Přejít na obsah

Ostatní - prodej, koupě, výměna

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já myslím, že to nejdůležitější tu vystihl Jakubisko:

Osobně budu vždy raději obchodovat s lidmi odsud, než z někým "z ulice" (myšleno, koho neznám ... aukro, sbazar atp.).

Přesně tak to cítím taky. Prodal jsem tu pár kousků starší elektroniky, vždy pod tržní cenou, ale s vědomím, že předání bude v příjemném duchu, nad kafem bude dlouze o čem povídat, uvidím pěkné hodinky... :)

Z těch zajímavějších věcí - prodal jsem zdejšímu ctihodnému členovi kolegovo ojeté auto, myslím, že k jeho plné spokojenosti; a naopak jsem od jiného ctihodného člena nedávno přihrál auto dlouholetému kamarádovi, který si jej rovněž nemůže vynachválit.

Navzdory pár vykukům, kteří se nám tu v poslední době vylíhli, mám pořád důvěru ke zdejším členům a dobře se mi s nimi obchoduje.

Navrch myslím, že tu nebyla žádná causa, kdy by někdo spáchal "mimohodinkovou" inzercí nějaký podfuk na místních, nebo že by nás tu někdo zahlcoval obsahem svého antikvariátu, takže myslím, že je zbytečné rušit něco, co evidentně nikomu neškodí, a naopak si to někteří pochvalují. Tolik můj skromný názor.

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

a naopak jsem od jiného ctihodného člena nedávno přihrál auto dlouholetému kamarádovi, který si jej rovněž nemůže vynachválit.

Ano, na tohle jsem si vzpomnel prave ted :). Bez mistni sekce bych neprodal Satise :).

Odesláno

Ano, na tohle jsem si vzpomnel prave ted :). Bez mistni sekce bych neprodal Satise :).

:)

Ano, bez místní sekce by KFLův Satis nedělal radost kamarádově partnerce. A taky by ten kamarád možná nepátral, co že znamená ta nálepka OP kterou měl KFL na pátých dveřích, neprošel se mnou Pařížskou, nenavštívil Jakubiska v butiku, nezaregistroval se tu (byť zatím je tu za mlčenlivého kovboje) a nesháněl by svoje první Rolády... :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Nerušit, nechat. Nevím komu a proč by to mělo vadit. To sou furt diskuze tady, začíná mně to připadat jak nějakej poloviční teror.

Odesláno

Můžu vědět,komu a v čem to vadí?Jediné co mě napadá,že to je asi práce navíc pro moderátory a to se dá samozřejmě pochopit,ale jinak to má jen positiva,která byla popsaná výše.

Odesláno

Je mi jedno CO se zde prodává ve vlákně: Ostatní - prodej, koupě, výměna. Zajímá mě OD KOHO! a ZA KOLIK! to kupuji :D (řečeno velmi zjednodušeně)

Řeší se tu, jestli tričko je dva dny nošené, nebo jen vyzkoušené, ale třeba v primárním prodejním hodinkovém vlákně nikoho nesere TOTO:

Edit: NO WAR. Pinot Gris 2011 výběr z hroznů :wine:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

začíná mně to připadat jak nějakej poloviční teror.

+1 :D

...

Ne, teď vážně. Podle mne nemá smysl rušit sekce, kde se prodávají hobby záležitosti mezi lidmi, kteří si tak nějak důvěřují. Je to jedna z příjemných složek této komunity, takový bonus navíc. Vždycky jsem byl pro, aby tam bylo určité omezení, a to jak příspívajících podle počtu příspěvků / dobou na fóru, tak samozřejmě obsahem prodeje. Nicméně obsah, který jsme zakázali už za mého moderování, si myslím je plně postačující. Samozřejmě, že není dobré, když se tu prodávají nekolkované lahve alkoholu, léky na předpis, nebo silně obnošené boty (dotyční ví, o kom mluvím), ale nevidím důvod zakazovat tu prodej aut, domů, řemenů, nožů, telefonů a podobných hraček. Pokud to chcete nějak omezit, tak bych prostě zavedl pojem prodej hraček. A šíře toho pojmu nechť je nějak určena moderátory. Pro mne je auto, přenosné PC nebo třeba winder prostě hračkou.

