Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ach jo, ani nevim proč to pišu, rozhodně ne kvuli tobě, ale byl bych nerad kdyby ty tvoje rádoby odborné řeči ovlivňovaly mínění jiných..

Máš pravdu životnost Plazmy je nižší než LCD , ale za 20-30 let si klidně koupím to tvoje LCD s LED nebo OLED, MOLED či co a možná i HULANLED :thumbsup_anim:

Jinak Plazma má větší životnost nežli CRT a já už na jednu koukám od druhé třídy(SANYO), což máme za chvíli 30 let, pravda kontrast už není nejlepší...

Pokud by klesala při každém zpuštění níž a níž, tak to už by se roztavila v zemským jádře :crying_anim: -blbost na druhou

Plazma je a byla v technologii zobrazení barev vždy to nej, mám jí 4 roky, rozdíl v kvalitě obrazu žádný, svítivost stejná.

Je to sice jen "Monitor" od NEC HD redi bez ničeho v uhlopříčce 127", kterej byl 10x dražší nežli než špičkové modely dnešní doby, nemám ani připojené DVI, protože HDMI v té době nebylo a nechce se mi shánět redukce tak jedu přes komponentní vstupy, ale z obrazu by si se posadil chlapče na zadek a to stačí přes blbej satelit pustit dokument o přírodě (třeba moře) a máš chuť se vykoupat. Je to naprosto přirozené podání barev, což potvrdí každý kdo ke mně příjde. (samozřejmě z dostatečné vzdálenosti u mně 6m, ovšem nevidim moc přínos sledovat vysoké rozlišení z 1m a ukroutit si hlavu. Je to něco jako u foťáku 10Mega je fajn, ale 3M zrcadlovka ti dělá lepší fotky než 5M kompakt (asi takový rozdíl jako Plazma (kvalita) a LCD :))

Jsem docela magor do techniky a kdybych viděl někde něco co by mi mohlo poskytnout víc tak si to koupim, proč jsem to asi neudělal ?

Vlastně jeden důvod je ta moje má skutečně vysokou spotřebu, psanou /750w, ale něják to na účtu za el. nepociťuju, měl bych jí asi reklamovat, že žere míň než je psáno, protože odmítám koukat 365 dní na lední medvědy na ledové kře :thumbsup_anim:

a taky hučí větrák a když si dám pozor tak ho slyšim i tři metry daleko :crying_anim:

Pro zloděje taky nic moc ono tahat se z 60 kg není žádnej zážitek..., takže vlastně když to po sobě čtu tak jí zítra prodam, no von si jí stejně nikdo nekoupí, takže jí hážu do sběrného dvora, Praha 6 a předpokládám, že tam zítra pan Hulán bude čekat, aby si jí odvezl domů a konečně bude mít doma svou vytouženou Plazmu :thumbsup_anim:

P.s.

Prosím, poraď mi jakej si mám koupit projektor, moc se v tom neorientuju a potřebuju slyšet slovo odborníka :helpsmilie: :thumbsup_anim:

Jeden už doma mam, ale je asi úplně blbej...

Tímto končím a slibuju všem, že již na podobné bludy reagovat nebudu.

To je zcela irelevantní.

Zde jsou bláboly jako "plazma se nevypaluje" či "LCD má špatné barvy", tak jsem jasně na testu ukázal, že to tak není.

Dokonce i starší obyčejný 40" model za pár Kč je na tom barevně dobře:

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Calibration.htm

Blacker than black Passed

Black level Excellent

Primary chromaticity Good after calibration with "Custom" [Colour Space]

Za stejnou cenu ti LCD nabídne:

- vyšší životnost (to je bez debat)

- lepší barvy

- lepší úroveň černé

- nevypalování (plazma při každém spuštění kvalitou klesá níž a níž)

- nižší spotřebu

Současná nejlepší technologie pro televize je S-IPS LCD s LED podsvícením. Třeba Samsung řada 8 a vyšší.

PLazma je historie a v elektronice neplatí jako u hodinek starší = lepší ;)

Upraveno uživatelem maisel
Odesláno

Radku ty jsi asi plazmu ještě neviděl! Není nic lepšího a piš si o LCD co chceš. To totiž umí vyrobit každý číňan a možná v garáži, ale na plazmu si troufnou jen velcí machři. Takže jdi prudit někam jinam. Jinak prodej plazem se zvyšuje. Jsi mimo mísu.

