času. Pokud dýmku načínáš, tak nesmí být zvenku teplá. Dobré je taky dokouřit vždy až do konce, ale ten konec bývá dost často to nejtěžší na uhlídání teploty.

Na netu najdeš spoustu návodů, zpočátku to chce velkou dávku trpělivosti. Heslo nespěchat je svatý grál a tak trochu i filozofie kouření z dýmek.

Nevím jak u doutníků (měl jsem jen jeden opravdu kvalitní Romeo a Juliet přímo z Cuby), ale dým z tabáků dýmkových většinou krásně voní.

nevydržel jsem čekání na filtr a odstartoval i tak a mohu zatím pět jen chválu...je to pracnější o práci s dusátkem, ale jinak opravdu příjemná záležitost...

Odkaz ke komentáři

Já filtr také nepoužívám,jsem líný o to víc tahat.Pokud si kouřil Mac Baren Vanilla,ten je dost povedený,sám jej kouřím,mimo jiné.Ano chce to nějakou "práci" s dusátkem,ale nic co by se nedalo zvládnout.Časem Ti to přijde automatické.Chce si to jen najít čas na dýmku.Jak píše Bedjasson někdy bývá ten konec dýmky nejhorší /např.vlhčí tabák/ a pak máš v dýmce bažinu,ale nic se neděje,vyškrábnu,vysušším kapesníkem a nechám zase 2-3dny odpočívat.Proto jsou základem dýmky alespoň dvě ,když si budeš chtít hned zítra zase zapálit :-).Jinak Tě rád uvidím zde  http://www.dymka.net/bb/   /je tam i dost členů chronomagu/.

Odkaz ke komentáři

Jo je nás tam dost ....

Hele s touhle dýmkou bych nedělal žádnou větší vědu za 200,- to nemůže být ani briár. Jen polotovar náustku stojí 80,., čep 10,- a špalík dřeva nejhorší použitelné kvality ,bez práce je tak za 300,-  /dýmky vyrábím,takže vím o čem mluvím/

Tvar dýmky pro začátečníka je na dlouhou diskusi, všeobecně doporučuji half bent, ideál je Stanwel 11 to je dýmka,která odpustí vše... Výběr tabáku je neméně důležitý, protože některé tabáky,zejména aromatiky z produkce např. Planty nejdou normálně kouřit, močkují a přepalují se o chemické chuti ani nemluvím, ale podstatné informace máš zde :

http://www.dymka.net/bb/viewforum.php?f=2 doporučuji si projít celé forum, najdeš tam všechny odpovědi.

Upraveno uživatelem Tikal
Odkaz ke komentáři

Jo je nás tam dost ....

Hele s touhle dýmkou bych nedělal žádnou větší vědu za 200,- to nemůže být ani briár. Jen polotovar náustku stojí 80,., čep 10,- a špalík dřeva nejhorší použitelné kvality ,bez práce je tak za 300,- /dýmky vyrábím,takže vím o čem mluvím/

Tvar dýmky pro začátečníka je na dlouhou diskusi, všeobecně doporučuji half bent, ideál je Stanwel 11 to je dýmka,která odpustí vše... Výběr tabáku je neméně důležitý, protože některé tabáky,zejména aromatiky z produkce např. Planty nejdou normálně kouřit, močkují a přepalují se o chemické chuti ani nemluvím, ale podstatné informace máš zde :

http://www.dymka.net/bb/viewforum.php?f=2 doporučuji si projít celé forum, najdeš tam všechny odpovědi.

Díky moc, já koupil tuhle levnou jen ze zvědavosti. Kamarádův otec vyrábí dýmky a fajfky. Údajně patří k pár lidem v ČR...někdy má zakázky od Proseče...kamarád přislíbil jedn zdarma na nějaký normální kouření a pak prý vymyslíme něco pořádného :)

Odkaz ke komentáři

Jako levnou variantu dýmky doporučuju dýmku Stanislaw /levnější varianta Honzy Kloučka/ nebo http://www.dymkyhodula.cz/index.php?page=nabidka Prosečky /BPK/ jsou ve většině dost tmelené a špatně vrtané,to se u Stanislawky a Hodulovky nestává.

To Kazaam,viděl jsem že už jsi zaregistrován na dýmkanet.

Odkaz ke komentáři

Jako levnou variantu dýmky doporučuju dýmku Stanislaw /levnější varianta Honzy Kloučka/ nebo http://www.dymkyhodula.cz/index.php?page=nabidka Prosečky /BPK/ jsou ve většině dost tmelené a špatně vrtané,to se u Stanislawky a Hodulovky nestává.

To Kazaam,viděl jsem že už jsi zaregistrován na dýmkanet.

jojo, tak asi po nějaké stanislavce nebo hodulovce kouknu, o víkendu mi ještě daruje kámoš jednu tu jeho :) ... hned jsem se na dymky.net regnul a už čtu a nasávám jednotlivé diskuze..ale přijde mi, že je to částečně jen názor každého a nemá to nijak pevné hranice ... btw. jak pozná správné vrtání dýmky?

Odkaz ke komentáři

jojo, tak asi po nějaké stanislavce nebo hodulovce kouknu, o víkendu mi ještě daruje kámoš jednu tu jeho :) ... hned jsem se na dymky.net regnul a už čtu a nasávám jednotlivé diskuze..ale přijde mi, že je to částečně jen názor každého a nemá to nijak pevné hranice ... btw. jak pozná správné vrtání dýmky?

btw. kamos ma tady ulozenou prezentaci prace jeho otce:

http://uloz.to/xjdxYLE/jaromir-klinsky-prezentace-ppt

Odkaz ke komentáři

Nechci Tě zrazovat,ale je poměrně silný,záleží jestli jsi původně nekuřák nebo už máš jiné zkušenosti s tabákem.Tyto stránky určitě už znáš,můžeš si udělat alespoň předběžný obrázek http://tabaky.etrafika.cz/tabak/peterson-irish-whiskey

Odkaz ke komentáři

Nechci Tě zrazovat,ale je poměrně silný,záleží jestli jsi původně nekuřák nebo už máš jiné zkušenosti s tabákem.Tyto stránky určitě už znáš,můžeš si udělat alespoň předběžný obrázek http://tabaky.etrafika.cz/tabak/peterson-irish-whiskey

nedávno jsem začal kouřit doutníky a teď nejvíce viržínko Villiger Virginia...takže snad už něco i snesu...stránky to jsou parádní, jdu to pořádně prolézt :)

Odkaz ke komentáři

Díky moc, já koupil tuhle levnou jen ze zvědavosti. Kamarádův otec vyrábí dýmky a fajfky. Údajně patří k pár lidem v ČR...někdy má zakázky od Proseče...kamarád přislíbil jedn zdarma na nějaký normální kouření a pak prý vymyslíme něco pořádného :)

Prezentaci jsem si stáhl a prohlédl. Doufám, že co se této tvorby týče, tak je v ČR osamocen .....

Odkaz ke komentáři

Prezentaci jsem si stáhl a prohlédl. Doufám, že co se této tvorby týče, tak je v ČR osamocen .....

Nebudu tvrdit, ze by me tohle osobne nejak zasahlo..pry tohle vyrezavani moc lidi uz nedelaj...jsem ale celkem zvedavy na ty dymky, ty jsem jeste nevidel, ale pokud to bude nejaka normalni bezna dymka, tak budu rad :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...