Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Na 50ti procentní úroveň se snad už nedá vůbec koukat. Otázkou je, když se vysvítí třeba na 20ti procentní úroveň, jestli je znát kvalitativní rozdíl a jak dlouho těch 20% trvá.

Vnímání jasu není lineární, takže poloviční intensitu drtivá většina lidí okem nepozná, nemá-li vedle přímé srovnání. Vždyť je to jedno clonové číslo rozdílu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protoze se mi neprirozene podani barev na vetsine LCD, mimo kreslene filmy, nelibilo, koupil jsem okolo kvetna minuleho roku plazmu Panasonic 46PZ85. Trochu jsem se bal vypalovani obrazu atd., ale nic se po trictvrte roce bezneho pouzivani nekona a jsem s TV plne spokojen. V dobe koupe cena atakovala hranici 60.000kc, dnes bude pravdepodobne jinde. Beru to tak, ze pokud bude slouzit tak jako doted dalsi 3 roky, bude zlatá. No a pak hold budou jiny plazmy, ktery budou stat ctvrtinu ceny a budou umet kdovi co. Na tuhle se koukam ted a koukam na ni rad. Film ve FullHD rozliseni je fakt zazitek. Spotreba obou technologii neni radove jinde i kdyz plazma zere vic, u me to vyvazi fakt, jak se plazma vyrovna s dostupnymi zdroji naseho tv vysilani.

Odkaz ke komentáři

Jak je vidět tak některé teoretiky, kteří tady plácají voloviny nepřesvědčí ani realita. Tak potom pro ostatní nezbyde než přestat debatovat, neb to nemá smysl.

Pro ty, co chtějí vybrat dobře je nejlepší zajít do obchodu a tam se na svoje favority v reálu podívat. Je to lepší, než 100 zaujatých rad od amatéra, pán se doufám dovtípil...

Odkaz ke komentáři

Jo... s tím se dá souhalsit, má to drobný problém... veškeré obchody jsou přesvětlené a tudíš je jasové podání plazmy a LCD jaksi nevyvážené. Jednoduše řečeno LCD v obchodě pod zářivkama působí mnohem jasněji než plazma, ale večer v obýváku je to přesně naopak (nevím jak to je s LCD s LED podsvětlením...

Jak je vidět tak některé teoretiky, kteří tady plácají voloviny nepřesvědčí ani realita. Tak potom pro ostatní nezbyde než přestat debatovat, neb to nemá smysl.

Pro ty, co chtějí vybrat dobře je nejlepší zajít do obchodu a tam se na svoje favority v reálu podívat. Je to lepší, než 100 zaujatých rad od amatéra, pán se doufám dovtípil...

Upraveno uživatelem maisel
Odkaz ke komentáři

Jo... s tím se dá souhalsit, má to drobný problém... veškeré obchody jsou přesvětlené a tudíš je jasové podání plazmy a LCD jaksi nevyvážené. Jednoduše řečeno LCD v obchodě pod zářivkama působí mnohem jasněji než plazma, ale večer v obýváku je to přesně naopak (nevím jak to je s LCD s LED podsvětlením...

To ano, nicméně se dají posoudit takové věci jako podání barev, barevné přechody, hladkost přechodů rovných ploch, udržovatelnost povrchu panelu, nenativní podání obrazu a další.

Odkaz ke komentáři

Mám Panasonic th 42 PZ 85 EA a je super, lepší než nevyvážené LCD příliš velký kontras apod. Jinak s 8 řadou Samsung nemám ještě žádnou zkušenost, ale bude to jako dřívější modely nic moc. Jinak ten paňák se dá sehnat kolem 26 tis a má vykreslování bodů a pohyb v buňce. Taky jsem chtěl LCD a půlroku o tom četl všechno možný. Pokuď chceš nad 100 cm uhlopříčku kup plazmu. Spotřeba je skoro stejná krom údajů výrobců. Ty napíšou jen to co se jim hodí.