Odesláno

Ale no tak už ho nechte. Spousta kriterí má subjektivní složku a vy pubertální pičmulínci to nejste ve své omezenosti schopni pochopit ;-)

Už jsem psal o hmotnosti a exekutorovi-je sakra rozdíl, zda z okna dolů na parkoviště spouštím 20 nebo 60kg. To samé ta spotřeba - některé socky prostě pár set wattů řešit musí, protože těch pár peněz může sakra chybět jinde. Nebo hluk - když má někdo garsonku, od TV sedí dva metry, nemá na sluchátka a má nevrlé sousedy, takže musí tlumit zvuk, tak mu prostě hluk od ventilátorků vadit bude...

Odesláno
Ale no tak už ho nechte. Spousta kriterí má subjektivní složku a vy pubertální pičmulínci to nejste ve své omezenosti schopni pochopit ;-)

.................

Jo Jo souhlasim my v praci zase vedeme spor co je lepsi Firefox nebo Maxthon to je celkem podobne :suicide_anim:

Odesláno (upraveno)
Máš pravdu životnost Plazmy je nižší než LCD , ale za 20-30 let si klidně koupím to tvoje LCD s LED nebo OLED

Kdyby by tak bylo :) Obraz je viditelně horší na plazmě už po jednom roce, natož po 30 letech :)

Logicky, proč by si někdo měl kupovat plazmu, když nabízí řadu nevýhod a nic navíc?

Ve stejné cenové relaci je LCD tiché (1080p 46-52" plazma má typicky 3-4 větráky), nízká spotřeba (to souvisí s tichem a zahříváním, ne 500Kč účtu za elektřinu navíc), vyšší životnost (po roce má LCD stále dokonalé barvy), lepší nebo minimálně stejné barevné podání (viz testy na uznávaných serverech), dokonce i lepší podání černé (ne, ani v tomto plazma už nekraluje, to tak před pár lety).

Proč si proboha inteligentní člověk koupí plazmu, pokud o tom něco ví a nedá na bulíkování prodejce (který má na Panasonicu či Pioneery vyšší marži než je na Samsungu)?

PS: osobní výpady jsou znakem závistivých ubožáků a podobných ultrasocek, co se mohou posrat z mého jména. Je dobře, že jsem (nejen) pro ně tak mimořádně významný :)

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odesláno
Logicky, proč by si někdo měl kupovat plazmu, když nabízí řadu nevýhod a nic navíc?

No neřekl bych že vůbec nic - ta kvalita u dobrých plasmových obrazovek pořád o něco vyšší je. Maisel to popsal tak, že k tomu není moc co dodat.

K tomu "proč" bych si dovolil ocitovat svoji ctěnou tchyni, když její značně závistivý šéf, odůvodňuje si, že jeho Octavia je lepší, plácal něco o spotřebě jednoho z našich aut: "někdo si prostě může dovolit koupit to, co se mu líbí a nemusí koukat na každou korunu".

Odesláno

Docela silný kafe! :ban:

PS: osobní výpady jsou znakem závistivých ubožáků a podobných ultrasocek, co se mohou posrat z mého jména. Je dobře, že jsem (nejen) pro ně tak mimořádně významný :)
Návštěvník YPO
Odesláno
Docela silný kafe! :ban:

a proč jako? ... stejný výlevy jako má vrchní primkař pro kterého to nikdo nežádá ...

Odesláno (upraveno)
Kdyby by tak bylo :) Obraz je viditelně horší na plazmě už po jednom roce, natož po 30 letech :)

Ve stejné cenové relaci je LCD tiché (1080p 46-52" plazma má typicky 3-4 větráky), nízká spotřeba (to souvisí s tichem a zahříváním, ne 500Kč účtu za elektřinu navíc), vyšší životnost (po roce má LCD stále dokonalé barvy), lepší nebo minimálně stejné barevné podání (viz testy na uznávaných serverech), dokonce i lepší podání černé (ne, ani v tomto plazma už nekraluje, to tak před pár lety).

Proč si proboha inteligentní člověk koupí plazmu, pokud o tom něco ví a nedá na bulíkování prodejce (který má na Panasonicu či Pioneery vyšší marži než je na Samsungu)?

Tak jako ty zpravidla "radí" ti co nemají ani páru....

1. Mám Plazmu přes tři roky, jede od rána do večera ....a .. nic. Furt dobrý... co ty na to?

2. Nemá ani jeden větrák .. a .. co ty na to?

3. Ani jedna z mých dvou plazem není hlučná, co to je za argument?

4. Proč jsem si koupil i jako druhou televizi plazmu a ne LCD ti nebudu vysvětlovat, o to se snažili jiní, ale ty asi nechceš chápat..

