vor Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Ale zajímalo by mě, jak jsou placeni hodináři v Eltonu Kolik berou stávající nevím, ale když sháněli nové, tak nabízeli tuším 11-15 tisíc měsíčně. Já jsem si toho všiml proto, že to bylo výrazně méně než kolik byli ochotni dát člověku u CNC stroje, kterého v té době také sháněli. Vysvětleno mi to bylo tak, že ještě z doby socíku je v Neustadtu hodinářů na montáž apod. poměrně dost, zatímco lidí, kteří umí s CNC stroji je tam nedostatek. 11 000-15 000 EUR nie je zly plat..... ale to je určitě hrubý
Prokop Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 A tak už jsem si myslel, že se tu zase začneme bavit o hodinkách. Co se týče budoucích pilotních hodinek, tak vás mohu ubezpečit, že neexistuje žádná privilegovaná skupina. Tedy snad kromě lidí, kteří stáli u zrodu těchto hodinek a to byli přímo příslušníci elitní 231. letky vrtulníkového letectva ČR - tzv. Tiger Sqn. Datové modely a jejich vizualizace mohl spatřit každý, kdo se se mnou v posledních dvou měsících potkal, ať už k tomu měl jakýkoliv důvod. Pokud mezi ně nepatříte, měli byste se nad sebou vážně zamyslet.:) Hodinky už se vyrábí a myslím, že nyní už nemá smysl ukazovat vizualizace datových modelů. Lepší už bude počkat na hotové první kusy, které budou k dispozici do konce března. Od původních datových modelů se liší v mnoha drobných detailech. Žádná z těchto změn však není důsledkem kompromisu. Ba naopak, hodinky jsou od doby prvních diskuzí neustále vylepšovány. Takže popíšu tu ve stručnosti alespoň základní parametry. Pouzdro vychází z designu pilotních hodinek z roku 1972, tedy klasického Sportu II nebo chcete-li Soudku. Rozdíl je v tom, že proporce jsou celkově zvětšené. Průměr pouzdra je 43mm, průměr kroužku 45mm, průměr skla 35mm. Nerezový otočný kroužek je obdobně jako u Orlíku uložen na safírovém ložisku, umožňujícím originální obousměrnou aretaci. Kroužek bude vyložen kotoučkem s kontrastní grafikou, odolnou proti působení vody. Korunka bude klasická 7mm bez závitové aretace. Závitové dno bude osazené minerálním sklem, zatímco v pouzdru bude trůnit sklo safírové s oboustranným tzv. tvrdým antireflexem. Všechny kovové díly budou vyrobeny z nerezové ocele 316L a budou obráběny výhradně pomocí CNC technologie. Zatím je ještě určitou neznámou budoucí spona těchto hodinek. Hodinky budou mít originální ručky, jejichž design byl navržen podle ručiček skutečného výškoměru z palubní desky Mi-24 (HIND). Vyvážení ruček bude z důvodů snažší čitelnosti černé jako plocha číselníku. Ze stejného důvodu bude omezena i čitelnost loga PRIM a dalších doplňkových údajů. Mezi ně patří i stylizovaná silueta vrtulníku Mi-24 s nápisem HIND. Tento kódový volací znak NATO dává novým hodinkám i jméno, jaké ponesou ve svém komerčním životě. Z dalších zajímavostí je datový věnec s inverzní grafikou. Hodinky budou existovat ve dvou verzích. Jedna je určena výhradně příslušníkům 231. letky a druhá bude určena pro volný prodej. Ta první se bude odlišovat především frézovaným nápisem 231 TIGER SQN na boku pouzdra a také drobnými odlišnostmi v grafice číselníku. Jedná se v celku o kosmetické změny. Některé hodinky z "Tygří série" budou mít i ručně malovanou vteřinovou ručičku v žluto-černých barvách. Její grafika však nevznikne zásluhou naší firmy. Jejím autorem bude jeden z budoucích majitelů. Je možné, že sériové provedení nebude mít skrz naskrz provrtané otvory pro stěžejky. To se ještě uvidí. Naopak je téměř jisté, že všechny hodinky bez rozdílu budou osazeny velice kvalitním řemenem z černé žraločí kůže, kombinované s velmi jemnou teletinou na vnitřní straně. Vnitřní stélka bude z přírodního kaučuku. Oba typy kůže, které mezi sebou uzavřou zmíněný kaučukový profil, budou podlepeny aramidovou tkaninou. Řemen bude šitý nadstandardně silnou nití. Výsledkem bude řemínek skutečně špičkových parametrů. Na pohled velmi výrazný, dynamický až drsně agresivní vzhled bude kombinován s velmi dobrou tvárností, ohebností a vysokou odolností proti poškození, ať už bude v důsledku dlouhodobého používání nebo působení vodních živlů. První vzorek již mám u sebe a mohu potvrdit, že ho nijak nešetřím a přesto stále vypadá jak nový. Jo, málem bych zapoměl. Řemínek má šířku 22mm, což je oproti původním 18 skutečně skok! Pouzdro bude osazeno kalibrem 73.
