guzmic Odesláno 18. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2015 Mně ta omáčka o dědovi připadá trochu vylhaná - když se podívám, jaké množství hodinek na s-bazaru prodává.Přesně tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent Odesláno 18. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2015 Třeba až objeví tyhle stránky, tak si je všechny nechá a ještě přikůpí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 (upraveno) Kluci, neplést hrušky s jablky!!!Prodejce na aukru nebude ten samý jako chudý študent z sbazaru!Nicméně ad aukro:15.68Z, 1947, velmi krásně zachovalý ciferník 100%, což se u plechového málo vidí. Pouzdro a dýnko podle čísla také hezky ladí, to se u těch s 15.68Z často také nevidí. Ručičky, korunka, všechno origo.Celkově velmi slušný kousek.Jen mi tam nesedí to přihazování.Počáteční cena byla předpokládám těch 35t které někdo nabídne a najednou to někdo s nulovou historií o stovku přehodí.Ale to je jen problém mé podezřívavosti... ad študent na sbazar:15.68Z, 1946, opět korunka i ručičky originál. Pouzdro jako u většiny s tímto strojkem není značené číslem, ale číslo 23313 na dýnku koresponduje s rokem výroby.Plechový ciferník také nevypadá zle, i když je na 12 a 6 pozici trochu odřený.Cena obávám se až příliš na horní hranici, ale kupce i tak nejspíš najde.Do databáze budou dobrý oboje ))edit: samozřejmě příběh s dědou, předválečným flígrem, je mimo mísu!!! Tenhle styl prodeje je na kopnutí do ko.. slabin! Upraveno 19. dubna 2015 uživatelem JPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 Já si nepletu hrušky a jablka - on prodává najednou asi patery relativně drahé hodinky, takže bych historii o dědečkovi prostě bral s vééélikou rezervou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 Mně ta omáčka o dědovi připadá trochu vylhaná - když se podívám, jaké množství hodinek na s-bazaru prodává. omáčka o dědovi je na aukru, ne na sbazaru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2015 No ale po nějakým dědovi určitě budou, to je přece jedno že to nebyl zrovna jeho děda... :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2015 Pánové, víte někdo přesně, jaké sklíčko v leteckých Longinech bylo původní? A pokud se náhodou v průběhu výroby měnilo, tak mě zajímají kousky s cal. 15.68Z kolem roku 1947 . Na některých kusech je skleněné (minerál), mírně vypouklé s fazetou na okraji. VIděl jsem i prakticky rovné sklo také s fazetou. Jiné kusy zase mají různá vypouklá plastová, vyšší, nižší. Je toho hodně a naprostá většina je asi aftermarket.Předem díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2015 Trochu mimo téma, ale ono se to částečně dotýká a nechci zakládat samostatné vlákno. Na aukru teď prošly pekné vojenské hodinky Hero. Zarazila mě veliká podobnost s vojenskými Longines. Je sice poznat, že pouzdro není úplně stejné, ale je zde jasná inspirace resp. kopírování tvaru, velikosti, ciferníku, ruček. Jak vidno, kopírování není jen záležitostí posledních pár let, ale probíhalo už ve 30. či 40. letech . A strojek tam dokonce byl vyladěn do 3 poloh, takže vlastně měl být přesnější než strojky Longines. Víte někdo něco bližšího ?? Odkaz na aukci:http://aukro.cz/letecke-hodinky-hero-i5309441152.html A přidám i fota z aukce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2015 (upraveno) Já si nepletu hrušky a jablka - on prodává najednou asi patery relativně drahé hodinky, takže bych historii o dědečkovi prostě bral s vééélikou rezervou.Furt mi to vrtá hlavou... představ si ty kecy tady za pár let, až začnou prodávat naše vnoučata naše hodinky prostě mohl být děda chronomagor... Upraveno 6. května 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 6. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2015 Lemanie bohužel bez příběhu...Omlouvám se, že jsem nenafotil i strojek, ale nepodařilo se mi je otevřít. Možná je na to potřeba nějaký speciální grif, který jakožto hodinkový analfabet neznám, tak jsem se na to raději vyignoroval, než abych je poškodil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 Dýnko je šroubovací. Ale radši do toho nelez... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. července 2015 Díky. Říkal jsem si, že ty "zářezy" ve víčku asi nebudou pro okrasu. Hodinky nejdou a potřebují vyměnit sklíčko, tak se stejně do nich bude muset podívat někdo, kdo tomu rozumí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 21. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2015 Neviem či to patrí sem , nie sú to švajčiarske hodinky v československej armáde, ale v svojom archíve somnašiel odniekaľ stiahnuté foto molnií ako MVS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 22. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2015 Zaujímavý je rok ich výroby , tretí kvartál 1950 a číslo MVS 10396. Náramkové Longines sa dovážali do cca roku 1950,teda kontrakt na CCCP ohľadom dovozu hodiniek by mal byť z tohto obdobia rokov 1950. Naproti tomu náramkové pobedy majúce čísla cca od MVS 8500 do cca 9500 majú roky výroby cca od r. 1951-1955.Neviem na čo sa používali v armáde tieto molnie, ale keď už bola zmienka o MVS v tomto vlákne od Petra P. tak som to dal sem, aby to bolo pokope. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 23. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2015 Niečo pre potvrdenie teorie o zenite special pre ČS. armádu. Dodávané pred Longinsami , toto číslo zenithu má na dýnku MVS 697. Zdroj Aukro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2015 Hoď foto ze předu ať je to komplet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tlapka Odesláno 23. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2015 tak asi takto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 24. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2015 Lemanie bohužel bez příběhu...Omlouvám se, že jsem nenafotil i strojek, ale nepodařilo se mi je otevřít. Možná je na to potřeba nějaký speciální grif, který jakožto hodinkový analfabet neznám, tak jsem se na to raději vyignoroval, než abych je poškodil. Určitě příběh mají, někdy se podaří zjistit hodně věcí. Jen je potřeba hledat a hledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stalin Odesláno 25. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2015 (upraveno) "Určitě příběh mají, někdy se podaří zjistit hodně věcí. Jen je potřeba hledat a hledat." V tomto případě už to nepůjde. Koupil jsem je v jedné vetešárně před drahnou spoustou let, a v té době jsem ani pořádně nevěděl, co kupuji, natož na co se mám ptát... Upraveno 25. srpna 2015 uživatelem Stalin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 25. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2015 Třeba ti poradí vojenský historik. Máš značku a inventární číslo. To na nějaké info do začátku stačí. Podle mého se dá určitě dohledat, kdo je nafasoval. Nebo aspoň který útvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se