5. Míst LCD jsem si koupil 2 plazmy, to u tebe musím být ale úplný trotel...

6. schválně píšu ty s malým "t" , protože mi tak připadáš... :-)

Upraveno uživatelem brett
Odesláno
No neřekl bych že vůbec nic - ta kvalita u dobrých plasmových obrazovek pořád o něco vyšší je. Maisel to popsal tak, že k tomu není moc co dodat.

K tomu "proč" bych si dovolil ocitovat svoji ctěnou tchyni, když její značně závistivý šéf, odůvodňuje si, že jeho Octavia je lepší, plácal něco o spotřebě jednoho z našich aut: "někdo si prostě může dovolit koupit to, co se mu líbí a nemusí koukat na každou korunu".

... good... :-)

Takoví ti nelíbí, atd... neumějí přiznat, ža na to holt nemají ... :-)

Odesláno (upraveno)

Už jsem psal o hmotnosti a exekutorovi-je sakra rozdíl, zda z okna dolů na parkoviště spouštím 20 nebo 60kg. To samé ta spotřeba - některé socky prostě pár set wattů řešit musí, protože těch pár peněz může sakra chybět jinde. Nebo hluk - když má někdo garsonku, od TV sedí dva metry, nemá na sluchátka a má nevrlé sousedy, takže musí tlumit zvuk, tak mu prostě hluk od ventilátorků vadit bude...

Výraz socka v argumentaci má poměrně slušnou vypovídací hodnotu o pisateli :thumbsdown_anim::thumbsdown_anim: Bohužel se musím opravit -pisatelích

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Výraz socka má poměrně slušnou vypovídací hodnotu o pisateli :thumbsdown_anim:

Může být. Já tento výraz používám cíleně, ale rozhodně ne jako synonymum pro někoho, kdo má prostě jen méně peněz. Pro mne je socka někdo, kdo si hraje na víc, než je. Neumí si přiznat, že na některé kvalitní věci nemá a proto cítí neustále potřebu zdůrazňovat, jak dobře utratil své peníze a jak super kvalitní jsou ty věci, které si zrovna on pořídil. Takoví ti, co si koupí auto a pak nemají na benzin, koupí si obrovský barák, ale nemají na údržbu a v nejhorším případě se zadlužují kvůli spotřebním věcem nebo třeba i dovolené.

Návštěvník YPO
Odesláno
... good... :-)

Takoví ti nelíbí, atd... neumějí přiznat, ža na to holt nemají ... :-)

ano to je ono - pro syna IWC a tatínek dostane možná stowy .. není nad to nakadit si do úst ;)

Odesláno

no a opet jste se nechali vyprovokovat, Radek to proste umi - jednoduse jej nechte a neragujte, pokud se vam to nelibi

ja jsem toho nazoru ze kdyz se me libi plazma v porovnani s LCD tak proc bych si ji nevzal? pokud LCD tak vemu to a pokud neco jineho tak jdu do lesa a budu cumet na stromu a taky to je fajn

pardon za to OT

Odesláno (upraveno)
Může být. Já tento výraz používám cíleně, ale rozhodně ne jako synonymum pro někoho, kdo má prostě jen méně peněz. Pro mne je socka někdo, kdo si hraje na víc, než je. Neumí si přiznat, že na některé kvalitní věci nemá a proto cítí neustále potřebu zdůrazňovat, jak dobře utratil své peníze a jak super kvalitní jsou ty věci, které si zrovna on pořídil. Takoví ti, co si koupí auto a pak nemají na benzin, koupí si obrovský barák, ale nemají na údržbu a v nejhorším případě se zadlužují kvůli spotřebním věcem nebo třeba i dovolené.

V tom případě se obávám,že tvůj cit pro jazykové pojmy není zrovna dominantní a zaměňuješ pojem socka a vůl.Nevím jak v Alphen a/d Rijn. ale v této zeměpisné šířce je výraz socka používám převážně pubertálními jedinci, kteří tím dávají najevo, že jejich rodiče jim mohou dát více,než rodiče jejich méně majetného spolužáka.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Sorry, ale tohle mi nedalo... nezbyva nez :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Odesláno
ano to je ono - pro syna IWC a tatínek dostane možná stowy .. není nad to nakadit si do úst ;)

.. teda trochu jsi mě svou demagogickou reakcí překvapil... :thumbsdown_anim:

Ale pro syna IWC, pro mě na výročí Blancpain, pro otce - což byl nápad navíc Stowy - víc letos prostě nedám, na víc holt nemám .. to si musím přiznat

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...