Problém je,že Panasonic Viera jak jsem našel je buď 37 palců a to se mi zdá málo nebo 42 palce o to je myslím moc.Dívám se z 3,2 metru na více se nedostanu, takže 40 palců by asi bylo optimum

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Problém je,že Panasonic Viera jak jsem našel je buď 37 palců a to se mi zdá málo nebo 42 palce o to je myslím moc.Dívám se z 3,2 metru na více se nedostanu, takže 40 palců by asi bylo optimum

Věř mi, že těch pár cm navíc je úplně fuk. Na tuto vzdálenost je 42" naprosto v pohodě. Jestli 107cm nebo 100 bych neřešil. :)

Odkaz ke komentáři

S B.F.G naprosto souhlasím taky jsem chtěl LCD a sám sem se po různý schlédnutí obrazu vedle sebe rozhodl pro plazmu. Je to na každým zvlášť, někdo tak druhý jinak. Jen ještě Hulána LCD se spotřebou 100W a uhlopříčkou nad 116cm bych chtěl fakt vidět,to je asi z říše pohádek od arabely.....

Upraveno uživatelem pavel23
Odkaz ke komentáři

Plazmové televize si kupují v roce 2009 lidé, kterým se líbí slovo "plazma" a vůbec nerozumí technice. "Plazma" jim připomíná cosi kosmického, velkolepého, snad i vzrušujícího :-) A zcela přitom ignorují fakt, že plazma jako stará technologie má řadu vad, kterou moderní S-IPS LCD televize s LED podsvícením nedisponují, a žádné výhody. Ať už je to spotřeba, kvalita obrazu, životnost, podání černé i bílé.

Takovéto lidi ovšem není možné přesvědčit, protože se nechovají racionálně. Jsou "zamilovaní" a slepí. Většina z nich procitne za dva, tři roky, až jejich plazmošrot bude vypadat takto:

plasmosrot.jpg

Pro plazmu dnes hovoří jediné - jako výběhová technologie odsouzená k zániku je levná, nicméně protože TV si člověk nekupuje na rok či dva, měl by to tom přemýšlet dlouhodoběji. Těch 20% navíc za LED LCD se prostě vyplatí.

Na druhou stranu, na "zamilovanosti" není vůbec nic špatného. Každý na to má právo. Také pokud chci TV jen na rok či dva a ne na běžných 5-6 let, pak je plazma dobrá levná volba.

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odkaz ke komentáři

Ja mam vzdalenost od televize asi 3,5m a kdyz jsem se asi pred rokem o koupi zacal zajimat, bylo u Panasonicu na vyber 42" a 50". Rozhodl jsem se pro 50" i kdyz jsem si rikal, ze to bude na hrane. Potom ale uvolnili detaily novinek pro rok 08 a tam koukam, ze se objevila nove i velikost 46". Uvazoval jsem o modelu PZ800, ale pak se mi na nej nechtelo cekat a tak jsem vzal v ty velikosti 46" tu PZ85. Te velikosti se lide obecne dost boji, ale neni ceho. Pokud neni clovek limitovan mistem.

Velikost je hodne i o tom, na co koukas. HD zdroje je doporuceno sledovat z kratsi vzdalenosti, SD (bezne vysilani) radsi z vetsi dalky. Taky zalezi na kvalite prijmu. Z toho co jsem tak za pul roku, kdy jsem se rozhodoval nakoukal, mi vyslo, ze plazma obecne se lepe vyporada s kvalitou TV vysilani, nez LCD a to je u me v prevaze. Na ukor toho jsem se ale nechtel pripravit o FullHD koupi rady PX s HDReady rozlisenim.