Návštěvník YPO
Odesláno

Tak vidím, že kromě tradičních bazarníků a rejpalů k tomu nikdo nic nemá (maty by to dokonce rozšířil o podsekce = dobrý :smile_anim: )

Takže k 1.1. rušíme a zrušíme i sekci švýcarské hodinky = je tam už moc příspěvků

Návštěvník Snow
Odesláno

zrušíme i sekci švýcarské hodinky = je tam už moc příspěvků

Paráda 2v35wkn.gif 2v35wkn.gif 2v35wkn.gif, alespoň se s ní už nemusím unavovat.

Odesláno

Zakázal bych prodej eklhaftů typu silně obnošené řemeny, ošmajdané boty, seprané vytahané svetry, rozpité lahve chlastu, z poloviny vykouřené cigarety, s citem použité kondomy a podobně.

To nepatří ani na Aukro, natož sem.

Odesláno

Chodím sem jako "domů" nebo do hospůdky s přáteli a vítám i nechrono témata včetně inzerce. Navíc zde cítím jistou garanci seriózního jednání. Za mne tedy - neměnit.

Odesláno

Tak vidím, že kromě tradičních bazarníků a rejpalů k tomu nikdo nic nemá (maty by to dokonce rozšířil o podsekce = dobrý :smile_anim: )

Takže k 1.1. rušíme a zrušíme i sekci švýcarské hodinky = je tam už moc příspěvků

Ja jsem podle Tebe bazarnik, rejpal, ..., stydlin, profa, nebo kdo? bag.gif

Odesláno

Zakázal bych prodej eklhaftů typu silně obnošené řemeny, ošmajdané boty, seprané vytahané svetry, rozpité lahve chlastu, z poloviny vykouřené cigarety, s citem použité kondomy a podobně.

To nepatří ani na Aukro, natož sem.

Souhlas s Nigem. Ty komodity co vyjmenoval beru tak, že jsou snad zakázané. Po roce a půl jsem na místním fóru využil pouze hlavní sekci Podám, několikrát jako kupující a asi dvakrát jako prodávající. V Ostatní - prodej, koupě, výměna jsem zatím neměl tu čest, ale chodím nakouknout docela často, protože vyhlížím nějaký ten kompakt.

Přimlouvám se za: Hobby (kafemašiny, nože, hudební nástroje, atd.) Předměty úzce související s hodinkama, spotřební lektroniku. Asi mi nevadí auta, motorky, jachty, nemovitosti, šperky, drahé kameny, ap... (edit: s ohledem na soudnost prodávajících)

Určitě bych netlačil na nějaké třetí prodejní vlákno. Za chvíli budeme diskutovat o nutnosti zřízení vlákna pro: nejeté řemeny, další pro mírně jeté řemeny, pak další pro středně jeté řemeny. Přibylo by s tím akorát práce a další prostor pro konflikty.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Máš recht, já bych to tu zamknul celý :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

...ale třeba v primárním prodejním hodinkovém vlákně nikoho nesere TOTO:

Kdes to našel? :eek:

Návštěvník Ondra
Odesláno

Tak on už i TENHLE inzertát na "zachovalé" igeny, které "nevypadají špatně" byl celkem nářez, patřící spíš do vlákna HUMOR ;)

Odesláno

Takže jako bazarník a rejpal bych ještě navrhl zrušit i sekci české hodinky, je tam příspěvků jak naděláno a navíc to jsou většinou skoro bezcenné šunty, tak co s tím tady. A já bych měl klid a obnovila by se mi rovnováha doma - myšleno: rodina-já-komp a měl bych ještě větší klid. <_<

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...