Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Já mám F5X (MIP) a F8 (Amoled). Jasně, hodil by se mi "vymazlenější" MIP, o kterém píšeš, ale s tímhle umím žít. Ciferník jsem nikdy neměnil, mám už 10 let ten svůj letecký, který mám rád. V zásadě proti MIP nic nemám, KROMĚ - dotykový displej pro mne má prostě řadu výhod, je prokreslený, mohu si hrát s desítkami ciferníků, nemusím mít puchýř na bříšku prstu od neustálého mačkání tlačítek. Když chci cokoliv najít, musím něco X-krát stisknout. Kdysi jsem si na to u F5X zvykl, bral to jako vlastnost a v za letu v éru dokonce za přednost - měl jsem naučené některé věci vyhledat poslepu jen počtem stisknutí různých tlačítek, během toho jsem řídil a koukal kolem, až pak se kouknul na hodinky a bylo tam, co jsem potřeboval. Mimo éro mi to nevyhovovalo, pokud je čas kouknout na displej, kombinace dotyků a tlačítek mi přijde mnohem komfortnější. I když je MIP na slunci dokonalý, nikdy jsem na Amoled neviděl tak blbě, že bych něco nerozeznal a F9 (i F8 Pro) má displej ještě jasnější. Je ale super, že Garmin oba systémy stále používá, každý má svůj okruh příznivců a každý je vhodný na něco. Já jsem amoledový, ale do éra, nebo kdybych jel na delší expedici mimo civilizaci, do džungle, pouště nebo na severní pól, tak jedině MIP + solár.

Já mám ty Tactixy 8 taky dotykové, funkčně je to stejné s AMOLED, jen ten AMO je prostě hezčí, jasné. Ale reálně já mám právě v reálném používání raději ta tlačítka, dotyk používám jen u mapy

Odesláno

Tohle se do kanclu nehodí, je to velké a humpolácké. Kožený řemínek z nich kancltool neudělá, ale aspoň je zjemní a celý den mne budou vyzývat k nějaké odpolední aktivitě. Jsou to ale senioři za zenitem, na trhu jsou jejich mladší, dravější, schopnější a chytřejší potomci. Není to Fenix a přesto je . D2 Charlie byla letecká mutace Fenix 5X a jsem rád, že Garmin tehdy nezměnil jen software, ale jinou lunetou i celkový vzhled a atmosféru. Mám je skoro 10 let, doprovázely mne na motorce, obytným autem, projely se mnou Evropu od západu na východ a od severu na jih, koupaly se v mořích, štípaly dřevo na oheň, válely se se mnou v blátě ale především se mnou strávily spoustu krásných hodin v letadle, kde byly ve svém živlu. Mám je rád, hodně jsme toho spolu zažili a protože stále vypadají k světu, ba dokonce jsou sexy, myslí jim to (i když poplatně době vzniku), tlačítka fungují a baterka drží skoro jako nová, potáhneme to spolu dál, i když častěji jsou na ruce Fenix 8.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Má niekto praktickú skúsenosť s použitím InReach z Garmin hodiniek? Je to plnohodný ekvivalent dedikovaného prístroja?

Edit: Podľa tejto mapky k Fenix8 je IS mimo pokrytia :huh: Fenix9 na tom asi budú rovnako...

78057-satellite-map-graphic-right.jpg

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno
V 25. 8. 2026 v 21:54, Beet napsal:

Tak je to venku. Co na ně říkáte?

Přetože podle mě nepřidali nic moc přelomového po funkční stránce, tak použití titanového pouzdra se mi hodně zamlouvá a vypadají i nižší, takže je mám v hlavě, jestli jako chytrý hodinky držet AW Ultra nebo tohle třeba pro můj specifický způsob použití (málo sportu, spaní, záloha kdyby něco když je člověk na vodě.) 🙂 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...