Odkaz ke komentáři

Radek Hulán : Vazeny Radku, protoze sis toho pravdepodobne zatim nevsiml, tohle forum se v nekterych vecech a slozeni ucastniku lisi od diskuznich krouzku nactiletych, kteri se bavi zanicene a casto s velmi padnymi argumenty na tema Nokia vs. Ericsson nebo AMD vs. Intel. Myslim, ze si tu vetsina zdejsich nevybira TV podle toho jak zni jmeno technologie. S odkazem, ktery podle nazvu vede na web, co mas v popisu a kde mas jiste vedle sebe vsechny pseudoargumenty tady asi moc diru do sveta neudelas, protoze ukazovat tady jedinej obrazek jedne z prvnich generaci plazmy, ktera nonstop nekolik let ukazuje staticky obraz v letistni hale, ke kteremu jaksi neni vhodna, je hodne detinske.

Odkaz ke komentáři

Obávám se, že v 36 letech mám k -teen bohužel daleko :-) Jinak toto je ale server lidí, kteří jsou zamilovaní. Do hodinek, v tomto vlákně do plazmy, aniž o tom cokoli vědí ;)

Pro odbornou diskusi bych doporučil třeba toto:

http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=41

Třeba o špičkovém Samsungu "7" (LCD s LED) je tam 1000 příspěvků:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=17373

V zahraničí je skvělý zdroj AVforums.com:

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/

Určitě bych ale nevybíral televize na základě rad lidí z tohoto hodinkářského fóra. Včetně těch mých :-) Ono obecně lidé mají tendenci hájit jen a pouze svoji koupi, i když to bylo třeba 3 roky dozadu, stále hlásají jen "plazma, vole, ne?!". ;)

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odkaz ke komentáři

Obávám se, že v 36 letech mám k -teen bohužel daleko :-) Jinak toto je ale server lidí, kteří jsou zamilovaní. Do hodinek, v tomto vlákně do plazmy, aniž o tom cokoli vědí ;)

No každopádně máš výdrž. Já fakt nevím a proto se na to zatím vykašlu a nechám to náhodě. Prostě za měsíc dva nebo tři půjdu do obchodu a podívám se co se mi nejvíce líbí a vezmu to. :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

A proč bych musel před nákupem spotřební věci, jako je televise, něco vědět, dlouze rozebírat technologie a porovnávat parametry? Prostě si něco odzkouším, líbí se mi to, tak si to koupím. Když se to osvědčí, fajn, když ne, koupím něco jiného. Už jsem Ti to jednou psal - Ty taky (předpokládám) před výletem do samoobsluhy nestuduješ parametry jogurtů, prostě do toho košíku nějaký hodíš a příště se zařídíš podle zkušenosti.

Tak si konečně připusť, že někdo, kdo slušně vydělává a nemá za prdelí exekutora, si to samé může dovolit s mobily, počítači, televisemi, hodinkami. Plácat se v tabulkách, porovnávat technologie, toho ať si užívá někdo, koho technická stránka věci zajímá, nebo ta věc představuje několikanásobek jeho platu (pak je ovšem otázkou, zda se na to nemá vykašlat úplně), pro většinu lidí je to ztráta času.

Co se týče zamilovanosti do hodinek, tak i když tu tu a tam někdo projeví podivení nad tím, že někdo se bez hodinek obejde, nezaregistroval jsem tu nějakou zvláštní propagaci nošení hodinek, nebo dokonce konkrétních typů či značek.

P.S. stran subjektu se, televise doma nemaje, považuju za neutrálního.

Odkaz ke komentáři

Mimochodem pokud se chceš bavit o budoucnosti tak ani LCD nemá budoucnos. Jinak tvůj obrázek palzmy je stejný jako bych sem dal 4 roky starou LCD. Klidně prosazuj LCD já ti to neberu, ale moc servrů a myslím tím zahraničních nečteš jinak by jsi takhle nepsal. Je to i tam 40% pro plazmu a 60% LCD a to hlavně skrz hry na tel. Já jí mám hlavně na filmy.

JJ naprosto s tebou souhlasím a tady jsem psal jen můj názor a občas názor odborníků. Jinak i já se rozhodl sám podle subjektivních pocitů.

Upraveno uživatelem pavel23
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...