Návštěvník Kamil Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Výsledkem bude řemínek skutečně špičkových parametrů ...... vzorek již mám u sebe a mohu potvrdit, že ho nijak nešetřím a přesto stále vypadá jak nový. Jo, málem bych zapoměl. Řemínek má šířku 22mm... Nepotřebujete otestovat ještě jeden?!
JJ Odesláno 26. února 2007 Nahlásit Odesláno 26. února 2007 Hm, tak na přerostlé Sport II jsem celkem zvědav i když si je téměř jistě nekoupím, protože obrázky na ciferníku obecně nemusím a o největším aeroklubu v ČR si také moc hezkých věcí nemyslím. Co mě ale zaujalo velmi je ten řemínek. Bylo by ho případně možno vyrobit na míru pro rozteč 19mm?
Prokop Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 Asi ano, ale bylo by to relativně drahé a zcela určitě bez kaučukové vložky. Nicméně, nějaké 19 se do výroby chystají pro cigiho l.e.
cigi Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 Včera jsem viděl jsem animace těch vrtulníkovejch hodinek a měl ty řemeny v ruce - a reinkarnovalo mě to z klinické smrti podrobněji zatím nemohu, ošetřující lékař to zakázal......
typograf Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 Včera jsem viděl jsem animace těch vrtulníkovejch hodinek a měl ty řemeny v ruce - a reinkarnovalo mě to z klinické smrti podrobněji zatím nemohu, ošetřující lékař to zakázal...... To jsem vskutku netušil, že Prim také "fušuje" do medicíny. Teď už vím - až na mně poleze chřipka, tak si objednám Primky u Prima. :lol:
X-Bob Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 Včera jsem viděl jsem animace těch vrtulníkovejch hodinek a měl ty řemeny v ruce - a reinkarnovalo mě to z klinické smrti podrobněji zatím nemohu, ošetřující lékař to zakázal...... To jsem vskutku netušil, že Prim také "fušuje" do medicíny. Teď už vím - až na mně poleze chřipka, tak si objednám Primky u Prima. :lol: Nebo jako léčitel ti Prim přiloží řemínky na ruku!
Lukáš Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 No věřím, že nové letecké budou super, ale ruský vrtulník na českých hodinkách Nebude varianta s L 29 Delfín? To by bylo.........
Viktor Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 No věřím, že nové letecké budou super, ale ruský vrtulník na českých hodinkách Nebude varianta s L 29 Delfín? To by bylo......... No, to pak přeci pod nabídkou nových leteckých hodinek na stránkách Prim.cz klikneš na Možnosti objednání, pak na tlačítko Specifikovat solitér, trochu (nebo dost, podle způsobu vnímání ) si připlatíš a budeš mít ciferník podle svýho gusta . Já bych tam třeba nechtěl žádný letadýlko.
Prokop Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 No věřím, že nové letecké budou super, ale ruský vrtulník na českých hodinkách Nebude varianta s L 29 Delfín? To by bylo......... Taky mě mrzí, že se v České republice nevyrábí žádný vrtulník. Co vím, bylo tu vyrobeno jen pár prototypů.
omni Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 Ale vyrabalo sa predsa obrovske mnozstvo typov lietadiel, tak v com je problem? Alebo len piloti vrtulnikov su "letci" ???
hciq Odesláno 27. února 2007 Nahlásit Odesláno 27. února 2007 No věřím, že nové letecké budou super, ale ruský vrtulník na českých hodinkách Nebude varianta s L 29 Delfín? To by bylo......... Ruský vrtulníkové jsou lepší než český hodinky. To je fakt. Zvlášť ty nový hovada.
Prokop Odesláno 28. února 2007 Nahlásit Odesláno 28. února 2007 Proč vrtulník na číselníku? Proč jsou letecké hodinky primárně spojované s letkou bojových vrtulníků? Odpověď je jednoduchá. Obrátili se na mě právě piloti vrtulníků. Po pilotech stíhaček zatím ani vidu ani slechu. Neznamená to, že v budoucnu nemohou mít své vlastní hodinky. Ukázalo se, že minimálně část pilotů tygří letky má hodinky jako další ze svých vášní, a tak není velkým překvapením, že tu na Chronomagu občas s námi diskutují. Dal bych si tedy při případné kritice pozor na pusu. Připravované hodinky jsou výsledkem společné diskuze o designu, technickém provedení i o mnoha specifických detailech. Krom toho je třeba brát v potaz, že 231. letka je velmi uznávaná i v zahraničí. Každoročně útočí na vítěztví v soutěžích v rámci cvičení všech tygřích letek NATO, na tzv. TIGER Meeting. Označení "TIGER Sqn." náleží pouze elitním bojovým útvarům letectva té které země, které jsou zahrnuty do vybraných sil NATO. Určitě jsou i mezi piloty stíhaček vynikající lidé, ale v poslední době neměli mnoho příležitostí jak to dokázat. Se starými MiGy 21 už asi nikoho v zahraničí ohromit nemohli a na Gripeny si budou ještě chvilku zvykat. Čeští piloti ale vždy patřili mezi nejlepší, a tak pevně věřím, že se mezi elitu brzy zařadí i stíhači.
Bobr Odesláno 28. února 2007 Nahlásit Odesláno 28. února 2007 Ať už s vrtulníkem na ciferníku nebo bez něho (to by asi neměl být problém) - jsem každopádně velmi zvědavý. Minimálně se dozvím, jaký vkus mají naši piloti vrtulníků .
omni Odesláno 28. února 2007 Nahlásit Odesláno 28. února 2007 2PRIM: ...takze aj podla vas su "piloti" len vojaci a ostatni su len lietajuci hmyz? Moju alergiu na vojenske letectvo a ich letove vykony to iba zvacsuje Skoda... Aspon, ze tuto teoriu nemaju aj ostatni vyrobci hodiniek.
xmenm05 Odesláno 28. února 2007 Nahlásit Odesláno 28. února 2007 Pokud jsem to správně pochopil, budou dvě varianty, jedna private edition, ta bude s vrtulníkem, pro kluky v modrých uniformách (létá na Mi24 i nějaká dáma?), druhá open - bez vrtulníku, pro jakékoli hrající si kluky a holky, oboje bude potom patřit do rodiny leteckých hodinek prim.
31682 Odesláno 28. února 2007 Nahlásit Odesláno 28. února 2007 2PRIM: ...takze aj podla vas su "piloti" len vojaci a ostatni su len lietajuci hmyz? "Vojenské" hodinky víc táhnou. Já bych si hodinky kde by bylo letadélko Káně nebo čmelák nekoupil
acmik Odesláno 28. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2007 Pokud jsem to správně pochopil, budou dvě varianty, jedna private edition, ta bude s vrtulníkem, pro kluky v modrých uniformách (létá na Mi24 i nějaká dáma?), druhá open - bez vrtulníku, pro jakékoli hrající si kluky a holky, oboje bude potom patřit do rodiny leteckých hodinek prim. imho holky maji, i kdyz nevim jestli zrovna tygrici... ale i holky maji rady hodinky trosku
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se